CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 5 december 2007

Adventsbak

I ar har jag tagit upp en gammal tradition som jag brukade ha nar jag bodde i Sverige. Varje ar brukade jag och nagra tjejkompisar traffas och baka lussebullar, pepparkakor och julgodis och eftersom vi alla bodde grannar pa den gamla goda tiden sa traffades vi sedan varje kvall och fikade upp alltihop. Sedan jag flyttade till England har jag fortsatt att baka julkakor och bullar varje ar men det ar ju inte samma sak att baka sjalv sa i ar bjod jag in tjejerna har pa traditionellt julbak.

Vi bakade Lussebullar, Tjeckiska smakakor, Italienska biscotti och Franska julmuffins. Ingen dalig samling kakor alltsa!

Vadret var rent ut sagt uruselt med regn och blast sa det var riktigt mysigt att spendera hela lordagen inomhus drickandes glogg och champagne. Skum mix kanske men vi firade att vi ska aka till Milano i April och ga pa Sara och Jims brollop :-)

Bakdagens yngsta deltagare

Nils tyckte att det var roligare att leka med skalar med vatten pa golvet istallet...

Medans Peggy tyckte att det var roligast att ata smeten

Och Sara var mest intresserad av att mysa med Elsa!

Vi hade en himla mysig dag och har bestamt oss for att gora det har till var nya jultradition.

Nasta vecka ska vi traffas hos Elin och baka pepparkakor ocksa sa det gar inte direkt nagon nod pa oss :-)

I gar hade jag for ovrigt tagit en dags semester och akte till ett jatte kopcentrum utanfor Bristol dar jag spenderade 7 (!!!!) timmar med att shoppa julklappar. Jag hade kanon roligt!! Jag fikade, lunchade och shoppade - alldeles sjalv. Underbart! Pa kvallen nar jag kom hem kompletterade jag med lite internet shopping och nu ar jag helt redo for julen :-).

10 comments:

Petchie75 sa...

SJU TIMMAR?? Oj, men så länge du hade roligt, ha ha! Det kan faktiskt vara ganska mysigt att shoppa ensam, så länge det inte är julhysteri (på en lördag i december) och man inte behöver släpa alla tunga julklappar hem på en buss (som man måste vänta på i 1,5 timmar) i regn och man är jättehostig - usch, nu kom jag att tänka på min marddrömsjulshopping för nga år sedan :-(
Och vad mysigt med julbak med tjejkompisarna, jag organiserade också ett sådant för nga år sedan, så kul!! Själv planerar jag julbaksmys med mor och syster när de kommer om 10 dagar!

Desiree sa...

Att baka ihop med kompisar låter verkligen kul och mysigt. Roligt att ni redan har bestämt för att fortsätta nästa vecka med pepparkakor. Lite udda kombination med champange och glögg men det låter ändå riktigt gott. Vilket shoppingmaraton du var iväg på. Smart att ta ledigt en dag och sedan ge gärnet på att handla julklappar. Skönt att liksom ha det hela överstökat i god tid också.

Millan sa...

Petra och Desiree - Ja det var faktiskt himla mysigt att baka ihop i lordags! Och champagne ar ju aldrig fel ;-).
Det har visat sig bli svarare och svarare att ga och shoppa med Nils. For av uppenbara orsaker sa tycker inte han att det ar sa roligt att sitta still i vagnen medans jag handlar. Sa det kandes snallast mot bade honom och mig att jag tog ledigt en dag da han gar pa dagis och fick all shopping gjord! Det var himla roligt faktiskt... men nu ar jag matt pa att handla maste jag saga!

Nu ska jag ga in och lasa ikapp pa era bloggar. Jag ligger lite efter, efter en langhelg utan blogglasande :-)

Millan sa...

Petra och Desiree - Ja det var faktiskt himla mysigt att baka ihop i lordags! Och champagne ar ju aldrig fel ;-).
Det har visat sig bli svarare och svarare att ga och shoppa med Nils. For av uppenbara orsaker sa tycker inte han att det ar sa roligt att sitta still i vagnen medans jag handlar. Sa det kandes snallast mot bade honom och mig att jag tog ledigt en dag da han gar pa dagis och fick all shopping gjord! Det var himla roligt faktiskt... men nu ar jag matt pa att handla maste jag saga!

Nu ska jag ga in och lasa ikapp pa era bloggar. Jag ligger lite efter, efter en langhelg utan blogglasande :-)

Anonym sa...

Hej vännen!

Vad fint ni får det, o vad snyggt det var att måla den översta delen av väggen vit, såg att de innan hade lila över hela och då tappar man ju den mysiga faktorn att där är en avdelare... =) Längtar till i jul då vi ses!!!!Vad har ni för planer för nyår ska ni vara i götet eller här???? Annars, är allt bra eller??? Här är allt bara fint, Elias går nästan han kommer på sig själv att oj jag går får nog sätta mig, men när vi står nära går han till oss. Så det kommer nog snart kan jag tänka mig.

Ha det bäst, kramar i massor från en som saknar dig!

Anonym sa...

Hej Millan,

Va mysigt att baka med vänner.
Själv är jag totalt värdelös i köket och kan inte baka lussekatter eller ens pepparkakor själv. Tror det blir att ta sig till affären och köpa färdigbakade.
Tror att jag sett "Annas pepparkakor" någonstans här i Dublin.

Ha,ha.. 7 timmar i ett köpcentrum, jag blev utmattad av att bara läsa det..ha,ha... vågar man fråga om en månadslön försvann? :)
Har inte köpt en enda present ännu och det lär bli ett sista minuten köp åt karln min senare. Men förhoppningsvis nästa år så blir det mer presenter.

Kram!

Saltistjejen sa...

Wow vad jag blir avundsjuk! Det är ju supermysigt att baka och pyssla med vänner! Förra året försökte jag få hit lite kompisar för julpyssel, men de verkar inte ha en aning om vad det skulle vara för ngt. Men vi bakade iallafall pepperkakor....

Skönt att ha julhandlat färdigt också. Jag har falktiskt lite stresspanik över julhandeln eftersom jag itne gillar att trängas med tusen personer och inte veta vad jag ska ha. Bu! Jag är en dålig shoppare...

Millan sa...

Emma - Tack :-) Jag gillar ocksa den dar tavellisten som delar av vaggen faktiskt!! Pa just den vaggen hade ju de forra agarna satt upp varsta hemska skapet for pannan sa de hade tagit bort listen dar, men i resten av rummet fanns den kvar. Sag mycket underligt ut. Vi lyckade fa en bit list som var granne hade over :-)
Vi ar i Karlskrona over nyar och aker upp till goteborg den 1e igen.
Ska bli jatte skoj att ses. Jag fattar ju inte att Elias ar sa stor att han gar redan.. han ar ju helt nyfodd i mitt huvud :-)

Jess - bortabakade pepparkakor kan vara nog sa goda! Jag har ocksa sett Annas pepparkakor har pa en delikatess affar. Annars finns det ju pa Ikea om ni har ett sadant narheten?
Ja 7 timmars shoppade var lite mycket. Jag tyckte i och for sig att det var ratt sa roligt for det ar inte ofta nu for tiden som man helt enkelt gar loss pa en sadan shoppingtur! Men visst svider det i planboken nu.. den ekar tom!!

Jag gissar att det dar med att julpyssla och baka ar valdigt typiskt svenskt! Jag menar visst hr de speciellt kakor och likanande har ocksa men inget man direkt bakar ihop med nagon annan. Mina kompisar blev nog ratt forvirrade nar jag bjod in dem pa julbak men vi enades om att vi haft sa trevligt att vi definitivt ska gora det till tradition :-)
Jag ar ocksa en dalig shoppare. Varje ar drommer jag mardrommar om att jag vaknar upp pa julaftons morgon och inser att jag glomt kopa julklappar. Jag brukar vara ute i himla god tid sa att jag slipper jultrangseln och det var darfor jag i ar tog ledigt en tisdag for att shoppa. Men josses vad folk det var i affarerna redan! Helt otroligt!!

Cecilia sa...

Det måste vara ett köpcentrum väl värt att besöka om man kan spendera 7 timmar där.Det var verkligen inte illa.Låter verkligen som att du hade roligt.Vad mysigt med adventsbak.Jag har tänkt att göra julgodis och maken har pratat om att baka lussekatter,får se om det blir av nåt utav det.Är ju så mysigt med sådant stök.

Millan sa...

Cecilia - Ja det ar verkligen ett jatte stort kopcentrum sa 7 timmar gick ratt sa fort maste jag saga! Jag har fatt varldens bakmani och bakar nu saffransbiscotti och julgodis.. Jag kommer se ut som julgrisen sjalv pa julafton :-) Lycka till med ert julbak!!