CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 25 augusti 2009

Tillbaks!


Nu ar den har badkillen och resten av familjen tillbaka i Bristol igen. Ordningen ar aterstalld kan man saga. For nagon ordning har det inte varit den har sommaren. Det var lite tuffare an jag trodde att vara ensam med barnen i sverige sapass lange. Att inte ens fa ta en dusch eller ga pa toaletten i fred pa sex veckor blev lite jobbigt i langden. Men i det stora hela hade vi det egentligen jatte bra! Det var harligt att ha sa mycket tid att vi kunde traffa slakten och vannerna utan att behova kanna panik over att inte hinna traffa alla. Dessutom kanner jag mig sa otroligt nara barnen. Vi har ju fatt en valdig massa tid bara vi tre ihop och har sovit tillsammans i samma sang sa jag tycker att det kanns jatte konstigt att ha hela huset har hemma att vara pa nu. Far nastan separationsangest ;-). Dessutom kanner vi oss lite extra foralskade i Ben/pappa eftersom vi varit ifran honom sa mycket och langtat halvt ihjal oss!

Mesta delen av tiden spenderade vi i sommarhuset och i lagenheten utanfor Goteborg men vi hann ocksa med en harlig vecka nere i Karlskrona med familjen dar. Forutom att traffa vanner och familjen sa hann vi med ett besok pa Olands Djurpark, jag var ute med tjejkompisarna en kvall och jag och Sofia fick en mysig fikastund med Desiree! Sa roligt att fa traffas i verkligheten och vi kunde inte annat an att forsoka spana lite pa en framtida bloggtraff med alla er som vi lart kanna genom just bloggarna. Hur skoj skulle inte det vara?!

Jag ska skriva lite mer ingaende om sverigevistelsen en annan gang. Tills vidare finns den har bloggen kvar men det lutar at att jag kommer byta till wordpress framover da jag vill kunna losenordsskydda vissa inlagg och inte behova lasa hela bloggen som man ju maste pa blogger. Jag aterkommer om detta!

Ater i vardagen nu alltsa. Vi kom hem i sondags kvall och sedan dess har jag hunnit packa upp resvaskorna, ta bort ett fodelsemarke, bestalla skolklader till Nils, bestalla tid for att ta bort stygnen dar fodelsemarket satt, bestalla tid for Sofias 9- manaderskontroll (hon ar ju trots allt tio och en halv manad nu!), planera och bestalla saker infor Nils piratkalas med kompisarna pa mandag och planera en traningskurs som jag ska halla for ett foretag om bokforingsprogrammet SAGE pa fredag. Det vore alltsa synd att saga att jag har for lite att gora men det ar ju kul att det hander nagot :-D.

18 comments:

Anne sa...

Välkommen hem och tillbaka!!!
Du verkar ha haft en bra sommar, låter inte som du gått sysslolös sen du kom tillbaka heller...du verkar ha varit väldigt effektiv. Hur gick det att flyga med barnen, bara bra hoppas jag!
Wordpress tycker jag jättemycket om, kan verkligen rekommendera dem. Som du var inne på så kan man ju då välja lösenordsskydda vissa inlägg. Jag ska också införa lösen då jag är tillbaka från min Sverigeresa. Jippie!!! Åker första veckan i september, så jag har mitt kvar och kommer få en höstresa istället för sommar. Men det ska bli bra det med känner jag. Roligt höra du är tillbaka igen, på återhörande och kram!

Emmama sa...

Välkommen tillbaka! IGÅR tänkte jag på er för jag gick förbi den skolan ev Gustav börjar på nästa år och tänkte på Nils som ju börjar skolan i dagarna! Hoppas få full rapport snart och gärna tillsammans med en finklädd skolkille! :)

Stor kram, hoppas ni har en skön kväll!

Saltistjejen sa...

Å völkommen hem!!
Det låter som det varit en härlig semester även om det också varit tufft. Förstår verkligen hur du känner. Det är jobbigt bara att vara iväg ensam med ETT barn så jag kan knappt tänka mig två!!!
Ser fram emot att få läsa mer om tiden i Sverige också och vad ni gjort där.
TÄNK at Sofia redan är 10.5 månad!!! Helt otroligt egentlgien! Tyckte hon var sååå liten när hon kom i jämförelse med Ella, men nu när de blir äldre känns ålderskillnaden ju inte alls särskilt stor!! :-)
Jag längtar själv efter både M och Ella nu eftersom de båda är i Sverige på tu man hand!! Men de kommer tillbaks på söndag. Tills dess hoppas jag att jag ska fortsätta njuuta av att vara ensam även om jag ibland saknar och längtar otroligt mycket... Gissar att det är vad som sker när man aldrig tidigare varit borta från sitt barn! Låter galet när jag säger det för mig själv, men så är det. Sedan E kom hem från sjukhuset har jag aldrig varit borta från henne ett helt dygn. Och då är hon ändå dryga 14 månader! Men det har blivit så eftersom vi ju "bara har varandra" här och då har vi umgåtts i stort sett hela tiden.
Jättekul att du är tillbaks iallafall! Och jag kommer vilja följa dig även om du byter till wordpress!
KRAAM!

Pernilla sa...

Det var superskoj att se er i Göteborg! Det var roligt att Theo & Nils fann varandra i bollhavet och rutschkanorna. Hoppas vi får chans att träffa er även nästa sommar - kanske lite längre! Ni är alltid hjärtligt välkomna till oss, hela familjen.

Sara sa...

Va kul att ni ar tillbaka i Bristol. Later som ni har haft en toppen sommar! 9 manaders kontroll??? de har vi inte har i Brighton eller har jag helt missat natt ha ha, maste titta i hans roda bok : )
Kram

Sara

Mia sa...

Välkommen tillbaka i bloggvärlden! Vi saknar er här hemma och vill att ni kommer tillbaka bums! Förstår dock att det var skönt att komma hem och vara två vuxna som tar hand om barnen mm. Jag beundrar att du klarade hela sommaren själv. Stor kram!

Desiree sa...

Heeej Millan, välkommen tillbaka till bloggen och till Bristol. Det var som sagt jättekul att få chansen att träffa dig och Sofia på fika i Karlskrona. Låter som du har haft en mycket bra sommar även om jag kan tänka mig att det varit stort ansvar att vara själv med båda barnen så länge. Låter som du har fullt upp och faktiskt redan hunnit med en hel del sedan du kom tillbaka. Underbart kort på Nils här från sommaren! Låter som det kommer bli en superhit med piratkalas. Det tror jag kommer bli jättekul för Nils och hans kompisar. Ha det bra och sköt om dig.

KRam

Desiree sa...

Jo jag tycker det låter bra förresten att du bestämt dig för att byta till Wordpress så att du kan köra visa inlägg med lösenord. Jag förstår dig som sagt till fullo precis som jag sa då vi fikade. Jag tycker det låter som ett både bra och klokt beslut. Hoppas det kommer att funka bra för dig med Wordpress.

Annika sa...

Hej Millan!!
Välkommen tillbaka!
Du verkar ha haft en fin sommar!
Roligt!
Visst blir man lite nyförälskad i sin man efter att ha varit ifrån varandra länge. det brukar ju vara Peters och min melodi på sommaren. Peter var visserligen i Finland i två veckor, men ändå...
När man är ensam sådär länge som du var, och som jag också brukar var, kan man sätta sig in i hur det skulle vara att vara singelmamma. Nyttigt.
KUL att ha dig tillbaka igen i blogosfären!!
Jag vill också följa dig då du flyttar till Wordpress!
Kram!!!

Petchie75 sa...

Välkommen tillbaka, både hem och till bloggen! Har saknat dina inlägg!!
Så härligt det låter med 6 veckors myssemester med barnen, men jag förstår att ni saknat Ben också. Och han måste ju ha saknat er jättemycket. Tänk Sofia måste ju ha blivit "jättestor" under tiden ni var iväg!
Välkommen över till wordpress, jag trivs väldigt bra där ;-)
Stor kram!

Malin O sa...

Hej, kul att få se dig på bloggen igen. Jag har ju längtat. Det är rätt så skönt när saker och ting återgår till det normala och framför allt om man varit själv med två små barn. Jag tycker du varit väldigt duktig!! Jag vet i katten alltså om jag skulle ha orkat vara själv med mina vilddjur en hel sommar...

Ha det gott - Malin O

Anna, Fair and True sa...

Välkommen tillbaka till England och till bloggen! Vilken kul idé med ett stort "blogmeet" (som det brukar kallas)! Kram!

Lullun sa...

Kul att ha dig tillbaka på bloggen igen!! Ja, du tycks ha en del att bita i. Kan föreställa mig att 6 veckor med barnen kan kännas lite intensivt, på både gott och ont. Har ju testat det med ett barn och det kan vara nog så besvärligt ibland. ;-)
Kram

www.gottablandat.wordpress.com sa...

ingen rast ingen ro läser jag :-) men de e väl så det ska vara, känner igen mig :-) Mysigt med sverigebesök men förståpr att ni saknat pappa ben!!

Millan sa...

Anne - hej och kul att hora ifran dig! Jo det var gott att vara hemma pa besok och faktiskt riktigt gott att komma tillbaka hit igen. Det gick stralande att flyga med barnen. Sarskilt hemresan gick sa dar smidigt sa man knappast tror att det ar sant. Bada barnen uppforde sig val sa jag kunde slappna av lite!
Jag ska leka lite med en sida pa wordpress och se hur det kanns. Jag vet att jag tyckte det var lite lurigt med fotona och sadar forra gangen jag testade (for flera ar sedan) men det kanske har andrats sedan dess. Ha det nu sa harligt i sverige!! HOppas det blir ett sa dar riktigt vackert hostvader for dig. Kram

Emma - ja nu ar det inte langt kvar tills Nils borjar. 9e ar forsta dagen han gar i skolan men innan dess ska lararen komma hem till oss och halsa pa (nasta vecka). VI har spenderat den har veckan med att forsoka fixa allt som behovs till skolstarten sa snart ska du nog kunna fa en rapport och foto pa var stora skolkille! kram

Saltis - Tack! Nu ar det riktigt skont att vara tillbaka har hemma igen. Det var faktiskt forvanande mycket tuffare med tva barn. Inte for att de betedde sig illa eller var jobbiga pa nagot satt utan enbart for att det ar ett standigt passande nu nar Sofia kryper tex sa man kan inte ens ga pa toan i lugn och ro utan maste forsoka halla koll pa att hon inte krypit ivag och haller pa att ata upp Nils sma legobitar eller nagot ;-).
Jag forstar verkligen att det ar dubbla kanslor att dina godingar ar i sverige sjalva. Sa skont med egentid och att fa sova ut!! Men usch vad man langtar nar de ar ivag. Inte skoj!! Det blir harligt idag nar de kommer tillbaka till dig igen!
kram

Millan sa...

Pernilla - ja det var verkligen jatte skoj att ses och sa kul att killarna lekte sa bra ihop! Vi kommer garna och halsar pa. Vi har lite funderingar pa att ta farjan over nasta ar och da har vi ju bilen med oss vilket gor allt lite enklare. Ja vi far fundera lite pa ett besok helt enkelt!! kram

Sara - ja det star nog langst framme i boken vilka kontroller de ska ha. VIssa av dem maste man ju sjalv kontakt med och satta upp tid for... Nu ska vi ha varan pa onsdag i alla fall sa det ska bli spannade! kram

Mia - nja riktigt sjalv var jag ju inte. Jag fick ju massor av hjalp av er!! Jag kan fortfarande inte smalta att ni lat mig ha bilen sa lange. Om du visste hur stor hjalp det var!! Tror det blivit i det narmaste omojligt annars.
Det ar valdigt skont att vara hemma med Ben igen men vi langtar efter er ocksa!! :-( kram

Desiree - Ja nu ar det skont att vara hemma igen. Det var lite mer jobb an jag trodde att vara sjalv med barnen. Underbart ocksa att ha sa mycekt tid ihop men jag kande att jag hade valdigt svart att slappna av eftersom de ar for sma for att slappa utan att halla koll pa dem. Jag hade nog inte insett hur spannd jag var forran Ben kom och jag plotsligen slappnade av och blev sa trott att jag skulle ha kunnat sova 24 timnmar i rad ;-).
Jag maste leka lite med wordpress och se hur jag tycker det kanns innan jag bestammer mig helt tror jag..
kram

Millan sa...

Annika - ja jag tankte pa det under sommaren att det ar sa har det skulle vara att vara sjalv med barnen. Tufft!! Helt klart!! Ingen rast och ingen ro. Jag var ute och at en kvall med tjejkompisarna i karlskrona och da kande jag att jag riktigt slappnade av och kunde ata min mat i lugn och ro for forsta gangen. Samtidigt sa kanner jag mig sa otroligt nara barnen efter den har sommaren sa det ar lite haftigt!
Det ar en ratt mysig kansla att riktigt langta efter sin man och sedan traffas igen. Ibland behover man fa langta lite faktiskt!!
kram

Petra - tack!! :-) Ja usch, Ben langtade efter barnen nagot otroligt och Nils saknade sin pappa valdigt mycket. Det fick mig att kanna mig lite hemsk som tagit med dem bort sa lange. Gladjen var total for Nils den dagen som Ben kom over for att halsa pa!!
Kram

Malin - jag tycker faktiskt ocksa om nar livet atergar till det normala igen. Jag tanker att det ar ett ratt bra tecken pa att man tycker om sitt liv.... vardagen ar ju trots allt en ratt stor del av livet!
Jag gor nog inte om en san har resa sjalv med barnen. Eller rattare sagt, sjalv kommer jag ju resa med dem, men inte sa har lange! Det var kanske lite nyttigt for mig att inse att det ar tuffare an man tror att vara sjalv med dem dag in och dag ut!
Kram

Anna - ja visst hade det varit skoj med en stor bloggtraff!! Vi ar ju ratt manga som laser och skriver hos varandra. Kram

Lullun - tack! Ja det ar inte semester direkt att vara sjalv med barnen hela dagarna sa lange. Jag forstar att det helt klart blir valdigt intensivt med en femaring ocksa!! Ibland behover man ju fem minter till sig sjalv... kram

The Hanssons sa...

härligt att ni är tillbaka. Med små barn blir det allt som oftast väldigt intensivt...men man knyter sig till varandra.
kram