CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 11 februari 2008

Promenix

Vadret ar helt underbart i Bristol och har sa varit sedan i slutet av forra veckan! Soligt och kallt - precis som det ska vara pa vintern.

I dag haller Ben och tva andra killar pa att bredspackla vart sovrum sa Nils och jag bestamde oss for att overge skeppet och ga ut pa prommenad. Tankte jag skulle visa hur det ser ut i varat omrade.

Vi bor mitt i en backe kan man saga sa var vi an gar maste vi antingen ta oss upp eller ner for den forst. I dag bestamde vi oss for att ga upp till vart lilla centrum sa traskade uppfor backen. Det var frostigt och isigt pa marken och solen gav ett lite mysigt ljus ifran sig

Vi traskade till affaren och handlade lite blojor och andra fornodenheter och sedan var det dags for ett besok hos farbror doktorn for att fa svaren pa Nils laktosprover (som for ovrigt var negativa. Skont! Men varfor kan han inte dricka mjolk utan att fa ont i magen da undrar vi?).

Vardcentralen

Efter doktorsbesoket gick vi till The Barbershop for att fa Nils har klippt. Det var inte aktuellt att ta foton darinne eftersom Nils satt i mitt kna och var ledsen. Han blev dock gladare sa fort frisoren tog fram en klubba for att muta honom med.

Pa vagen hem gick vi forbi den har parken dar vi brukar ga och leka

Pa andra sidan vagen ligger den har raddan med hus som jag verkligen gillar!

Darefter var det dags att vika av nerat backen igen. Har uppe ar utsikten helt otrolig och pa varen viker sig traden over gatan och formar en gron tunnel. Idag var det dock lite dimmigt sa man kunde inte se stan sa tydligt.

I muren sitter en postlada

Pa andra sidan gatan ligger ett kloster. Ofta ses nunnorna komma utflygandes pa sina sma scootrar. Ser sa roligt ut!

Nu borjar vi narma oss var gata

Nar vi letade hus budade vi forsta pa ett av de har husen och blev jatte besvikna nar vi inte fick det. Men nu kanns det som om det var helt ratt att det blev 'vart' hus i stallet. Utsikten fran de andra husen ar at 'fel' hall.

Nu ar vi framme vid varan gata

Hemma igen! (och i vardagsrummet hanger all tvatt pa tork eftersom vi haller pa att jobba dar uppe och inte har nagon annan plats for den.. hur kul ar det?)

16 comments:

Anonym sa...

Jättefint! Verkligen.

Annika sa...

Vad roligt att se din promenad!! Älskar ju sådant!!
Så fint du bor! Så engelskt (så KONSTIGT DÅ, duh!!), precis som jag hade tänkt mig, faktiskt!
Husen är så fina!!! Gillar er gata mkt, och ert hus. Utsikten ni har är ju GULD!!!

Anonym sa...

Vad härligt område ni bor i!
Precis så skulle jag också vilja ha det. Och samma typ av hus. Men tyvärr skulle vi nog inte få lån till ett sånt även om jag skulle få ett bra jobb. DET är så trist.

Området ni bor i verkar lämpa sig för härliga prommenader i vårsolen.
Här i Dublin är det sol idag och rätt så varmt faktiskt.

Ha det gott!
Kram!

Anonym sa...

Hej, vilka fina bilder! Jättekul att se hur du har det!!

Kramisar - Malin O

Millan sa...

Jessica - tack :-). Jag slog till och tog bara kort pa mina favoritstallen... det har ar ju england sa det finns en hel del gra och trakiga omraden ocksa!! ;-)

Annika - Ja utsikten gor hela den har gatan faktiskt!! Och alla parker. Vi har 3 stora parker med lekavdelning inom ca 10 minuters gangvag. Kanon nar man har smabarn!! Och behovligt da det inte finns nagon skog i narheten direkt. England har ju ett rykte om sig att vara regnigt, gratt och trakigt och visst kan det vara sa. Men jag maste saga att jag tycker att engelska, gamla stenhus ar otroligt vackra nar solen lyser upp dem!! De har mycket karaktar!

Jess - det ar sa harligt med solen!! Har ar det visserligen kallt men precis i solen ar det underbart! Januari var SA regnigt och trist att vi behover den har solen. Vi hade tur som kopte var lagenhet for en billig penning for 6.5 ar sedan och att den sedan vaxte sa i pris for annars hade vi aldrig heller haft rad att kopa hus. Vart omrade ar dessutom INTE ett av de dyrare omradena. En av vara kompisar har precis kopt en lagehet i en annan del av stan for mer an dubbelt sa mycket pengar som vi betalde for vart hus...
30 tals hus ar toppen tycker jag eftersom de ar sa mycket rymligare an de aldre husen. Dock ar ju 1800 tals husen mycket vackrare pa utsiden...

Malin - Tack :-). Ja fast det racker inte att se pa bild, man maste komma och halsa pa for att kunna ta in helhelten (och dricka vin!!) Kram!

Petchie75 sa...

Arrgghhh, det verkar som min kommentar försvann - tekniskt fel, ha ha så kul :-(
Iaf, skrev att ni verkar ha haft ett helt underbart vårväder och som jag skrev hos Desiree, jag kan bli lite avis på er vår runt om i världen... men man ska nog inte klaga när man sitter i Karibien ;-) men gräset är ju alltid grönare..
Jag är ju värsta anglofilen och älskar brittisk arkitektur, natur etc så det var jättekul att se era omgivningar! Det ser ut som ett mycket fint område ni bor i.

Saltistjejen sa...

Vilken härlig promenad!
Verkar som om ni har fått riktigt underbart vårväder ho er1 :-)
Jättekul att få se dina bilder. Det är så roligt att "få följa med" när alla bloggar om sina områden, hem etc etc.
Jag lovar att jag ska bli bättre med bilder jag också, men eftersom jag lyckades paja vår lilla kamera när vi var på Hawaii förra året och M lyckades glömma sin stora i Sverige när vi var där i julas så har vi för tillfället inget att ta bilder med. Trist! Men jag ska köpa en ny kamer har jag tänkt. Och då ska jag fota mer till min blogg också.

Desiree sa...

Kul att få följa med dig på promenad. Det verkar som du hade strålande vårväder också. Jag gillade verkligen postlådan i muren. Vilket mysigt område ni bor i. Jättekul att få se ditt område som sagt.

Anonym sa...

Hej, tack för en mysig pratstund! Väldigt fina bilder. Längtar tills att se det live...:) Får bli en massa kort m våra fina kameror!! Kramar i massor fr Malin

Anne sa...

Åh, så fint. Som Annika ser det så engelska ut (what a surprise...) och jag som har en förkärlek för det engelska tycker ju så klart det ser jättemysigt och trevligt ut. Vilket fint och urtrevligt område ni verkar bo i, jag förstår helt klart att du trivs. Utsikten är ju helt fantastisk. Vad duktiga och bra alla verkar vara att ta hand om sina hus, hur gamla skulle du tro de flesta hus är?

Scrapsystrar sa...

Åh, vad kul att se bilder från ditt område! Jag tycker England är så fint och husen är så charmiga!
Ha det så bra!
Kram/Katarina

Millan sa...

Petra - Mitt meddelande med alla svaren forsvann ocksa nu. Sa irriternade!!!! Jag maste erkanna att jag, nar jag varit hemma i Sverige ett tag, ofta kommer tillbaka hit och bara ser allt som gratt och trakigt. Men England har nagot visst och just alla gamla bevarade byggnader ar jatte vackra tycker jag! Vart omrade ar helt ok och just utsikten ar ju det som gor det lite speciellt. I vanlig ordning nar det galler England dock sa bor vi andra bara ca 5 minuters gangvag till ett jatte trakigt omrade...
Jag kan faktiskt forsta att du langtar till ett land som har arstider. Man uppskattar liksom solen och varmen pa ett helt annat satt nar man inte har det sa ofta ;-)

Saltis - Ja nu har det varit helt underbart ute i flera dagar i rad. Kors i taket!! Det ar visserligen kallt sa det kanns mer som vinter pa morgnarna da det ligger frost i hela graset och pa bilarna men sa lange det inte regnar ar jag nojd!! Sa retfullt med kameran! Jag vet hur det kanns... levde ju utan kamera hela hosten och det var sa trist!! Hoppas du hittar en kamera som du tycker om. Jag haller fortfarande pa att lara mig hur min funkar...

Desire - ja det var ditt inlagg med bilder ifran ert omrade for ett tag sedan som inspirerade mig :-). Nej men visst ar det roligt att se hur folk har det dar de bor? Det ar ju dessutom sa otroligt olika hos oss alla vilket gor det annu roligare!

Malin - Ja du kommer nog fa lara mig ett och annat om vara kameror! Har du borjat anvanda den icke automatiska delen annu? Det har inte jag... jag ar en fegis!

Anne - Visst ar det skoj att fa folja med andra bloggare pa prommis och se hur det ser dar de bor? Det ar ju sa olika hos oss alla att det blir annu roligare! Jag tycker om varat omrade men det ar absolut inte ett av de finare omradena i Bristol. Jag ska ta med mig kameran till Clifton en dag och ta lite foton pa de stora pampiga husen dar!!
Det jag tycker om med vart omrade ar parkerna och utsikten!! Och just det att alla faktiskt tar hand om sina hus och inte later det se skrapigt ut i tradgardarna, vilket man ofta annars ser har.
Husen pa varan gata och likasa den gatan dar vi forst kikade pa hus ar fran 1930-talet. Raddan med husen som jag tycker om och aven var vardcentral maste vara fran 1800-talet nagon gang. Jag ar lite osaker pa hur gammalt klostret ar men eftersom det ar i Tudorstil sa borde det vara fran 1500-talet. Lite haftigt tycker jag! Vart hus anses nytt i det har landet :-)

Katarina - vad skoj att du tycker om Engelska hus. Det ar inte sa ofta man hor det faktiskt maste jag saga. Inte ifran svenskar i alla fall!! Det finns mycket som jag inte forstar mig pa har men jag har verkligen borjat alska husen som ar sa gamla och har en massa karaktar tycker jag!!

Anonym sa...

Va fint! Visst ar det harligt vader - verkligen. Vi har ocksa varit ute & njutit av solen - hoppas den haller i sig.
kram

Anonym sa...

Otroligt roligt att följa din blogg – hamnade där av en slump och fastnade direkt eftersom jag snart kommer flytta till min pojkvän i Bristol... Spännande! Så fortsätt hålla mig uppdaterad om livet som svensk därborta!
Allt gott,
Jennie

Millan sa...

Elin - ja visst ar det harligt vader!!? Det skulle ju vara mulet idag men det ser det inte ut som! jag ar riktigt avis pa dig och Elsa som kan njuta av solen pa dagarna! Ses i kvall!

Jennie - Hej och vad kul att du hittade hit! Vad skoj att du ska flytta hit. Nar blir flytten?? Det ar faktiskt en hel del svenskar i Bristol har jag markt. Vi ar bland annat ca 25-30 svengelska familjer som traffas pa svenska forskolan varannan lordagsmorgon och som aven ordnar jul och midsommarfirande.

Anonym sa...

Vad kul att höra! Flytten blir - som det ser ut nu - maj/juni, men det återstår fortfarande bagateller som att hitta sysselsättning och säga upp sig från sitt jobb här hemma... =) inte helt enkelt, men jag inbillar mig att det mesta löser sig om man har viljan och kärleken.
Är hur som helst förälskad i staden (och dess invånare...eller en i alla fall =) och ser hemskt mycket fram emot mer tid där. Ser fram emot mcket läsning på din blogg!
Kram Jennie