CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 12 juni 2009

Show and Tell - Halvårskoll

Som jag skrev i forra inlagget sa har veckan absolut varit battre an helgen. Men, som sagt, man ska inte ropa hej! Sofia har fatt nagon form av magsjuka och inte fatt behalla nagon mat sedan i onsdags. Hon ar faktiskt pa riktigt gott humor anda men jag tycker synd om hennes lilla rumpa... Naja, vi far hoppas pa battring dar snart!

Idag ar det som bekant fredag och dags for annu ett fredagstema. Annika, Desiree och Petra (lankar till hoger pa bloggen) star for temat den har veckan ocksa och det ar - Halvårskoll (visa en bild från varje månad januari-juni, sex bilder totalt och berätta!)

Forst och framst - var sjutton tar tiden vagen?? Ar det verkligen sant att halva 2009 snart har gatt?? Hur har det gatt till? Det innebar ju att min underbara mammaledighet snart ar slut och sa kan det val anda inte vara?

Sa har har i alla fall vart halvar sett ut:

Januari 2009

I borjan av Januari var vi fortfarande kvar i Sverige och firade da Sofias dop med hela tjocka slakten. Vi blev aven bortskamda av tjejerna har i Bristol som fixat en dopfest for Sofia nar vi kom tillbaka till England igen.

Februari 2009

Ett mycket ovantat snokaos fick hela Bristol att sta stilla i nagra dagar. Ben var ute och letade efter mjolk i affarerna i tre timmar en kvall. Men vi njot av att vara hemma ihop och lekte med Vladimir i tradgarden!

Mars 2009

I mars firade jag och Ben 10 ar ihop och tog med lilla familjen till Swanage en helg. Som kontrast till snoovadret i februari sa hade vi toppenfint vader och spenderade hela helgen pa stranden. Underbart och nagot vi lever pa lange!! I mars kom ocksa Mia over och halsade pa vilket var jatte roligt! Vi langtar redan tills nasta besok :-).

April 2009

Barnen och jag spenderade storre delen av april hemma i Sverige vilket kandes som ren lyx! Vi umgicks med slakt och vanner och firade pask med att ata alldeles for mycket godis och besoka Jessica med familj pa Rortangen. Nar vi kom hem till Bristol igen hade Ben jobbat som en galning med att fixa en massa i huset.

Maj 2009

I maj kom mamma, Agneta, Sandra och Noel pa besok. Sa roligt att fa umgas en hel helg med dem aven om tiden saklart sprang forbi alldeles for fort som vanligt! Nu langtar vi efter att fa umgas en massa pa landet i sommar!

Juni 2009

Forsta veckan i juni var vadret helt underbart och vi spenderade nastan varje vaken minut utomhus i solen. Harligt! Sedan dess har vadret dessvarre varit gratt och trakigt men de lovar att det ska bli finare igen nasta vecka sa vi hoppas pa det.
Den har manaden hander aven spannande saker har! Saras bebis kan komma precis nar som helst nu eftersom hennes BF var igar och om tva veckor beraknas Bens bror och hans frus tredje lille bebis. Jag gar standigt och vantar pa DET DAR samtalet fran tjejerna :-).

Inte lika roligt ar att H och M ligger pa sjukhuset med lilla L som blivit rejalt dalig i veckan. Jag hoppas att de far klarhet i vad som star till idag och att L kryar pa sig snart!

Trevlig helg alla!

15 comments:

Annika sa...

Så otroligt jättekul att surfa in och läsa allas halvårskoller idag...
Ditt första halvår av 2009 verkar ha varit jättebra!! OCH det ska väl fortsätta så till dec också ska vi tro.
Hoppas din lilla Sofia ska bli fri från sin magsjuka...
OCH jag håller tummarna för era vänners lilla barn.
Tänk att ni fick så mkt snö i vintras, vad härligt! Och sen den sköna inledningen av juni.
Hoppas värmen kommer tillbaks snart!!
KRAMAR!!!

Millan sa...

Annika - Ja jag tycker vart forsta halvar av 2009 har varit himla bra. Ratt sa lugnt och skont i jamforelse med forra aret da vi reste valdigt mycket o jag var gravid!! Men anda har vi fatt en del stora jobb fardiga i huset sa det ar skont.
jag hoppas ocksa att sofia blir battre for nu ser man att hon borjat ga ner i vikt. Med tanke pa hur det stod till med hennes vikt for nagra manader sedan sa ar jag ju lite paranoid. Men vi ska val hoppas att det snart vander!
Ja fy... jag ar orolig for vara vanners barn. Jag ar saker pa att allt blir bra men sa otackt det ar nar de blir sa daliga att man maste aka in till sjukhuset. Jag hoppas de far den hjalp de behover dar nu och snart far komma hem igen!
Kram!

Saltistjejen sa...

Å det är verkligen så ROLIGT att få ta del av allas halvår! Och ditt första halvår 2009 har ju verkligen varit ett rba sådant! MEst roliga saker! Och Sofia som vuxit sååååå under dessa 6 månader! Helt otroligt!
Nu hoppas jag att den lilla gullungen blir frisk snart. Det är jobbigt med magsjuka. man kan ju även lätt bli lite orolig att de inte får i sig tillräckligt med näring, och/eller blir uttorkade. När Ella var magsjuk så började hon lukta aceton ur munnen efter ett par dagar och då blev jag jätteorlolig eftersom jag vet att det är ett etecken på "svält". Om man fastar kan man ju börja lukta så t ex. Det är väl det att kroppen börjar bryta ner muskler och dyl i kroppen för att man inte får tillräckligt med näring utifrån och då bildas s k "ketokroppar" om jag minns rätt från min gamla biokemi... Iallafall ringde jag läkaren men blev lugnad. Så länge blöjan blev våt så var det bara att fortsätta försöka ge henne att äta och dricka. Och så länge kräkningarna belv färre per dag så gick det åt rätt håll. Och de hade ju rätt. Ett par dagar senare var hon frisk! Men som sagt, man oroar sig lätt...
Underbart med så mycket besök samt Sverigevistelser! Och sanrt åker ni ju igen! lyllosar! :-)
Hoppas nu ni får ett lika fint andra halvår som det första varit!!!
KRAM!

Desiree sa...

Åh vad många härliga och fina bilder Millan. Detta tema var ju toppenkul. Jag älskar speciellt den där bilden du tagit på majbrasan. Så läcker! Hittills verkar det ha varit ett riktigt bra år för er. Hoppas att helgen blir bra och att lilla Sofia kryar på sig samt att ni andra slipper bli smittade på något sätt.

Kram
Desiree

Fritt ur hjärtat sa...

Ja tänk vad fort det går! Så härliga bilder du visar, med bildtexter som är aha:-) Här har värmen också försvunnit. Hoppas det ordnar sig med alla bebisar, ofödda såväl som födda.

Nilla sa...

Ja jösses vad tiden går! :-)
Vilken fin sammanfattning du har gjort. Ha en skön helg.

Mamastar.blogg.se sa...

Wow va häftigt med en halvårs rapport. Verkligen kul att få läsa och följa er här.
Underbar sammanfattning!
Ska nog försöka mig på en sammanfattning jag med, så fort jag mår lite bättre. :-)
Ha en skön helg. Kram Frida fr Stockholm

Mia sa...

Åh vad spännande med Saras bebis! Tänkte på henne igår och undrade om det hade hänt något. Vilka fina bilder! Vet du vad det känns som att jag varit med och upplevt många av dem eftersom vi faktiskt har träffats ganska så mycket den här våren. Det tycker jag om! Nu ska jag gå ut till de andra på uteplatsen och äta efterrätt, vi är i Bokenäs. Kram!

Lena sa...

Mysiga bilder! Och hoppas att ni får det bra på landet i sommar!

leopardia sa...

Hoppas att L kryar på sig.
Stilig snögubbe minsann!!
Och jag håller med - redan ett halvt år...
Och jag tycker ni ser bra unga ut för att ha varit ihop i hela tio år redan! Och inte ett enda grått hår kan spåras :)

Millan sa...

Saltis - ja det ar lite haftigt nar barnen ar sa har sma faktiskt for varje manad ser man ju en sa stor skillnad. Att titta pa fotona fran januari ar verkligen att minnas hur liten hon var da! Nar man ser dem varje dag sa ar det ju svart att liksom se forandringarna med blotta ogat!
Usch ja... denna magsjuka eller vad det nu ar. Nu ar hon inne pa fjarde dygnet med diarre. Ingen hojdare! Mitt i natten var jag uppe och bytte ocksa men annars har hon sovit ok. Men usch... jag tycker hon ser ut som om hon gar ner i vikt nu. Inte skoj alls. far avvakta till mandag o se hur det ser ut da.
Bara fyra veckor tills vi aker till sverige nu! Aker du hem i sommar nagot? Kram

underytanjag sa...

Vilka trevliga bilder och vilken söt liten familj du har! Våra tjejer har mer än åldern gemensamt;)! Ha en bra helg!

Millan sa...

Desiree - ja jag tycker att det har aret har varit himla bra hittills. Nastan ren lyx att fa vara hemma med sina tva barn och ha kunnat vara hemma i sverige sapass mycket. Det ar ju inget man gor varje ar precis...
Kram!

Simone - ja hjalp... det ar ju midsommar om en vecka och sedan blir det morkare igen. Hur kan tiden ga sa himla fort? Nar man var iten kandes ju ett sommarlov som en otroligt lang tid...
Jag hoppas ocksa att L och aven Sofia kryar pa sig. Inget roligt for de sma att vara sjuka!
kram

Nilla - tack :-). Trevlig helg till dig ocksa!

Frida - det var lite roligt att kika pa fotona fran forsta halvaret. Det var ju flera saker man redan glomt bort att man gjort...
Usch din stackare... fallet later INTe roligt. Jag hoppas att din lapp snart laker och att du da mar battre. Stor kram

Mia - hoppas ni har det jatte mysigt i bokenas! Later sa hilma mysigt med en helg ivag ihop med goda vanner!
Ja det har halvaret har varit himla bra och det kanns valdigt lyxigt att ha traffats sapass mycket som vi gjort. Tank om man kunde flyga direkt fran bristol sa kunde vi alltid traffas sa har mycket! :-)
Inget nytt fran Sara. Pratade med henne i morse och hon mar hur bra som helst sa det kanns som om det drojer.. for sa madde ju jag ocksa bada gangerna!
kram

Lena - tack :-)

Leopardia - hahahahahaha nja... jag hade ju hunnit med ett forhallande pa fem ar innan jag traffade Ben dessutom. Sa sa himla unga ar vi inte! ;-). Joda.. det finns nog nagra trakiga gra harstran i haret... och jag plockar och hoppas att det INTE stammer att det da kommer tva nya i dess stalle ;-).
Visst var Vladimir fin?! Det var sa roligt att fa sapass mycket sno att vi faktiskt kunde vara ute och leka i den innan den forsvann som det annars brukar vara har i Bristol.

Underytan - tack! Ja jag hade en kansla av att du varit hos mig forrut och sagt att din lilla ocksa heter Sofia?! Fast nar jag var inne pa din sida sa blev jag lite osaker pa om det var du som skrivit det eller nagon annan :-). Men da var det nog det?! Hoppas ni ocksa far en trevlig helg!

Anna, Fair and True sa...

Tänk vilken skillnad mellan februari och mars om man tänker på vädret! Ni fick ju mer snö än vi fick i Stockholm någon gång i vinter tror jag!
När börjar du jobba igen förresten? Synd att papporna inte får vara hemma också i Storbritannien (ja, i de flesta länder)!

Millan sa...

Anna - ja det var verkligen tvara kast i vadret! Det var val valdigt daligt med sno hemma i 'sodra' sverige i ar?
Jag borjar jobba i mitten av Oktober igen. Enligt lag far papporna vara hemma men eftersom man far ca 1100 kr i veckan oavsett lon och sedan tre manader fullstandigt utan lon ar det i vart fall inte mojligt for Ben att vara hemma. For tyvarr kan vi inte leva enbart pa min lon. Onskar annars att han ocksa skulle fa uppleva hur det ar att vara hemma med barnen. Bade for hans, min och barnens skull! kram