CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag 9 december 2007

Julig Helg!

I fredags hade vi den stora aran att fa se efter lilla godingen Elsa i nagra timmar. Jag har namnt forrut att jag tycker att folk i England ar otroligt daliga pa att be om barnvakt. Det vill saga man fragar aldrig sina kompisar utan kan inte far/morforaldrarna sa betalar man oftast for en barnvakt. Nu generaliserar jag kanske lite, men har ar det sa i alla fall. Jag tror att det hanger samman lite med att man oftast haller sa hart pa sovrutiner och liknande vilket gor att man helst inte vill lamna bort barnen en kvall da de egentligen borde ligga hemma och sova. Att be sina vanner komma hem till en sjalv for att sitta barnvakt kanns lite pinsamt kanske?

Hur som helst sa blev jag jatte glad och lite 'stolt' nar Elin och Brad undrade om vi kunde se efter Elsa i Fredags kvall. Sjalklart ville vi det. Hela familjen dock upp har vid 19 snaret och Elin ammade Elsa och sa sedan hej da. Det kandes lite speciellt att vara vi fyra pa nagot satt. Vi la Elsa pa en filt och satt och snackade med henne och hon skrattade och snackade tillbaks och viftade glatt med armarna. Underbart!! Hon var idel solsken tills hon somnade nagon halvtimme senare. Sedan sov hon!

Hon sov i sin egen vagn och jag tande julstjarnan i koksfonstret som spred ett mjukt sken i rummet. Sedan satte vi pa en CD med Rosie Thomas som jag vet att hon brukar lyssna pa hemma hos sig och sov gjorde hon som en stock!

Jag blev nastan lite besviken over att hon somnade sa fort... men medans Ben nattade Nils tande jag ljusen i oppna spisen och satte mig och laste en bok i nagon timme. Kvallen kandes valdigt lugn, mysig och julig!

Ungefar 5 minuter innan Elin dok upp for att hamta hem sin lilla plutta sa vaknade hon till med ett ryck och var lite ledsen. Men hon blev lugn fort igen. Att sitta barnvakt for Elsa var latt som en platt. Fraga garna igen!!! :-)

For ett halvar sedan fyllde Jana 30 ar och i present kopte jag biljetter att ga och se Mamma Mia. I gar kvall var det dags for oss att ga dit och vilken kvall vi fick. Jag sag Mamma Mia i London for snart 7 ar sedan och kom visserligen ihag att den var valdigt bra men jag hade glomt HUR bra den verkligen ar!! Helt suveran! Utanfor vrakte regnet ner och det blaste halv storm sa vi kande inte for att ga ut egentligen men jag ar glad att vi tog oss i kragen och akte in till stan for nar vi gick darifran var vi pa valdigt gott humor. Eftersom nastan alla kan de flesta ABBA latarna sa sag man hur hela publiken svajade och sjong med hela forestallningen. Har ni inte sett den och har en mojlighet att ga - ga!!

Helgen har fortsatt i samma goda ton! I morse traffades nastan hela ganget och at brunch eftersom Saras basta vanner med familjer ar pa besok ifran Italien och hon ville att alla skulle fa traffas innan brollopet i April. Vi hade himla trevligt med skramde nog ivag en del av de andra gasterna eftersom vi var 12 vuxna och 3 barn som tog ratt sa mycket plats och var lite hogljudda kanske... Trevligt hade vi i alla fall.

Nu ar vi hemma igen. Nils sover, Ben tittar pa nagon film och jag bakar saffransbiscotti. Det luktar underbart juligt i huset! Jag njuter verkligen av de har veckorna innan jul i ar!!

Hoppas ni har en lika trevlig helg dar ni ar!!

10 comments:

Saltistjejen sa...

Det låter som ni hade en mysig kväll tillsammans alla 4. Jag tycker även det verkar vara få som ber om brnvakt här i NYC. De flesta jag känner som har barn har i och för sig sina föräldrar (eller svärföräldrar) boende hos sig, så då faller det ju naturligt att de tar hand om barnet när föräldrarna ska göra något. Men det är ju många här som inte kommer från sådana kulturer men som också har barn. Fast jag har ingen aning om hur de gör riktigt??

Millan sa...

:-) Oj jag tror att du laste inlagget innan jag skrivit fardigt. Jag lyckades trycka pa publish post innan jag var fardig..!!
Det ar egentligen himla synd att man inte ber sina vanner sitta barnvakt oftare. Nar man sitter barnvakt sa kommer man ju barnet mycket narmare an nar foraldrarna ar med pa nagot satt. Barnen tyr sig till en pa ett helt annat satt!! Jag tycker att det skulle kannas mycket battre att be en van att sitta barnvakt for Nils an att betala nagon som vi inte kanner for att gora det!!

Miss Marie sa...

vilken mysig helg du verkar ha haft! =)

Anonym sa...

Hej kusin - long time...... vilken underbart mysig helg och stämning ni har lyckats skapa, jag känner saffrans doften ända hit !!! Vi testade saffransknäck igår - lyckat! Vi firar julen på hemmaplan så dyk jätte gärna upp på lite glögg om ni har tid, jag har Nils snygga tröjor o julklapp också. Kan inte du ta en kontakt m mig !!!! Kram så länge
min mail: för.efternamn@trygghansa.se

Petchie75 sa...

Det låter som en jättehärlig helg och vad kul att ni fick sitta barnvakt! (mina föräldrar satt barnvakt för nga månader sedan åt en 5-åring som typ slocknade nästan direkt när hon kom, de blev lite snopna, ha ha!)
Jag har alltid velat se Mamma Mia men det har aldrig lyckats - när jag var i London för 7 år sedan var den alldeles för dyr för min studentbudget... Jag älskar ABBA, tyvärr har jag upptäckt att det gör inte O så jag får lyssna på Abba Gold när han inte är hemma! Min favoritlåt är Knowing me knowing you.

Desiree sa...

Mysiga julbilder. Elsa såg verkligen söt ut där hon sover gott. Mamma Mia har jag inte sett men skulle gärna vilja. Har hört av så många att den ska vara så bra.Ha en toppenkväll. Vad mysig den där brunchen lät.

Annika sa...

Härlig helg!! Härliga bilder!! Och vilken SÖT liten Elsa. Jag förstår att du tyckte det var speciellt att vara barnvakt. Vad skönt att det gick så bra som det gjorde!
Vad underbart mysigt det såg ut med er öppna spis med alla ljus!! ÅÅåååå....
Mamma Mia såg jag för ngra år sen. VAD bra den ÄR!!!
Härlig helg ni hade...

Millan sa...

Marie - Ja det kandes verkligen som en julig helg. Till helgen ska vi ha Bens foraldrar pa svenskt julfirande sa jag hoppas vi kan skapa samma julmys da och inte bara stress..

Anna - hej kusin!! Vad kul att du kikade in. Jag hor av mig till dig pa email :-) Vi traffas garna i jul!

Petra - vad synd att du missat att se Mamma Mia. Jag tror att den var over min budget ocksa nar jag bodde i London sa jag har en kansla av att mamma bjod ;-). Jag ar faktiskt inget stort Abba fan, lyssnar aldrig pa deras musik hemma eller sa, men i den har musikalen ar den fantastisk! Man blir sa glad av den och just det att alla kan lattexterna gor stor skillnad pa stamningen pa musikalen!!

Desiree - Ja visst ar hon sot lilla Elsa! Det finns ju inte mycket som ar sa rofyllt som att se ett litet barn sova! (sa det var nastan lite elakt att slanga upp kameran i ansiktet pa henne.. men hon vaknade som tur var inte!). Hoppas att du far chansen att se Mamma Mia nagon gang - den ar verkligen bra!!

Annika - Ja vi hade verkligen en kanonhelg. Jag hoppas vi kan uppbada lika mycket julstamning nar julen faktiskt ar har.... Visst ar mamma Mia bra!! En riktig Feel Good musikal och man kan bara inte gar darifran pa daligt humor!! :-)

Petchie75 sa...

Förresten, glömde kommentera den jättefina öppna spisen med ljusen - ser så mysigt ut!

Millan sa...

Petra - Tack:-) Vi drommer om en 'log burner' i oppna spisen men tills vi har rad att investera i en sadan sa far det duga med stearinljus. Aldrig forr har jag anvant sa manga ljus.. tur att Ikea ligger i narheten :-)