CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 1 juli 2009

Sommar!

Ja nu ar det verkligen sommar! Visserligen ar det ingen klar sol i dag och det kommer en och annan regnskur men det ar hett ute!! Jatte varmt! Harligt tycker jag! Lite svettigt nar man forsoker sova men efter tva somrar med riktigt skitvader sa ar det underbart att solen och varmen hittat tillbaka till England!

Tack sa mycket for alla funderingar kring det har med losenord och sa vidare. Vill bara fortydliga att det INTE pa nagot satt ar sa att jag ar upprord over att vanner och bekanta lanat foton fran sidan. Det ar helt ok men det har gjort att jag insett att vem som helst egentligen kan anvanda de foton jag lagger ut har och da kanns det genast inte lika roligt.

Om det blir sa att jag pa nagot satt lagger ett losenord pa sidan, eller alternativt flyttar till wordpress dar man kan losenordsskydda enskilda inlagg bara, sa ar det inte for att halla borta vissa lasare fran sidan. Inte alls! Jag kommer inte att vara restriktiv med att ge ut losenordet. Det ar bara att fraga! Det handlar alltsa enbart om att jag vill ha lite mer koll pa vem som laser det jag skriver och tittar pa foton av barnen och vart hem.

I host kommer en hel ny era borja for oss i och med att Nils borjar skolan. Jag har mycket tankar och kanslor infor det har som jag garna skulle vilja skriva om men som jag i dagslaget, med en helt oppen sida, inte kanner mig bekvam med att skriva om. Jag skulle ju garna vilja visa foton bade fran skolan och pa Nils skoluniform tex men aterigen ar det nagot jag kanner ar for utlamnade om jag inte vet vem som laser. Dar i ligger alltsa min onskan om att ha lite mer kontroll.

Ber man om losenord sa innebar det INTE att jag begar att ni ska borja kommentera pa inlaggen eller att jag behover kanna till er sedan tidigare. Jag skriver som sagt inte for att fa kommentarer, aven om de givetvis gor det lite roligare att skriva eftersom det oppnar en kommunikation med de som laser. Men, jag vet sjalv att man inte alltid har tid att skriva och vissa inlagg kraver ju egentligen ingen kommentar alls sa det ar inte sa att jag kommer halla koll pa att folk som inte lamnar kommentar inte far losenord vid senare tillfallen. Att ha ett losenord skulle helt enkelt bara vara ett satt for mig att vaga skriva och visa lite mer fran vart liv an vad jag gor just nu. Jag aterkommer i host med hur det blir!

For att avsluta det hela kom jag pa att jag aldrig la ut nagot foto pa hur det blev efter det senaste jobbet med huset. Vi har ju fixat till den lilla utbyggnaden pa baksidan och jag tycker att det blev riktigt bra. Det ar ju inte helt fardigt annu, bland annat kan ni kanske se att det inte finns nagon ordentlig trappa ner fran dorren som hanger sa dar halvvags upp pa vaggen ;-). Och under altanen ligger alla byggstallningar och dyligt fortfarande och skrapar. Men det ar i alla fall lite mer fardigt an det var innan!

Innan:

Efter:

Nu blir det sommarlov fran bloggen ett tag. I nasta vecka aker jag och barnen hem till sverige dar jag hoppas vi ska hinna med en massa skoj och samtidigt bara njuta av att bo ute i sommarhuset. Kanske kommer det nagot inlagg fran sverige senare i sommar men jag vet inte riktigt sakert. Helt sakert kommer jag dock kika in hos alla er andra under sommaren men kanske inte lika frekvent som nu!

Ha en toppenfin sommar och lat oss hoppas att den underbara varmen och solen tanker halla sig kvar!

18 comments:

Saltistjejen sa...

A ha en riktigt underbar Sverigesemster nu Millan!!!
Forstar ifall du gor lite uppehall m bloggen. och det dar med losneord ar val bra. Alltsa att kunna skydda vissa inlagg. JAg foljer en blogg som ar just sadan. Vissa inlagg tycker bloggerskan ar for privata for att ha oppet och jag mailade henne och fick da tillgang till losenordet for de inlagg dar hon anvander detta.
Det ar alltid knepigt det dar med foton. Speciellt pa barn. jag vet att manga tyckder det ar konstigt och rent av farligt att lagga ut bilder pa natet pa sina barn. Pedofiler etc so man tanker smyger i cyberbuskarna. och visst kan foton sa latt tas och anvandas i fel syften. Sa ar det. Tyvarr. Sjalv forsoker jag att tanka pa att inte lagga ut bilder dar LillSkruttan ar t ex naken eller alltfor lattkladd. Trist att man lever i en varld dar man ens ska behaova tanka sa, men jag gor det for jag tycker det kanns obehagligt annars.
Sedan galler detta ju inte enabrt bloggar utan aven t ex facebook dar folk ju brukar posta hur mycket foton som helst.
Om man vill kan man ju posta bilderna valdigt sma har sa att de inte riktigt kan 'anvandas". Men det ar ju ocksa lite trist kanske?
Nej det ar ett svart problem och jag tror alla far losa det pa det vis man kanner ar bast for en sjalv.
Hoppas du kommer pa ngt bra satt som passar dig.
och sist, vad FINT huset blivit!!!
Helt otroligt!
Kramar nu och ha en riktigt harlig sommar!!

Malin O sa...

Oj, vad fint det blev och vilken skillnad med det vita. Jättefint. Här hemma har vi också haft världens finaste väder. Jag är inne på min andra semestervecka och har haft ljuvligt väder hela tiden. Nån gång måste man ju ha tur med vädret :-)

Härligt att du åker hem, hoppas att det fina vädret fortsätter! Kommer du inom Karlskrona nåt i år *hoppas hoppas*? Hade ju varit så kul att få träffas!

Puss och kram - Malin

Desiree sa...

Måste böja med att kommentera huset! Oj vad fint ni har fått. VIlken skillnad Millan! Wow, ni är då både duktiga och otroligt händiga både du och Ben. Den blev ju otroligt stor skillnad och superfint. Det är ju extra roligt när det blir så himla bra då man kämpat och jobbat hårt med något.

Vad gäller lösenord så förstår jag verkligen hur du känner och resonerar. Jag håller med dig till fullo. Jag förstrår absolut att du vill ha lite mer koll på vem som läser vad speciellt då det gäller skolan och barnen. Du gör helt rätt. Ha det nu bra och njut av värmen de sista dagarna. Jag hoppas att ni självklart även får fint väder då ni är hemma i Sverige och att resan går bra. Det är hett och husen är ju tyvärr inte riktigt byggda för denna hetta. Jag har tack och lov en liten bordsfläkt som står vid sängen här för annars skulle jag nog ha svårt att sova utan den.

Kram

Jenny sa...

Vad fint huset har blivit - otroligt stor skillnad!:-)

Jag läser många bloggar skrivna av utlandssvenskar för att jag tycker det är intressant att följa hur livet & vardagen kan te sig i ett annat land. Vilka tankar & funderingar detta kan innebära. Jag har en bror som levt flera år i Frankrike med sin familj tills i måndags, då hemmet packades ihop & nu är på väg till USA, Detroit närmare bestämt. Tyvärr bloggar varken han eller hans sambo själva, så därför följer jag med intresse andra utlandssvenskars bloggar. Dessutom skulle jag själv gärna vilja våga ta steget, just nu en dröm, i framtiden förhoppningsvis verklighet.:-)

Delphine Barnes sa...

House is looking good hun. Have posted some pix from France on my blog too xx

Sofia sa...

Så fint ni har gjort! Först och främst gör sig huset verkligen i vitt. Så fräscht och altanen kommer till sin rätt på ett helt annat sätt mot det vita. Har ni byggt altanen själva? Den är jättesnygg! Jag gillar också den nya dörren på utbyggnaden. Kommer den nya trappan vara av samma material som altanen? Har ni gjort om en av altandörrarna till fönster?

Jättefint med färggranna blommor och med svart parasoll som bryter av mot det vita. Är det förresten runda lyktor som hänger under parasollet?

Ursäkta om jag framkommer som värsta stalkern här, jag är bara superintresserad av allt som har med hem och renovering att göra. :)

leopardia sa...

Jag skulle säga att det går ju att högerklicksskydda bloggen om inte annat... alltså så att det inte ska gå att högerklicka. okej att det är rätt lätt att kopiera bilder ändå, men det krävs lite mer jobb iallafall...

Lisa Christensen sa...

Jag förstår precis vad du menar med lösenordsskydd och att man inte har koll på vilka som läser och lånar bilder. Jag har också funderat på att byta till Wordpress pga detta. Vissa inlägg kan då också bli lite personligare. Jag skaffade en lösenordsskyddad blogg till Julie där jag bara frossar i bilder utan att behöva oroa mig och där har jag också vågat skriva mer personligt om när hon föddes. Jag ville inte visa bilder på henne när hon var pytteliten (vägde 1,4 kg) för jag kände att det var för utelämnande och hon kanske inte skulle tycka om det. (Om man vill läsa den bloggen får man också gärna maila mig.)

Fundera hur du vill göra med din blogg och gör sen som du känner!

Huset har blivit jättefint!! Snyggt jobbat.

Kram

Marianne sa...

Vilken skillnad på huset! Det har verkligen blivit jättefint! Ja, och ännu finare blir det ju när ni blir klara, så klart.

Ha en JÄTTESKÖN sommar hemma i Sverige och njut av vänner, familj, mat, natur och allt som är svenskt!

Och när vi "ses" igen har du haft tid att fundera på hur du vill ha det med bloggen. Min kommer att finnas kvar och jag kommer att sakna din tills du är tillbaka.

STORA SOMMARKRAMAR!

Sophie sa...

Hej igen! Svarar dig här istället för efter min andra kommentar som var för lääänge sedan. Vi bodde i Wandsworth, Putney och Fulham när vi bodde i London. Trivdes i SW London med andra ord:-) Vi åker faktiskt till UK själva i fyra dagar om några veckor, barnen ska passas av mina föräldrar. Ska bli jätteroligt!!

Oj vad fint ert hus blev! Stor skillnad från innan! Och Bristol verkar vara en trevlig stad - har hört mycket gott om den. Kul att ni är så många svenska tjejer som bor där så barnen får prata svenska osv. Blir lite avis faktiskt. Vill också handla middagsmat på Sainsbury's och springa in på Boots och handla lite förnödenheter...

Ha det så bra i sommar. Förstår dina tankar kring lösenordsskydd. Hoppas jag får fortsätta läsa ändå:-)

Kram Sophie

Millan sa...

Alla - forlat for mass-svar men jag har haft fullt upp med att planera och packa infor avfarden mot sverige i morgon. Nu ar det resfeber som galler!! Tack sa mycket for alla era kommentarer om bade huset och losenord. Jag funderar vidare helt enkelt. Det kommer sakert ett eller annat inlagg fran sverige ocksa.

Malin - vi kommer till kna 28/7-5/8 och da vill vi GARNA traffas!! jag hor av mig fran goteborg. Stor kram!

Desiree - emailar dig mitt svenska mobilnummer nu sa kan vi horas den vagen om att traffas i Karlskrona! kram

Lisa - jag vill hemskt garna lasa din blogg om allt som hade runt Julies fodelse sa emailar dig om det! kram

Sofia - tack for alla kommentarer om huset! Ja altanen byggde min bror som jobbar som snickare i sverige och vi ar valdigt nojda med den!! vi har bytt det lilla fonstret i utbyggnaden, ny kallardorr och ny 'ytterdorr' men inget fonster har bytts mot dorr eller tvartom.
Det ar sa lyktor som hanger under parasollen. Jag kopte dem fran www.next.co.uk som har en massa skoj till hemmet tycker jag!
kram

Jatte stor kram till er alla!! Ha en kanonfin sommar. xx

Emmama sa...

Huset är SÅ fint! Lyllos er, men jag har förstått att det varit mycket jobb såklart!

Angående lösen så vet jag precis! Jag kan bli nojig och vågar inte visa vissa saker när jag inte vet vilka som läser.. Har inga hemligheter för de som jag vet läser men vilka är alla andra...? Förstår dina tankar och kan se nyttan med lösenord men samtidigt skulle jag sakna de goda själar som hittar dit då och då. Svårt med andra ord..

Hoppas ni har det skööönt i sommar!

Kram!

anna sa...

Hejsan! Har kollat in din blogg ett tag nu, i och med att jag har mina funderingar över att bosätta mig i Bristol till hösten!
Tänkte höra mig för med svenskar som redan är bosatta där om diverse tips och råd gällande boende etc! :)
Hittade dock inte din mailadress i din blogg.. Här är min, så hör gärna av dig! :)
a_forsmarker@hotmail.com

Snyggt hus btw!

Hälsn,
Anna

www.gottablandat.wordpress.com sa...

inne med en kram. hoppas ni har en alldeles underbar sommar!! kraaaaaaaam

Anonym sa...

Jag hoppas att ni har det riktigt trevligt i Sverige!! VÄdret vände precis när vi åkte för en vecka sedan men ni hade väl förhoppningsvis också lika fint väder som vi de första veckorna i juli.
Jag förstår dina tankar runt lösenordsskydd och tycker att wordpress har en bra lösning där man kan välja om man ha lösenord på vissa inlägg... Du gör som du tycker känns bäst!
Stora sommarkramar!

Caroline Söderlund sa...

Hejhej. Fin blogg!
Jag heter Caroline och ska plugga i Bristol med en kompis nu i höst.
Jag vill inte besvära dig med massa frågor men det är så att vi har hittat en lägenhet i Kingswood och jag har ingen aning om vad det är för område. Hur är det där? Man har ju hört att det är lite antingen eller i England, om du förstår vad jag menar! :)

Tack tack tack.
MVH /Caroline

Ebba Christina sa...

Hej alla. Fredagstemat "Show and tell" verkar så spännande. Att kommunicera med kvinnor över hela världen ser jag fram emot.
Jag har kommit med genom Marianne "På nya äventyr" och håller nu på att lägga upp er på min lista.
Min adress är http://minbloggebbas.blogspot.com/
må så gott och väl mött i många diskussioner..../Ebba

Millan sa...

Emma - har kommer ett jatte sent svart pa din kommentar!! Ja det dar med losenord ar lite klurigt. Jag gissar att det blir en helt ny sida for mig helt enkelt dar jag kan skydda vissa inlagg och inte behover lasa hela sidan. kram

Anna - jag mailar dig nu!

Lotta - tack och att du fick en underbar sommar med ny bebis vet jag ju :-D kram

Petra - Hm ja, vadret v ar ingen hojdare. I alla fall inte pa vastkusten. Det regnade inte lika mycket som det gjort i England men det var inte varmt och stabilt mer an nagra dagar i taget - hogst!! Men trevligt hade vi ju anda! kram

Caroline - vad skoj att du ska plugga har!! Bristol ar en riktigt toppenstad tycker jag. Allt finns men den ar anda lite mindre an manga av storstaderna i England. Kingswood vet jag valdigt lite om maste jag saga. Det ligger val lite utanfor sjalva centrum eller?? Jag ar nog inte till sa mycket hjalp har ar jag radd... Har inte ens nagon aning om vad for slags omrade det ar... Hoppas i alla fall att du kommer trivas i Bristol!!

Ebba - vad skoj med en fredagsbloggare till. Jag ska lagga till dig i min lista som nog behover uppdateras en hel del!