CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 8 juni 2009

Helgen i ett notskal

Det ar konstigt hur tva helger kan bli sa olika varandra. Forra helgen med sol, bad och glada miner foljdes av en av regn, rusk och sura miner. Knepigt hur det kan bli. For att sammanfatta helgen sa sag det ut ungefar sa har:

Negativt med helgen:

* Nar Ben vaknade pa lordagsmorgonen hade han sa galet mycket pollenallergi att ena ogat var helt igenmurat
* Pollenallergin gjorde att Ben var fullstandigt dackad och spenderade dagen i sangen.
* Lordagen var darfor, for resten av familjen, som vilken vardag som helst. Vi tre fick klara oss sjalva helt enkelt.
* Med tva barn hangandes i byxbenen blev det varken storstadat eller organiserat hemma.
* Pa grund av ovan namnda pollenallergi trot Bens humor rejalt och vi bestamde oss for att stalla in middagen
vi hade planerat med vanner pa lordagskvallen.
* Ben spenderade eftermiddagen och delar av kvallen i telefon med polisen eftersom han upptackte att nagon holl
pa att bryta sig in i en av grannarnas hus.
* Efter att polisen varit utanfor och arresterat tva killar spenderade de flesta i omradet resten av kvallen med att oroligt spana ut genom fonstrena.
* Allt spanande ledde till att polisen fick komma ut annu en gang da en och samma bil med ett gang unga killar syntes cirkulera omradet flera ganger under kvallen.
* Hela dagen regnade det ute sa vi kom oss inte for att gora nagot alls (forutom att folja polisens arbete da).
* Lordagskvallen spenderade vi med att titta pa en film som var nagon av det seeeegaste jag varit med om. 'The Assasination of Jesse James' var egentligen ratt intressant men inte nog for att halla oss alerta i tre hela timmar. Nej fy vad trakigt!
* Sondagen fortsatte med gratt och regnigt vader.
* Det regnade dessvarre inte tillrackligt for att stalla in Bens cricketmatch.
* Eftersom Lordagen varit sa slapp var vi tvugna att bita i det sura applet och ta tag i stadningen. Vi slangde ocksa upp en del grejer pa vinden men pa intet satt hann vi organisera nagot.
* Ben forsvann pa cricket i 8 timmar.
* I slutandan hade mitt humor akt i botten. Helgen kandes som sloseri med tid och jag var frustrerad over att inget blivit som planerat.
* Jag tryckte i mig allt for mycket gotte i helgen. Bland annat en helt otrolig vit chokladmousse med marinerade jordgubbar som jag gjorde i ren trots till efterratt i lordagskvall for att forsoka liva upp stamningen. Ingen hojdare nar man forsoker ga ner i vikt dock!

Postivt med helgen:

* Ovan namnda efterratt
* Filmen 'The Kite Runner'
*Gwen kom och introducerade sin nya pojkvan for oss. Han visade sig vara en mycket trevlig Skotte och jag tror han kan vara 'the one' for Gwennie. Dock innebar det formodligen att hon kommer ta sitt pick och pack och flytta till Edinburgh och det far nog raknas till det negativa med helgne trots allt...
* Det blev mycket tid med barnen och det finns det ju inget som slar.

Sofia tittar pa nar ...

... Dave (Gwen's trevlige Skotte) lar Nils att spela badminton. Men ...

... det var sa trakigt att hon bestamde sig for att pilla sig lite mellan tarna istallet!

15 comments:

Saltistjejen sa...

Ojdå!
Men vännen så KAN det bli ibland. yvärr är jag ockås en sådan person som lätt "planerar" saker i förväg. Inte så att jag planerar in exakt vad jag ska göra och när eller hur, men jag har lätt för att jag inför just helger eller andra lediga dagar "tänker" mig ungefär hur den ska bli. Om det sedan inte blir så kan jag lätt bli besviken. Så jag förstår precis din känsla!
MEN jag försöker varje gång det händer att tänka att det faktiskt handlar mer om "mina förväntningar" på helgen än att helgen blev riktigt dålig. Fast ja, som sagt jag förstår dig verkligen.
Trist med Bens allerig! Usch! Fy för att vara så allergisk!!!! Och regn är ju itne så skoj. Men å andra sidan kan en slappardag vara riktigt skönt ibland också.
Hoppas nu att ni alla mår bra och att du kan känna att du får ny energi den här nya veckan!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Det lät ju inte som en så bra helg :( Kan tänka mig att om ni har en bra lördag med lite skoj och sånt så är det okej att Ben försvinner iväg på cricket i åtta timmar. Men när det blir en dålig lördag av olika anledningar är det ju inte så kul.

Tur att ni hjälpte till att stoppa ett inbrott! Eloge till er!

Jag tyckte "Jesse James" var jättebra! Så fint fotografi (eller vad man nu kallar det)! Fast kan hålla med om att den var lite seg.

Gillade Sofias tåpillande!

Desiree sa...

Oj låter inte som någon vidare helg men man får ta vara på de där positiva ögonblicken iallfall som du skrev om. Jag gillar sista bilden jättemycket där lilla Sofia pillar med tårna. Den är ju helt underbar! Förhoppningsvis blir nästa helg MYCKET bättre. Det är nog rätt säkert att den blir det för man kan inte ha två helger i rad som är lika dåliga. Stackars Ben med den där pollenallergin. Låter jättejobbigt. Men så där är det trots allt för oss alla. Alla helger kan inte vara tipptopp. Man råkar ut för saker och ting. Been there, done that.

Kram på dig. Ha en bra start på veckan och hoppas att det slutat regna nu iallfall.

Millan sa...

Saltis - du har absolut helt ratt! Forutom att Ben var sjuk och kalabaliken runt inbrottforsoket hos grannen sa var det egentligen inget storre fel pa helgen. Men jag hade sett fram emot middag med vannerna, att umgas alla i familjen och att antligen fa lite tid att stada och fixa iordning alls som kanns lite som kaos hemma just nu och blev precis som du skriver besviken nar det inte blev sa. Men sa ar det ju ibland! Och ikvall har jag varit ute och sprungit en vanda och nu kanns allt plotsligen mycket ljusare igen :-).
Kram!!

Millan sa...

Anna - det har du helt ratt i! Alltsa att har vi haft en trevlig lordag och faktiskt umgatts lite sa kanns det ju helt ok att han forsvinner pa sondagen. Men att spendera hela helgen utan att egentligen gora nagot ihop kandes lite trist. Sarskilt som vi egentligen hade ratt trevliga planer...
Jag haller med om att Jesse James var fint filmat och jag gillade egentligen hela upplagget och spraket men tyckte att de drog ut pa den nagot hemskt. Sjalva historien var ju valdigt intressant.. men hjalp vad segt det blev dar i mitten!! kram

Desiree - ja sa ar det absolut. Ibland blir det helt enkelt inte som man tankt sig. Trist, men ju inget att gora nagot at alls. Nu ar det ny vecka och nya tag som galler och det kanns redan mycket battre :-).
Vad kul att du gillade bilden. Jag knappte den mest av 'misstag' och tyckte den blev lite rolig :-).
Kram!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

ja så är det ibland. det blir inte alltid som man tänkt sig.sen brukar ju männen vara extremt gnälliga och dåliga när de e inte mår bra..vilket också kan göra en rätt så irriterad....
det ärkomiskt det där hur fint väder och glada barn alltid hör ihop..medan regn och rusk oftast förknippas med gnäll.
hoppas nästa helg blir bättre1!!kraaaaaaaaaaam

Annika sa...

Pisshelg med andra ord. Riktigt usel.
Det bådar väl gott till kommande helg, ska vi tro!
Så ben har sådan hemsk pollenallergi. USCH!!
Jobbigt för alla om den slåt till så med järnslägga...
Trista helget är verkligen JUST trista...Det är så att man riktigt kan längta efter måndagen då...
KRAMAR!!

Taina sa...

Ja vad gör man. Ibland blir det inte alls som man har tänkt sig. Pollenallergi är i och för sig HIMLA tråkigt att dras med.
Men du skrev så gulligt om barnen. För tiden man spenderar med dem är ju guld värda!
Hoppas du får en bra dag!
Kram!

Miss Marie sa...

Aj då, ibland blir det så när man planerar vad man ska göra... o så blir det inte så! Väldigt irriterande, men inget att göra åt, tyvärr. Hoppas nästa helg blir bättre!

Millan sa...

Lotta - ja sa ar det verkligen. Barnen var visseligen de som var pa bast humor den har helgen. Ben blir definitibt valdigt gnallig nar han mar daligt och efter ett tag kanns det som om sympatin tagit slut ;-). kram

Annika - ja fy for trista helger. Det ar ju inte as ofta man brukar langta till mandagen men det gjorde jag faktiskt den har helgen. Veckan hittills har varit valdigt mycket battre redan sa jag ska inte klaga mer nu ;-). kram

Taina - Pollenallergi ar verkligen ett gissel! Jag tyckte faktiskt himla synd om Ben...aven om jag later allmant gnallig och osympatisk i mitt inlagg ;-). Det ar battre med allergin for honom den har veckan sa jag hoppas det fortsatter sa! Kram

Marie - trista helger ar ingen hojdare. Men faktum ar att helgen redan kanns ratt sa avlagsen sa jag ska inte klaga mer nu ;-) Kram

Pernilla sa...

Ojdå. Ibland blir inget som man tänkt sig! Hoppas nästa helg blir bättre!

Kram!

Sara sa...

Men visst är det trist med denna allergi!! Efter att ha flyttat hus & en stor tomt på 2500 kvm så blir János gräsallergiker... :-)
Så nu får jag klippa hemma men det är bra motion :-)

Kram

Millan sa...

Pernilla - ja det blir den sakert! Bara Sofias mage blir battre snart... Jag ar lite fanig med det dar da saker och ting inte blir som man tankt sig. Det ar ju verkligen inte hela varlden egentligen! Kom precis pa att jag glomt att svara pa ditt mail. Skams... ska gora det nu! kram

Sara - hej! Vad kul att hora ifran dig. Vad pestigt med grasallergi!! Sarkilt nar man bor som ni gor... Ja de blir manga kilometers gang bara av att klippa graset for dig da :-D. kram

Marianne sa...

Ja såna helger blir det ibland. Det är så trist, men å andra sidan uppskattar man de bra stunderna desto mer sedan.

BRA att du skrev om efterrätt! Vad ska jag göra för efterrätt i dag när vi får gäst från Turkiet? Det måste jag genast ta itu med, ifall det ska stå i kylen ett tag. Typ pannacotta.

Hoppas nu att midsommarhelgen blir desto bättre!
KRAMAR!

Millan sa...

Marianne - ja och nu kanns ju redan den dar kassa helgen ratt sa avlagsen och jag undrar vad jag tjurade over ;-).
Blev det nagon god dessert? Pannacott ar en av mina favoriter!
Kram