CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 8 augusti 2008

Vecka 32

Tankte att det var dags att uppdatera lite om graviditeten! De senaste manaderna (sedan vecka 15) har jag matt sa otroligt bra att jag kunnat leva livet som vanligt och inte ens kannt mig speciellt gravid men plotsligen den har veckan har nagot hant och jag kanner mig JATTE gravid! Magen kanns som om den vaxer nagot enormt men jag tror anda att det lugnat ner sig lite nu och att jag var ungefar sa har stor forra gangen ocksa i den har veckan.

Det ar lustigt det dar med storleken pa magen. Varfor sager aldrig nagot att 'din mage ser helt normalstor ut'? I borjan av graviditeten fick jag standigt hora att jag var SA STOR och skulle bli enorm och nu har det svangt och folk har borjat saga att jag inte alls ser speciellt stor ut utan snarare har en ratt liten mage. Att jag var stor i borjan kan jag halla med om men nu ar magen valdigt normalstor skulle jag tro - i alla fall om matten tagna hos barnmorskan stammer.

Sa har ser den i alla fall ut idag (se jag gillar mina morgonfoton med pasar under ogonen)

Det som hant den har veckan ar att jag har fatt ge upp mina powerwalks vilket kanns trist! Det gor helt enkelt sa fruktansvart ont nu att det inte funkar langre. Jag far rejala sammandragningar och det hjalper inte att jag till slut gar i snigeltakt. Bonan ligger valdigt langt nere redan sa trycker ar helt enormt och for forsta gangen forstar jag vad Malin menade nar hon sa att det kandes som om hon gick omkring med en apelsin mellan benen ;-). Det hande aldrig med Nils som alltid lag sa langt uppe under revbenen och gosade...

Men i ovrigt mar jag sa bra att jag verkligen inte ska klaga. Powerwalks kan jag ju borja med nar bebisen ar ute igen! Den enda andra graviditetskanningen jag har nu ar rejal halsbranna sa jag knaprar Rennie tabletter sa det star harliga till. Jag har borjat undra om bebisen kanske kommer ut och luktar mint!?

For ovrigt sa ar bebisen valdigt vild och magen star ofta i fyra olika horn med kroppsdelar som buffar omkring darinne. Jag gissar att det kommer lugna ner sig nar bebisen vaxer till sig och det blir lite samre med utrymme att boxas i men just nu ar det riktigt roligt att ligga och kika pa magen om kvallarna!

Hela graviditeten och det faktum att jag ska ga pa foraldrarledighet om ca 8 veckor har borjat kannas lite mer verkligt nu och vi har borjat forbereda oss lite. Dels pa jobbet dar vi som bast haller pa att trana upp en kille som ska tacka for mig nar jag ar borta och dels hemma dar vi jobbar pa som aldrig forr for att forsoka bli sa 'fardiga' som mojligt innan Bonan ar har.

For exakt 3 ar sedan holl jag forresten pa att foda barn och i morgon ar det Nils fodelsedag. Han ar sa exalterad infor morgondagen att jag far en klump i halsen. Var lilla Nilsie har blivit sa stor.

14 comments:

Saltistjejen sa...

Å vad fin du är!!! och det där med mage är superlustigt. varför ska ALLA kommentera ens mage när man är gravid?! Som om den plötsligt blir allmängods!!!

Låter som om Bönan trivs där inne iallafall! Och du en liten mintböna är ju inte fel det heller...! Har du tur kommer Bönans bajs att lukta mint!!!! ;-)
Tänk att du bara har dryga 8 veckor kvar! Otroligt!!! tycker nyss du berättade på bloggen att du var graviod. Minns det så väl eftersom jag väntade Ella då och tyckte det var så kul att få följa ytterligare en graviditet i bloggvärlden. Innan följde jag ju Jess. :-)
Haha, det där med tiden förresten. Jag tror jag var ungefär som du att runt 8 veckor innan Due Date så började jag ställa om mig mentalt på "att vi faktiskt skulle bli föräldrar!" Och jag började läsa lite mer o förlossning etc. Men sedan skedde ju allt så snabbt att jag itne riktigt hann med min mentala förberedelse. Lite chock blev det allt. Ella föddes ju i vecka 33 +3!!!! Och "där" är du ju snart i din graviditet! :-)

Hoppas att din halsbränna inte blir alltför jobbig.
Och ha en jättebra födelsedag imorgon med Nils! Förstår att han är exalterad!
KRAM!!

Millan sa...

Saltis - hahahaha ja minsluktande bebisbajs vore toppen!! :-D
Pa nagot satt kanns det ju som om man borjar rakna ner till forlossningen efter vecka 30 och veckorna formligen flyger ju forbi sa det kanns som om bonan kommer vara har jatte snart. Fast jag gissar att jag inte kommer kanna sa sedan omjag gar pa overtid som jag gjorde med Nils for da gar veckorna SA langsamt!!
Jag forstar verkligen att det maste ha varit en chock nar Ella foddes sa mycket for tidigt. Jag tanker mycket pa det nu eftersom jag snart ar i samma vecka som du var da och kommer fram till att vi ju har MASSOR kvar att gora innan vi ar redo for Bonan! Men som sagt, sadana har saker kan manju inte planera eller rada over. Det hander nar det hander!

Jag ska faktiskt leta fram min Att Foda bok nu tror jag och borja lasa o forbereda mig lite. Jag var sa mycket mer organiserad forra graviditeten....
Kram!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad fiiiin du är millan med magen!! jättevacker! grattis till nils i morgon! förstar att de blir en kul dag! ni verkade ju ha det jättebra pa er semester! hur känns det att vara tillbaka? jobbar du fortfarande fullt eller har du gatt ner i tid nu? inte langt kvar nu.. shit alltsa vad tiden gar fort,. känns som igar när du skrev att du var typ i vecka 12/13!! kraaaaaaaaam

Millan sa...

Lotta - tack :-). Lite kul att hora sadant for oftast kanner man sig ju mest som en sparrballong nu i 'slutet' av graviditeten. Semestern var jatte mysig men det kandes faktiskt ok att vara tillbaks. Formodligen mest for att vi dels langtade efter Ben och dels for att bade mamma och pappa kommer over och halsar pa i oktober!
Jag jobbar 80% sa har mandagarna lediga vilket jag alltid haft sedan Nils borjade pa dagis. Men jag har inte tankt ga ner mer i tid an sa fram tills jag gar pa foraldrarledigheten. Jag haller faktiskt med om att det har gatt fort den har gangen! Det har varit ett sa fullt ar hittills att det inte hunnit kannas langsamt annu.
kram!

Anonym sa...

Hej! Vad fin du är! Jättefin mage. Det där med kommentera magar är rätt så kul faktiskt. För när man själv inte är gravid så är det helt ok att kommentera magar, ofta jämför man nog med sig själv. Men när man är gravid är det såååå tråkigt. Framför allt är kommentaren "hej tjockis" INTE kul...
Håller med om att det är häftigt när magen står åt alla håll, och när man nästan kan känna en liten rumpa sticka upp! Mmmm, mysigt!
Krama Nils på födelsedagen från oss! Tänk var snabbt tiden går.

Kram - Malin

Petchie75 sa...

Vilket fint foto på dig och magen, inte ser du så morgontrött ut! Men jag förstår vad du menar, man är ju alltid så självkritisk till självporträtt ;-)
Det är konstigt hur folk tycker att vissa personliga kommentarer är så ok att fälla, oavsett om det handlar om magar, trötthet, dialekter eller magerhet etc... (jag har dock själv bara fått höra kommentar 2 och 3 än så länge, hi hi).
Spännande för Nils att fylla år imorgon, jag antar att det är första gången som han riktigt förstår att han har födelsedag! Det lär ju inte avta med åldern (förrän han är typ i vår ålder, hihi)...
Lycka till med sluttampen på renoveringen och hoppas att ni blir klara i tid!
Stora helgkramar!

Anonym sa...

Du har en sån fin mage Millan! Helt perfekt är den!
Jag säger precis som Saltis, det känns som att det var nyss som du sa att du var gravid. Tänk vad tiden går!

Ett stort grattis till Nils och hoppas att ni har en underbar dag imorgon!

KRAM!

Lullun sa...

Vilket hærligt inlægg! Vad skønt att allt går så bra, æven om halsbrænnan ju var mindre kul. Och magen - ja om man får kommentera; så fin, så fin. Och normal (tycker/tror jag med). :-)

Och grattis till stora killen! Kan tænka mig att han ær spænd nu. Hoppas ni får en riktigt, riktigt trevlig fødelsedag imorgon!! Och trevlig helg! :-)

Millan sa...

Malin - det tror jag att du har helt ratt i och jag ar saker pa att jag ocksa kommenterat folks magar!! Men visst ar det lustigt att nastan alla jag kanner far hora att de antingen ar SA sma eller SA stora. man kan ju undra vem som ar normalstor i sa fall :-). Just nu tycker jag att magen ar ratt behandlig faktiskt. Den ar fortfarande inte i vagen eller sa men jag vet att det blir varre mot slutet!
Ja tiden springer ivag kanns det som. 3 ar sedan han foddes redan.. hjalp! Kram!!

Petra - ja usch jag avskyr att vara med pa bild egentligen. Men samtidigt ar det lite kul att dokumentera magen faktiskt! Jag sitter tex och jamfor med bilderna fran forra graviditeten just nu vilket ar lite skoj. Man glommer ju sa fort...
Ja Ben och jag diskuterade just ikvall hur roligt det ar med fodelsedagen i ar eftersom Nils verkligen ser fram emot den och verkar forsta vad det handlar om! Kram

Jess - jomen visst kanns det som om det har gatt fort den har gangen. Det komiska ar ju att nar jag blev gravid sa var ni runt 20+ veckor gravida och jag var riktigt avis pa er som var sa langt gangna och nu sitter ni dar med era sma bebisar och jag med min jatte mage. Tiden verkligen springer forbi just nu!! Fast den brukar val sakta ner sig lite pa slutet sa jag gissar att jag hinner bli otalig anda!
Kram!

Lullun - tack :-). jag tror ocksa att magen ar ratt sa normalstor just nu. Den kanns valdigt latt och behandlig men jag forbereder mig pa att den blir lika stor som forra gangen sa forsoker njuta lite av att inte alls ma daligt just nu!!
Ja ikvall var det spanda kanslor i huset. Nils ar SA exalterad for i morgon och jag och Ben ar nastan lika spanda :-). Vi har kopt honom en cykel som levererades nu ikvall sa nu ska vi bara montera ihop den ocksa... zzzzz
Trevlig helg till er ocksa!!

Marianne sa...

JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA UTI HUNDRADE ÅR! ETT FYRFALDIGT LEVE FÖR NILS PÅ TREÅRSDAGEN: HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

Hihi, om det nu är så att alla måste kommentera magen så får väl jag också göra det : ) Den är jättefin! Och om du får sammandragningar när du är ute och går tycker jag verkligen inte att du ska göra det, som du säger kan du fortsätta med det när hon är ute. Eller han.

Hoppas halsbrännan går över. Jag minns att jag fick sitta upp och sova hela sista trimestern pga halsbränna.

Anonym sa...

Hej vännen! Jag håller med i föregående sångare, o grattar lillkillen som nu har blivit stor! Fattar inte att det är snart tre år sen vi var över o jag gick o vankade o hade mig för att han skulle komma till ro på kvällarna! Hoppas att ni får en bra dag, eller rättare sagt att ni har fått en bra dag för nu är det snart kväll! Vad fin du e med magen, du ser så smal o fin ut, ja om man bortser från magen... =)

Var rädd om dig så hörs vi! Kramar i massor från en som börjar få ångest för att E ska börja på dagis på måndag!

Mia sa...

Vilken fin mage du har! Alldeles lagom på alla sätt och vis! Hoppas Nils hade en underbar födelsedag. Några fler recerbilar i present!? :-) Albin somnade med sin i famnen i går.
Jag har något jag måste berätta. Jag har din "Att Föda" bok hemma! Fick låna den när jag var gravid med Oscar och sen har den glömts bort i bokhyllan. Jag skickar den med posten omgående!
Kram

Anne sa...

Vad roligt få en uppdatering med magen och graviditeten. Jag säger som Saltis, det känns som nyss du berättade och nu är det inte alltför många veckor kvar.
Jag kan bara hålla med dig om att det där med mage och storlek är lustigt. Nu har jag ju inte varit gravid men jag känner igen det där med att en gravidmage ofta benämns som stor eller liten (ähum, jag säger säkert själv lite sånt emellanåt...) men som du säger, varför inte helt normalstor bara.
Jag tycker du är jättefin som gravid, jag tycker alla gravida kvinnor är så vackra och ståtliga. Det är nåt med utstrålningen just då också, tycker jag.
Hoppas er lilla Nilsie hade en riktigt bra födelsedag!!!

Millan sa...

Marianne - Tackar :-). jag ska lagga ut ett inlagg om den stora dagen har senare ikvall! Vi hade en riktigt lyckad dag och stora killen var valdigt glad och nojd :-).
Japp prommisarna far helt enkelt vila for nu. Det ar sa ruggigt obehagligt nar man far SD som gor att man knappast kan rora sig. kanns inte helt ok!
Och jag undrar varfor halsbrannan blir sa mycket varre pa natterna?? Jag har vaknat flera natter i rad nu med den dar brannande kanslan och varit tvungen att ga upp och ga runt lite for att lugna magen.

Emma - tack!! och tack sa jatte mycket for boken till Nils!! Han blev jatte glad och vi laste den vid sangdags den kvallen!! Visst ar det helt otroligt att det redan ar 3 ar sedan han foddes och ni var over och halsade pa. Hjalp vad tiden gar fort!! Och er lillfis ar ju snart 2 ar! Jag hor av mig snart sa vi far pratas lite. Var ju evigheter sedan nu. Kram

Mia - Jajemen det blev massor av racerbilar och valdigt mycket grejer fran filmen 'Cars' dessutom som ar en stor favvis hemma nu. Till och med jag och Ben tycker om den :-). Oj jag hade helt glomt av att jag lanat ut boken. Men du det gor absolut ingenting och skicka den for allt i varlden inte. Det kostar ju skjortan att skicka sadana inbundna bocker med posten. Jag har ju fott en gang tidigare sa det ska nog ga anda ;-). Jag har dessutom andra bocker hemma som jag kan lasa. Ingen fara alls!!!! Kram

Anne - Ja alltsa den har graviditeten har verklgien gatt fort - aven for mig vilket nog ar ratt sa ovanligt. Jag tror att vi haft sa mycket omrking oss det har aret och vill sa garna bli fardiga med de stora arbeten hemma att jag inte sitter hemma och raknar ner dagarna pa samma satt som jag gjorde da jag vantade Nils.
Jag ar helt overtygad om att jag ocksa brukar kommentera folks magar och huvuvida de ar stora eller sma. Men visst ar det lustigt att man aldrig sager till nagon att deras mage ser valdigt normalstor ut? ;-)
Jag tycker faktiskt ocksa att gravida kvinnor ar vackra. Fast.. inte nar jag sjalv ar det! Jag menar, jag alskar magen och tycker det ar urhaftigt att det ligger en bebis dar inne men att jag svullnar upp sa over resten av kroppen ocksa med vatten och grejer hade jag garna sluppit... och tycker inte ar sa vackert!
Nilsie hade en kanonbra fodelsedag och vi ocksa :-). Jag ska lagga ut ett inlagg om det senare idag. kram