CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 19 februari 2008

Just Nu

Just nu haller vi pa att jobba med vart sovrum. Forra veckan var det verkligen kaos i huset och gipsdamm precis overallt. Men nu, en vecka senare kanns det som om det var helt ratt att gora det (att bredspackla rummet) for nu har vi en 'blank canvas' som vi kan gora vad vi vill med. Ben haller pa att sanda alla lister och tavellisten som sitter pa vaggen sa att de sedan kan malas vita, sedan ska taket malas vitt, tva av vaggarna blir en 'off white' och tva av vaggarna blir i 'dark chalk'. Sedan ska golvet laggas och sedan ar det klart! Hurra!!

Den gamla fula spisen ar uttagen.

Taket ar spacklat

Ena vaggen ar spacklad och ar fortfarande blot. Ni ser ju pa golvet hur sunkit det ar. Detta traskade killarna runt i och sedan ut i resten av huset. Finfint!

Nu en vecka senare har vaggen torkat och ar redo att malas


Samtidigt som sovrummet ska fixas till har Ben borjat pa ett annat stort projekt, namligen var tradgard! Nar vi flyttade in var den visserligen uppvuxen och fin men det kandes inte som var tradgard. Det fanns bland annat en damm som var lite gullig men som dels inte var speciellt barnvanligt och dels gjorde att grasmattan blev sa uppdelad att man tex inte kunde spela kubb eller fotboll pa den. Dammen har Ben nu lagt igen och har borjat lagga nytt gras over.

Till vanster ar det lite smatt stokigt nu kan man saga. Dar var forrut en grusgang som sag sa industriell ut att vi bestamde oss for att gora oss av med gruset, lagga mer gras dar ocksa och sedan ska vi lagga nagra plattor i en liten 'gang' ner mot dorren till. Langst med muren (som ar saaaaa ful!) ska vi stalla krukor med klattervaxter och annat trevligt till att borja med.

Vi har lite att pyssla med alltsa :-D

14 comments:

Scrapsystrar sa...

Jag blir så imponerad över hur flitiga ni är med ert hus och er trädgård! Det är inte roligt att bo i gipsdamm och kaos, men vad skönt det kommer att bli för er när allt är klart. Måste kännas toppen? :-)
Ha det gott!
Kram
Katarina

Anonym sa...

Hej vännen! Vad fint ni kommer att få, måste komma över nån gång men jag vet inte vart tiden tar vägen... Ska bli skoj att se hur det ser ut, du får lägga ut fler roliga kort sen när det blir färdigt i rummet!!! Många godnattkramar från en som kommer att skicka ett brev till dig imorgon...

Anonym sa...

ÅÅhh, jag vill också ha ett hus, och en händig karl kanske..ha,ha...
Ert hus kommer att blir SÅ snyggt när det är klart.
Får man komma och hälsa på i Bristol då? :P
Jag förstår att det är kul att se hur det går frammåt även om det innebär att leva i ett moln av gipsdamm.. :)

Vad är det för stil du kommer att inreda med? Det avskalade Nordiska eller Shabby chic eller annat?
Spännande att få "följa med" i a f.

Kram!

Saltistjejen sa...

Oj, när jag ser era renoveringsbilder blir jag påmind om när vi renoverade vår lägenhet i Stockholm... Ojojoj, man levde i slipdamm hur länge som helst. Till och med månader efter att renoveringen var klar!! ;-)

Men det är såååå härligt när det är klart.

Er trädgård ser ut att bli fin tycker jag. Är avis på trädgård. Jag saknar att inte kunna odla alls. Eller ens gå ut och sitta ute med sin frukostmugg. I Sverige hade vi iallafall balkong (vilket var ett krav från min sida nä vi letade lägenhet) men här har vi inget sådant, vilket känns lite tomt på sommaren.

Desiree sa...

Det ar verkligen kul att fa hanga med och se alla era renoveringar och projekt. Ni har helt klart manga jarn i elden bade inomhus och utomhus. Wow det ar nastan sa att till och med Martin Timell ligger i la har ;-)

Det kommer ju bli kanonfint da det ar fardigt i sovrummet ar jag helt overtygad om. Ni har ju gjort sa himla fint i bade koket och vardagsrummet samt Nils rum. Forhoppningsvis blir graset fint och frodigt till sommaren sa att ni kan njuta av manga harliga kvallar och dagar i er tradgard i sommar.

Lisa Christensen sa...

Bilderna ser ut som från något sånt där engelskt husprogram :) Var i liknande situation för ett par månader sedan även om vårt renoveringsarbete inte alls var lika omfattande. Det är så kul när man kan sätta sin egen prägel på sitt hem. Vad härligt att ni har trädgård också!

Millan sa...

Katarina - Det faktiskt just det dar med hur trist det ar att bo sa har som gor att vi blir lite extra flitiga!! Vi vill sa garna fa det har fardigt nu. Men visst, samtidigt ar det faktiskt valdigt roligt att satta sin egna pragel pa huset sa det ar inte bara jobbigt utan riktigt roligt ocksa!

Emma - Ah nu ser jag fram emot det brevet da :-). Jag lovar att lagga ut bilder allt eftersom det blir fardigt. Kram!

Jess - Det ar faktiskt riktigt skont med hus kanner jag. Visserligen ar det behandligare med en lagenhet och inte lika mycket jobb men jag gillar att ha tomt och att vi har mer utrymme nu!
Sjalvklart far ni komma och halsa pa! :-D
Jag inreder nog valdigt skandinaviskt. Jag som sjalv kritiserar att alla Svenskar hemma inreder pa samma satt kor nog en ratt lik stil sjalv.. men har ar jag nastan ensam om den i alla fall ;-). Sa inte sa mycket prylar utan ratt 'stilrent' men samtidigt ar det inte for kalt for det gillar vi inte heller!!

Saltis - just det dar med tomt eller atminstonne en balkong saknade jag verkligen nar vi bodde i lagenheten. Speciellt det att man inte bara kan traska ut i tradgarden utan varje gang man vill ga ut sa blir det ett helt projekt. Speciellt med barn! Men i storstaderna ar det val inte direkt latt att fa tag pa lagenhet med balkong?! I England ar det valdigt ovanligt!!

Desiree - tack :-). Jag onskar verkligen att vi hade rad att kopa nya garderober och sanggavel till sovrummet men det blir kanske bra anda... lite nya gardiner, kuddar och grejer sa blir det nog ok hoppas jag!
Jag hoppas verkligen att den har sommaren blir lite roligare an forra aret da vi inte hann vara ute i tradgarden speciellt mycket alls eftersom det bara regnade och regnade... Men sa fort solen tittade fram sa sprang vi ut och forsokte gora det basta av det!

Lisa - Ja jag har slutat titta pa alla sadana dar inredningsprogram nu. Forr var det det roligaste jag viste men nu ar jag sa trott pa allt renoverande att det inte kanns som avkoppling alls langre. Men det ar absolut sa att det ar kul att satta sin egna pragel pa huset! Huset var sa himla slitet och gammalt att det verkligen behovde ett ansiktslyft!

Jill Wegerup sa...

Vilket spännande projekt. Ser fram emot bilder på när det är färdigt!)

Petchie75 sa...

Vad härligt att ni nästan är klara nu!! Det ska bli så spännade att se hur det blir - chalk och off-white låter fint!
Och en trädgård - jag blir så avundsjuk!! Har aldrig fattat grejen med dammar i trädgårdar dock så tycker att ni gjorde så rätt att ta bort den.

Annika sa...

Nog är ni flitiga alltid!!! Och duktiga!
Trädgården ser superlovande ut! Känner att jag själv måste ta ett nappatag i vår lilla täppa, fast inte ännu...vi väntar ju snö än ett tag, gu'bevars :-)
Ser fram emot härliga trädgårsdsbilder när det börjar våras, för visst ska det bli härligt att få plantera lite blommor!!

Miss Marie sa...

vilken typisk engelsk trädgård! :D om så typiskt svenskt att tänka att man måste kunna spela kubb på gräsmattan! =) jag försökte förklara kubb för mina engelska vänner, men de har lite svårt för det där med att kasta vedträn... :D fast å andra sidan fattar jag ju inte ett dugg vad cricket går ut på!

Millan sa...

Jill - Det kommer - jag lovar! Och dagen det ar klart kommer vi korka upp en STOR flaska champagne och ta ett foto pa det ocksa ;-) (om man nagonsin blir klar med en renovering?)

Petra - for mig kanns en damm i tradgarden som nagon enbart en gammal manniska tycker ar fint. Vid dammen fanns en bank dar jag gissar att det gamla paret som bodde i huset innan satt och filosoferade och tittade pa grodorna. Men med Nils kandes det inte saket och dessutom kanns det sa onodigt i en sapass liten tradgard...

Annika - Jag ser verkligen fram emot att pata i tradgarden och kopa fina krukor att plantera i! Allt det har grovarbetet har jag dock lamnat at Ben som alskar allt sadant medans jag mest star dar och undrar hur 17 vi ska reda upp det har?! ;-)

Marie - visst ar det en typiskt engelsk tradgard! Och visst ar det typiskt svenskt att vilja kunna spela kubb i tradgarden :-D. Ben ar ocksa fralst sa vi spelar garna! Dock ar han ocksa en cricket spelare sa han ar vad vid att kasta grejer mot tra ;-)

Cecilia sa...

Jag är verkligen jätte imponerad av allt arbete som ni lägger ner.Vet av egen erfarenhet att det ju inte alltid är så roligt,alla dagar är inte underbara.Ni får det så fint det ni gjort färdigt.

Millan sa...

Cecilia - Jag gissar att vi kommer glomma av hur jobbigt det var sa har i mitten av jobbet sedan nar allt ar klart! Ben snackade har omdagen om att kopa ett hus i sverige och renovera i framtiden. Nej!!! Absolut inte var min forsta tanke... inte igen! Men som sagt.. det ar ju mycket positivt med att gora jobbet sjalv ocksa eftersom huset verkligen blir 'vart'!