CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 24 oktober 2008

Nar Sofia kom till varlden


Tisdagen den 14e oktober satt jag och kikade pa bloggen och den sista kommentaren jag laste var den fran Anne dar hon skrev att hon gissat pa den 15e och att det skulle vara en fjader i hatten om det blev sa :-). Jag svarade pa alla kommentarerna och skickade... och fick tillbaka en ruta dar det stod: Could not connect to server. Tack for den. Jag hann inte skriva om utan vi fick bege oss in till St Michaels sjukhus dar jag hade tid for 'overburenhets kontroll'. Hela tisdagseftermiddagen satt vi och vantade pa olika barnmorskor och lakare som skulle undersoka bebisens hjartljud, kolla att det fanns nog med fostervatten och kolla flodet i navelstrangen. Allt sag fint ut och klockan 16 hade jag tid hos lakaren for att diskutera ingangsattning. Det bestamdes att den 20e skulle jag sattas igang om inget hant innan dess och eftersom jag inte hade nagra forvarkar alls sa kande jag mig overtygad om att det skulle bli igangsattning. Det sista som gjordes var en hinnsvepning som den har gangen inte kandes alls och lakaren som gjorde den sa att jag var lite oppen redan sa det sag fint ut.

Efter sjukhusbesoket akte vi till Nils dagis och hamtade honom och sedan vidare till Sainsburys dar vi storhandlade. Inne i affaren borjade jag kanna ett helt otroligt tryck over de nedre regionerna men tyckte inte att det var sa konstigt for det ar en av 'effekterna' av hinnsvepning och betyder egentligen inget alls. Trycket blev varre och varre och nar jag stod i kon maste jag ha hallt mig stenhart i kundvagnen for kassorskan tittade pa mig och sa: You are not about to drop are you? Jag skrattade lite och fragade om jag fick mina varor gratis om vattnet gick (for sa ar det pa manga affarer har) och vi pratade lite om hur trist det ar att ga pa overtid etc.

Val hemma hade jag lite mensvark (en annan effekt av hinnsvepningen) och jag blodde lite men annars inga kanningar. Vid 18 tiden borjade jag kanna av lite starkare mensvark och tryck och det holl i sig i flera timmar. Klockan 21 pratade jag med mamma pa telefon i en timme och vi pratade saklart om forlossningar och hur hennes gatt till. Jag hade fortfarande inte fattat att det var pa gang for mig...

Vid 22 nar jag precis lagt pa med mamma borjade jag kanna de forsta riktiga varkarna men eftersom jag hade sa kallad 'False Labour' - dvs varkar var tredje minut som gor ont men som inte gor att man oppnar sig - med Nils sa trodde jag att det var det jag upplevde igen. Jag sa inte ens nagot till Ben forran runt midnatt da jag kande att det borjade gora rejalt ont. Jag sa att jag var helt saker pa att det inte var pa allvar, men kanske vi borde packa en vaska med klader for Nils att ta med sig till farmor och farfar om det nu var pa riktigt??

Natten gick och jag sov inte en blund eftersom varkarna var for starka. Jag testade lite om det var pa riktigt genom att ta tva paracetamol och ta ett varmt bad eftersom de sager att varkarna generellt satt avtar om det inte ar pa allvar da. Varkarna fortsatte som forrut med det var gudomligt att bada!! Jag hade tant ljus i badrummet och forsokte att andas lugnt och fint... det gick bra tills det ljuset med hallonlukt fick mig att borja ma otroligt illa ;-).

Vid halv fyra tiden gick jag och la mig brevid Ben och han borjade klocka varkarna som visade sig vara nastan laskigt jamna. De kom var femte minut och holl i sig en minut och tjugo sekunder. Ben ringde in till forlossningen dar de inte helt ovantat sa att det later som om det ar pa g men forsok stanna hemma sa lange som mojligt. Vi ringde aven till Bens foraldrar som korde upp till oss for att se efter Nils. Vid femtiden kom varkarna var tredje minut och holl i sig en och en halv minut och var rejalt starka och da kande jag att det var dags att aka in. Det tog dock lite tid att fa pa sig klader eftersom det var helt omojligt att rora sig nar varkarna kom.

Bilresan in till BB var hemsk! Varje gupp och brunn vi akte over kandes valdigt mycket o jag hangde i stort sett i det dar lilla handtaget over fonstret vid varje vark. Klockan 6.10 var vi pa BB dar vi skrevs in och sedan visades vi in till ett forlossningsrum, som visade sig vara exakt samma rum som vi var i nar Nils foddes. Detta var nog for att jag skulle tappa sjalvfortroendet och for forsta gangen blev jag ordentligt radd och kande att det har fixar jag aldrig! Undersokningen visade att jag var 4 centimeter oppen och det gav mig lite nytt sjalvfortroende och vi 'jobbade vidare' i nagra timmar till. Klockan 10 var jag 6 centimeter oppen och ordentligt trott och bad darfor om en epidural. Denna lades och jag fick nagra timmars valbehovd vila! Nar jag var ca 8 centimeter oppen slutade jag trycka pa knappen som injecerade epiduralen for att jag skulle kunna kanna i alla fall lite vid krystvarkarna och det visade sig funka pefekt for nar jag val var helt oppen sa kande jag varkarna igen aven om udden av dem togs bort av epiduralen. Jag krystade ett tag men efter ett tag gick Sofias hjartljud ner vid varje vark och tog langre och langre tid pa sig att komma tillbaks och for forsta gangen upplevde jag att det blev lite stressat i rummet. Vid det har tillfallet hade jag inte mindre an fem barnmorskor till hjalp eftersom det var skiftbyte men de som varit med mig hela morgonen ville stanna och traffa bebisen :-). Det kandes om varldens girlpower dar inne i rummet (forutom Ben da ;-)) och klockan 14.50 foddes varldens finaste lilla flicka.

Vi hade som bekant INTE vantat oss en flicka och Bens ansiktsuttryck nar han insag att det var en liten tjej som lag dar var helt obeskrivbart! Han sag forvanad, overlycklig och forvirrad ut allt pa en gang :-). Och det beskriver vad jag kande sjalv ocksa. Fast i mitt fall kan man lagga till en harlig kansla av lattnad over att forlossningen var over!

Nu ar Sofia hela nio dagar gammal och jag tycker att tiden gar alldeles for fort. Och anda gor vi inget annat an ar har hemma och ammar, sover och myser. Besok far vi en del vilket ar himla trevligt men annars gor vi verkligen inget alls. Jag tog nagra timmar och bokforde at en kund i gar men letade mig sedan snabbt in i babybubblan igen ;-). Jag markte att hjaran inte riktigt funkar som den brukade sa det var ingen mening att forsoka sig pa debit och kredit...

Hela den har graviditeten har jag egentligen varit livradd for forlossningen. Forlossningen med Nils hade etsat sig fast i mitt minne och da alla andra sager att 'man glommer sa fort' sa gjorde jag inte alls det utan altade varfor allt hade gatt sa fel. I borjan av den har graviditeten var jag darfor valdigt inne pa att forsoka fa ett kejsarsnitt den har gangen men efter en del samtal med en specialist barnmorska sa andrade jag installning! Medans jag kommer ihag den forsta forlossningen som fullstandigt kaotisk med lakare och barnmorskor som sprang in och ut genom dorren hela tiden och stressade sa var den har forlossningen valdigt lugn och faktiskt ganska harmonisk. Visst gor det ont att foda barn... det kan man aldrig komma ifran men det finns faktiskt olika grader av smarta och det ar STOR skillnad pa att ha naturliga varkar som sakta med sakert byggs upp i kroppen mot att som forra gangen ha ett dropp med varkforstarkande som gjorde att det inte fanns nagon paus emellan varkarna. Forlossningen den har gangen var hanterbar - det var den inte forra gangen!

Nils ar valdigt gullig mot lillasyster men inte riktigt lika gullig mot sina foraldrar just nu. Inte helt forvanande sa gor han allt for att fa uppmarksamhet sa ljudnivan har hemma ar valdigt hog just nu. Det maste kannas valdigt konstigt att plotsligen dela sitt hem och sina foraldrar med nagon annan och det spelar nog ingen roll hur sot han tycker att hon ar, for det ar fortfarande inte roligt att mamma sitter och ammar henne varnanna timme hela dygnet! Men jag gissar att det hela kommer att 'lugna' ner sig sa smaningom!

Nej nu ar det lunchdags har och sedan ska vi ga ut pa en premiartur med vagnen. Trevlig helg alla!!

21 comments:

Petchie75 sa...

Åh Millan, jag blev helt tårögd när jag läste om Bens förvåning och lycka över Sofia - och det vackra fotot av dem två.
Tack för en utförlig beskrivning av hur Sofia kom till världen, det måste vara jättekul att ha senare för att visa henne! Skönt att höra att det gick så mycket bättre och smidigare den här gången - och roligt att det var girl power när er flicka kom ut!!
Stor kram och njut av babybubblan - är Ben tillbaka på jobbet nu?

Mia sa...

Åh vad rolgit att få läsa om hur det gick. Vad skönt att det blev en bättre upplevelse än med Nils. Vistt är det en underbar och välbehövlig paus man får av epiduralen. Jag kunde nästan sova en stund.
Försökte ring igår för jag är så nyfiken. :-)
ha det så bra.
Kram

aurorabuddha sa...

Ah, sa fint du skriver... jag blir helt tarogd har.

Jo, nog ar det val sa att alla forlossningar ar olika - jag menar: mina tva forlossningar var helt olika varandra. Den forsta var smartsam och besvarlig och den andra var avklarad pa en fikarast.

Jag hade bekanta en gang i tiden, som fick det ena barnet efter det andra. Och ratt som det var, jag tror det var barn nummer 5, blev det tvunget med kejsarsnitt. Man tanker ju att det ska ga av bara farten, nar nummer 5 kommer!

Jag forsoker leva i en babybubbla jag oxa, fast jag ar over 50 och bara har hundar. :oD

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad kul att få läsa och ta del av din berättelse!!mysigt med premiärtur med vagnen!! blev också helt tårögd när jag läser om Ben och hans förtjusning över sin lillasyster!! hihi,, men inte lika snäll mot er alltså??!! hihi nej ni ska väl "straffas" ett tag till :-) krmakrma

Anonym sa...

Hejsan!

Vad glad jag är för din skull att du upplevde denna förslossningen bättre. Jag tycker iof att du fick kämpa på bra länge men vad har jag att jämföra med!

Jag kan verkligen förstå er förvirring när det kom ut en med snippa istället för med snopp. SÅÅÅ säker som du har varit att det skulle vara en liten kille till. Du har ju till och med skrivit om "pojkarna" här på bloggen så jag förstår att du får tänka i lite andra banor nu :-)

Jag förstår precis vad du menar med att Nils inte är så gullig mot er. Tilda var precis likadan. Försök att ge Nils lite egentid. Ta med honom till tex affären och handla utan lillasyster. Bara småsaker som betyder mycket för en förrvirrad storebror! Inte så lätt när man ammar i början. Men pappa kan ju åka iväg med honom. Betona att detta är bara för storebror och små bäbisar får absolut inte följa med! Det löser sig efter hand!

Vad fina de är på bilderna! Ha det gott - Malin o

Desiree sa...

Åh Millan, vad skönt att förlossningen gick mycket bättre den här gången och inte alls blev traumatisk som förra gången. Tack för att få läsa din berättelse om hur Sofia kom till världen. Hon är så himla söt. Jag tycker det är jättekul att ni fick en liten tjej just som ni inte förväntade er en liten flicka. Kul att Nils tycker om sin lillasyster även om hon tar mycket uppmärksamhet. Jag tycker du ska njuta av tiden och babybubblan. Jag hoppas att allt fortsätter bra och att Sofia slipper kolik och annat. Måste kännas bra att det gick bra med förlossningen denna gången och att du klarade det hela så galant. Stort grattis ännu en gång till en sådan underbar liten dotter.

Kramis.

Anonym sa...

Kram på er alla. Vilken fin bild på lilla Sofia. Skal bli så kul att träffa er alla i jul. Nils är för söööt när han pratar i telefon, även om det är värsta grekiskan för mig. hihi.. Ta hand om er!! Kram Malin M

Annika sa...

Millan vad roligt det var att läsa detta!! jag är så jätteglad att allt vasr ljusare och positivare denna gång!
Underbart att allt gick så bra!
Bilden på Ben och Sofia är jättefin, och jo, det är klart att storebror har det lite svårt just nu. Men, det går över!
Kramar till er alla!!!

Marianne sa...

Å så skönt att det blev en fin upplevelse den här gången! Jag förstår att ni lever mitt i babybubblan och det låter så mysigt!

Hälsa Nils att han är så duktig som är så snäll mot lillasyster och att han ser så fin ut i sin tröja på fotot. Han är ju en så stor pojke nu!

Stora kramar!

Anonym sa...

Tack för att du delat med dig din förlossning med oss.
Jag kan nästan se hur du hängde i handtaget på vägen in till BB. :D

Så skönt att denna förlossningen blev en fin upplevelse för er.

Girlpower i rummet med barnmorskorna. Härligt!!

Mys på med dina två fina barn nu så hörs vi när du kan lämna bubbla lite längre åt gången.
:)
MEN håll dig borta från siffrorna kvinna!! :D

KRAM!

Mia sa...

Grattis till söt liten Sofia!

Vad härligt att läsa om din positiva förlossningsupplevelse.

Njut av din babybubbla och din fina familj!

Kram
/Mia's Pearls

Lullun sa...

Nu har jag läst ikapp mig på de senaste två inläggen. Vad härligt det låter med er bubbla ändå, även om det så klart måste vara en omvältande tid för Nils. Och hoppas er promenad blev lyckad! :-)

Också väldigt kul att läsa din berättelse hur det gick till. Inte en hellätt födsel heller denna gång, eller i alla fall lite långdragen. Blir ju så när man inte riktigt får sova om natten heller. Men oj vad skönt att det ändå gick så otroligt mycket bättre denna gången.

Njut nu av varandra och håller tummarna för att ni slipper kolik och anna strul denna gången! ;-)

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att du hade en så sådan fin upplevelse den här gången!

Min mamma (som är förskollärare och har en del annan barnpsykologisk utbildning) har berättat för mig att för ett barn som får ett syskon så känns det som om ens man/fru plötsligt skulle komma hem en dag och säga "det här är min älskarinna/älskare, hon/han ska bo hos oss". Det är lika omvälvande för dem som om den situationen skulle hända för en vuxen.

Grattis igen!

Anna, Fair and True sa...

Gillade förresten Aurorabuddhas kommentar om att hon också lever i en babybubbla! :) Det kanske är rätt, vi borde alla stressa mindre och bara njuta av varandra eller familjen ibland!

Tankevågor sa...

Ett varmt grattis till er lilla fina flicka!
Så fint att få läsa och dela dina tankar kring hennes ankomst.
Minns när min äldsta son skulle bli storebror. Vi ägnade mycket tid till honom och han blev ganska snabbt så stolt över sin lillebror.
Lycka till med båda era ljuvliga barn!
// Lisbeth

Anne sa...

Tack för att du delar med dig och berättar om hur det gick till när Sofia kom till världen. Det måste kännas väldigt väldigt skönt att ha fått en helt annan förlossningserfarenhet än förra gången. Stärkande på nåt sätt. Rätt roligt också att du var i samma rum som du födde Nils. Fortsätt njuta och ha det så gott i babybubblan!
Kram

Anonym sa...

Hej gumman!
(gör ett nytt försök...fattar inte varför inte alltid mina kommentarer kommer in men men...) Måste ju bara säga att hon är sååå fin! bilderna har verkligen blivit bra även om du tyckte det var svårt att få till ett bra bebiskort. Nils ser så stor ut nu, som alltid när de 'drar ut sig' på längden och 'bebiskurvorna' försvinner.

ha en mysig halloween! massor av kramar Malin

Saltistjejen sa...

Å Millan, jag har inte haft tid att läsa bloggar och framförallt inte kommentera så ycket den senaste tiden. Det är alltför mycket runtomkring mig just nu. Motsatsen till din babybubbla alltså.
Men vill verkligen skriva nu när jag äntligen hunnit läsa din berättelse. Å vad fint! Och TACK för att du ville dela med dig.
Det ÄR verkligen speciellt detta med att bära och föda ett barn. Men visst har man förstått att varje gång är unik och kan vara så olika även när det är samma person det gäller. Jag är jätteglad att höra att allt gick så bra denna gången! Att du fick en riktigt bra förlossning. Och nu måste ni njuta oerhört av er lilla tjej!
Att Nils tycker denna tid är omvälvande han ocks förstår man ju såklart. Men jag tror som du att det kommer bli bättre och bättre med tiden. Han behöver ju, precis som ni, lite tid att hinna ikapp han också.
Varma kramar till er alla!!!

Anonym sa...

Ååå vad hon är söt lilla Sofia! Och vilken underbar förlossningsberättelse!

Varma gratulationer!

Sabina, Stella och Siri

Millan sa...

Petra - vad kul att du gillade forlossningsberattelsen! Tankte att det kunde vara bra att skriva ner den lite snabbt sa att jag inte skulle glomma av hur det egentligen var! Att foda barn ar ju magiskt pa nagot satt... sarskilt nar de kommit ut ... och jag kan kanna mig riktigt avis pa er som har det framfor er!! Ben gick tillbaks till jobbet forra torsdagen... och han sa pa en gang att han helst skulle vilja stanna hemma langre! Det ar nog inte latt att slita sig fran sitt nyfodda barn och ga till jobbet med allt vad det innebar. Kram

Mia - ja epiduralen ar fantastisk! Jag trodde att jag skulle fixa det utan den har gangen men den gav mig verkligen en valbehovlig paus och jag somnade nastan ocksa ett litet slag!! Jag tankte jag skulle forsoka ringa senare... men det har jag tankt en hel vecka nu sa vi far se hur det gar! kram!!

Aurorabuddha - Vad harligt det later att leva i en bubbla med hundarna!! :-) Jag tror man skulle forsoka gora det lite mer egentligen men vardagen har ju en tendens att ta over tyvarr.
Det ar verkligen underligt att samma manniska kan uppleva forlossningar pa sa olika satt!! Jag blev glatt overraskad den har gangen!
Ja efter 5 bebisar tror man definitivt att det ska ga valdigt latt att foda igen... underligt hur det kan bli!

Lotta - :-) ja vi kommer nog straffas for det har ett tag till skulle jag tro. Men anda har det gatt over forvantan... Vi har en del ilska att ta hand om men mest handlar det om att vilja fa uppmarksamhet!! kram

Malin - skoj att pratas vid i gar!! :-). Ja bade forlossningen och att det var en tjej var en overraskning kan man saga... jag var verkligen installd pa att behova bli igangsatt och inte ens nar varkarna var starka hade jag helt fattat att det var pa allvar sa darfor kandes det inte som sa lang tid trots allt! nar vi ringde till forlossningen vid 4 pa morgonen sa bad jag Ben forvana dem om att jag inte var saker pa att det var pa allvar... ;-). Fast ont hade jag ju...
Ja egentid med Nils langtar jag faktiskt lite efter. Jag forsoker ta lite nattningar och laser for honom och sa dar... men jag ska forsoka ta med honom till softplay och liknande sjalv nar vi har mer rutin pa amningen och inte sitter var och varannan timme och matar. Kram

Desiree - :-) tack! Ja forlossningen var verkligen kanonbra den har gangen i jamforelse med den forsta. Barnmorskan hade ju sagt att det sakert skulle bli sa men pa nagot satt vagade jag inte riktigt tro pa det innan och var rejalt nervos infor forlossningen. Lite skont att inte bara behova ha en skrackbild nar jag tanker pa forlossningar nu!
Jag tycker ocksa att det ar lite skoj att det blev en tjej just eftersom jag var sa saker pa att det skulle bli en kille. Det ar roligt att bli lite overraskad ibland! :-D. Kram

Millan sa...

Malin m - ja Nils telefonsprak ar rena grekiskan for de flesta av oss :-). Han har ett speciellt sprak i telefonen som jag inte vet var han har fatt ifran... dessutom hoppar han fran amne till amne sa det finns inte en chans att forsta vad han pratar om ;-).
Ja det ska bli himla skoj att ses i jul. Kanns som om det var evigheter sedan jag var hemma... men det blir val sa nar det ar mycket som hander i livet!
kram

Annika - ja forlossningen var valdigt mycket battre den har gangen och jag ar glad att jag nu kan tanka tillbaks pa den som ett bra minne och inte som med Nils med ren skrack!
Ja jag tror att Nils kommer vanja sig vid lillasyster. Eller rattare sagt... han ar valdigt fortjust i lillasyster men han ar lite ovan vid situationen och gor allt for att fa sa mycket uppmarksamhet som mojligt... men det ar ju att vanta sig! kram

Marianne - ja babybubblan ar en tillvaro jag skulle kunna ha stannat i hur lange som helst... men forr eller senare kommer ju livet i kapp en och man inser att livet forsatter dar utanfor. Men faktum ar att det kanns helt ok att vi nu ar tillbaks i vardagen igen!
Nils ar verkligen himla snall mot Sofia och vi pratar mycket md honom om att hon tycker om honom... och tittar lite extra pa honom (och sa ar det faktiskt!!). Han kommer nog bli hennes stora idol! kram

Jess - hahaha ja jag undrar om de dar handtagen i bilen ar dar for oss fodande kvinnor?? ;-)
Det blir nog inga fler siffror for mig pa ett tag. Plotsligen ar sofia valdigt mycket mer vaken pa dagarn (o natterna!!!) sa det lar inte bli nagon tid over for det nu.
Girlpower ar inte fel och speciellt inte under en forlossning!! Gott att kunna ha sadana goda minnen fran en forlossning trots allt! Kram

Mia - tack :-). ja jag njuter verkligen for fullt har! Lite har vi val atergott till vardagen nu men livet kanns valdigt roligt just nu!

Lullun - Ja just att slippa en sa himla langdragen forlossning gjorde nog hela skillnaden. Det ar stor skillnad pa att ha en normal forlossning pa en dag eller sa... men tva natter och tva dagar var for lange for att orka med for mig!! Det kanns bra att nu ha en positiv forlossning i bagaget att kunna tanka tillbaks pa!
Jag haller ocksa tummarna for att Sofia slipper kolik. Hon har borjat fa lite magont, sarskilt om kvallarna, men det verkar som om det ar valdigt vanligt. Och hittills ar det inte tal om nagra maraton skrikpass som vi hade med Nils i alla fall!!
kram

Anna - just den har liknelsen med alskarinnan har jag hort forrut faktiskt och kan tanka mig att det stammer till viss del. Visserligen sa ser ju syskonet fram emot att bli storebror/syster ocksa och det hade man kanske inte gjort om det var en alskarinna det handlade om... men det maste anda kannas som ett stort svek nar foraldrarna plotlsigen tar hem ett barn till som far lika stor del i deras liv som det forsta barnet! Hittills tycker jag att det har gatt bra sa jag hoppas att det fortsatter sa!!

Lisbeth - tack :-). Jag tycker att det kanns som om Nils borjar kanna sig ratt sa stolt over att vara storebror. Det marks att Sofia tittar lite extra mycket pa honom (han ar ju sa hogljudd ;-)) och det tycker han om. Han pussar och kramar henne mycket ocksa! Dock kanns det sakert underligt att plotsligen dela mamma och pappa med nagon annan sa visst finns det en del ilska dar... och den tar han ut pa oss vuxna! Men som sagt... han vanjer sig sakert snart!!

Anne - ja det ar verkligen gott att nu ha ett helt annat minne av hur en forlossning kan ga till mot forra gangen. Jag har gatt omkring och tankt att jag var lite vardelos pa att foda barn med tanke pa forra gangen... men nu kan jag se att det handlar om hur forlossningen ar och inte sa mycket med mig att gora. Valdigt skont for sjalvfortroendet om inte annat!! Kram

Malin - sa skumt med dina kommentarer.. men vissa tar sig ju i alla fall in!! jag har dromt om dig flera natter i rad forresten... sa det ar nog dags att vi kommer hem och far traffas nu :-). I den ena drommen skulle ni flytta in har brevid oss... harliga tanke!
Ja Nils verkar otroligt stor plotsligen. Jag satt och tittade pa honom i gar och forundrades over att hans hander och fotter verkade sa otroligt stora! Det har jag aldrig insett forrut...
kram!!

Saltis - ja det ar lite underligt nastan att samma manniska kan ha tva sa olika forlossningar!! Men visst ar det sa att nar kroppen varit med i leken en gang forrut sa vet den pa ett helt annat satt vad den ska gora!! Det ar hur som helst skont att ha ett sa gott minne fran den har forlossningen att jag inte alltid kommer tanka pa forlossningar som overjavliga!
Ingen fara med lasandet och kommenterandet pa bloggarna. Jag har varit urkass pa att bade skriva sjalv och kommentera det senaste... for att inte namna svara pa kommentarer!! kram

Ida - tack!! :-)

Sabina - tack :-)!! Nu ska jag ga in och kika pa var trad i facebook som jag varit vardelos pa att folja det senaste... kram!