CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lördag 13 december 2008

Merry Lucia

I dag ar det Lucia vilket vi inte firat namnvart dock har vi spenderat kvallen med att fira jul med Bens familj. Eftersom jag har en sadan tur att Ben vill folja med till Sverige och fira jul varje ar sa firar vi alltid med hans familj nagon vecka i forvag. Vi lagar svenskt julbord och bjuder Bens foraldrar och faster och farbror pa vilket brukar vara himla trevligt. Sa aven idag! Nils far da aven oppna vara julklappar eftersom vi inte kan ta med dem till Sverige sa det har verkligen kants lite som jul idag!

Innan det var dags att fixa infor kvallens julmiddag hann vi dock med att besoka min chef och hans nya lilla flicka - Esme. En mer efterlangtad bebis far man nog leta efter och det kandes valdigt speciellt att fa traffa henne! Tre veckor gammal ar hon nu och plotsligen sag Sofia enorm ut ;-)

Juldukat



Mina fina

NIls var SA lycklig nar det var dags for honom att fa oppna sina klappar! Jag misstanker att han tror att julafton ar over nu sa han kommer bli forvanad nar det ar dags igen den 24e!


Nar vi fragat Nils vad han onskar sig har han alltid bara haft ett svar - Ett Peppa Pig Spaceship - sa det fick han av oss.

Som sagt, han ar artig var son. Han stallde sig upp och deklarerade: Thank you Everybody for all my gifts. Are you going home now?


Maste pussa lite!

Nu sover bada barnen, Ben sitter och dricker glogg med var granne Shan i koket och jag sitter och slappar framfor Tvn. Det kandes som om jag var vard det efter allt fixande och matlagande infor kvallen :-). Den har veckan har varit lite smatt hysterisk och imorgon fortsatter julfirandet. Pa morgonen ska vi till kyrkan har i omradet eftersom barnen ska visa upp sitt julspel. Vi var pa det forra gangen och eftersom det var sa mysigt tankte vi gora det till tradition. Pa eftermiddagen ar det julfest med foraldrargrupps kompisarna och sedan lar vi somna i soffan eller nagot....

Som en liten bonus maste jag lagga in ett foto pa Bristols sotaste Lucia Elsa som var har o lussefikade i Torsdags. Sotis!

14 comments:

Anonym sa...

Men så mysigt ni haft det!!
Så underbart för Nils att få fira jul två gånger.
Och att tomten kom med Peppa Pig var ju bra. Han måste varit en snäll pojke.
Rolig kommentar från Nils om frågan om hemgång! :D
Kan tänka mig att han ville börja leka med den och hoppades att alla skulle gå hem...ha,ha..
Jättefina bilder på alla barnen.
Sockersöt lucia! Tänk när Sofia får börja lussa också.

Hoppas att ni få en underbar ju i Sverige och att ni får lika mycket snö som vi har det.

Massor av kramar!!

Anonym sa...

Åh vännen, tack för att du delar m dig av ert liv i Bristol. Skrattade gott åt Nils kommentar. Han är bara för skööön. Fina bilder på dig & Sofia. Snart träffas vi ! Massor av kramar!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilka underbara bilder millan!! så mysigt ni haft det!!!
ha de nu hur bra som helst och välkomna hem till Sveirge!!!
kraaaaaaaaaaaam

Ullebulle sa...

Maste bara tjoa lite om att Sofia e valdigt lik dig!!! :D:D:D // Kramar fran Ulrica, Kine o Linn

Annika sa...

Vilka fina bilder över en trevlig kväll.
Vad tycker Bens fldrar om det svnenska julbordet?
Det ser verkligen stämningsfullt och fint ut hemma hos er.
Skrattar åt Bens kommentar "Tack, och när ska ni gå hem?"---Lovely!
Ha en fin tredje Advent!!
KRAM!!!!

Mia sa...

Vilken lycka för Nils att få fira julafton två gånger! Det var ju en dröm man hade närman var liten för riktiga julafton tog ju slut alldeles för fort. Jättefina bilder på dig och Sofia (och de andra med såklart!). Stor kram! Nu ses vi snart!

Lullun sa...

Vilken underbar helg det låter som om det varit. Här har det också varit super - och har ett par timmar kvar ännu dessutom. ;-) Kram!

Millan sa...

Jess - ja jag onskar mig sno till jul... skulle vara sa skoj att fa aka pulka med Nils. Men just nu ser det inte ut att vara pa g soderut i sverige sa vi far se...
Jag tror att du slog huvudet pa spiken nar det galler Nils. Han ville fa leka i fred med sina nya saker :-). kram

Anonym - vet inte riktigt vem det har ar? Malin M?

Lotta - tack :-). Nu ska det bli toppen att fa komma hem till Sverige. Liten ar ju tva hela manader idag och bara mamma hemifran har traffat henne. Sa skumt! Kram

Ulrica - vad skoj att hora! tycker alla papekar hur lika bada barnen ar Ben... men jag tror att de har ratt mycket av oss bada i sig! :-) kram

Annika - Bens foraldrar tycker mycket om det svenska julbordet. Mamman ar lite sjapig med mat men efter 8 ar av svenska julbord vagar hon prova det mesta :-). Bens pappa alskar sill sa han ater med god aptit och det samma galler faster och farbror! Jag kan tycka att det ar lite trtist att ha atit julmat innan sjalva julafton eftersom jag tenderar att vara trott pa maten innan julen ens ar har. Sa jag gor lite alternativa grejer... tex intge jansson utan potatisgratang osv... kram

Mia - ja det ar inte illa for Nils. Det blir tom 4 omgangar jul for honom i ar... forst nu i lordags, sedan 23e med Martin och Mariann, sedan julafton och sedan i karlskrona :-). Nu ses vi jatte snart!!! Kram

Lullun - Vad harligt da maste jag genast kika in hos dig! :-) Kram

Petchie75 sa...

Underbara foton och så sugen jag blev på julbord - så O och jag bestämde att vi måste ha ett svenskt julfirande någon av juldagarna även om det blir puertoricanskt på julafton!!
Vem är Peppa Pig??
Så söta bilder på din familj och så klart på mini-lucian Elsa!
Stor kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag säger som Petra, vem är Peppa Pig?! :)

Millan sa...

Petra - Ja det ar klart ni maste ata lite svensk julmat ocksa nagon av dagarna! Men vad ater man i PR? Far genast kika pa din sida for att se om du skrivit om det! :-)
Peppa Pig ar en figur pa TV har som ar riktigt rolig faktiskt. De visar Peppa Pig pa morgonprogrammen har och Nils alskar henne och hennes familj. Kram!

Anna - se svaret till petra :-D.

Desiree sa...

Vad fint och mysigt ni fick till erat julfirande. Julbordet ser väldigt gott ut. Trevligt att ni har som tradition att bjuda in Bens familj på julfirande lite innan jul så att ni faktiskt får fira med era båda familjer varje år. Jättefina bilder på dig och Sofia. Nils ser så glad och lycklig ut över sina julklappar. Inte dumt med julklapps utdelning två gånger då man är barn. Håller med om att Elsa måste vara Bristols sötaste Lucia. När flyger ni till Sverige? Nu i veckan eller? Vi flyger själva iväg på fredag, jippi!!!

Anne sa...

Slurp med julbord, vad fint att bjuda på ett ordentligt julbord, öppna presenter och faktiskt nästan fira jul "på riktigt" med svärisarna innan ni åker till Sverige. Jag måste säga jag tycker det låter som superbra jularrangemang och jultraditioner ni klurat ut ert julupplägg.

Jag tycker att det är inte alltid helt lätt att skapa jultraditioner när man är ett par med olika familjer, önskemål om hur julen ska firas osv. Jag tycker inte vi riktigt efter alla dess år tillsammans hittat åt som känns helt hundra faktiskt.
Mina föräldrar är skilda så det bidrar till den här ångesten jag alltid har, med vem man ska fira. Vartannat årsprincipen funkade bra ett tag, men finns det ju mannens önskemål också och hans sida av familjen och då kan det gå 4 år innan man varit med förälder nr 1 osv. Oj, vad jag babblar...sorry.
När åker ni förresten till Sverige?

Anonym sa...

Oj vilka fina bilder!
Sa mysigt.

Hoppas att ni far det toppen hemma i Sverige.
Manga kramar till er alla!