CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 1 juni 2007

Information overload?

Nu for tiden kanns det som om var o varannan manniska har nagon form av mat allergi. Alltifran gluten, till not och agg allergier och man kan lasa om dem overallt. Detta har gjort att alla matforpackningar nu maste ha valdigt ingaende information om innehallet i produkterna sa att man kan se exakt vad det ar man stoppar i sig. I England listas innehallet upp och undertill star det tex: 'Allergies - This product contains nuts'. Jatte bra att man far all den har informationen. Men ibland undrar man om de inte fordummar oss konsumenter nagot. Pa agg forpackningen har hemma star det: 'Allergies - This product contains eggs'.

No shit sherlock!

7 comments:

Desiree sa...

Håller med om att det ibland blir för mycket. Det är väl självklart att ägg innehåller ägg eller består av ägg.

SweFlo sa...

Det är ju ungefär som McDonalds här i USA efter det blev stämmda av en tant efter att hon brännt sig på deras kaffe, som hon smart nog kört omkring med mellan knäna. Nu står det på deras koppar: "Warning. Beverage is hot".

Annika sa...

Låter som livet här i US...Japp, det gör det...
Jobbigt är det...Läste ngnstans att det utgått en varning att äta Crocs-tofflorna---Cancerframkallande. Men vaffan!! Hallå! snacka om att fördumma kunden...(rätt komiskt dock)

Anonym sa...

Visst låter det jättedumt men ibland önskar jag att Belgien hade varit lite allergivänligare - här får man minsann ingen allergiinfo och det är så svårt att få tag på glutenfria produkter (om man inte går till svenskaffären i Bryssel!). I Holland är det dock jättebra med sådan info på alla produkter.

Millan sa...

Men josses! Att de varnar om att man inte bor ata skor.. da har det gatt lite for langt!
Petra - Forstar helt att du efterlyser allergivarningar om det inte finns!! Sjalva grejen med innehalls forteckning ar ju kanon.. men man undrar ibland hur ingaende de ska behova vara?!

Jill Wegerup sa...

Allt klemande leder till allergier tror jag...


Johannas hund heter Kajsa, är nu åtta år och bor hos mamma och pappa.

Johanna har varit iväg, men hör säkert snart av sig.

Millan sa...

Jill - Ja just det, Kajsa var det hon hette!! Hon var en riktig sotnos kommer jag ihag.