CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 17 juni 2009

Hemma pa var gata i stan...

Just nu haller vi pa med annu ett ratt sa stort husprojekt. Det ar pantryt (vad heter det pa svenska? En liten utbyggnad fran koket dar man forr i tiden bland annat brukade forvara mat och liknande? Skafferi funkar ju inte....) och den bakre utgangen som far sig ett litet ansiktslyft. Vaggarna och taket darute har varit pa gang att ruttna helt sa nu har vi anlitat Tommy att fixa till det har for oss.

I fredags sag det ut sa har pa baksidan

Eftersom vi inte har nagon tvattstuga sa har vi anvant ena delen av pantryt till tvattmaskinen. Sag lite smatt galet ut nar man kikade in i tvatthornan och sag himlen utanfor

Hej Tommy!

I lordagseftermiddag sag det ut sa har - nya vaggar och halva taket lagt

Sedan dess har utsitan putsas och ytterdorren ar pa plats men det osregnar ute sa jag vantar lite med att fota det tror jag.

Eftersom det var lite halvt livsfarligt att vistas ute i tradgarden fylld med brader, tegelstenar, takpannor, cementblandare och liknande sa holl vi oss mest inne i sondags. Nils malade bland annat med fingerfarg.

Nu tycker ni kanske att jag verkar vare en san dar valdigt pysslig mamma som leker med barnen hela tiden. Men lat inte skenet bedra ;-). Jag tycker egentligen att just fingerfarg ar pest eftersom det blir sa himla kladdigt och stokigt sa det hander inte ofta att jag tillater att det leks med det ;-).

Sofia har hunnit fylla 8 manader och ar en riktigt nyfiken liten tjej. Hon ar lite latt frustrerad just nu eftersom hon sa garna vill kunna krypa men inte kommer nagonstans. Men det kommer val!

Aha, vad har vi har da?

Den dar vill jag ha!

Aaaaaa jag nar den inte!!!

Men om jag gor sa har da.....?

Yes! Dar var den ju! Men jag vet inte om jag tycker om den har dockan egentligen. Den var en present fran Peggy och Nils tycker att den ar sa laskig att han nastan kloks nar jag ser den ;-)

I ovrigt har bilen gatt sonder igen. Tva ganger pa tre dagar har den fatt bargas till narmsta mekaniker. I fredags gick notan pa £350 sa vi far se vad som hander den har gangen. Nu har vi varit utan bil sedan i sondags och det ar ingen hojdare for Ben som jobbar pa andra sidan stan. Sofia ar dessutom fortfarande dalig i magen sa jag har varit hos doktorn med henne igen. Virusinfektion lat domen och vi skulle komma tillbaka om hon inte ar battre till nasta vecka. Jag hoppas att hon ar det!

10 comments:

Saltistjejen sa...

Ånej vad jobbigt med bilen. och med Sofias mage!!! men du vad hon är fin!!! haha! Nu när hon är äldre så tycker jag plötsligt att hon och Ella nästan känns jämngamla! Det lär väl bli "mindre och mindre åldersglapp" mellan dem ju äldre de blir också!!! :-)
och vad bra det kommer bli med er renovering! Jättebra verklgien! Skönt att ni har någon som kan det där som hjälper er för det är annars väldigt tidskrävande ochs vårt att fixa så stora grejer själv. om mna in te har erfarenhet då förstås.
och du fingerfärg ÄR ju härligt!! Det minns jag från när jag själv var lien och lekte med det på dagis. Hemma var det aldrig tal om fingerfärg. haha! Måste säga att jag tycker du är modig som låte r honom leka med det INOMHUS. Själv skulle jag kanske kunna tänka mig detta utomhus, men inne....njae.... kanske inte...?
Jättebamsekram tille roch hoppas Sofia snart är bättre!

Anna, Fair and True sa...

Skafferi eller matförråd eller nåt kan du nog kalla det. Kommer nog bli fint när det är klart i alla fall!

Desiree sa...

Spännande med pantryt. Jag tror det kommer bli jättebra. Jag fattade inte riktigt om ni har det alltså både som skafferi och liten tvättstuga? Kommer man åt den alltså både innifrån och även utifrån?

Otroligt söt bildserie du fångat på Soifa. Helt underbar! Jag förstår till fullo att fingerfärg inte är en storfavorit för en mamma. Det är kul för barnen men oj så mycket att städa och torka efter även om man kör med tidningar på hela bordet och halva golvet.Supertrist det där med bilen. Inte kul när man behöver något så mycket och dessutom är det verkligen sura pengar att behöva lägga ut.

Kram

Miss Marie sa...

Hoppas Sofia kryar på sig! Inte kul med sjukdom! Och hoppas att bilden fungerar nu, sjukt frustrerande när det inte gör det!

Heter det inte pentry på svenska? Eller jag kanske blandar ihop det med nåt annat? Ingen aning! :D Hoppas det blir fint vad det än heter på svenska!

Trevlig midsommar!

Annika sa...

Bilar ska alltid funka. Punkt slut...
Det värsta är att man inte har ngt val heller, bilen måste fixas, till varje pris.
USCH!
Jag vet, vi har verkligen haft vår beskärda del av reparationer...
Nu har vi två nya bilar så nu hoppas jag att det är lugnt i ngra år, men innan dess...UJ vad trist det var...
Sofia är underbar!!
Vilken söt liten docka!!
Fingerfärg är kladdigt, men KUL!!!
Och ja, visst kan du kalla pantry för skafferi, alla gånger!
KRAMAR till dig!!!

Marianne sa...

Det som heter pantry hos dig heter absolut skafferi på svenska. Det var där man förvarade skaffningen, dvs maten, det man hade skaffat hem. I äldre svenska hus byggdes skafferiet mot norr så att det skulle vara så svalt som möjligt där inne. I dag är det nog bara lyxlägenheter som byggs med skafferi, tyvärr.

Det blir himla fint när det blir klart!

Hoppas nu att din lilla sötnos blir frisk snart, och att bilen också blir det. Som Annika skriver, det bara ska funka!

Den där andra dockan, Upsy-Daisy, visar de på svensk tv också. Ett rätt fint program för de minsta. Fast lite tjatig för oss vuxna : )

KRAMAR!

Mamastar sa...

Hej, men aj aj aj va jobbigt med Sofias mage (rekomenderar blåbår mm) och med bilen till råga på allt. Vi har precis köpt en V50. I love it. Den är huuuur bra som helst, inget som går sönder än på många år hoppas jag.
Sen är den inte så där gigantisk som en v70.
Va fint det blir på er baksida!
Ha en riktig fin midsommar.
Kram Frida

Anonym sa...

Jag skulle också kalla pantry för skafferi på svenska! Kul att se hur det går med de sista renoveringsbitarna.
Söta bilder på Sofia, hi hi, vad komiskt att NIls tycker att hennes docka är så läskig! ÄR det utseendet eller att ta i den - alltså plastigheten?
Hoppas att det ordnat sig med bilen - inte kul att betala en massa om den bara fortsätter att gå sönder :-(
Kram!

Millan sa...

Nej men hjalp... jag har ju glomt svara pa de har kommentarerna. Mitt minne ar ett minne blott ;-).

Saltis - Ja visst ar det sa att en alderskillnad pa 4 manader knappast kommer markas om nagot ar eller sa! Lite haftigt pa nagot satt!! Jag tycker ocksa att hon o Ella kanns lite jamngamla nu.
Det var valdigt skont att vi kunde anlita Tommy att gora grovgorat med pantryt. Vi hade nog inte fixat att mura upp nya vaggar och sa dar sjalva. Dock ar det en hel del efterarbete nu som Ben maste ta tag i.
Fingerfarg ar jatte skoj! Och eftgersom vart golv ar latt att torka av och bordet ar gammalt kandes det ok att han fick mala dar. Men... sen blir jag ju helt livradd att han ska ta pa vaggarna eller sa efterrat sa jag fick leda honom upp pa toaletten och badkaret :-).
Kram

Anna - skafferi verkar ju vara helt ratt .. sa jag kallar det helt enkelt det fran och med nu :-)

Desiree - nej det ar lite lustigt faktisiskt. Det ar en liten utbyggnad fran koket som ar delad mitt i tu. Den ena delen ar liksom del av koket i att det inte finns nagon dorr eller sa som avgransar. Den delen har det lilla fonstret som man ser bakifran och dar i har vi kopplat in var tvattmaskin. Den andra delen ar trappan fran koket ut till tradgarden. Alltsa den gamla utgangen innan vi fixat med dorrarna till altanten. Det ar dar det mesta bygget hant nu eftersom bade vaggar och tak holl pa att falla ihop!
Jag tog en massa foton pa Sofia for jag tycker barns minspel ar sa roliga. Nu nar hon inte kan prata sa visar hon med hela ansiktet vad hon vill istallet!
Riktigt surt att lagga pengar pa bilen... men vi far hoppas det ar slut med det nu.
Kram

Marie - ja visst ar det surt att lagga pengar pa en bil som hela tiden gar sonder. Det arinte ens en speciellt gammal bil sa det gor det hela annu varre pa nagot satt.
Pentry ar ett sant dar litet litet kok som man har i vissa lagenheter i sverige. En kokvra mer eller mindre sa det ar inte samma sak om Pantry som verkar betyda skafferi.

Millan sa...

Annika - ja det verkar som om skafferi ar det ord jag var ute efter trots allt :-).
Sa trist det ar att lagga pengar pa bilreparationer! Det ar ju verkligen pengar man inte direkt far nagot nytt for... utan bara angon man hoppats fa ha hela tiden. Nu ar bilen i alla fall lagad och i morgon ar det dags for besiktning sa da kostar det val lite till... usch. Ja ja, jag tror att vi kommer gora som er och skaffa en ny bil istallet for det har ar for trist.
Kram!

Marianne - faktum ar att vart skafferi ar byggt at norr... sa det stammer ju har ocksa da :-). Ett ratt behandlig liten utbyggnad men jag skulle garna se att den blev lite storre i framtiden sa vi fick plats med en riktig tvattstuga. Just nu finns bara precis plats for tvattmaskinen (den nuddar vaggen pa bada sidorna :-) och framfor far man plats med ungefar en ica kasse ;-)).
Ja Upsy Daisy kanner jag till valdigt val. Det ar Nils docka for han alskar In the Night Garden. Jag ar val inte lika fortjust... valdigt gulligt for sma barn men josses vad tjatigt. Det finns ju inte en chans att se nagon skillnad mellan de olika avsnitten ;-).
Kram

Frida - Aha sa ni har en V50 alltsa. Vad kul att ni tycker om den. Vi funderar starkt pa att kika pa att skaffa en... vi far se om vi har rad helt enkelt!
Jag tycker att det verkar vara lite battre med Sofias mage nu. 3 blojor per dag (med nummer tva da) istallet for 10 som forra veckan. Jag hoppas det innebar att det ar pa battringsvagen. Hostar gor hon som aldrig forr sa jag tycker det kanns som om det skulle kunna vara samma luftrorsproblem som Nils har. Vi far se.
Kram!

Petra - Nej faktum ar att det sticker ut en liten plastbit fran huvudet pa henne. nastan som en plasttrad som inte blivit avklippt ordentligt och han kvaljer sig nastan nar han ser den. Han kom angandes med en sax haromdagen for att jag skulle 'fixa till henne' men lite syns fortfarande och han tycker det ar urackligt. Lite lustig varan son ;-).
Kram