CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 20 oktober 2008

Babybubbla

Japp just nu ar vi mitt i det som de kallar Babybubblan tror jag. Vi gor inte mycket annat an att sitta pa soffan och titta pa var nya lilla familjemedlem. Jag spenderar val ungefar halften av dygnets timmar med att amma och Ben verkar ta sin roll som husfader pa storsta allvar och haller just nu pa att baka brod! ;-) Jag gissar att vi upplever lugnet fore stormen for jag kommer ihag att de forsta dagarna med Nils var precis sa har lugna och skona ocksa och sedan fick han kolik och vi fick inte sova pa flera manader sa vi forsoker verkligen ta vara pa det har lugna och skona livet. Darav inga mastodontinlagg har pa bloggen utan mest foton de narmasta dagarna skulle jag tro...

En ovanlig syn - Sofia i vagnen helt sjalv. Hon vill namligen inte vara nagon annanstans an i vara armar och det kan man ju forsta efter 9 manader i magen.

Finns det nagot som ser sa rofyllt ut som en bebis som sover? Cirka en halv minut efter att det har fotot togs var hon klarvaken igen dock ;-).

Vi har inte lamnat huset sedan vi kom hem i fredags men val haft en hel del gaster som varit mer an generosa med bade presenter och middagar att ha fardiga i kylskapet!


Jag fascineras over hur svart det ar att fa fram bebisars litenhet pa foton! Jag kommer ihag att jag tankte precis likadant nar vi tog foton av Nils. Han sag inte alls ut som sig sjalv... och det gor inte Sofia har heller. Idag vager hon 3.22 kg sa det ar ju ingen jatte bebis vi pratar om direkt, men pa fotona ser hon riktigt rund ut. Mycket skumt! Sa dar, det tog en halvtimme att lagga ut det har inlagget och nu ar det dags for mjolkmaskinen att gora sitt igen ;-).

27 comments:

aurorabuddha sa...

Hon ser da verkligen helt *fardig* ut, det maste jag saga. Jattesot ar hon ju! Vilka lyckans ostar ni ar!

Sa rart av vanner och bekanta att komma med mat - det gor man har i US oxa om nagot har hant; om nan ar sjuk eller sa. Jag tyckte det var lite konstigt nar jag forst flyttade hit, men efter att ha upplevt det sjalv sa maste jag saga det ar toppen!

Och nybakt brod, det ar inte att fnysa at! :o)

Fritt ur hjärtat sa...

Oh så härligt, fortsätt njut av bubblan och den lugna tillvaron. Kanske spricker den kanske inte;-)

Petchie75 sa...

Det låter alldeles underbart! Och vad gulligt att Ben bakar bröd - han vill väl inte vara sämre än du som bakat en sådan fin liten dotter ;-) Och härligt att vänner kommer med middagar, jättebra idé!
Stor kram!

Desiree sa...

Åh hon ser så söt ut. Nej då är man inte stor då man bara väger kring 3 kg. Fortsätt njuta du av lilla söta Sofia. Man får hoppas på att det fortsätter att vara relativt lungt och att ni slipper uppleva kolik och att Sofia slipper det. Det är verkligen en jättefin liten tjej ni har fått.

Anonym sa...

Hon är så underbart fin er Sofia!
Vilket mys att Ben bakar plus att det det luktar så gott i hemmet med nybakt bröd.

Håller tummar och tår att lilla Sofia inte drabbas av kolik. Det verkar ju vara så olika.

Massor av kramar!
xx

Annika sa...

Vad gullig hon är!! Jag tycker hon ser stor ut.
Njut av den här tiden!! Och du, kanske lilla Sofia inte ens får kolik! Vi ska hoppas p ådet allra bästa!
Trevligt att ha en brödbakande make!!
KRAMAR!!

Anna, Fair and True sa...

Fin hon är! Diggar kläderna också!

Cecilia sa...

Åååå så söt hon är.Så liten och näpen..Förhoppningsvis så blir det ingen kolik för Sofia.Vi får hålla tummarna.Ohh en brödbakande make,INTE ILLA.Vad säger Nils om lilla syster?

Kramar

www.gottablandat.wordpress.com sa...

sa sööööt hon e. härligt med gäster som tar med sig middagar!!! kram kram

Mia sa...

Vilken liten sötnos hon är lilla Sofia! Precis som du sa så ser hon inte så liten ut som hon faktiskt är, knappt en vecka gammal och bara 3,2 kg! Lillskruttan! Hoppas amningen fungerar bättre än med Nils och någon kolik blir det absolut inte, det har jag bestämt!
Stor kram på er!

Emmama sa...

Hon är verkligen jättefin och vad mysigt med besök och fixade middagar, precis vad man behöver! Hoppas bubblan vara länge och att hon (och ni) slipper kolik denna gången!

Anonym sa...

Grattis Camilla till en liten söt prinsessa. Njut som sagt av de lugna dagarna och det gosiga med sådana där småttingar.
Kramar från AnneJ Karlskron

Anonym sa...

ÅÅÅ Vännen så fin hon är! Och så mycket tätt hår! Jag vill hålla henne NUUUU! :)

Det är inte klokt, alldeles nyss var det jag som satt där och ammade hela tiden och nu har man nästan redan glömt det! Kom ihåg att äta bra själv!

Ta hand om er sötnosar!

Stora kramar Sandra

Anonym sa...

En jätte grattis kram från oss alla här i Öjersjö!!!
Ta nu vara på tiden och varandra och bara klappa, lukta, njut o var stolta över vad ni har skapat, CARPE DIEM!!!!


....Och....3,2 vad är det, Ina vägde 4,450 när hon föddes och inte efter en hel vecka..... ;)

Kram vännen, glöm inte bort att du är bäst! A

Anonym sa...

Åh, vad söt hon är!!!! Tycker dessutom att hon är lik dig! Det tyckte Mange också :-)

Skönt att amningen verkar funka och visst är det härligt att känna sig som en mjölkmaskin...

Nån kolik blir det nog inte denna gången, men skulle det bli det så fixar man det konstigt nog bättre med andra barnet. Kanske berodde Nils kolik på att han varit lite känslig för mjölk?? Det slipper säkert lillfisan!

Ja, visst är det svårt att fånga bäbisarnas litenhet på kort. Till och med min Tilda som var verkligen pyttig ser rund och trind ut på kort. En bäbis på straxt över 3 kg är ju pyttepytteliten :-) i verkligheten!

Ha det gott och njut av babybubblan. Gosa och mys med dina små. Glöm inte bort dig själv bara!!! Kram - Malin O

Lisa Christensen sa...

Stort grattis!! Så fin hon är :) Nu får ni bara njuta av ert lilla underverk...
Sköt om er!
Kramar

Millan sa...

Aurorabuddha - Vet du vad.. jag kanner mig verkligen som en lyckans ost just nu!! Vill liksom inte vakna ur den har babybubblan alls annu utan bara tassa omkring har hemma och ta det lugnt.
Visst ar det suverant med vanner som tar med sig middag nar de kommer :-). Det ar nog ratt sa vanligt har men jag tror att det ar annu vanligare i USA! Det ar ju precis sadan hjalp man behover nar man inte har sa mycket egen tid!

Fritt ur hjartat - ja det ar precis vad vi gor.. vi bara gar har och njuter av 'lugnet' just nu. Fast visst blir det skillnad nar det ar dags for Ben att ga tillbaks till jobbet och inte finns har och bakar brod... det forstar jag ju ;-).

Petra - Just nu kanns livet verkligen helt underbart. Lugnt och harmoniskt... och det sager jag inte bara for att Sofia sov kanonbra i natt och jag kanner mig som en ny manniska :-). Bens brod blev katastrof dock... det jaste aldrig utan blev som en hard klump. Never mind... det ar tanken som raknas, fast han blev ratt besviken! Jatte skont och sa gulligt av vanner som kommer med middagsmat och bjuder. Sa skont att slippa ens tanka pa sadana vardagliga saker som att laga mat annu... :-). kram

Millan sa...

Desiree - tack! Ja hon ar sa dar liten o gosig sa man kan knappt gora nagot an att bara titta pa henne dar hon ligger i famnen... det ar nagot otroligt rofyllt over att sitta och titta pa en sovande bebis! Jag hoppas ocksa hon slipper kolik... det ar hemskt att se de sma ha sa ont! kram

Jess - ja hon ar sa liten och gullig! Jag hade nog anda glomt bort hur sma de ar dar i borjan... och hur sota! Jag hoppas verkligen inte att det blir kolik. Det var de tuffaste 4 manaderna jag har varit med om och tyvarr ar det mycket det jag kommer ihag fran Nils forsta manader. Men samtidigt ar det ju meningslost att oroa sig for att hon ska fa det... sa jag njuter av nuet istallet :-).
Kram!

Annika - :-) tack! Vi kan inte se oss matta pa henne just nu och aterigen forundras jag over hur fort den dar totala karleken for barnen kommer... det ar ju en alldeles ny person och det kanns sa speciellt att hon ar var!

Millan sa...

Sa nu ar det matdags har igen.. jag aterkommer :-) x

Saltistjejen sa...

Mmmm! Njut nu Millan! Det ÄR verkigen en förunderlig tid ni har framför er. Den kommer kännas lång men samtidigt kort. Jag vet inte men för mig känns det som den där första tiden med Ella varade för evigt, men på samma gång gick den blixtsnabbt Men det var en mycket speciell tid. :-)
Kanske kommer Sofia inte alls att få kolik. Vad jag ahr förstått är det vanligare bland pojkar än flickor.
Och hon är verkligen sååå fin!!!!
Hon ser helt perfekt ut tycker jag. Varken för stor eller för liten!
Stora varma kramar!

Anonym sa...

Så ills vi ses. söt hon är lilla tjejen!! Nils ser ut att vara en stolt store bror. Längtar tills vi ses. Vill gosa bebis & få kramar & pussar fr Nils. Han ser verkligen ut att vara en stolt storebror!! Många kramar fr Malin M

Victoria sa...

Åh, grattis, grattis till lilla Sofia! Vad fin hon är! Kramar/Vic

Millan sa...

Anna - :-) tack! Vi hade ju inte alls vantat oss en tjej sa man kan saga att det inte finns sa mycket rosa hemma hos oss ;-). Forutom storarummet da som sakta men sakert har forvandlats till ett hav av rosa blommor och kort... um..

Cecilia - Nils har tagit det hela lite sa dar... han ar valdigt fortjust i SOfia och pussar och kramar henne hela tiden. Men... han testar mig och Ben HELA tiden. Man marker att han ar lite osaker pa hela situationen och det ar nara till tararna hela tiden. Mitt hjarta varker lite for honom sa vi forsoker gora det sa latt som mojligt for honom... men det ar inte helt latt! kram

Lotta - ja jatte gott med vanner som tar med sig middag! Vi har inte behovt laga mat en enda dag sedan vi kom hem fran BB! :-)

Mia - hittills funkar amningen kanon och Sofia gar upp i vikt kanonbra! Jag hoppas det haller i sig!!! Kram

Emmama - Ja vi stannar garna kvar i bubblan ett tag till. Fast jag har precis suttit med lite bokforing for en kund sa da sprack bubblan liiiite ;-). Men jag ska genast ta mig in i den igen nu!

Millan sa...

Anne - tack!! Ja jag njuter en massa just nu. Sitter med Sofia pa brostet och bara luktar pa hennes huvud... i timmar varje dag. Underbart! :-D kram

Sandra - Ja nu kanns det sa ledsamt att ni alla ar sa langt borta. Jag vill ju att ni ska fa traffa henne NU jag med!! Hon ar sa gosig just nu dessutom... bara ligger och tittar och tar in varlden. Jag far inget gjort utan sitter bara och tittar (och luktar ;-)) pa henne... hon vill dessutom inte ligga sjalv utan ar gladast i famnen och vem ar jag att neka henne det? ;-).
Sofia ater som en hast och jag ar vralhungrig HELA tiden... sa jag ater ocksa som en hast :-).
Kram!

Anna - Hej! Och tack!! Sag precis att jag fatt mail ifran dig ocksa!! Jag njuter i fulla drag har och luktar pa min bebis :-). Tror att du ar pa semester nu men jag hor av mig snart!! Kram

Malin - tycker du det? Ja jag vet inte... jag tycker fortfarande att hon ar valdigt lik Nils som han sag ut som nyfodd... men hon borjar fa runda o goa kinder fran allt atande redan nu sa nu vet jag inte vem hon ar lik... Jag har inga foton pa mig som nyfodd har sa det ar svart att saga.
Jag tror faktiskt ocksa att Nils konstanta skrikande kan ha haft med mjolkallergin (?) att gora. Nu ar det ju mycket battre med det och han ater allt som vi gor... men han brukade ju fa fruktansvart ont i magen av just det. Jag hoppas att det inte blir sa den har gangen!!
Kram!

Millan sa...

Lisa - tack!! :-) Det ar verkligen mysigt att ha henne har nu och jag slapper inte henne ifran mig langa stunder ;-).

Saltis - ja visst ar det en underlig och underbar tid med en nyfodd?? jag hade trots allt glomt bort hur det var... men nu har en massa minne fran forsta tiden med Nils kommit ater. Nar jag tanker tillbaka pa den tiden kanns den mest som ett tocken... Jag kanner att jag vill ta vara pa den ordentligt den har gangen for det har ar sakert min sista bebisbubbla!!
Jag har ocksa hort att kolik ar vanligare bland pojkar an flickor.. jag hoppas inte det blir nagon kolik den har gangen!
kram!!

Malin - ar du hemma igen nu??? Vilket gulligt meddelande du lamnat pa min telefon sotnos! Kram!

Vic - tack :-)!! kram!

Mia sa...

Hej! Hoppas allt är bra med er och speciellt med lilla Sofia! Försökte ringa igår men lyckades inte få tag på er. Är så nyfiken på hur du upplevde det denna gången. Försöker slå en signal ikväll med, i morgon ska jag till Halmstad på tjejhelg. Ha en underbar dag.
Kram

Anne sa...

Vilken alldeles underbar och bedårande söt dotter ni fått, hon ser väldigt "färdig" ut (i brist på bättre ord), så fin så fin. Tack för att du visar bilder.
Men jag förstår vad du menar, det är svårt förmedla bebisars litenhet på foto.
Jag blir alldeles varm läsa om hur förälskade ni är i er lilla tjej. Äntligen är hon här. Det känns nästan lite overkligt kan jag tycka, att äntligen kom Bönan ut.
Jag hoppas att förlossningen gick bara bra och att du har bara bra minnen av den nu och att det inte var en skräckupplevelse.
Nu ska jag läsa ditt senaste inlägg och förlossningsberättelse!
Än en gång Millan, stort grattis till er alla!