CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 9 september 2009

Nu flyttar vi!

Som jag har skrivit lite om innan sa har jag ju funderat pa det har med att flytta till wordpress eftersom man dar kan losenordskydda enskilda inlagg utan att behova lasa hela bloggen. I morgon borjar Nils skolan och jag kommer vilja kunna lagga ut foton pa honom i skoluniformen utan att behova oroa mig for vem som tittar in har sa nu passar det bra att flytta ifran den har bloggen.

Jag har tyckt att det har varit jatte skoj att skriva och fixa pa millansnils.blogspot.com och framfor allt ar det valdigt skoj att jag har lart kanna en massa nya tjejer genom sidan sa det kanns lite ledsamt att skriva det har sista inlagget pa den har adressen. Jag hoppas dock att ni vill fortsatta lasa och halla kontakten och vill ni det finns vi numera pa:

http://nilsandsofia.wordpress.com

Jag kommer dar att losenordskydda vissa inlagg och vill ni ha losenordet ar det bara att skriva ett mail till millan76uk@yahoo.co.uk sa fixar jag det!

Men jag tanker inte lamna den har bloggen med enbart ett flyttkort utan aven skriva lite om dagen. Vi har ju haft var allra sista dag av ledighet ihop Nils, Sofia och jag idag och har haft en riktigt riktigt fin dag! Vi akte med Elin och Elsa till Jana och Ian och njot av solen i nagra timmar utomhus i deras fina tradgard. Barnen alskar att aka till Ian och Jana eftersom de bor brevid en hage dar det finns hons, far, alpackas och hastar. De bor verkligen i en idyll och det var ett perfekt satt att avsluta vart lediga ar ihop!









Nu hanger uniformen dar uppe och vantar pa att Nils ska satta pa sig den i morgon bitti. Sa konstigt det kanns. Ledsam, spannande och roligt pa samma gang! Dessvarre verkar Nils ha varldens forkylnig pa gang och hans astma gjorde sig paminnd ikvall sa det kanns ju lite oroligt men jag hoppas det ska ga vagen i morgon i alla fall.

Jag avlagger rapport om forsta skoldagen imorgon, men da blir det pa nya bloggen saklart!

Vi ses! :-)

tisdag 8 september 2009

Sofia

Var lilla tjej ar hela elva manader nasta vecka och hon har verkligen utvecklats den har sommaren. Fran att mest ha suttit och studerat omgivningen kryper hon nu omkring och upptacker den. Hon staller sig upp och gar langst med mobler och leker valdigt mycket och helst da med Nils och hans leksaker! Borjat prata lite har hon ocksa. Mamma, dadda, katt, titta da, hej a och andra ord bubblar ur henne och hon harmar olika ljud mest hela tiden. Jatte roligt!!



Med Desiree!

Hon ar sa otroligt go den har lilla tjejen och det gor ont i hjartat nar jag inser att vart lediga ar ihop snart ar slut och jag ska behova lamna bort henne flera dagar i veckan. Men det gar val det ocksa...

I dag kommer for ovrigt Nils lararinna hit for att halsa pa oss innan det ar dags for Nils att ga till skolan. Uniformen ar tvattad och upphangd och allt som behovs kopas nu ar en gympapase och sen ar han redo!

söndag 6 september 2009

Kalastider



Var lille kille hann fylla fyra ar under var sverigeviselse. Detta firades med tartkalas med slakten pa den stora dagen men Nils hade ocksa en onskan om att ha ett piratkalas sa det hade vi for honom och hans kompisar forra veckan. 7 sma pirater levde rovare i huset och pa Nils uppblasbara piratskepp at fiskpinnar till lunch och var pa skattjakt. Ett riktigt lyckat och roligt kalas!

Vi har inte bara haft fodelsedagskalas det senaste utan aven en kraftskiva. 12 vuxna och 7 barn traffades hos oss i gar kvall och festade pa 4,5 kilo farska kraftor tillagade pa svenskt vis av Jennie och Niall. Forutom kraftor bjods det pa rakor, vasterbottenpaj, mogelostpaj, sallad, brod och efterratt som alla hjalpt till att fixa och ta med sig. Det blev en riktigt trevlig kvall och forhoppningsvis ar det nagot vi i svenneganget kan gora till tradition!








Det ar inte utan att det kanns lite speciellt den har sondagen for framfor oss har vi en stor och viktig vecka. Nils borjar i skolan pa torsdag och en helt ny era borjar for oss som familj!

tisdag 25 augusti 2009

Tillbaks!


Nu ar den har badkillen och resten av familjen tillbaka i Bristol igen. Ordningen ar aterstalld kan man saga. For nagon ordning har det inte varit den har sommaren. Det var lite tuffare an jag trodde att vara ensam med barnen i sverige sapass lange. Att inte ens fa ta en dusch eller ga pa toaletten i fred pa sex veckor blev lite jobbigt i langden. Men i det stora hela hade vi det egentligen jatte bra! Det var harligt att ha sa mycket tid att vi kunde traffa slakten och vannerna utan att behova kanna panik over att inte hinna traffa alla. Dessutom kanner jag mig sa otroligt nara barnen. Vi har ju fatt en valdig massa tid bara vi tre ihop och har sovit tillsammans i samma sang sa jag tycker att det kanns jatte konstigt att ha hela huset har hemma att vara pa nu. Far nastan separationsangest ;-). Dessutom kanner vi oss lite extra foralskade i Ben/pappa eftersom vi varit ifran honom sa mycket och langtat halvt ihjal oss!

Mesta delen av tiden spenderade vi i sommarhuset och i lagenheten utanfor Goteborg men vi hann ocksa med en harlig vecka nere i Karlskrona med familjen dar. Forutom att traffa vanner och familjen sa hann vi med ett besok pa Olands Djurpark, jag var ute med tjejkompisarna en kvall och jag och Sofia fick en mysig fikastund med Desiree! Sa roligt att fa traffas i verkligheten och vi kunde inte annat an att forsoka spana lite pa en framtida bloggtraff med alla er som vi lart kanna genom just bloggarna. Hur skoj skulle inte det vara?!

Jag ska skriva lite mer ingaende om sverigevistelsen en annan gang. Tills vidare finns den har bloggen kvar men det lutar at att jag kommer byta till wordpress framover da jag vill kunna losenordsskydda vissa inlagg och inte behova lasa hela bloggen som man ju maste pa blogger. Jag aterkommer om detta!

Ater i vardagen nu alltsa. Vi kom hem i sondags kvall och sedan dess har jag hunnit packa upp resvaskorna, ta bort ett fodelsemarke, bestalla skolklader till Nils, bestalla tid for att ta bort stygnen dar fodelsemarket satt, bestalla tid for Sofias 9- manaderskontroll (hon ar ju trots allt tio och en halv manad nu!), planera och bestalla saker infor Nils piratkalas med kompisarna pa mandag och planera en traningskurs som jag ska halla for ett foretag om bokforingsprogrammet SAGE pa fredag. Det vore alltsa synd att saga att jag har for lite att gora men det ar ju kul att det hander nagot :-D.

onsdag 1 juli 2009

Sommar!

Ja nu ar det verkligen sommar! Visserligen ar det ingen klar sol i dag och det kommer en och annan regnskur men det ar hett ute!! Jatte varmt! Harligt tycker jag! Lite svettigt nar man forsoker sova men efter tva somrar med riktigt skitvader sa ar det underbart att solen och varmen hittat tillbaka till England!

Tack sa mycket for alla funderingar kring det har med losenord och sa vidare. Vill bara fortydliga att det INTE pa nagot satt ar sa att jag ar upprord over att vanner och bekanta lanat foton fran sidan. Det ar helt ok men det har gjort att jag insett att vem som helst egentligen kan anvanda de foton jag lagger ut har och da kanns det genast inte lika roligt.

Om det blir sa att jag pa nagot satt lagger ett losenord pa sidan, eller alternativt flyttar till wordpress dar man kan losenordsskydda enskilda inlagg bara, sa ar det inte for att halla borta vissa lasare fran sidan. Inte alls! Jag kommer inte att vara restriktiv med att ge ut losenordet. Det ar bara att fraga! Det handlar alltsa enbart om att jag vill ha lite mer koll pa vem som laser det jag skriver och tittar pa foton av barnen och vart hem.

I host kommer en hel ny era borja for oss i och med att Nils borjar skolan. Jag har mycket tankar och kanslor infor det har som jag garna skulle vilja skriva om men som jag i dagslaget, med en helt oppen sida, inte kanner mig bekvam med att skriva om. Jag skulle ju garna vilja visa foton bade fran skolan och pa Nils skoluniform tex men aterigen ar det nagot jag kanner ar for utlamnade om jag inte vet vem som laser. Dar i ligger alltsa min onskan om att ha lite mer kontroll.

Ber man om losenord sa innebar det INTE att jag begar att ni ska borja kommentera pa inlaggen eller att jag behover kanna till er sedan tidigare. Jag skriver som sagt inte for att fa kommentarer, aven om de givetvis gor det lite roligare att skriva eftersom det oppnar en kommunikation med de som laser. Men, jag vet sjalv att man inte alltid har tid att skriva och vissa inlagg kraver ju egentligen ingen kommentar alls sa det ar inte sa att jag kommer halla koll pa att folk som inte lamnar kommentar inte far losenord vid senare tillfallen. Att ha ett losenord skulle helt enkelt bara vara ett satt for mig att vaga skriva och visa lite mer fran vart liv an vad jag gor just nu. Jag aterkommer i host med hur det blir!

For att avsluta det hela kom jag pa att jag aldrig la ut nagot foto pa hur det blev efter det senaste jobbet med huset. Vi har ju fixat till den lilla utbyggnaden pa baksidan och jag tycker att det blev riktigt bra. Det ar ju inte helt fardigt annu, bland annat kan ni kanske se att det inte finns nagon ordentlig trappa ner fran dorren som hanger sa dar halvvags upp pa vaggen ;-). Och under altanen ligger alla byggstallningar och dyligt fortfarande och skrapar. Men det ar i alla fall lite mer fardigt an det var innan!

Innan:

Efter:

Nu blir det sommarlov fran bloggen ett tag. I nasta vecka aker jag och barnen hem till sverige dar jag hoppas vi ska hinna med en massa skoj och samtidigt bara njuta av att bo ute i sommarhuset. Kanske kommer det nagot inlagg fran sverige senare i sommar men jag vet inte riktigt sakert. Helt sakert kommer jag dock kika in hos alla er andra under sommaren men kanske inte lika frekvent som nu!

Ha en toppenfin sommar och lat oss hoppas att den underbara varmen och solen tanker halla sig kvar!

fredag 26 juni 2009

Stadens Ljus, Bloggpaus och losenord

Som ni marker pa titeln sa har jag lite olika saker att skriva om idag. Forst och framst tror jag att det har blir mitt sista inlagg for sommaren. Snart aker jag och barnen hem till Sverige och stannar till slutet av Augusti och eftersom mycket tid kommer att spenderas i sommarhuset dar det inte finns nagot internet sa blir det nog valdigt sporadiskt med inlagg och bloggbesok.

Jag tycker valdigt mycket att blogga, framst fran en rent egoistisk synvinkel, da jag tycker att det ar roligt att dokumentera vad vi gor med foton och text for att sedan ha den har sidan att ga tillbaka till och minnas vara dagar. Sedan har jag ju lart kanna ett gang med underbara bloggerskor de senaste aren och bara det gor det ju roligt att halla bloggen vid liv och att besoka deras bloggar. Men det senaste har saker hant som gjort att jag kanner mig lite mer osaker pa om det ar sa bra att ha en helt oppen blogg dar vem som helst kan lasa och titta pa mina foton. Eftersom jag inte vill att nagon ska kanna sig traffad sa vill jag inte ga in i detalj vad det handlar om men lat oss saga att det handlar om att foton anvands utan min vetskap och det faktum att det ar valdigt manga fler besokare har an som nagonsin lamnar kommentarer.

Nar det galler att 'lana' foton fran sidan sa ar det sjalvklart okej om slakt och vanner vill gora det. Men, det faktum ar ju att om de gor det sa ar det ju inget som sager att inte andra manniskor ocksa anvander fotona utan min vetskap. Samma galler kommentarer. Utan av jag umgas med i verkliga livet sa far jag ju kommentarer nar vi traffas sa det finns ingen anledning att kanna att ni maste kommentera har ocksa!

Jag har aldrig skrivit for att fa kommentarer, aven om jag maste erkanna att det gor bloggandet valdigt mycket roligare nar man far respons. Faktum ar att jag ibland tycker det gar till overdrift nar bloggare skriker efter kommentarer och da speciellt kanske sadana som sjalva inte ar jatte bra pa att kommentera pa andra bloggar. Man behover absolut INTE lamna kommentar varje gang man ar har, men att ibland lamna ett avtryck for att saga att man varit inne och last tycker jag vore trevligt. Jag lamnar inte heller alltid kommentarer hos folk, men pa de sidor jag laser regelbundet sa skickar jag i alla fall en halsning da och da. Jag vet att det finns manga som laser min blogg regelbundet som aldrig har lamnat en kommentar och det tycker jag kanns lite konstigt.

Sa... darfor funderar jag nu over mojligheten att lasa bloggen sa att enbart de som da har nagon form av losenord kan lasa. Egentligen tycker jag sjalv att det ar for trist med losenord pa bloggar, men jag undrar om det anda inte ar lite battre att i alla fall ha lite koll pa vem som ar inne och laser. Hur staller ni andra er till det?? Skulle ni fortfarande vilja lasa har om man var tvungen att logga in? Jag tror att nar man fatt inbjudan att lasa bloggen sa behover man inte logga in varje gang man vill lasa, i alla fall ar det sa pa de bloggar jag laser som ar lasta for vissa anvandare.

Jag kanner att det finns en hel del saker som jag garna skulle vilja skriva om pa bloggen, men som kanns fel att ta upp om jag inte vet vem som laser. Just nu gar vi igenom en massa med skolan som Nils ska borja i och det ar nagot jag garna skulle vilja skriva om har och fa respons pa av er, men som helt enkelt inte kanns ratt att skriva om till en massa anonyma lasare.

Sa.... antingen kanns det som om bloggen far finnas kvar med da vara lite mindre privat o med farre foton pa familjen, vannerna och huset. Eller sa far jag nog fundera pa att fixa nagon form av losenord. Jag far fundera vidare men tar garna och tacksamt emot era funderingar!

Sa till fredagstemat for veckan som ar Stadens Ljus och ar bestamt av Annika, Desiree och Petra. Lanskar till hoger som vanligt till dem och ovriga fredagstemadeltagare.

Att titta ut over en stad ar nagot som jag alskar. Jag har alltid varit lite fascinerad och brukar sta och titta ut over Bristol och fundera over vilka som bor dar inne och vad de gor. Sedan vi flyttade till huset och hade turen att fa en fantastisk utsikt over hela Bristol sa har jag forsokt knappa det dar 'perfekta' fotot over staden. Men annu har jag inte lyckats. Jag tycker ocksa att det ar lite haftigt att staden ser sa olik ut beroende pa vadret och molnen pa himlen. Vi har tagit hundratals foton av Bristol sedan vi flyttade hit, men annu har vi inte lyckats ta ett fint foto over Bristol by night. Jag alskar att titta ut over Bristol nar morkret och har lagt sig och lamporna glimmar fran husen. Jag ar alltid lite forvanad over hur tyst det ar nar man star pa balkongen och tittar ut over en sapass stor stad dar jag vet att det ar full rush dygnet runt. Den har senaste veckan har jag och Ben suttit och filosoferat pa balkongen om kvallarna. Fast jag inte ar nagon storstadsperson sa tycker jag om att sitta lite pa avstand och kika pa vad som hander! :-)







Sa ledsamt for ovrigt med nyheten att Michael Jackson ar dod. En valdigt sorglig men pa nagot satt inte allt for ovantad nyhet kanns det som.

torsdag 25 juni 2009

Elena

Det ar nagot sa speciellt med en ny bebis. Nagot magiskt. Och det kanns sa stort att se en valdigt nara van bli mamma for forsta gangen. Hur hon knappast kan slita ogonen fran sin lilla bebis fast hon samtidigt ar skor fran forlossningen som fortfaranade finns allt for farskt i hennes minne. Det ar alltid borjan pa nagot stort nar nagon fatt sitt forsta barn. De har blivit foraldrar for forsta gangen och ett helt nytt liv ligger framfor dem.

Lilla Elena ar sa fin! Sa lugnt och harmoniskt lag hon i sin mammas famn och vande sig enbart om for att titta nar hon horde sin pappas rost i rummet. Jag fick en klump i halsen nar Jim, som i vanliga fall ar ratt sa stark och stor person, tittade pa mig med glansiga ogon och konstaterade att Elena ar det finaste han nagonsin sett och att han aldrig varit sa radd tidigare som han var under forlossningen.




Jag kunde ocksa konstatera att tiden gatt sa otroligt fort sedan Sofia var sa dar liten. Det kanns ju inte alls lange sedan. Jag tittade pa lilla Elena som lag i sin mammas famn och sedan pa Sofia som alade sig ur min famn och ner pa golvet och undrade lite vart tiden tagit vagen.