CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 26 juni 2009

Stadens Ljus, Bloggpaus och losenord

Som ni marker pa titeln sa har jag lite olika saker att skriva om idag. Forst och framst tror jag att det har blir mitt sista inlagg for sommaren. Snart aker jag och barnen hem till Sverige och stannar till slutet av Augusti och eftersom mycket tid kommer att spenderas i sommarhuset dar det inte finns nagot internet sa blir det nog valdigt sporadiskt med inlagg och bloggbesok.

Jag tycker valdigt mycket att blogga, framst fran en rent egoistisk synvinkel, da jag tycker att det ar roligt att dokumentera vad vi gor med foton och text for att sedan ha den har sidan att ga tillbaka till och minnas vara dagar. Sedan har jag ju lart kanna ett gang med underbara bloggerskor de senaste aren och bara det gor det ju roligt att halla bloggen vid liv och att besoka deras bloggar. Men det senaste har saker hant som gjort att jag kanner mig lite mer osaker pa om det ar sa bra att ha en helt oppen blogg dar vem som helst kan lasa och titta pa mina foton. Eftersom jag inte vill att nagon ska kanna sig traffad sa vill jag inte ga in i detalj vad det handlar om men lat oss saga att det handlar om att foton anvands utan min vetskap och det faktum att det ar valdigt manga fler besokare har an som nagonsin lamnar kommentarer.

Nar det galler att 'lana' foton fran sidan sa ar det sjalvklart okej om slakt och vanner vill gora det. Men, det faktum ar ju att om de gor det sa ar det ju inget som sager att inte andra manniskor ocksa anvander fotona utan min vetskap. Samma galler kommentarer. Utan av jag umgas med i verkliga livet sa far jag ju kommentarer nar vi traffas sa det finns ingen anledning att kanna att ni maste kommentera har ocksa!

Jag har aldrig skrivit for att fa kommentarer, aven om jag maste erkanna att det gor bloggandet valdigt mycket roligare nar man far respons. Faktum ar att jag ibland tycker det gar till overdrift nar bloggare skriker efter kommentarer och da speciellt kanske sadana som sjalva inte ar jatte bra pa att kommentera pa andra bloggar. Man behover absolut INTE lamna kommentar varje gang man ar har, men att ibland lamna ett avtryck for att saga att man varit inne och last tycker jag vore trevligt. Jag lamnar inte heller alltid kommentarer hos folk, men pa de sidor jag laser regelbundet sa skickar jag i alla fall en halsning da och da. Jag vet att det finns manga som laser min blogg regelbundet som aldrig har lamnat en kommentar och det tycker jag kanns lite konstigt.

Sa... darfor funderar jag nu over mojligheten att lasa bloggen sa att enbart de som da har nagon form av losenord kan lasa. Egentligen tycker jag sjalv att det ar for trist med losenord pa bloggar, men jag undrar om det anda inte ar lite battre att i alla fall ha lite koll pa vem som ar inne och laser. Hur staller ni andra er till det?? Skulle ni fortfarande vilja lasa har om man var tvungen att logga in? Jag tror att nar man fatt inbjudan att lasa bloggen sa behover man inte logga in varje gang man vill lasa, i alla fall ar det sa pa de bloggar jag laser som ar lasta for vissa anvandare.

Jag kanner att det finns en hel del saker som jag garna skulle vilja skriva om pa bloggen, men som kanns fel att ta upp om jag inte vet vem som laser. Just nu gar vi igenom en massa med skolan som Nils ska borja i och det ar nagot jag garna skulle vilja skriva om har och fa respons pa av er, men som helt enkelt inte kanns ratt att skriva om till en massa anonyma lasare.

Sa.... antingen kanns det som om bloggen far finnas kvar med da vara lite mindre privat o med farre foton pa familjen, vannerna och huset. Eller sa far jag nog fundera pa att fixa nagon form av losenord. Jag far fundera vidare men tar garna och tacksamt emot era funderingar!

Sa till fredagstemat for veckan som ar Stadens Ljus och ar bestamt av Annika, Desiree och Petra. Lanskar till hoger som vanligt till dem och ovriga fredagstemadeltagare.

Att titta ut over en stad ar nagot som jag alskar. Jag har alltid varit lite fascinerad och brukar sta och titta ut over Bristol och fundera over vilka som bor dar inne och vad de gor. Sedan vi flyttade till huset och hade turen att fa en fantastisk utsikt over hela Bristol sa har jag forsokt knappa det dar 'perfekta' fotot over staden. Men annu har jag inte lyckats. Jag tycker ocksa att det ar lite haftigt att staden ser sa olik ut beroende pa vadret och molnen pa himlen. Vi har tagit hundratals foton av Bristol sedan vi flyttade hit, men annu har vi inte lyckats ta ett fint foto over Bristol by night. Jag alskar att titta ut over Bristol nar morkret och har lagt sig och lamporna glimmar fran husen. Jag ar alltid lite forvanad over hur tyst det ar nar man star pa balkongen och tittar ut over en sapass stor stad dar jag vet att det ar full rush dygnet runt. Den har senaste veckan har jag och Ben suttit och filosoferat pa balkongen om kvallarna. Fast jag inte ar nagon storstadsperson sa tycker jag om att sitta lite pa avstand och kika pa vad som hander! :-)







Sa ledsamt for ovrigt med nyheten att Michael Jackson ar dod. En valdigt sorglig men pa nagot satt inte allt for ovantad nyhet kanns det som.

24 comments:

Cecilia sa...

Självklart skulle vi fortsätta läsa även om du skulle använda di av lösenord!!Åh ska ni vara i Sverige så länge,vad skoj.
Är det sommarhuset som är vid Göteborg?
Vi är ju inte så värst lång ifrån varandra i sådana fall,jag håller ju till på Orust.Så jag tänkte att det kanske skulle gå att få till en lite träff om du skulle ha lust?
Ha det så skönt!!Vi fryser ju inte direkt här nu :-)
KRAM!!

Annika sa...

Ja, Millan....
MAN har herrans massa läsare och egentligen så väldigt få som kommenterar...
OCH det där att dina bilder har använts av ngn du inte känner ÄR läskigt.
Blogger kan man ju låsa, och endast låta vissa ta del av. OM du känner att det vore bäst för dig tycker jag att du ska göra det.
Absolut!
Ta dig nu en bloggpaus över sommaren och fundera på hur bloggen ska bli i höst, olåst eller låst.
Jag kommer själv inte att blogga mkt mellan 6 juli-10 aug. Ibland kommer det nog att komma små inlägg, men inte ofta...
NU ska vi ha sommarlov, och vi ska njuta, du och jag!!
ER utsikt är helt underbar!!!
Vacker alla årstider!!!
Massor med sommarkramar från mig som älskar din blogg!!!

Desiree sa...

Jag har full förståelse för att du tar lite bloggpaus. Det kommer jag också att göra. Jag hade faktiskt helt glömt bort fredagstemat. Får se om jag hinner få ihop något. Det där med bloggandet och hur privat man ska vara är en svår balansgång. Du får känna efter vad som känns mest rätt för just dig. Du kan ju fundera nu över sommaren hur du vill ha bloggen. Ibland är det lätt att man glömmer bort att det finns massor med människor man inte har någon som helst koll på som läser ens blogg. Det är som sagt inte lätt. Jag kan tänka mig att det blir lite extra känsligt just då det gäller ens barn. Gör det känns bäst för dig som sagt. Jag hoppas du får en trevlig resa och en fin tid hemma i Sverige. Vädret är som sagt helt underbart här just nu så det är verkligen en bra tid att resa hit.

Jag tycker du har lagt ut jättemånga fina bilder inför fredagens tema. Roligt att du blandat både dag och kväll men även olika årstider som sommar och vinter. Ni har ju en helt fantastisk utsikt från er villa över Bristol. Jag förstår verkligen att du kan stå där länge och bara titta. Det är något speciellt med en vacker utsikt som gör att man har svårt att slita sig.

Kram och vi hörs.

Desiree

Vee sa...

Hej! Jag ar en av dina smyglasare. ;) Jag ar sjalv en utlandssvensk, men i USA. Jag tycker det ar intressant att lasa om andra utlandssvenskar. Thats it!
Jag skulle absolut fortsatta lasa din blogg. :)
Fortsatt Glad Sommar!
-Vee

Anne sa...

Utvandrare-Anne från Oregon här, lyckas inte logga in så jag får kommentera "anonymt"

Jag har ju sommarpaus just nu, men vill föhar kikat in med jämna mellanrum hos dig ändå. Mina tankar kring lösenord och din blogg måste jag ju bara skriva nåt om. Jag är inte negativt inställd till lösenord. Tvärtom, jag skulle fortsätta läsa (OM jag fick lösenord vill säga) och tycker inte det är nåt negativt alls med lösenordsskyddad blogg.
Vissa har ju så att vissa inlägg är öppna, medan vissa är lösenskyddade (och vissa har alla lösenordsskyddade).

Jag står med samma funderingar som du, efter min sommarpaus kommer jag sannolikt att inför lösenord. Har dock inte helt bestämt mig men går absolut i de tankarna. Vi får fortsätta fundera lite till. Personligen läser jag väldigt gärna personliga inlägg, skriver även gärna sådana. Det är intressant! Men samtidigt, man kommer ju till en gräns när det inte längre känns bekvämt skriva den sortens inlägg OCH visa bilder när man är helt öppen och sårbar ute på internet och inte en chans att veta vem som egentligen läser.
Om jag går till mig själv, jag vill gärna fortsätta skriva mer personliga funderingar, lite "svårare" saker t.ex.(funderar t.ex. mycket på detta med barn, har mycket jag gärna skulle skriva om det men vill inte vara så personlig) men det är inget jag vill göra när bloggen ligger öppen för alla.

Det känns att blotta sig för mycket och osäkert om man skriver och visar för mycket från sitt liv. Samtidigt så vill jag gärna ha andras åsikter och tankar kring det jag skriver, det ger ju ofta så mycket att höra andras erfarenheter eller funderingar. Så....den biten (bra kommentarer och tryggt veta vem som läser) får man ju med lösenordsskyddad blogg. Samtidigt som man slipper de okända. För mig är det inte bara okända, det kan även handla om folk jag "känner" ytligt från mitt liv i Sverige men som jag inte har nån kontakt med. Det känns konstigt de vet och kan se allt från min vardag men själv har jag ingen susning om vad de gör...

Personligen läser jag gärna lösenordsskyddad blogg som vågar skriva om svåra och lätta saker, som bjuder till lite, än att läsa en mer "vardagsblogg" där allting alltid är ljuuuuuvligt och inga moln på himlen finns.
Visst, ofta blir det ju sådana inlägg också. Rapporter och bilder från ens vardag, oskyldiga inlägg om det man gjort osv. Sånt som alla egentligen kan få läsa utan att det känns för utelämnande.
Men jag börjar mer och mer tycka att även sådana oskyldiga inlägg, som att visa upp bilder från sin vardag och vad man gör. Även de börjar nästan kännas lite för privata, nästan som man från sitt eget liv bjuder på en tv-serie som nån okänd kalle och lisa läser och följer med, men man har ingen aning om vilka de är men de har superkoll på ens liv. Det är nästan lite läskigt....

Jag tror mycket handlar om vad man vill ha ut av sitt bloggskrivande.
Vill man bara ha så många läsare och träffar som möjligt, är det viktigt att man SYNS där ute, att kicken är att veta att många läser och att man syns. Ja, då är ju inte en stängd blogg lösningen alls. Samtidigt som inläggen nog då bör förhålla sig mer "försiktiga", både vad gäller text och bild.

Men är ens behov och lust med bloggen istället att ha en mer personlig dialog med färre människor och nästan mer "diskutera" via blogginlägg och tryggt kunna bjuda på mer personliga saker och tycka att det räcker med en liten lässkara som istället GER nåt tillbaka. Ja, då är en lösenordsskyddad blogg perfekt.

Ha en riktigt superskön sommar i Sverige!

Kram
Anne

Sara sa...

Klart du ska ha en losenord blogg om det kanns ratt! Jag laser ocksa hellre mer personliga bloggar och da kanns det ju mer naturligt att kommentera ocksa pa nagot satt. Jag forstar precis va du menar, och inget skoj att nagon har anvant dina bilder som du har tagit. Ha ett harligt sommarlov nu, va i Sverige forra veckan och sen aker vi alla igen i slutet pa Juli i tva veckor efter brollopet, Sverige ar ljuvligt pa sommrarna!
Kram
Sara

Marianne sa...

Oj, ja det är inte roligt när någon har använt dina bilder på barnen, det förstår jag mycket väl!

Jag tycker också att det låter som en bra plan att ta sommarlov och fundera igenom hur du vill göra med bloggen. Själv har jag bara några få gånger upplevt att jag inte har kunnat skriva det jag vill, just för att det kan läsas av människor man inte har koll på. Men oftast sitter jag inte i den situationen, så det har inte varit något problem för mig. Så har jag inte barn heller! Dessutom är jag lite äldre, så jag har nog gått redan gått igenom många faser i livet då det kan kännas att man behöver fundera igenom saker och ting på ett mer privat sätt, som Anne skriver om det här med funderingar kring barn, till exempel.

Jag har bara stött på en lösenordsskyddad blogg hittills. Någon som var med i Fredagstemat. Henne "kände" jag inte, så jag bad aldrig om lösenord, och det skulle jag inte göra från någon för mig ny blogg heller. Om någon av bloggerskorna som jag läser hos och tycker väldigt mycket om (som du och Anne) bestämmer sig för att lösenordsskydda skulle jag självklart bli jätteglad om jag fick förtroendet och kan fortsätta läsa. Men jag skulle samtidigt helt och hållet förstå om ni BARA vill skriva för en väldigt utvald skara, till exempel kanske bara gamla vänner och familj.

Din blogg är din och det är du som måste bestämma över den.

Jag skriver inte heller för att få hundratals läsare och bli "stor" bloggare, men jag tycker helt klart att den kommunikation som uppstår genom kommentarerna gör att bloggen blir levande och att det blir roligt. Men det är som sagt kommunikationen med alla er där ute. Där tror jag att jag sitter i en lite unik situation också, jag har inte så lätt att ta mig ut pga att vi bor så avsides och att jag har svårt att få chaufför. Så jag sitter ganska isolerad just nu (inte helt, men lite för mycket) vilket gör att kommunikationen via bloggen kanske blir extra viktig för mig.

Vad du än bestämmer dig för är det allra viktigaste att det känns bra för DIG!

Vilken fantastisk utsikt ni har över Bristol! Jag förstår att ni kämpar för att få det där perfekta fotot som ni sedan kan förstora och hänga på väggen. Jag har inte ägnat mig åt kvällsfoton än, det är ju speciell teknik och man måste nästan använda stativ för att få det riktigt bra. Bästa bilderna lär man visst få under Blå timmen, den där stunden innan det blir mörkt på riktigt. Men jag har inte jobbat med det där alls än.

Så härligt det låter att ni ska vara i Sverige hela sommaren. Det blir tystare och tystare i bloggvärlden, de flesta har ju redan åkt.

Jag önskar er EN RIKTIGT LJUVLIG SOMMAR och hoppas att vi "ses" igen till hösten!

Stora kramar!

Saltistjejen sa...

Självklart är det svårt detta med balansen mellan att man lämnar ut privata delar av sitt liv och det att man vill att läsare lätt ska kunna hitta till ens blogg. Jag förstår ifall du vill lösenordsskydda din blogg. Många gör ju det. och särskilt om du råkat ut för saker som att foton "lånats" eller stulits av personer som läser din blogg. Jättetrist!
Jag skulle väldigt gärna fortsätta läsa din blogg även om du inför lösenord och hoppas att jag kan få det isåfall...? :-)
Fina bilder också tycker jag!!!! Er utsikt är verkligen fin!
Själv hann jag inte med fredagstemat denna gången.
Kramar!!!

Mia sa...

Hej! Jag tycker ni har tagit många fina bilder över Bristol! :-)

Det är inte lätt att bestämma hur man ska göra med bloggandet ibland. Jag känner precis som du att jag ibland vill skriva av mig om saker som händer eller som man tänker på men ibland drar jag mig för det eftersom man inte vet vem som är inne och läser. Hoppas du kommer fortästta blogga i alla fall, lösenord eller inte. Nu ses vi snart och då kan vi lägga ner bloggandet ett tag och prata om allt över ett glas vin istället! Kram!

Malin sa...

Hej,
jag läser din fina blogg med jämna mellanrum men har hittills varit väldigt dålig på att kommentera. Jag har själv varit bosatt i England under en period och tycker därför att det är extra roligt att läsa om andra svenskar som bor där nu. Ha en riktigt fin sommar!
Hälsningar Malin

Anonym sa...

Hej vännen! Längesen jag la en kommentar men jag läser oftast från jobbet o då hinner jag inte skriva en kommentar. Men jag håller med Mia du kommer snart hem så då får jag se dina små troll och träffa trollmor själv... =) Längtar efter dig! Kramar Emma

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina foton på din stad!
Men vad trist att folk har tagit bilder från din blogg utan att fråga! Och skrivit dumma kommentarer. Jag har hittills varit lyckligt lottad *touch wood* att ingen skrivit något konstigt hos mig. Kanske skriver jag inte om tillräckligt kontroversiella saker? Jag har ibland tagit foton på mat eller dylikt från andra sidor men då alltid (förutom kanske några få gånger som jag glömt) referat.

Jag skulle definitivt fortsätta läsa om du la in lösenord. Ett tips är t ex att lösenordsskydda vissa inlägg, t ex där du skriver lite mer privat eller lägger upp vissa foton, men ha andra öppna. Så verkar det vara många som gör.

Ha en underbar sommar i Sverige! Kommer sakna dina inlägg!

Sofia sa...

Hej!
Jag är en av dina mer anonyma läsare och trots att jag kommer hit då och då så kommenterar jag tyvärr sällan. Lite som ursäkt så känns det som att ni är ett härligt bloggäng som hänger ihop och att man som icke-bloggare inte riktigt kan bidra med något, jag kan ju inte "bjuda igen" t.e.x. :) Därför avstår jag ofta från att kommentera, men det är ju egentligen oartigt. Jag förstår dig.

Jag hittade din sida när jag googlade på Bristol för ett halvår sedan. Pluggade på University of Bristol för några år sedan och älskade verkligen staden och (nästan) allt engelskt. Åh, jag längtar tillbaka! Tyvärr var min sambo inte lika begeistrad som jag var, så vi blev inte kvar. Dock undrar jag ofta hur mitt liv sett ut idag om vi stannat kvar.

Jag förstår dig som sagt och trots att jag kommer att sakna din blogg, så är det bara att tacka för att du delat med dig av så många fina tankar och funderingar. Jag tycker att du lyckats med att skriva personligt utan att vara privat. Du har en jättefin familj och är verkligen en supertrevlig tjej. Otroligt att det tagits bilder härifrån, vad sysslar folk med egentligen?!

Underbar utsikt över Bristol! Ha en härlig lång sommar i Sverige!

Millan sa...

Cecilia - oj ar ni pa Orust? Det visste inte jag. Fick for mig att du kom fran Stockholmsregionen. Ja dar ser man. Det skulle ju vara jatet skoj att ses!! Jag kommer dessvarre inte ha tillgang till bil sa har kanske lite svart att ta mig sa langt som till orust men traffas garna nagonstans lite narmare! Nu nar jag har dig pa Facebook sa kan jag ju skicka mitt svenska mobilnummer till dig sa kan vi horas pa den vagen?
Kram!

Annika - ja nu ar det sommarlov snart! :-) Harligt!! Fast jag kommer nog sakna att blogga lite ocksa sa kanske blir det nagot snabbt inlagg da och da.. vi far se!
Det ar lite svart att veta hur man ska gora. Jag ar inte alls sur pa att inte folk lamnar kommentarer men har borjat tycka att det kanns lite olustigt att jag inte alls vet vem som ar har och laser. Pa sa satt ar det ju bra med ett losenord eller liknande sa att jag i alla fall vet vem det ar jag skriver till sa att saga... ja jag far fundera lite mer tror jag. ar inte sa sugen pa en san dar inloggningsgrej... tycker det kanns lite trist.
Kram!

Desiree- ja precis, det ar det dar med att jag lamnar ut en hel del om barnen och hemmet som gor att det kanns lite obehagligt ibland att jag inte vet vem som laser. Hade det enbart handlat om mig sa hade det inte kants sa kontsitt. Dessutom sa ar det ju sa manga andra vanner och deras barn som ocksa visas pa bild pa bloggen... for de ingar ju i vart liv, men pa nagot satt skulle man nog da vilja ha lite koll pa vem det ar som laser! Vi far se... sommarens avbrott blir nog en bra tid att fundera under.
Stor kram och ja vi hors! :-)

Millan sa...

Vee - vad kul att du hittat hit och att aven du ar utlandssvensk! Det ar faktiskt valdigt skoj att lasa om andra som bori utlandet och pa ett satt da har lite liknande erfarenheter. jag ska fundera lite mer pa om det blir losenord eller hur jag ska gora. Hor av mig senare helt enkelt! Ha en fin sommar du ocksa!

Anne - hej och vad jatte skoj att hora ifrna dig. Nar jag sag ditt inlagg sa slog det mig genast att jag har ett halvfardigt mail till dig i min outbox... forlat! Jag forsokte kommentera ditt sista inlagg men misslyckades sa tankte da att jag mailar istallet... och blev saklart avbruten och sedan glomde jag av det. Usch... jag ar sa distra nu att jag inte kommer ihag mitt eget namn emellanat. Hur som helst, JATTE skoj att hora ifran dig.
Jag maste fundera vidare vad galler losenord. Jag har inget problem med att folk inte kommenterar (aven om det gor bloggen lite roligare) men det har borjat kannas lite olustigt att inte vete vem det ar som laser har. Mest for att jag lamnar ut sa mycket personlig information om barnen, familjen och vart hem. Pa sa vis vore det ju en bra ide att i alla fall kunna ha lite koll pa vem som laser.
Pa Blogger ar det dock ett problem efterom man inte kan losenordskydda vissa inlagg utan i sa fall maste ha ett losenord for att folk ska kunna komma in pa bloggen alls.
Jag tycker ocksa att det ar roligare att lasa bloggar som ar lite mer personliga. Inte behover man i detalj skriva om allt, men ibland kanner man ju ett behov av att skriva av sig om nagot. Och da kanns det nog battre att gora det om man vet vem som laser. Att bara skriva inlagg ala Mitt underbara liv, men den underbar helg och en underbar familj kanns liksom lite trist. For sa ser ju inte verkligheten ut for de flesta. Det dyker ju upp allskons problem och lurigheter som man nog skulle vilja vadra...
Men visst, vill man ha en blogg med hundratals lasare varje dag sa ar nog inte losenord en bra ide... men sa kanner inte jag. Jag vill hellre fa kontakt med de som laser!
Ha en jatte fin sommar Anne!! Aker du hem till sverige i slutet av juli??
Kram!!

Millan sa...

Sara - forst och framst, vad jatte spannande att ert brollop ar sa snart!! Jatte roligt! :-) Visst ar sverige underbart pa sommaren. jag haller med!! Hoppas det har fina vadret haller i sig!
Jag far fundera lite till pa det har emd losenord. Men visst ar det lite mer intressant att lasa en blogg soom ar lite mer personlig trots allt... ja vi far se!
Faktum ar att det inte ar sa att jag ar upprord over att foton anvands. Det var helt ok efterosm jag kanner personerna som lanat fotona. Men... det faktum att det ar sa latt for vem so helst att ladda ner och printa ut kanns plotsligen lite laskigt.
Kram

Marianne - Ja det ar just det faktum att jag visar sa mycket foton pa barnen och aven andras barn som goor att jag kanner att jag vill ha lite mer koll pa vem som laser har. Och det som du och Anne skriver om vad galler att man har vissa saker som man skulle vilja skriva om lite privat kommer nog bli aktuellt for mig i host da Nils borjar skolan. Jag har valdigt manga funderingar over det har och skulle garna vilja skriva, visa bilder osv om skolan men kanner inte att det kanns helt ok nar jag inte vet vem som laser.
Men som sagt, ett sommarlov ger gott om tid att fundera pa det har med losenord.
Skulle det bli sa att losenord ar grejen for mig sa far sjalvklart ni som kommenterar har det!! Faktum ar att jag inte kommer vara speciellt restriktiv med losenordet for det handlar inte alsl om att stanga ute vissa manniksor. Bara om att ha lite koll pa vem som laser har inne...
Jag haller helt med dig om att kommentarerna gor bloggen mer levande och det ar just den kommunikationen som ar sa rolig! Det ar ju inte alls inlagg som kraver kommentarer men inbland kan man ju i alla fall skicka en halsning och saga att man varit har tycker jag!
Ja nu borjar det bli lite tyst i bloggvarlden. Flera av mina favoritbloggare har redan akt hem till sverige och tagit sommarlov. Men det ar bra att ha en anledning att se fram mot hosten igen ;-).
Forresten, jag tror att det ar stativ som ar grejen nar det galler kvallsfoton. Jag har inte lyckats fa ett enda bra kvallsfoto over Bristol. Maste nog prova stativ...
Kram!!

Millan sa...

Saltis - ja sjalvklart skulle du fa losenordet! Soom jag skrev till Marianne sa ar inte tanken att halla folk fran bloggen utan enbart ett satt att i alla fall veta vem som laser har inne. Men... jag har inte bestamt mig annu. tycker ibland att det blir lite klumpigt med losenordskyddade bloggar. Vi far se!
Stor kram!

Mia - :-) tack! Och det blir valdigt myusigt att fa snacka over ett glas vin istallet for over bloggarna snart! Aven om bloggarna ocksa ar ett bra satt att halla kontakten pa! :-)
Joda jag kommer att fortsatta blogga men det ar just det dar att jag skriver sa mycket om andra manniskor som gor att jag funderar pa om ett losenord inte vore smart anda. Ofta lagger jag ju ut foton pa bade mina och andras barn och da kanns det som om jag i alla fall vill veta vem som laser. ja vi far se helt enkelt!!
Kram!!

Malin - hel!! vad skoj att du hittat hit och att aven du bott i England forrut! Det ar inte alls nagot maste att lamna kommentarer (aven om det ar valdigt roligt nar det hander :-)) utan funderingarna kring ett losenord handlar mer om att jag vill ha koll pa vem som laser har inne. Jag aterkommer i host om hur jag gor tror jag ...
Trevlig Sommar!!

Emma - hej vannen! Det ar inte alls nagot krav pa att lamna kommentar nar man ar har. Jag vet sjalv hur det ar. Man vill garna se vad folk haft for sig men hinner inte alls kommentera. Er som ajg kanner i verkligheten spelar det ju aboslut ingen roll med eftrsom jag vet vilka ni ar och att ni laser. Ni kommenterar ju anda nar vi traffas!! Det handlar helt klart mer om att vilja ha lite koll pa vem som ar har... Ja nu ses vi snart!! Kram

Millan sa...

Anna - nej riktigt sa allvarligt ar det inte att folk har tagit foton eller kommenterat dumt. Inte alls faktiskt! Daremot vet jag att foton printats ut och det gor absolut inget eftersom jag kanner dem som gjort det. Men... det fick mig att tanka till och inse att det ju faktiskt ar fritt fram for vem som helst att anvanda mina foton och da kandes det plotligen lite otrevligt! Vad galler dumma kommentarer sa har jag aldrig fatt nagra sadana.
jag har funderat pa det dar med losenord men visst ar det sa att man inte pa blogger kan skydda bara vissa inlagg utan maste lasa hela bloggen i sa fall?? Eller har de andrat det nu? Ar inte sa glad for wordpress men annars ar det ju en ide att kanske byta ... vi far se!
Kram och ha en jatte fin sommar

Sofia - hej! Vad skoj att hora ifran dig! jag forstar faktiskt helt vad du menar med att det ibland blir sa att man avstar fran att kommentera om det kanns somom alla andra kanner bloggerskan ratt val. Sa tanker jag ocksa ibland. Likasa kan jag ibland tycka att det kanns lite pinsamt att lamna en kommentar om man last nagons blogg ett tag utan att lamna en halsning. Men... faktum ar att man ju alltid blir glad for kommentarer sa egentligen ar det ju bar att slanga in en halsning da och da!
Faktum ar att jag inte alls kraver pa nagot satt att folk ska kommenterar har inne. Det ar inte alls det har handlar om. Daremot funderar jag lite pa om det inte vore lite battre att i alla fall ha lite koll pa vem som laser har inne med tanke pa hur mycket foton pa barnen och huset jag anda visar. Skulle det bli sa att jag infor losenord sa ar det bara att maila och skickar jag det sjalvklart!
Vad skoj att aven du bott i Bristol. Visst ar det en fin stad?! Nu nar de gjort om hela centrum med nytt shoppingcenter ar det annu battre!! jag tycker att Bristol kanns sa lagom stort pa nagot satt. I alla fall om man jamfor med tex London som ar sa enormt stort...
Jag undrar ocksa ibland hur vart liv sett ut om vi flyttat hem till Sverige for nagra ar sedan..
Ha en fin sommar!!

Sofia sa...

Hej igen!

Ja, Brisol med omgivningar är ljuvligt! Vi bodde alldeles nära Clifton Suspension Bridge och jag gick och cyklade mycket både i och runt om själva staden. Så grönt och fint! Lagom stort är det ju precis som du säger. Allt finns att hitta och göra, men det är inte oöverblickbart (är det ett ord?) stort. Sedan finns det mängder av fina utflyktsmål runt om.

Jag förstår precis hur du tänker kring både kommentarer och lösenord. Det mognar nog fram ett beslut under sommaren när du får lite distans till bloggen. Hoppas att Sverige visar sig från sin bästa och somrigaste sida under er vistelse. Skönt att stanna så länge! Ha det bra! :)

Frida sa...

Hej,

Jag kommer LÄTT att logga in och även kommentera som sig bör i en blogg.
Trist att bilder får fötter, det har även jag upplevt från min blogg till en person sida på Facebook! Inte så kul.
Skydda på.
Kram Frida

Anonym sa...

Hej=) Julia heter jag, hittade din fina blogg av en slump när jag kollade upp Bristol. Jag funderar på att åka till Bristol nu i höst för att plugga engelska, har fått tips på bra skolor där och många menar att det är en rolig studentstad. Tyvärr så vet jag väldigt lite om staden så jag skulle bli väldigt tacksam om du har lust att berätta lite om bristol, hur människorna är, om det finns bra shopping och uteliv ja hur det är att bo där som svensk liksom. Är rädd för att staden ska kännas för stor och att tempot är för hektiskt där, men vad tycker du? Ha det bra! Hälsningar Julia.

Lullun sa...

Hej Millan!
Så har jag tittat förbi igen, efter några månader frånvaro. Har nu i ala fall läst ikapp mig och njutit fotona av dina växande små knatar. Så söta de är! :-)

Ja, dina tankar om lösenord osv känner jag ju igen. Själv var jag ju väldigt noga med att göra mina bloggfoton små och inte inkludera så många utanför familjen på fotona osv. Efter att jag började få problem med mordhot osv (inte relaterat till bloggen som sådan dock), där bloggen fungerade som en källa för än mer hot och dessutom opassande kommentarer på själva bloggen, ja efter allt det stängde jag ju själv ner min blogg. Jättetråkigt och visst går jag i tankar om att öppna den igen. Kanske som en låst version, men på något sätt känns inte det lika kul. Senaste halvåret har inte heller tiden till att blogga varit där för egen del. Men att i alla fall kunna lägga ut ett par inlägg i veckan hade ju varit drömmen! :-) Kanske, kanske det kommer... :-)

Annars är allt bra med mig och de mina. Lillkillen växer och blir stor och året har så långt varit fylld av små semesterresor och annat kul. Problemen försöker man ju att ignorera så långt det går.

Fortsatt trevlig sommar till dig och familjen!!

Kram från Grönland!

online casino sa...

Ibland är det lätt att man finns massor med människor man inte har någon som helst koll på som läser ens blogg.

Anonym sa...

all the pictures take by you are really very good awesome timing is also good rising sun.......looking very beautiful.......
Seattle Flights|Cheap Flights to Seattle