CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 27 november 2008

Nils

Just nu ar Nils inne i en period av mycket trots! Det ar utbrott varje dag och det ar ingen barnlek att fa honom att lugna sig nar han far ett sadant. Jatte trist men sakert helt naturligt med tanke pa att han precis blivit storebror och numera delar var uppmarksamhet med Sofia.

Aven om det ar oerhort pafrestande med skrik och gap sa kommer det allt som oftast en dag da Nils ar idel solsken och det gor upp for braken kan man saga. I dag ar en sadan dag! Mycket kramar och pussar och bus har hemma!

Vi har en kille har som putsar fonstrena idag och jag horde precis foljande konversation mellan Nils och honom. Tankte att jag skulle skriva ner den har sa att jag inte glommer av den :-).

Nils: I stand up when I wee you know. Do you?
Man: Um.... LOL
Nils: I need a wee now. I didn't wee in my pants. I am SUCH a good boy!
Man: Um.. well done! LOL
Nils: Oi... be careful with my curtains there!!
Man: Are you always this happy little man?
Mamma (tanker for sig sjalv): NOPE!
Det ar svart att tanka sig att den har sotisen med Sofias rosa gosefilt under armen kan bli arg som ett bi!

Nu langtar jag tills den har trotsperioden ar over! Hoppas den ar det tills i jul. Och appropa jul sa har vi fatt Sofias pass och har lagt till henne i var bokning pa flyget sa nu ar vi snart redo att aka hem :-)

13 comments:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

hihi skrattar åt konversationen mellan nils o fönsterputsaren!gulle nils!!! det e ju tur han har sina solskensdagar.. och trotsen e nog inte så konstig efetrsom han blivit storebror också. vad skönt att ni fick passet så sofia oockså kan följa med till sverige i jul ;-)
kraaaaaaaaaaaaaaaaam

Anonym sa...

Ha ha. Det går ju inte att låta bli att skratta! Men jag måste nog göra dig besviken. Så fort en trotsperiod är över så kommer en ny! Och om Nils mot förmodan inte är inne in någon trotsperiod så kommer Sofia vara det. Visst är det härligt :-) Hos oss är Tilda ganska stabil just nu medans Elliot å andra sidan har det ena utbrottet efter det andra. Hujedamig vilket humör den pojken har. Undrar vem han kan ha fått det av???:-)

kram - malin o

Saltistjejen sa...

Å vilken underbar konversation! Jag älskar barns sätt att tänka, fundera och prata om sin vardag och verklighet. Det är oftast så skoj!!
Jobbigt med trotset dock. Men jag gissar att det är något alla barn går igenom i omgångar under uppväxten. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara, men försöka tänk som en av mina bästa vänner närd erasäldsta dotter var otroligt jobbig: "Det är ju trots allt ett bra tecken att de är så arga och trotsiga med oss föräldrar för det betyder ju att de VÅGAR vara det vilket i sig ju betyder att de VEt att de är ÄLSKADE. Annars hade de aldrig vågat testa gränserna på det sättet." Tyckte det var klokt sagt, men visst förstår jag att det måste vara oerhört påfrestande.
Hoppas ni får njuta mycket av den gladare Nils också! :-)
Här fightas vi mest med rätt sömnlösa nätter. Ella har verkligen börjat sova dåligt nu en period och det är såååå jobbigt. Men det är samma sak med det, just att man kan var aså ååå irriterad och sur och uppgiven på henne mitt i natten när hon skriker och man bara vill soooova. Men sedan på morgonen när man pallrar sig upp och hon ligger där och är på bästa humöret så bara smälter man och känner att all irritation liksom bara rinner iväg. Underlig det där! :-)
kramar!

Annika sa...

Vilken rolig konversation, hihi! Förstår att du stod och fnissade under tiden.

Jo, dt är nog lätt att bli svartsjuk när syskon anländer. Jag kan faktiskt själv minnas vilket svek jag tyckte att det var när min syster Sara föddes...Men det gick över så snart hon blev mer rörlig och kunde börja leka :-), och sen dess har vi alltid varit de bästa vännerna.

Kram!

Cecilia sa...

Nej vad gulligt...ja med konversationen,kanske inte så gulligt med trotsen.Märker mer o mer på Eric också,vissa dagar är han inte alls rolig..Då kan det bli vääääääldigt gnälligt.Tur det går över eller hur?

Desiree sa...

Vilken sötis Nils är trots trotsålder och allt. Det är ju underbart att det ändå finns ögonblick och perioder med fina och söta moment och sidor mitt i allt trots. Det är en ålder alla måste ta sig igenom och förhoppningsvis går det över snart. Man kan ju också förstå Nils att det är en stor omställning han genomgår just nu med att bli storebror och få dela all sin uppmärksamhet med lillasyster också. Kul att passet är fixat och ni är redo för en fin jul hemma i Sverige. Sofias först jul, första utlandsbesök och första besök hemma i Sverige där hon också hör hemma lika mycket som i England. Ha en fortsatt bra helg.

Kram

Millan sa...

Lotta - ja gott att sllippa lamna Sofia har ;-). Nej men allvarligt talat ar det valdigt skont att passet gick sa smidigt att fixa. Det ar ingen sjalvklarhet nar man bor i utlandet har jag markt...
kram

Malin - ja det maste ju komma fran Mange ;-). Jag tycker att Nils trotsar mer eller mindre hela tiden men emellanat verkar det som om han kommer in i en mer 'intensiv' period kan man kanske sag. I dag ar Nils som ett enda solsken medans Sofia ar jatte gratig.. ska det borja redan nu ;-). Kram

Saltis - ja sa ar det verkligen. Sa fort de har en bra dag har man glomt de jobbiga!! Jag ringde faktiskt dagis for att kolla hur han har varit dar det senaste och fick till svar att han ar jatte gullig och snall. Inga problem alls! >.. sa det ar ju som du skriver att de trotsar mot oss foraldrar for att de testar oss men aven vet att vi alltid finns dar for dem pa nagot satt.
Kram

Annika - jag kommer faktiskt ihag nar min bror anlande ocksa men jag kan inte alls komm aihag att jag var arg pa nagot satt.. jag maste fraga mamma om hon minns! Visst ar det roligt att lyssna pa sma barn nar de resonerar eller leker!! :-D kram

Cecilia - ja det ar tur att de inte trotsar precis heeeela tiden utan att de har bra dagar emellan. Forsta omgangen rejala trotsutbrott som vi hade har i vintras trodde jag att det alltid skulle vara sa har nu... men sa ar det ju inte!! kram

Desiree - ja han ar for sot emellan at!! Och nar de har en sadan harlig dag sa glommer man nastan bort de samre dagarna och forlater dem vad som helst!
Nu ska det bli jatte skoj att komma hem till Sverige och visa upp sofia! Det kanns urskumt att det bara ar mamma dar hemmifran som har traffat henne...
Kram

Mia sa...

Åh vad underbar han är Nils! Bra att du skrev ner det för det är så lätt att glömma. Vi har en bok som vi försöker komma ihåg att skriva i när Albin eller Oscar har sagt något roligt och även deras första ord och meningar. Bra att Sofia fått pass så att hon får följa med hem i jul! :-)
Kram

Jemayá sa...

Oj nej, jag har lite smått hoppats på att trotsåldern redan är över för min son (2,5 år...), han hade några ordentliga skrikutbrott i samband med att han började i dagis (deltid) i oktober, men sen lugnade det sig. Är din son tvåspråkig? Min Daniel talar ännu inte speciellt bra, men jag tror och hoppas att det beror på att han hör både finska och svenska hemma (jag talar finska, min mamma, som bor med oss, talar finska - hans pappas nya familj är helfinsk). Ser fram emot att skriva ner roliga konversationer som den du gjort så småningom! Det är säkert guld värt att ha dem nerskrivna! Glad lillajul från Österbotten! Ulla

Millan sa...

Mia - jag har faktiskt tankt lange att jag ska kopa en bok sa det ska jag gora nu! Men i brist pa en sadan skrev jag ner det har for man glommer ju ursnabbt!!
Glad forsta advent :-) Kram!!

Jemaya - Nils hade hysteriska utbrott i just 2.5 ars aldern och sedan dess har trotset varit ratt mycket mer latthanteriligt. Alltsa han trotsar som sjutton men det ar inga panik utbrott direkt. Forrutom just nu da... da det verkar som om han kommit tillbaka till skrik och gap perioden igen (sakert lite pa grund av lillasyster). Jag gissar att de kommer halla pa att trotsa mer eller mindre de narmaste aren eller sa... och sedan blir de ju tonaringar ;-).
Ja Nils forstar bade svenska och engelska fullt men han pratar mest engelska. Vissa ord sager han alltid pa svensk - tex jultomten :-). Nar vi varit hemma i sverige pa besok ett tag marks stor skillnad nar vi kommer tillbaks hit fo rda pratar han mycket mer svenska. Vi far se hur det blir i jul nar vi ska vara hemma i hela tre veckor!
Jag tyckte att Nils var ratt sen med att prata i meningar ocksa faktiskt och gissade ocksa att det berodde pa tvasprakigheten. Men nar de val kom sa kom ratt komplicerade grejer pa en gang!!
Glad advent :-)

Anna, Fair and True sa...

Haha barn är roliga! Han ser faktiskt lite busig ut där på bilden, som att han säger "men mamma, jag är är så söt och oskyldig" :)

Millan sa...

Anna - jag haller med dig!! Komiskt nog sa vi precis det nar vi sag fotot... lite tillgjort sa dar liksom! Och det var nog forsta gangen jag markt att han med avsikt forsokt gora sig lite 'gullig' pa foto :-). De ar inte dumma de sma! :-)

Petchie75 sa...

Ha ha, så himla gullig konversation!! Och så engelskt att säga "oi" :D Vad bra att du hade "sinnesnärvaro" att skriva ner vad duktige Nils sa!