CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 8 juni 2007

Obehagligt

Just nu pagar en valdigt obehaglig debatt i England. Den handlar om den lilla tjejen Madeleine McCann som kidnappades fran sitt hotelrum i Portugal for flera veckor sedan. Sedan dess har foraldrarna gjort allt for att synas i pressen och nu verkar det som om folks sympati for foraldrarna har svalnat och man tycker att de ar lite for intresserade av att synas. Sedan forsta dagen har det mumlats om att foraldrarna inte borde ha lamnat barnen sjalva pa rummet men ingen har egentligen sagt det hogt till foraldrarna forran alldeles nyligen. Dessutom verkar det som om en tysk journalist insinuerat att folk borjar undra om foraldrarna mojligen ar involverade i kidnappningen - anledning till dessa spekulationer ar att foraldrarna inte reagerar som man 'bor' nar ens barn blir kidnappat. De ar for starka helt enkelt och det maste ju innebara att nagot ar fel.

Jag far rysningar av hela den har diskussionen. Forst och framst av att vi manniskor ar sa otroligt syniska och att vi inte tror att andra manniskor ar goda. Att forlora ett barn maste vara det absolut hemskaste som kan handa och att ocksa behova forsvara dig och veta att folk tycker att det var ditt eget fel maste vara grymt. Jag har tankt mycket under de har veckorna och kan verkligen inte halla med om att det ar foraldrarnas fel att Madeleine ar borta.

Att de lamnade barnen i hotellrummet medans de gick och at middag - Jag skulle inte ha gjort det, men inte pga att jag skulle oroa mig for att nagon skulle kidnappa mitt barn utan for att jag skulle vara radd att han skulle vakna och bli ledsen. En halvtimme ar lang tid for ett barn att vara ensam och ledsen under. Men, att saga att det var oansvarigt att lamna dem tycker jag ar fel! Foraldrar later dagligen, speciellt i Sverige, sina barn sova ute i tradgarden. Jag ar hundra procent saker pa att man ofast inte sitter precis brevid vagnen utan kanske till och med gar in och gor en kopp kaffe, eller gar pa toaletten och later barnet vara sjalv i vagnen! Chansen ar val storre att nagon skulle traska in i tradgarden och kidnappa ditt barn an att nagon skulle lyckas ta sig in igenom ett fonster pa ett hotelrum! Men ingen pekar finger at alla som later barnen sova utomhus - tvartom ar det ju det basta for barnen far jag alltid hora! Dessutom tal det att tankas pa att det hotelkomplex familjen bodde pa ar avsedd for barnfamiljer och foraldrarna gick inte ut pa en resturang pa stan. De var inom hotellets vaggar!

Att foraldrarna skulle vara inblandade i kidnappningen - Har jag otroligt svart att tanka mig. Manga barn forsvinner varje ar och att foraldrarna sjalva ar inblandade maste vara ett undantag. Vi maste val anda tro att de allra flesta foraldrar vill sina barn val och aldrig skulle utsatta dem for fara?! Om det inte ar sa kommer jag fullstandigt tappa fortroendet for folk!

Att foraldrarna syns mycket i media - Jag gissar att de kanner att sa lange de ar i medialjuset blir de inte bortglomda och chansen att nagon ser Madeleine och kanner igen henne ar storre. Om ditt barn forsvann ar jag saker pa att du skulle gora precis vad som helst for att fa tillbaka henne igen! Jag tror inte alls pa de syniska roster som sager att foraldrarna trivs i media och med kandisskapet det for med sig. Jag ar overtygad om att de mycket hellre skulle ha sin dotter hos sig! De fick mycket kritik for att de traffade Paven under sa mycket uppstandelse. Men med tanke pa att de ar djupt troende katoliker sa ar det val inte sa konstigt? Aterigen tror jag att de tror att bli valsignade av Paven skulle kunna hjalpa dem att fa tillbaka sin dotter.

Jag brukar inte anvanda den har bloggen for sadana har diskussioner men den har gangen kunde jag inte halla tyst! Jag vet inte om det har fallet ar uppmarksammat i Sverige, eller USA men om ni hort om det och funderar over det far ni garna skriva vad ni tycker!

4 comments:

Petchie75 sa...

Du har så rätt! Och jag hoppas verkligen att föräldrarna inte är involverade och varför skulle man göra så mycket väsen av sig i såfall? I Sverige sover väl de flesta barnen utomhus utan tillsyn, tex på vintern... usch, tänk om man skulle behöva tänka hela tiden på risken att barnet skulle bli bortrövat.

Desiree sa...

Du har helt rätt. Jag hoppas verkligen lilla Madde kommer hem välbehållen. Hon har varit borta så länge nu. Jag tycker inte heller att det var oansvarigt att lämna barnen på rummet. Jag skulle vara rädd att lämna barnet för att det skulle vakna och vara ledsen som du säger eller hitta på nåt otyg eller göra illa sig eller nåt. Men att det skulle komma in en kidnappare på rummet medans man var borta skulle inte kännas som det mest sannolika, speciellt inte om dörren är låst. Verkligen märkligt. Jag hoppas verkligen att hela historien får ett gott slut hur som helst.

Annika sa...

Jo, fallet får en del uppmärksamhet här, men nog inte såsom i Europa.
Det påminner lite om ett känt fall här; Joe bennet Ramsey, den lilla 6-åriga skönhetsdrottningen. Flickan som hittades död i sitt hem. INGEN visste vem som gjort det, ingen. Mkt snart fick fldrarna misstankarna på sig. Och än idag vet väl ingen vad som egentligen hände.
Madde-fallet är så otäckt. Jag skulle inte heller lämna mina barn o gå ut och äta middag, men dessa fldrar kanske totalt litade på sina barn, visste att dom brukade sova som klubbade på kvällarna.
vem vet? Måtte det ordna upp sig, och måtte det få en upplösning. Hur otäck sanningen än är...

Millan sa...

Skont att hora att det finns fler som tanker som jag. Det kanns som ett sa otroligt olustigt fall men samtidigt ar det verkligen sorgligt att man ar sa 'snabb' att skylla pa foraldrarna. De kanner med all sakerhet skuld nog utan att resten av varlden sager det.

Annika - jag kommer ihag det sorgliga fallet Joe Bennet Ramsey men maste hemskt nog erkanna att jag trodde fallet var lost, och att det visat sig vara nagon i hennes familj som var inblandad. Det maste kannas sa hopplost nar sadana fall inte far nagon 'avslutning'.

Ida - Vad roligt att du kikar in. Kann ingen som helst press att skriva kommentarer!! Jag kommer sa val ihag hur kaotiskt allt ar dar i borjan. Allt jag kan saga ar - det lugnar ner sig och nar det gor det kommer allt i jamforelse kannas latt som en platt!! :-)