CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 6 mars 2009

Fredagstema: Min Bloggplats

Ny manad och dags for en ny vardinna for fredagarnas teman - Erica i Pitea. Forsta temat for Mars ar 'Min Bloggplats' - var, nar och hur bloggar du?

Sedan jag gick pa foraldrarledighet har svaren pa alla de fragorna blivit lite luddiga kan man saga. Nar jag jobbade hade jag lite av en bloggrutin som helt andrats nu nar jag ar hemma. Jag brukade alltid komma till jobbet ungefar en halvtimme fore jobbdagens borjan for att ata frukost och da aven lasa lite bloggar eller posta nagot sjalv. Sedan anvandes aven lunchen till att blogga. Eftersom man i england sallan eller aldrig tar ordentlig lunch utan sitter vid sin plats och ater sa brukade det passa utmarkt att lasa bloggar da. Sist men inte minst sa tittar jag sallan pa tv om kvallarna utan sitter ofta och bloggar da istallet (som nu till exempel) och det ar val det enda som fortfarande ar pa samma satt som innan.

Eftersom jag nu ar hemma med Sofia och aven har Nils hemma tre dagar i veckan sa blir det naturligtvis valdigt mycket mindre tid over till bloggande eller datortid over huvudtaget. Jag har inte alls nagon rutin for nar jag bloggar langre, utan det blir nar det blir helt enkelt.

Bloggplatsen pa jobbet (med sotnos i stolen)

Bloggplatsen hemma - eftersom vi har lapptop och tradlost internet kan jag i praktiken sitta var jag vill i huset, men oftast hamnar jag har i soffhornan. Dar sitter jag precis just nu med lapptoppen balanserande lite riskabelt pa armstodet ;-)

Det svarade lite pa var och nar jag bloggar och som svar pa fragan hur jag bloggar far jag saga att det sker pa ett valdigt oorganiserat satt. Jag for inga listor med bloggfunderingar eller amnen jag vill ta upp. Inte heller skriver jag ner nagot innan utan jag skriver alltid direkt i 'bloggfonstret'. Jag skriver om saker ur livet i allmanhet och lite iakttagelser om skillnader och likheter mellan Sverige och England. Oftast funderar jag lite medans jag ar ute och gar mina prommenader och skriver sedan nar jag har lite tid over. Valdigt ostrukturerat med andra ord. Just nu vet jag till exempel att jag snart kommer skriva ett inlagg och amning och aven ett inlagg om 'Nils just nu' men jag har inte borjat fundera pa vad jag ska skriva annu :-).

Sa dar ja, nu har Sofia vaknat sa det blir nog inte mer bloggande idag. Ben ar for ovrigt mycket battre och vi andra har klarat oss an sa lange. Men fortsatt garna halla tummarna :-).

11 comments:

Saltistjejen sa...

Å vad roligt att läsa.
Och jag håller fortfarande tummarna för att ni ska slippa bli sjuka. Och att ben ska bli bättre.
Tycker er tapet vid soffan var jättesnygg! Dessutom passar färgerna i den väldigt bra med soffans milda röda färg! :-)
Visst blir det minder datortid med barn. Du ahr dessutom två så jag förstår att det blir mindre bloggande. Själv försöker jag också klämma in det lite när man har tid och ork.
Hoppas ni får en riktigt skön helg!
Kram!

thebromanders sa...

Kul att ha varit runt och kolla på andra människors "bloggplatser":)
Önskar att jag hade en laptop...

photobyjennie sa...

Ha,ha! Vi är många som sitter och bloggar i sofforna!

Jag använder också lunchtid eller tid innan jobbet och läser lite bloggar, själv skriver jag oftast bloggarna hemifrån eftersom jag har fotona där.

Ha en bra helg!

Desiree sa...

Gillar både din vita laptop och eran fina röda soffa. Den ser härlig ut. Verkar som om du då du jobbade gjorde precis som jag fortfarande gör med bloggande till frukost och lunch. Verkar som om England och USA är rätt lika varandra där när det gäller den trista lunchkulturen. Fast det är ju i för sig praktiskt på sätt och vis. Jag fortsätter att hålla tummarna för att ni andra klarar er från magsjukan. SKöt om dig. Kram Desiree

Anonym sa...

Exakt sa sitter jag me...i hornan med den rysligt dyra datorn balanserandes pa armstodet...Ofta har den sallis av en kaffe oxa:D

Norrsken och stjärnfall sa...

Jag gillar att sitta i soffan jag med och blogga, faktum är att där sitter jag nästan hela året och bloggar. På sommaren förflyttar jag datorn ut på balkongen och sitter där och njuter av solen samtidigt som jag roar mig med bloggen.
Ha en trevlig helg!

StrandMamman sa...

Soffbloggarhälsningar :)

Anna, Fair and True sa...

Hur länge kommer du förresten vara hemma med Sofia? Hur är det funkar nu igen med mammaledigheten i England? Jag borde veta (eftersom jag jobbar med frågorna) men är osäker eftersom jag vet att Storbritannien har pratat om att förlänga ledigheten och öka ersättningen men jag vet inte om detta implementerats ännu?

Taina sa...

Suveränt med trådlöst! Lika här, men jag tycks hamna på samma plats iaf. Urläcker tapet bakom röda soffan!!! Me like ;)
Ha en fin söndag.

Millan sa...

Saltis - Jag tror faktiskt vi andra klarade oss... savida vi inte blir daliga nu. Men de brukar val saga 48 timmar??
Vad kul att du skriver det om tapeten och soffan... jag ar inte alls nojd med vardagsrummet och ar inte alls glad for tapeten. Fast egentligen ar det inte tapetenn som ar fel, utan sofforna... jaja, sa kan det vara ;-).
kram!

Mz Olsson - ja det ar toppen med en lapptop! Fast det blir lite latt sa att man sitter med datorn i knat mest hela kvallarna ....

Photobyjenny - det ar ingen dum ide att blogga hemifran med foton. Jag holl pa att sabba en massa foton pa var server pa jobbet da jag laddade dit nagra av mina foton hemifran for att kunan blogga. inte sa bra... sa efter det vagade jag mig inte pa att gora det utan la alltid in fotona hemifran :-).

Desiree - Harligt att du skriver det om sofforna och tapeten for jag ar SA trott pa sofforna. I verkligheten kanns det som om de ar slitna och trakiga... och det ar sa svart med roda soffor och brokig tapet eftersom man blir helt fast i vilka farger man kan ha pa resten av moblerna och gardiner etc. Naja, nog om detta!
Laskigt nog sa har jag nog vant mig vid det engelska sattet att ta lunch... dvs att istta vid datorn. Jag brukar dock ga ut och kopa en macka, frukt ellerliknande. Mest for att fa komma ut och fa tio minuters frisk luft atmistonne...
kram

Ulle - :-D ja kaffe brukar sallskapa min dator ocksa!

Norrsken och stjarnfall - det ar toppen med lapptopp och tradlost sa att man kan forflytta sig dit man vill. Aven jag satt pa balkongen och bloggade forra aret :-).

Strandmamman - jassa du ar ocksa en soffbloggare alltsa :-D

Anna - Jag ska var ahemma i 12 manader och gar alltsa tillbaks i oktober i ar. Faktum ar att det blir battre och battre med ledigheten har men den ar ju langt ifran det svenska systemet. Just nu far man vra hemma i ett ar men far bara betalt i 9 manader. Och nar jag skriver att man far betalt sa menar jag inga 80% av lonen eller sa utan £100 i veckan... ingen hojdare. Men battre an inget! Fran och med 2010 tror jag tanken ar att man ska fa betalt for 12 manader. Att jamfora med 2005 da jag var hemma med Nils och bara fick betalt i 6 manader. Sa det gar frammat!! kram

Taina - tack :-). Det ar sa kul att nagra av er skriivt om tapeten for jag ar jatte trott pa hela vardagsrummet just nu. Behovde alltsa lite positiv uppmuntran :-D

Anna, Fair and True sa...

Okej, då vet jag lite mer om hur det funkar. Men hade de inte avsatt några veckor eller något till papporna?