CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 10 juli 2007

Sa har i semester tider sa blir jag alltid lite avis pa er som bor i Sverige och som har semester i ordets 'riktiga' betydelse! Jag undrar om det finns manga andra lander dar man faktiskt har mojlighet att ta mer an tex 2 veckor som man far lov att ta har. Tva veckor ar ingen ordenlig semester!! Man hinner inte ens fa den dar riktiga semesterkanslan forran man ar tillbaka pa jobbet igen. For att vi ska fa lite ledigt pa sommaren sa brukar vi ta en vecka i borjan av sommaren och sedan tva till i borjan av Augusti. Jatte trevligt, men inte samma sak som att ha 4 veckor i rad!! Sa nu nar jag hor om alla er dar hemma och laser pa alla svenska bloggar om er som gar pa semester sa far jag hemlangtan. Eller langtan efter ett land dar man forstar att man behover mer an 2 veckor for att verkligen ha semester! Fast det hindrar forstas inte att jag verkligen ser fram emot vara tva sverige veckor i Augusti :-)

Forra sommaren var jag foraldrarledig och tog med Nils hem till Sverige i 6 hela veckor. Det var den basta sommaren i mitt vuxna liv. Nils och jag hann med att vara pa landet massor, traffa alla vanner och familj och aven ta det lugnt (synd dock att Ben bara hade sina ynka tva veckor att vara med oss pa!). Det kallar jag semester!! For att inte tala om de underbara 10 veckornas sommarlov man hade som barn. Kanslan nar man satt dar i kyrkan och sjong Idas Sommarvisa och visste att man skulle vara fri att leka och bada hela sommaren. Underbart!

Sa har spenderade Nils mesta delen av forra sommaren! (obs inte mina ben i bakgrunden ;-))


(av nagon anledning kan jag inte skriva nagon Titel pa det har inlagget. Det gar inte att satta markoren i rutan dar. Skumt!)

7 comments:

Desiree sa...

Vilken fin semester bild på lille Nils. Håller helt med dig om att två veckor verkligen inte räcker, speciellt då man också bor utomlands. Så det där med kort semester är inte bara ett hemskt amerikanskt påhitt alltså? Vi fick ju tre veckor nu i Sverige och det var toppen men det blev ändå otroligt intesivt så jag hade gärna velat ha en vecka till. Verkar som att det är Sverige som är unikt i världen vad gäller föräldraledighet och semester. Hoppas ni får en skön semster iallfall även om den inte är så lång.

Anonym sa...

... ser fram emot augusti då ni finns på "hemmaplan" igen - vi får hjälpas åt med att få tiden att rulla riktigt sakta så att ni hinner komma in i semesterlunken.. när man har tråkigt brukar ju tiden krypa fram så ....varmt välkomna på en helt hysteriskt tråkig midda med dopp hos oss !!! Har ni klart vilka datum det rör sig om ?? Kram på dig!!

Anonym sa...

Ja man kanske inte inser hur bra man har det. För min del är det mitt första fasta jobb sedan mina studier och jag får BETALD semester...bara det är helt fantastikt tycker jag.

Hoppas du får fint väder när du ska ha semester här i Sverige !!

Mvh/ Ny besökare här : Åsa

Fia sa...

Ja detta blir ett sådant där "jag-håller-med-dig-inlägg"...som egen företagare i USA har jag egentligen aldrig ledigt. Jag och maken var i Sverige i 10 dagar förra augusti, men 4 av dem var affärer...så det gör väl att jag hade 6 dagars ledigt - förra året. I år blir det kanske några dagar i september. Trots att jag valt detta liv själv så blir jag ibland så trött på att aldrig vara ledig att jag har lust att skrika. Men det går ju över...

Millan sa...

Desiree och Fia - ja jag har forstatt att det ar annu samre med ledigheten i USA. Jag ska egentligen itne klaga for vi har 20 dagar ledigt men maste sprida dessa over aret och far bara ta 10 arbetsdagar i rad ledigt. Det blir ju lite knappt for nar man da tex aker hem till Sverige sa hinner man knappt komma dit innan det ar dags att flyga hem igen och da kanner man knappt att man haft semester.

Asa - Skoj att du kikade hit och harligt att du har betald semester i ar!! Det ar verkilgen en skum kansla eftersom man som student oftast maste jobba for att fa betalt pa somrarna!

Annapanna - For oss vore en date den andra veckan vi ar hemma bast. Vi kommer visserligen till gbg redan 28/7 men kommer aka till Kna runt 1 Augusti och jag gissar att det blir landen den forsta helgen. Vi kommer tillbaks till gbg runt 6 Augusti och stannar till 12e. Ar det helt fel for er att traffas mitt i veckan dar nagon gang?? Kanske onsdagen tex?? Trakig middag med bad later som en kanon ide ;-)

Petchie75 sa...

I Bryssel tar nästan alla mina kollegor (belgare, spanjorer, italienare) minst 4 veckors semester på raken och då helst i augusti (då är nästan alla caféer, restauranger stängda i Bryssel) - de kan inte fatta att jag gillar att "hacka" upp ledigheten! Jag är väl tvärtom som vanligt ;-) men jag har tagit en vecka i juni, en i juli och så blir det en i augusti. Skulle inte vilja ha bara en semester om året även om den var rejäl! Speciellt inte när man inte har garanterat fint väder, det är ju tråkigt att bränna hela årets semester på fyra regniga och kalla veckor, eller hur?
Tja, vi är väl alla olika men jag kan hålla med om att Sverige är väldigt generöst med semestrar och det är Europeiska Kommissionen också. Annars är det 24 dagar som gäller tror jag i Belgien plus 13-14 månaders lön om året så man får extra mycket i lönekuvertet i juli och december!

Millan sa...

Petra - Oj det later ju kanon med extra lon pa sommaren och vid jul! Det maste jag namna till min chef.. ;-) I ovrigt kan jag halla med om att det ar trist att ha all semester samtidigt. Det ultimata for mig vore nog 3 veckor i rad pa sommaren, en vecka vid jul och en vecka att hacka upp over resten av aret!