CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 6 juni 2008

Show and Tell: Ljus

Veckans fredagstema ar 'Ljus'och precis som de flesta andra bloggare verkar vara, sa ar aven jag en ljusalskare. Att mysa till det om kvallarna med tanda ljus ar gott och ganska oengelskt skulle jag vilja pasta. Jag tycker de flesta har verkar ha pa taklamporna i varenda rum men aven om ljus ar trevligt sa far det val vara nagon matta. Mysbelysning ska det vara! :-)

Sovrummet ar knappt fardigt annu men ljusen har kommit pa plats redan

I oppna spisen

Pa nya byran

Jag har insett de senaste aren att aven om jag alskar December med alla adventsljusstakar och tanda ljus sa ar jag definitivt mycket gladare om varen och sommaren nar det ar ljust ute lite langre. Jag avskyr verkligen att ga till jobbet nar det ar morkt och sedan komma hem nar det ar morkt ocksa. Det kanns som om man far mycket mer energi nar det ar ljusare langre om dagarna. Mojligen ar det negativt att Nils verkar sa beroende av morkret for att han ska kunna sova bra for han vaknar jobbigt tidigt om somrarna. I england ar det dock inte lika ljust om kvallarna som det ar i Sverige. Solen haller precis pa att forsvinna och klockan ar 21.30 och jag gissar att den i Goteborg haller sig uppe nagon timme langre sa har ars?

En fagel driver omkring i kvallssolen

Fotot ovan tog jag kl 21 i kvall. Det ser lite morkare ut pa fotot an det verkligen ar. Solen star ju fortfarande relativt hogt upp pa himlen.

I morgon flyger jag, Nils, Sara och Jana och halsar pa Delphine och Peggy som bor pa franska vastkusten om somrarna. Ben stannar hemma och ser efter huset (las: fyller den container vi hyrt over helgen ;-)). Vi ar tillbaks pa tisdag igen. Trevlig helg alla!! Oh och grattis till Sverige pa Nationaldagen :-)

9 comments:

Petchie75 sa...

Vilka fina ljus ni har, och ett mysigt foto på kvällssolen!! (fågeln ser jag dock inte!?) Franska västkusten känner jag lika lite till som den svenska västkusten men jag är säker på att ni får en härlig långhelg!
Kram

Fritt ur hjärtat sa...

FInsfina ljus, så där håller jag också på. Men vi har sagt att vi skall avveckla värmeljusen mer och mer, av miljöskäl, använda rena stearinljus istället, det är en roligt utmaning. Du gissar allt rätt vad gäller ljuset i svedala, nu är vi ju å il norr om Göteborg men när vi gick in nu halv elva började det mörkna. Ha det bäst på semestern!

Millan sa...

Petra - fageln ar verkligen inte latt att se pa den har lilla varianten av fotot. Kika precis vid horisonten och i mitten av bilden sa ser du en svart prick... som pa det stora fotot pa min dator klart och tydligt ar en fagel.. men inte alls ar lika tydlig har ;-)
Jag ska rapportera tillbaks fran franska vastkusten pa tisdag! Jag har varit pa samma stalle en gang tidigare och har bara bra minnen sa jag hoppas pa samma tur den har gangen.

Fritt ur hjartat - Den har tiden pa aret tander vi egentligen inte ljus speciellt ofta maste jag saga. Vi (las jag..) har dem mer som dekoration :-). Vi pratade faktiskt om det dar med varmeljus i vintras eftersom de branns ner sa otroligt fort. Egentligen ar ju vanlia stearinljus finare ocksa!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

mysigt med en frankrike tur! ha de sa mysigt! fina cultljus ni har där hemma!! stor kram

Marianne sa...

Jaså, det visste jag inte, att engelsmän är som sydlänningar som ska ha alla lysrör i taket tända på kvällen! Väldigt mysigt att gå på sådana restauranger ...

Jättefina ljus, jag gillar framför allt dem du har i öppna spisen. Så mjuka fina färger.

Ha det nu jätteskönt i Frankrike!

Desiree sa...

Vad fint med ljusen i oppna spisen. De dar Cult ljusstakarna var hur sota och fina som helst. Ha det riktigt trevligt i Frankrike. Later supermysigt.

Annika sa...

Jättevacker bild den av kvällshimlen och fågeln, gillar deb skarpt.
ÅH, vad mysigt med Frankrike, Millan!! Blir avis!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

hur hade ni det i frankrike??!! dags för en uppdatering Millan!! saknar dig!!!

Millan sa...

Lotta - oj jag har glomt svara pa de har meddelanden. Jag vet inte vad jag haller pa med just nu...? Frankrike var kanon! Jag ska lagga ut foton nu!

Marianne - ja visst ar det mysigt med lysror i taket! Min favorit ar att titta pa film och ata god mat med lampan skinandes fran taket. Ingen hojdare!

Desiree - ja Cult design ar en favorit. De gor valdigt mycket fina saker som kanns valdigt svenska. Hur som helst ar det valdigt svart att fa tag pa liknande saker i England!

Annika - ja jag gillar kvallsbilden over Bristol! Och det var enbart tur som gjorde att fageln lyckades flyga over himlen precis nar jag tog fotot!! ;-)