CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 18 augusti 2008

Hus och Hem

Nu borjar det bli lite bradis med huset kanner vi sa all ledig tid laggs pa att forsoka fa fardigt de 'sista' bitarna av huset. Tankte jag skulle lagga upp de senaste fotona pa sovrummet och hallen daruppe (som blev fardig i gar kvall, sa nar pa golvlisterna).

Sovrummet
Vart sovrum ligger pa framsidan av huset och ar ett stort (ca 20 kvm) och ljust rum. Nar vi flyttade in var rummet tapetserat i en rosa tapet och aven heltackningsmattan och taket var rosa. Inte riktigt var stil om man sager sa...


Vaggar och tak var i sa daligt skick att vi var tvungna att bredspackla hela rummet innan vi kunde borja dekorera. Sedan malades taket och vaggarna och morkt pergogolv lades.


Den oppna spisen sitter fortfarande pa sne men det var inte mycket att gora at det. Likasa dras vi fortfarande med spegeldorrarna pa garderoben men de ar ingen jatte hog prioritet att andra just nu. Nagon 'snygg' tvattkorg behover inhandlas sa vi slipper ha den ilsket bla Ikea pasen for smutstvatten och vi vill aven ha nagot pa vaggen over sangen men ar inte sakra pa vad annu.

Hallen
Det absolut senaste projektet att fardigstallas var hallen pa overvaningen. Tyvarr hade jag inte tagit nagot 'innan' foto i den har riktningen men det har fotot ger kanske en ide av hur det sag ut:

Nu ser det ut sa har:

Och sa har:

Aven har har vaggar och tak bredspacklats eftersom de var tackta av nagot som kallas Artex. En brittisk uppfinning (?) som var valdigt popular har pa 70-talet. Medan vi i sverige nojde oss med strukturtapeter sa spacklade man alltsa vaggar och tak har med ett spackel som man sedan gjorde till ett monster. Hiskeligt och ett fruktansvart jobb att ta ner efter 30 ar!

Vaggar o tak ar vita i hallen daruppe och vi har bytt till vita dorrar. Golvet ar morkt pergogolv och vi har sedan satt upp en ratt speciell tapet pa den 'lilla' vaggen som ni kan se. Jag tror att det ar en tapet som man antingen alskar eller hatar och som tur var ar vi jatte nojda :-). Jag har markt att de lite mer traditionella engelsmannen tycker att vi ar lite smagalna dock ;-). En svart hog byra och en lampa ska till men sedan ar den delen av huset helt fardigt!

Nu ar det trappan och hallen darnere kvar och sedan ar insidan av huset sa gott som fardig. Fast helt fardiga lar vi val aldrig bli.... och det finns redan nu saker pa en lista som vi maste borja med nasta ar. Men vi vill garna valkomna Bonan till ett hem som i alla fall har farg pa vaggarna och ordentligt golv sa nar hallen darnere ar fardig sa kommer vi kanna oss ratt sa nojda for nu!

For att ni inte ska oroa er over att vi har for lite att gora sa kan jag visa hur hallen och trappan ser ut i detta nu:

22 comments:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

men oj vad fint det blir millan!! förstar att du vill att det ska vara nagolunda klart när bönan kommer :-) men riktigt färdig blir man ju aldrig ;-)gillade tapeten den svart vita! urcooool!!! ha en bra kväll!

Anonym sa...

Wow, vad fint det blir! Ni är så duktiga! Verkligen jättesnyggt. Coolt med mörkt golv!

//Malin O

Lullun sa...

Som ett svar på din sista kommentar: Istället oroar vi oss för att ni har för mycket att göra... ;-) Är det inte något om att man ska ta det lite lungt månaderna innan man ska föda!? *hihi*

Mer seriöst; hallen och sovrummet ser ju JÄTTEFINT ut!!! Visst är det alltid saker att pilla med, men det är ju lite av det roliga. Fast som det ser ut nu kan jag dock inte se att det är några som helst förbättringa som brådskar. Ni är så duktiga, så duktiga! (Även om ert rosa sovrum ju bara var toppen - kändes ganska engelskt ändå. *hihi*)

Miss Marie sa...

vad snyggt det blir! lite annorlunda från den vanliga engelska dekoren... =) älskar kontrasterna mellan mörkt golv o ljusa väggar! snygg tapet i hallen också! snyggt att bara ha den på en vägg sådär!

Anonym sa...

Ah sa tjusigt...Jatte fint Millan!!! Gissar at tdu kommer me inrednings forslag o Ben kirrar ;)

Kramis

Saltistjejen sa...

Superfint!!! vilken enorm skillnad i sovrummet! Helt otroligt! :-)
Heltäckningsmatta är ngt som känns så förlegat. Men visst, engelsmän och merikaner verkar fortfarande gilla det. Konstigt!! Jag känner mig alltid smutsig när jag gått på heltäckningsmattor.

Jag gillade tapeten i hallen! Men visst, ett helt rum med det mönstret kanske skule blivit för "rörigt"?
Hoppas nu ni kan ta det lite lugnt också innan Bönan kommer.
Kramar!

Desiree sa...

Vilken skillnad på före och efter bilderna, wow!! Ni har fått så himla fint. Snyggt och stilrent. Du har valt mycket fina tapeter. Det märks att du har både smak och tallang för inredning. Ni har verkligen gjort jättemycket på ert hus. Jag är helt säker på att även trappen kommer att bli kanonfin. Så snyggt!

Desiree sa...

Stort grattis till Nils på treårsdagen lite i efterskott. Han håller minnsan på att bli stora killen. Snart blir han ju också storebror. Han ser verkligen jättelycklig ut över sin nya fina cykel. En riktigt lyckad toppen present med andra ord.
Kul att få se hur magen din växer. Du ser jättefin ut. Skönt att du mår någorlunda bra fast du får stå ut med halsbränna och inte kunna köra powerwalks. Powerwalks tycker jag inte du ska bry dig så mycket om, det kan du ju köra lite mer sen när bönan är ute. Hoppas att halsbrännan ger med sig.

Emmama sa...

Kul med en annan svensk i UK! Vilket underbart hus ni verkar ha, blir hur fint som helst! Kul att ha hittat din blogg!

Anne sa...

Det är ju bara SÅÅÅÅÅ snyggt, inredningsmagasinsnyggt :)
Vilken förvandling, det är helt otroligt vilket jobb ni gjort/gör. Det måste vara väldigt tillfredsställande att se slutresultatet och frukten av sitt arbete när man vet hur det såg ut innan också, liksom se att det var värt allt arbete få det så här snyggt.
Du/ni har otroligt bra smak, det tilltalar mig. Jag tycker för övrigt spegeldörrarna i sovrummet ska vara kvar och där, det känns som rummet tillförs nåt av dem där.
Det är riktigt snyggt, så hoppas ni behåller dem.
Snygga innerdörrar också, stilrena och fina. Vita innerdörar ska det vara.
Väldigt tjusigt och stor oooh aaah faktor Millan :)

A home far away sa...

Första besöket för mig på din blogg och den är verkligen fin och intressant!
Gillar bilderna från sovrummet och hallen, stiligt!

Jag är en svenska som bor i Singapore sedan snart 2 år och mitt största intresse är inredning.

Ha en fin dag
//Gunilla i Singapore

Marianne sa...

Men å vad snyggt ni gör det!!! Ursnyggt helt enkelt! Jag gillar också mörka golv, det blir en snygg kontrast mot ljusa väggar. Och tapeten i hallen tycker jag är snygg när man använder den på en liten vägg som ni har gjort, i ett helt rum hade det blivit för mycket.

Och tänk, det är inte många veckor kvar tills lillsnuttan kommer! Det blir min andra bloggbaby, Ella är ju den första. : )

Lycka till nu med trappan och nedre delen av hallen. Ska bli spännande att se hur det blir!

Annika sa...

Vad fint, Millan!!
Jag har ju alltid gillat ditt hem. Det verkar vara SÅ hemtrevligt och ha sådan hög mysfaktor (det viktigaste).
Gillar halltaperna mkt!!
Ert sovrum är så lugnt och vackert!!
KUL med alla bilder. TACK!!
Kram!!

Millan sa...

Alla - jag sitter har och skams lite for det kanns som om jag lagt ut bilderna for att fa en massa komplimanger. Jag ar ju svenskt och jantelagen sager ju att man inte far gora sa! Men... det ar jatte skoj att hora att ni tycker att det blir fint. Kanns ju lite mer motiverande att fortsatta med jobbet nu nar vi ar pa sluttampen trots allt!

Lotta - tack :-). Jag tycker faktiskt ocksa att tapeten ar cool och faktiskt finare i verkligheten an pa fotot. Det ar svart att fa en svartvit tapet att se ok ut pa bild... blir liksom lite blurrigt! Hur som helst sa var det en riktig chansning med en sapass 'extrem' tapet men nu ar jag glad att vi tog den!

Malin - :-) tack! Och tack det samma!! Ni jobbar ju lika mycket som vi med ert hus! Jag ser fram emot att se kallaren nar vi kommer hem till jul! Jag gillar morkt golv men det ar otroligt opraktiskt! Man ser varenda smutsflack och smula pa det tyvarr...

Lullun - hahaha jassa ar det sa att man ska ta det lugnt sa har pa slutet av graviditeten. Nej.. dar tror jag du har fel. Jag far val vila mig sedan nar bebisen har kommit (*sagt med hog ironifaktor*).
Ja visst var det fint med det rosa sovrummet. Nar vi flyttade in satt dessutom rosa gardiner i fonstrena sa jag som verkligen INTE ar en rosa person fick nastan kvaljningar nar jag gick in i rummet ;-). Det kanns valdigt skont nu nar det inte ar nagra absolut desperata grejer som maste atgardas pa overvaningen!!

Marie - tack!! Jag gillar ju ocksa kontrasten ljusa vaggar och morka golv men som sagt... det ar inte speciellt praktiskt for man ser allt skrap pa en gang!! Men jag far val bli battre pa att stada ;-)

Ullis - ja man kan saga att du slar huvudet pa spiken dar! :-D Jag kommer med nya ideer hela tiden och ibland haller Ben med och da blir det det... ibland haller han inte med och da far jag overtala honom ;-).

Millan sa...

Saltis - tack :-). Tapeten blev faktiskt en riktig fulltraff pa den lilla vaggen. Eftersom resten av hallen ar sa 'kal' sa behovdes det liksom nagot som livade upp lite.
Visst ar det kul med fore och efterbilder dar man verkligen ser skillnaden!! Jag ar glad att vi tagit sa mycket foton under arbetets gang!
Och usch ja - heltackningsmattor ar urackliga! Speciellt nar de legat i samma hus i typ 30 ar... hu! For att inte tala om de hus som har dem i bade koket och badrummet ocksa...

Desiree - tack vad gullig du ar!! Jag tror egentligen inte att jag har nagon talang men ett stort intresse!! Jag gillar rena o raka linjer men det hela maste anda vara hemtrevligt. Och det ar en ratt lurig grej att forsoka halla det stilrent med ett hus fullt av leksaker har jag markt ;-).
Ja Nils hade en himla bra fodelsedag och var sa nojd med sina presenter!! Jag tycker dock att det ar svart att forsta att han ska bli storebror och inte vara min lilla bebis langre...

Emmama - hej! kul att du hittade hit! Nu ska jag kika in hos dig.

Millan sa...

Anne - tack, vad kul att du tycker om det! Sa dar inredningstidnings snyggt haller det sig dock aldrig tyvarr... vi har for lite forvaringsutrymme annu sa det kanns som om det alltid ligger grejer overallt. Sovrummet har jag dock forsokt halla fritt fran en massa smasaker! Vad kul att det du sager om spegeldorrarna!! Faktum ar att jag avskydde dem nar vi fick arva dem av en kompis (men vi var i stort behov av en garderob) men nu i det nya rummet sa ser de inte alls sa tokiga ut. idealet hade varit tradorrar pa tva av dorrarna och att behalla en av speglarna tror jag... men det far bli i framtiden!!

Gunilla - Vad skoj att du hittade hit! Jag maste genast ga in och kika hos dig :-). Visst ar det kul med inredning!! Jag onskar dock att vi slapp bo mitt i kaoset medans vi inreder... ;-)

Marianne - tack!! Tapeten hade helt klart blivit for mycket i ett helt rum eller pa en stor vagg!! Dock ska vi ha den dar nere i hallen pa en liten vagg ocksa for att liksom binda samman de tva rummen. Hoppas det blir bra! Det ska bli SA skont nar just hallen darnere ar fardig eftersom vi just nu haller pa att bli knappa pa att inte har nagon forvaring av skor och ytterklader! Dessutom ar det sa trist att det forsta man ser nar man kommer hem ar braten och det ofardiga... men men, det tar forhoppningsvis inte allt for lang tid nu.
Det ar nastan lite laskigt hur lite tid det ar kvar tills Bonan ar har... 6.5 vecka till BF... Ella foddes val ungefar i den veckan jag ar nu tror jag. Snacka om att jag inte skulle vara beredd nu!

Annika - tack!! Mysfaktorn ar jatte viktig for mig for jag maste kanna mig hemma. Sa ljus och grejer finns overallt :-) (vissa tycker - Ben - att det finns lite for mycket av just stearinljusen i vart hem). Jag tycker inte om en massa sma grejer over allt men for stilrent far det inte heller bli. Och det ar ju for ovrigt en omojlighet nar man har en 3-aring hemma!!

Cecilia sa...

Vad fint ni har fått det,verkligen jätte snyggt.Kul att få se bilderna över hur det har blivit förändringar under tidens gång.

Millan sa...

Cecilia - tack :-). Det gar framat i alla fall! Men aldrig att vi hade kunnat tanka oss hur lang tid det faktiskt tar att helrenovera ett hus!

Anne sa...

Jag var tvungen att kolla på dina bilder igen, jag blev oerhört inspirerad av att göra om en massa själv... Skulle vilja riva ut heltäckningsmattorn på övre våningen t.ex.
Mörka trägolv är väldigt snyggt, jag ser det ju när jag ser det hos dig. Jag har nog varit mer för ljus golv, det skandinaviska tänket?, men mörka trägolv och vita väggar. Det är oerhört läckert och jag börjar gilla det mer och mer.

Petchie75 sa...

Åh, vad snyggt ert hus har blivit!! Halltapeten är verkligen cool, gillar den skarpt! Och mörka trägolv, tänk senast imorse tänkte jag att jag skulle vilja ha mörka trägolv ngngång i framtiden då vi förhoppningsvis kan bestämma sådant själva (tyvärr är de flesta golv i Spanien av marmor!)..
Lycka till med hallen därnere, det ska bli kul att se hur det blir där också!

Marianne sa...

Strunta du i Jante och hans anhang! Man måste få vara stolt över det man åstadkommer här i världen. Och det är bara roligt att se. Renodlade inredningsbloggar tycker jag är lite trist, men när det är en del av livet och vardagen blir det intressant och ger tips och idéer. Det är bara jätteroligt. Så fortsätt, please!

Jag tror det är en bra grej att ta samma tapet på en liten vägg i nedre hallen för att binda ihop, som du säger. Du ser, redan där en bra idé att dela med sig av!

Ha en skön torsdag och se till att knipa ihop lite längre : )

Millan sa...

Anne - Jassa ni har alltsa heltackningsmattor dar uppe fortfarande. Men pa nedervaningen ar det val inte det?? I nya hus i england ar det vanligt att man har nagon form av klinker eller tragolv pa nedervaningen men heltackning pa overvaningen. For att det ljudisolerar sags det... hm. Jag har aldrig markt av nagot oljud efter att vi tagit bort vara mattor i alla fall!!
Jag har nog ocksa alskat ljust golv innan men vi hade det i lagenheten och jag kande for nagot nytt nu. Jag ar valdigt nojd med kontrasten morka golv och ljusa vaggar men som sagt... det ar inte praktiskt!!!

Petra - da far du ga mot normen i spanien och skaffa morka tragolv. Precis som jag gatt emot normen har och vagrar heltackningsmattor eller - hemska tanke - plastmattor som ska se ut som riktigt golv. Usch!!!
Dock maste jag saga att jag tycker marmorgolv ar snyggt ocksa. Men lite beroende pa fargen och monstret.. det far inte se ut som en balsal!

Marianne - ja du har ratt egentligen!! Men vi ar val funtade sa i sverige att det kanns lite fult att tex lagga ut foton pa bloggen och skriva - titta vad duktiga vi ar! :-) Men faktum ar att det ar lite roligt for mig sjalv ocksa att ga tillbaks tex till forra aret och se hur det sag ut da och vad jag skrev om renoveringen!!
Jag kniper sa det star harliga till! Fast egentligen behover jag nog inte knipa sa mycket... jag 'brukar' baka mina bullar laaaange!