CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 11 juni 2007

Nils - 2 manader kvar till 2 ars dagen

Alla som kanner mig vet att jag oftast stressar omkring overallt och har svart att njuta av nuet. Oftast tanker jag redan pa nasta hemresa till Sverige innan den jag ar pa ens ar slut. Men ibland intraffar nagot som gor att man bara stannar upp och tanker till. Idag bar jag upp Nils till sovrummet for middagsluren och jag kanner hur han riktigt kramar sig fast hos mig och samtidigt tvinnar lite av mitt har i nacken mellan sina fingrar. Han var helt lugn och sag lite fundersam ut. Jag fick da en san dar underbar kansla i magen av total lycka. Nagra sekunder av total gladje da man glommer bort allt som eventuellt oroar en i vanliga fall. Jag kunde inte lata bli att krama honom lite hardare och tankte att tiden garna hade fatt stanna till lite da. For sa fort det dar lyckoruset hade slappt sa fick jag en kansla av att tiden gar for fort och snart kommer han inte vilja bli buren av mig och kommer definitivt inte tivnna mitt har. Men just nu ar Nils 22 manader och vill mer an garna gosa med oss sa jag ska forsoka ta vara pa det!

Nils just nu:

Alskar: Att vara utomhus! Sa fort han vaknar pa morgonen springer han fram till fostret vid verandan och skriker - GARDEN!! UT NU!! Sa vi spenderar massor av tid ute, antingen i var eller nagon kompis tradgard eller pa lekparken. I 2 ars present fick Nils ett sand och vatten lekbord fran oss (ja jag vet att han inte har fyllt annu, men det verkade lite synd att ge honom presenten i slutet av sommaren) och det ar den nya favoriten. Vatten blandas med sand och slangs lite varstans. Hans filosofi verkar vara - ju kladdigare och vatare dessto battre! I ovrigt springer och klattrar han sa mycket han kan och vi tillater.

Alskar inte: Att bli tillsagd! Om vi talar om for honom att nagot ar JAJA, sa slanger han sig raklang pa golvet och gastar tills han ar helt rod i ansiktet och det har slagit lock for vara oron. Dock har han kommit pa att det gor ont att slanga sig pa tragolv sa oftast springer han och slanger sig pa nagon matta eller kudde. Ibland kan han springa och leta efter nagot bekvamt stalle att slanga sig pa i flera minuter och da hinner han glomma att han egentligen ar sur :-)

Leker med: Vatten och sand som sagt! Han verkar ratt ointresserad av bilar, lego eller annat liknande men alskar bocker, pussel och att rita.

Tander: 13. Han har alltsa en del kvar att fa.. synd for det verkar inte vara sa roligt!

Ater: Inte speciellt val just nu. Speciellt inte middagsmat. Han ater alltsa och verkar inte tycka att maten smakar illa men han far inte i sig sa mycket. Vi far absolut inte hjalpa till att mata honom! Ar det folk har eller vi ar ute nagonstans ater han knappt nagot alls utan vill bara ner o leka. Nagra favoriter ar dock bananer, yoghurt, toast med marmelad, glass och kex. Inte direkt en nyttig kost att leva pa. Men jag oroar mig inte sa mycket eftersom han inte verkar kinkig med maten utan mest ointresserad. Han vill hellre busa!

Sover: Riktigt bra just nu! Vi nattar honom klockan 20 och oftast somnar han snabbt (ta i tra!) sedan sover han tills ungefar klockan 7. Visst vaknar han emellanat och vill ha nappen eller sa men oftast somnar han om pa studs. Middag sover han runt 13 tiden i ungefar 1 timme. Det som hant det senaste ar att det ar omojligt att lagga ner honom i sangen och lata honom somna sjalv, som vi brukade. Nu maste vi natta pa 'allvar', dvs vi ligger och sover rav brevid honom tills han somnat. Lite jobbigt ibland men mycket mysigt ocksa!

Kan: Massor av saker!! Han ar ratt latt uttrakad och vill att nya saker ska handa hela tiden (jag undrar vem han arvt det beteendet ifran?). Det driver honom till att lara sig nya saker hela tiden tror jag. Det stora som hander i utvecklingen just nu ar spraket. Sa roligt!!

Sprak: Nils har inte varit sa tidigt med spraket om man jamfor med vissa av hans kompisar. Vi gissar att det delvis beror pa att han hor tva sprak hela tiden. Hur som helst har det hant valdigt mycket med sprakutvecklingen de senaste veckorna. Fran att bara ha sagt nagra fa forstaliga ord harmar han de allra flesta orden nu och har aven borjat saga en del meningar. Engelskan och Svenskan blandas vilt med hans eget bebissprak. En typisk mening ar: 'Bye Bye Mamma, puss puss'. Eller 'Peggy inte sleep'. Helt klart ar i alla fall att han forstar bade mig o Ben nar vi pratar vara respektiva sprak med honom sa vi maste ju gora nagot ratt i alla fall!?

Den har listan brukade jag skriva pa Nils gamla hemsida. Mest for att sjalv kunna se tillbaka och se hur Nils var vid en viss alder men aven for att jag tror att ni dar hemma kanske kan tycka att det ar skoj att se eftersom ni inte traffar honom sa ofta?!

Lite foton ifran helgen:






6 comments:

Thomas & Ingrid sa...

Underbart charmig liten kille, bra att Nils ligger 1½ år längre fram i tiden än Leo, då kan jag kolla på din blogg och förbereda mig. Men när du skiver att något är JAJA, misstänker att du menar AJAJ? ;-) Thomas L

Anonym sa...

Hej vännen! Vad härligt att läsa om Nils, känns bara som du säger att tiden går för fort. Jag ser det på mitt busfrö här hemma också!!! Jag kommer att åka till Nyköping över midsommar, men åker på torsdagskvällen och hem söndagen, när var det du skulle till Sverige???? Säg att vi kan träffas en stund!!!! Nähä nu somnade lilleman så nu ska jag äta lite lunch, men vi hörs! Många många kramar Emma

Millan sa...

Leos pappa - Hm.. ja nar man laser texten sa ser det ju snarare ut som om jag uppmanar till daligt beteende med mitt Jaja'nde men faktum ar att mitt Ajabaja, blev jajabaja och plotsligen sager jag nu jaja.. och nar jag tanker efter sager nog min mamma ocksa jaja sa det kanske ar Goteborska? :-)

Emma - Nisse o jag kommer pa midsommarafton och stannar i 10 dagar sa da ska vi allt hinna traffas. Om du har tillgang till bil blir det ju en baggis att traffas. Antingen pa landet eller var som helst!

Anonym sa...

Hej Camilla.
Har läst upp det senaste för Din farmor Maria. Nils växer och blir stor. det går tyvärr alldeles för fort.
Hälsningar Maria bipella

Desiree sa...

Vilken go liten son du har.På barn märker man verkligen hur snabbt tiden går för de växer och förändras en hel del på ett år. Nu ska vi hem och träffa lilla Iris som är Calles systers dotter. Har inte sett henne på ett år och då vi lämnade Sverige var hon bara 3 månader. Undrar om vi kommer att känna igen henne.

Millan sa...

Maria - Ah vad roligt att hora i fran dig och att du har last for farmor :-) Hoppas att allt ar val med dig!?

Desiree - Just det dar med att inte traffa barnen i familjen o vanskapskretsen hemma i Sverige sa ofta som man skulle vilja ar himla trist. Det hander ju sa mycket pa bara nagra veckor! Det blir sakert valdigt roligt for er att traffa Iris igen den har sommaren!!