CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 30 juli 2008

Sommaren 2008

Den har sommaren har som sagt gatt i resandets tecken. Aldrig forr har vi varit ivag pa sa manga resor som det har aret. Men nu ar det slut med resandet for den har gangen. Vi ar tillbaks i Bristol och planerar att vara har tills i alla fall juletid da vi hoppas kunna resa hem till Sverige igen.

Nils och jag har haft ett par relativt lugna och skona veckor i Sverige. Visst har vi akt omkring en hel del och halsat pa vanner och bekanta, men det hor ju liksom till, och ar del av det roliga! Mindre roligt var att kylskapet i lagenheten plotsligen dog och kostade en halv formogenhet att fa lagat men det ar val ocksa sadant man far rakna med.

Vi har verkligen haft tur med vadret pa vara resor. Aven om det var kallt och en del regn under var forsta sverigevecka sa var vadret fantasktiskt den andra veckan med ca 25-30 graders varme och sol. Eftersom kylskapet som sagt inte fungerade sa flyttade vi ut till sommarhuset och bodde dar storre delen av den har semestern. Vi lyxade aven till det den har gangen och hade en hyrbil som gjorde att vi kunde komma och ga lite som vi ville utan att behova tigga skjuts av snalla mamma och goda vanner.

Vi har forrutom att slappa hunnit med tva besok pa Liseberg och att saga att Nils blev foralskad vore en underdrift. Han har redan berattat for alla som vill hora att vi ska aka tillbaka dit med pappa och bebisen nasta ar - men att de far sitta darbak nar han kor Farfars Bilar :-). En del strandbesok blev det ocksa och en battrip i sondags for att svalka av oss pa vastkustska klipporna dar det i alla fall vindade lite. Vi fick aven finbesok fran Wales forra veckan da Gwennie kom och halsade pa oss. Harligt att fa visa upp sverige fran sin allra basta sida!!

Albin och Nils flyger flygplan pa Liseberg

Nyckelpigan pa Liseberg var en hojdare!! Nils satt med handerna over huvudet och skrek precis som alla andra och sedan var han SA nojd med sig sjalv :-)

Helikoptrarna var ocksa roliga. Eftersom min stora mage var i vagen fick Gwennie aka med.

Noel

Noel och Sandra


Agneta och mamma utanfor resturangen Tullhuset pa Hono dar vi precis atit en god middag

Vi hann umgas en hel del med Mia, Bjarne, Albin och Oscar den har gangen och det var valdans skoj!

Gwen kom pa besok - har var vi i hamnen och kikade pa en Sjoraddnings ovning. Fast Gwen tittade mest pa de snygga raddningsdykarna ;-)

Solnedgangen vid stugan blir jag aldrig trott pa


Kusinerna gillar varandra - och att bada! Har plaskar det efter att ha blivit ordentligt firade av slakten. Melvin fyllde 2 och Nils fick snylta pa Melvins kalas infor sin 3-ars dag nasta vecka

Gosar med mamma Malin efter badet

Och gosar sedan med farfar (min pappa), Nettan och Samuel

Nu ar vi som sagt tillbaka i England men vi har mycket roligt att se fram emot de narmasta manaderna sa det kanns inte allt for dystert. Pa fredag fyller Ben 30 ar, nasta lordag fyller Nils 3 ar och i slutet av manaden fyller jag ar. Sedan ar det dags for sista brollopet for aret i September och i oktober hoppas vi att Bonan vill kika ut!

10 comments:

Desiree sa...

Kul att du är tillbaka. Vilken härlig och underbar semester ni verkar ha haft. Många fina bilder. Ha ha självklart har jag full förståelse för att Nils förälskade sig i Lisseberg. Ni verkar ju ha hunnit med en hel del som du säger. Vad kul att ni också har en höst med mycket att se fram emot. Många födelsedagar inom närmaste månaden och ett bröllop, jättekul. Själv ser jag fram emot min semester och sverigevistelse. Jag sticker iväg på lördag och är borta i två veckor. Ska bli såååå underbart.

´Kram

Saltistjejen sa...

Välkommen tillbaks till England! Och bloggen! ;-)
Ni har ju haft en fantastiskt bra semester! Härligt att ni även fick taa del av det underbara Sverige-sommarvädret när ni var där.
Och ja, Liseberg. Vad ska man säga. Måste vara ett barns stora dröm!!
Kram!

Anonym sa...

Hej vännen! Det var längesen... hoppas att allt är bra med er alla tre men det låter ju så! Här är allt bara fint, jag har jobbat två veckor efter semestern, men eftersom T är hemma så blir det som ledigt ändå när man nyttjar kvällarna, så ikväll har E o jag varit o badat medans T drog upp tre gäddor med en kompis! Men du var är magbilderna, jag saknar dem mot förra gången. Ha det bra, kramar Emma

Fritt ur hjärtat sa...

Låter som helt fantastiska veckor. Vilken tur att vädret så småningom rättade upp sig och bjöd på sommar, det ger energi och laddade batterier.

Anonym sa...

Hejsan, ni verkar ha haft en härlig semester! Tyvärr hade jag aldrig möjlighet att åka upp till Gbg, men ni verkar ha haft fullt upp ändå:-) Vi har också haft en härlig semester och nu ser jag faktiskt fram emot att börja jobba på måndag! Jag håller med Emma angående magbilderna förresten...:-)
Kram - Malin

Anonym sa...

Så underbart ni verkar haft det i Sverige. Och vilket kanon väder ni haft!
Hoppas att vi får lika fint när vi åker i Augusti. Fast de har haft superhagel och tromber(!) hos päronen igår så det ser inte lovande ut.
Det är bra att ni är tillbaka i England igen för man har saknat er i bloggvärlden. :D

Stort grattis till er alla i förskott!!

Kram!

Millan sa...

Desiree - sa nu ar det din tur att aka till Sverige! Hoppas att du far lika fint vader som vi hade sista veckan!! Sverige i sol ar underbart! Vi hade en valdigt skon semester och nu kanns det faktiskt helt ok att vara tillbaks pa jobbet igen. Synd att det ar sa himla trakigt vader har i England nu igen bara...

Saltis - ja Liseberg ar verkligen toppen for barn. Jag har inte varit pa sa dar 8 ar eftersom Ben avskyr allt vad bergodalbanor heter men det var riktigt skoj att vara tillbaks dar igen. Nils var helt lyrisk efterrat!!

Emma - vilken mysig sommarkvall det later som om ni har haft! Det ar ju sa man ska gora pa somrarna - ta vara pa de ljusa kvallarna och faktiskt hitta pa saker aven mitt i veckan! Har ar sommarvadret ett minne blott tyvarr sa vi har knappast varit utanfor dorren sen vi kom tillbaka. Ska forsoka ta ett magfoto i helgen och lagga ut!

Fritt ur hjartat - ja sommar och sol behover man verkligen for att ladda batterierna. Man blir sa besviken nar en hel sommar gar och det aldrig riktigt blir nagot riktigt sommarvader. Med vara resor har vi verkligen haft tur med vadret i ar men i England var det bara fint nar vi var ivag och nu ar det trist igen.. never mind!

Malin - vi far ta det en annan gan med en goteborgs resa. Hoppas ni hade det toppen pa Gotland!? Jag tyckte faktiskt ocksa att det kandes ok att ga tillbaks till jobbet nu. Magfoto kommer!!

Jess - :-). Jag haller tummarna for att ni ocksa far fint vader nar ni ar hemma. Det gor ju lite skillnad trots allt! Det ar ju nagra veckor kvar sa mycket kan handa tills dess. Jag hoppas lite att vi far fint vader i England nu i Augusti for har har verkligen inte varit nagon hojdare det har aret heller :-(.

Petchie75 sa...

Fina bilder som sammanfattar bra er Sverigevistelse! Jag fick höra om Farfars bilar för första gången igår från Lullun medan Holger och Aaju åkte veteranbilarna på Tivoli ;-)
Upptäckte precis att det bara är 66 dagar kvar tills bönan ska titta ut - så spännande! Känns som det har gått jättefort men det kanske du inte tycker, ha ha!?
Såg förresten även några av fotona på facebook!
Stor kram!

Marianne sa...

Det märks att ni har haft det riktigt bra i Sverige, jättefina bilder. Det måste vara roligt för Nils att träffa hela den svenska släkten, vilken förmån egentligen för ett barn att ha familj i två olika länder med två delvis olika kulturer.

Och bara två månader kvar tills Bönan kommer! Så spännande! Hoppas nu att hon stannar där hon är tills det är dags, och inte gör som lilla Ella i New York.

Kul att du också är tillbaks här på bloggen efter sommaren!

Millan sa...

Petra - Ja farfars bilar ar en hojdare tycker nog de flesta barn! Jag kommer till och med ihag hur mycket jag sjalv tyckte om dem som barn! Det kandes lite speciellt att vara pa Liseberg med Nils och fa ateruppleva det som bara ett barn gor!
Ja herre gud vad fort den har graviditeten gar! Jag fattar inte var tiden gar och det borjar gora mig lite nervos... jag ar inte redo annu!! Vi maste ju renovera fardigt har hemma forst ;-) (kommer vi aldrig hinna.. men dromma maste man ju gora).

Marianne - ja det var en skon semester hemma aven om vi saknade Ben saklart!! For Nils svenska var det nog valdigt bra att inte pappa var med dock eftersom vi verkligen bara pratade svenska de tva veckorna (med undantag av med Gwen da) och det marks verkligen pa Nils ordforrad. Han snackar svenska som aldrig forr och det kanns valdigt roligt for mig!
Ja tva manader kvar tills bonans BF i morgon. Fast jag kanner mig helt overtygad om att det blir en sen ankomst aven den har gangen och raknar med att foda kanske mellan 20-25 oktober. Men som sagt... sadant vet man ju aldrig riktigt och vi kanske blir forvanade...