CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 3 juni 2008

Hallaaaa... sommaren.. var ar du?

Jag pratar med alla dar hemma i Sverige och hor hur vackert vadret ar och kan inte undga att undra vad som hant med vadret i Bristol?! Vi har haft samma vader i ungefar ett ar - vaxlande molnighet - och jag ar SA TROTT pa det nu. Nar jag flyttade till England sa fick jag alltid hora hur daligt vadret ar har och blev darfor positivt overraskad nar jag insag att vadret har faktiskt ar valdigt likt det i Sverige. Oftast verkar det ju som om det vadret vi har har ena dagen kommer till Sverige dagen efter. Nu verkar nagot ha hant dock och jag undrar nar vi ska fa njuta av lite sommarvarme har?! Kan ni i Sverige skicka over lite till oss??

5 Dygnsprognos for Bristol

5 Dygnsprognos for Goteborg

Jana paminde mig om att vi faktiskt aker till Kroatien i slutet av manaden och dar ar det ALLTID fint vader tydligen. Jag kikade pa deras 5 dygnsprognos och blev inte direkt mer positivt installd...

Det ar 5 ar sedan jag och Ben var pa en riktig solsemester sa jag blir valdigt besviken om vadret inte har andrat sig tills vi kommer dit...

Ja jag vet, det ar inte intressant att prata om vadret men det ar inte for att jag inte har nagot annat att prata om. Jag lovar! ;-). Dock kanner jag att det inte ar konstigt att vadret ar allt folk pratar om har just nu. Vi ar ju lite smatt oroliga att fa uppleva annu en sommar med knappast nagon sol alls for, saga vad man vill, men en regnig sommar gor ju inte en manniska glad.

Nagon annan som inte ar glad (for att fortsatta i samma dystra stil) ar Nils. I helgen blev han lite samre igen och han hostar sig igenom natterna vilket gor att ingen av oss sover. Resultatet av det ar tva trotta foraldrar och en valdigt trott och grinig liten kille som bara vill sitta i knat och inte vill gora nagot annat. Det hela ar ju helt naturligt efter forra veckans bravader men jag onskar det fanns nagot jag kunde gora for att gora honom lite gladare.

Nagon som dock verkar ratt sa 'glad' ar Bonan i magen. Det snurras och sparkas mest hela tiden sa jag hoppas att det ar ett tecken pa att h*n trivs dar inne :-). Positivt ar aven att jag hade ett samtal med en specialist barnmorska igar for att ga igenom den nagon traumatiska forlossningen jag hade med Nils och se vad som kan goras annorlunda den har gangen. BM laste igenom min journal och sa pa en gang att det var latt att se att ett mistag gjorts pa BB som gjorde att jag inte fick nagon smartlindring pa 7 timmar da jag borde blivit erbjuden det sa snart det varkforstarkande droppet sattes in. Hon har nu skrivit i min forlossningplan for den har gangen och allt kanns valdigt mycket lattare i mitt sinne!!

10 comments:

Petchie75 sa...

Vad tråkigt med "växlande molnighet" som väder, det kan ju få vem som helst att bli deppig! Men, ni har IAF det ganska varmt, tänk om det hade varit samma väder men 12 grader istället ;-)
Vad tråkigt att Nils inte blivit bättre, stackaren måste ju vara så trött på att hosta - och ni med så klart men jag vet hur jobbigt det är att inte kunna sluta hosta, det tär på både energi och psyket. Jag håller tummarna att det blir bättre ASAP!
Jätteskönt att du fått prata med en bra barnmorska som verkar vettig - går du fortfarande hos den där Mary (heter hon väl) som inte kan komma ihåg ditt namn, totalt puckad verkar hon vara ;-)
Trevlig tisdag!
PS Har du kollat Saltis blogg... där händer det saker och ting kan jag lova!

Desiree sa...

Stackars liten Nils som har problem med hosta och astman. Inte lätt för någon av er. Hur tycker du att det funkar med medicinen? Håller han på att testa en sort nu för att se om den kommer att funka? Skönt att bönan mår bra och att du också fått gå igenom en bra förlossningsplan med din barnmorska så att det blir som det ska denna gången. Usch låter inte kul det du behövde genomgå sist. Tur att misstaget nu har upptäckts och rättats till och du har fått det inskrivet i din plan. Vad gäller väderet kan jag gärna skicka över lite sol till dig. Här är det varmt och soligt med temperaturer på 30 grader minst varje dag redan. Men ni har iallfall lite värme med temperaturer runt 20. Hoppas att molnen också skingrar på sig så att ni får lite mer sol.

Anne sa...

Sömnlösa nätter och dåligt med sömn gör varken stora eller små så pigga och på gott humör. Hoppas ni kommer in i ett nytt mönster snart.
Ditt möte med barnmorskan låter väldigt bra, kan förstå det gjorde dig lättad och var lugnande.
Vädret ja...de verkar ha toppenväder i Sverige just nu, rena rama högsommarvärmen. Kul för dem och trevligt för de utlandssvenskar som är på semester nu. När åker ni nästa gång till Sverige?
Hoppas ni får en bra vecka!

Anonym sa...

Utan smärtlindring i 7 timmar?
Varför det?
Min BM sa att jag kunde få epidural när jag vill. Inget var för tidigt eller för sent.
Nu när jag tänker på det så hade jag verkligen en superbra BM.

Skönt att du fått gå igenom födelseplanen denna gången. Tror att det är viktigt att få gå igenom vad som hände förra gången och se till att tidigare misstag inte upprepas.

Jag tycker så synd om Nils som har det jobbigt med sin allergi.
Fy vad jobbigt!
Hoppas att pollen säsongen snart är över så det blir lättare för honom och er.

Kram på er!

Millan sa...

Petra - Ja josses nu har jag kollat pa Saltis sida. Vilken grej!! Att vattnet bara gar sa dar maste kannas urskumt. I vecka 33-34 ar man ju helt oforberedd pa det!
Vaxlande molnighet ar verkligen trist. I morse vaknade jag 6.30 och da sken solen fran en bla himmel. Nu kl 8.30 finns knappast nagon sol kvar, bara stora vit och svarta moln over himlen. Hur kul ar det liksom?
Barnmorskan var verkligen kanon! Men tyvarr var det ett one-off och nu kommer jag att fortsatta ga hos den vanliga Bm. Fick reda pa i gar att min nya BM ar sjukskriven och gissa vem som tagit over hennes pasienter...yep Scary mary! Trist men vad gor man?

Desiree - Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag tycker medicinen funkar. Jag menar han har ju inte blivit sa mycket battre men lite lite battre blir han nog varje dag nu. Jag tror vi maste ga den 'forebyggande och langtidsverkande' medicinen lite tid helt enkelt. Jag hoppas bara for hans skull att han slipper den evinnerliga hostan snart for det marks att han tycker den ar jobbig!
Gud sa harligt med 30 graders varme. Jag vill ocksa!! Hoppas solen och sommaren kommer hit snart ocksa. Efter forra sommaren tycker jag vi ar varda lite fint vader!

Anne - Nej somnbrist satter sig mer pa humoret an man tror faktiskt. I natt har vi sovit relativt bra for da kom han in till oss vid midnatt och sov dar tills klockan ringde 6.40. Skont!!
Jag hoppas det fina vadret i sverige haller i sig. Manga kanner val sig lite oroliga over att det har ar det hela liksom. Jag och Nils aker till Sverige i Juli nasta gang.

Jess - Det som hande var att jag efter 27 timmar fortfarande bara var oppen 1 cm och da var de tvungna att satta in varkforstarkande eftersom vattnet gatt sa mycket tidigare och mina varkar avtog helt. Det jag har forstatt nu ar att om man satter in det droppet pa full speed som de gjorde pa mig sa borde de erbjudit mig en epidural samtidigt fast jag inte var oppen de 3 cm de i vanliga fall vantar pa. Eftersom droppet anda gor att varkarna fortsatter i samma takt sa kan ju epiduralen inte gora nagon skada. Efter tva natter av ingen somn alls och varkar hela tiden sa hade jag behovt epiduralen da! Den har gangen har bm skrivit in i journalen att inget Oxitosin drop ska ges utan att epidural erbjuds samtidigt. Men jag hoppas sa klart slippa varkforstarkande helt och hallet!!
Nu maste jag kika in hos dig. Vilket fint foto pa lilleman!!!

Lisa Christensen sa...

Usch vad tråkigt väder ni har där borta! Men det blir säkert bra i Kroatien sen. Det verkar ju vara en svacka söderut, men den kan ju inte hålla i sig hur länge som helst!

Bra att du fått prata med en specialist BM! Hoppas att det går mycket bättre denna gång! Jag har inte hunnit bli nervös än, men det är väl bara för att jag är lyckligt ovetande om vad som väntar ;)

Millan sa...

Lisa - jag hoppas verkligen inte att det haller i sig. Jag har en kompis som akte till Italien forra veckan och det fullstandigt vrakte ner regn hela tiden. Lite surt. Men det ar ju nagra veckor kvar sa vi far hoppas pa det basta!!

Jag tycker det later sunt att du itne oroar dig infor forlossningen. Trots allt vet man ju aldrig forran man ar dar vad man far for nagon forlossning. Det kan ju lika garna bli en smidig forlossning som en som gar lite fel!! Och i slutandan kommer ju bebisen ut pa ett eller annat satt :-).

Annika sa...

Väder är kul, tycker jag. men så är jag en vädernörd också...
I sverige verkar vädret slå alla rekord just nu. Det är bara att glädjas med dom alla!!

Jösses, måste STICKA!!!!! Skriver mer sen...Här sitter jag och helt glömmer tiden....

Millan sa...

Jag ar nog ocksa lite vadernord!! jag alskar fint vader och blir lite upphangd pa vadret ibland. Far nastan tanka ibland att det inte spelar nagon roll... men det gor det ju!

Hoppas du kom i tid!? :-)

Lullun sa...

Stackars lilla Nils. hoppas han snart blir pigg och glad igen! Och angående vädret; nej en grå och regnig sommar är inget vidare, helt enig. Om det gör dig piggare kan jag dock säga att vi just nu har 0 C och kall, fuktig dimma. Inte någon drömsommar det heller direkt. ;-)