CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 3 mars 2009

Vardagskvall

Just nu kanns det som om vi har kommit in i en san dar riktig vardagslunk. Dagarna gar och vi har inte nagra speciella planer utan tar det lite som det kommer. Lite skont faktiskt! Mandag, tisdag och fredag varje vecka ar bada barnen hemma men pa onsdagar och torsdagar gar Nils till dagis och jag och Sofia far klara oss sjalva. Fast jag inte riktigt trott det om mig sjalv sa ar det nog sa att jag ar lite av en vanemanniska for plotsligen kanns det som om veckorna har antagit en viss form och vi gor ungefar samma saker varje vecka. Vi ar sallan hemma en hel dag utan gar oftast ut och traffar vanner, gar en langpromenad, gar pa softplay eller till lekparken.

Aven kvallarna verkar plotsligen ha blivit lite rutinartade - alldeles utan att vi forsokt fa det att bli sa. Ben kommer hem fran jobbet runt 18 tiden och da brukar vi ata middag. Nar middagen ar uppaten och diskmaskinen fullastad kikar vi ibland pa tv med Nils innan det ar dags for kvallsbadet klockan 19. Att bada och fixa iordning barnen infor natten brukar ta en halvtimme eller fyrtiofem minuter och sedan ar det nattning som galler. Ben laser for Nils och stannar med honom tills han har somnat och jag ammar och lagger Sofia. Nar bada barnen sover brukar vi stada undan lite har nere. Vardagsrumsgolvet brukar vara fyllt av bilar, lego och pusselbitar.... Runt 21 tiden sjunker vi ner i soffan och surfar antingen (som jag gor nu :-)) eller tittar pa nagon film. Vi tittar oerhort sallan pa tv.... Mellan 22.30 och 23 hagrar sangen. Jag ammar Sofia igen och forhoppningsvis sover vi sedan fram till tva eller sa da det ar dags att ata igen.

De har vanliga vardagarna och vardagskvallarna ar ju de som man aldrig kommer att komma ihag direkt nar man tanker tillbaka och undrar var tiden tagit vagen. Jag kan inte ens komma ihag vad vi gjorde for exakt en vecka sedan.... for oftast ar det ju bara de lite mer speciella dagarna och handelserna man dokumenterar. Fast pa nagot satt ar det nagot ratt mysigt och bekvamt med de har vanliga dagarna och kvallarna ocksa.

Sa har ser det ut hos oss ikvall:

Tvatten hanger over hela koket. Jag hoppas den torkar snart for jag AVSKYR att ha tvatt hangandes overallt i huset. Men det blir ju garna sa nar man inte har nagot tvattrum. Ser ni fonstret dar bakom tvatten? Det ar snart ett minne blott for idag har vi bestallt altandorrar som ska ta dess plats. Underbart att slippa hoppa in och ut genom fonstret i sommar :-).

Lite fruktsallad ar aldrig fel en mork och regnig tisdagskvall i Mars

Ben sitter o softar i soffan och ar inte alls speciellt intresserad av att vara med pa bild ;-)
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5309078451465530418" />
Hur ser en vardagskvall ut hos er?

I morgon har vi tid hos en barnlakare som ska kolla att allt ar ok med Sofia trots att hon inte gatt upp sa mycket i vikt som hon borde. Jag har en mental lista med fragor som jag hoppas fa svar pa. Med tanke pa hur uruselt mitt minne ar just nu sa borde jag nog skriva ner den dar mentala listan istallet for att forsoka halla den i huvudet.

Nu ska jag lagga datorn at sidan och satta mig och lasa lite i Stieg Larssons tredje bok. Ar det bara jag som tycker att den ar lite seg?? Jag tror i och for sig att det faktum att jag somnar sa fort jag last en eller tva sidor gor att jag inte kan komma in i den riktigt...

8 comments:

Desiree sa...

Hej Millan, kul att få läsa lite om just din vardag och få se lite vardagsbilder. Jag tror att det liksom blir vardag på något sätt för oss alla vart man än befinner sig. Det kanske inte är jättespännande alla gånger men sammtidigt ändå skönt med att ha vissa rutiner. Jag tror just att rutiner är något som är ännu viktigare under just småbarnsperioden. Oj du ska veta att tvätt hänger det hemma hos oss också fast jag inte heller tycker att det ser så snyggt ut. De stora lakan brukar jag dock hänga nere i våran källare så att jag slipper se dessa. Men det mindre torkstället orkar jag inte alla gånger bära ner i källaren så det får stå uppe i matsalen. Ha det bra och sköt om dig. Hoppas att det går bra hos läkaren imorgon med Sofia och hennes vikt. Du ska se att det blir bra.

Kramis.

Mia sa...

Känner igen våra vardagsrutiner i era. Middag vid 17:30, bad vid 18:30, välling kl 19 och nattning 19:30. Plocka o städa lite och sen hälla sig i soffan med en kopp thé. Läggdags för mig senast 21:30! :-) Vilken station i Bristol var det jag skulle beställa biljett till? Kram!

Anonym sa...

Hej, visst kan vardagslunken ha sin charm! Jag är sån att jag kan till och med kan tycka om när semestern är över och allt återgår till det normala! För visst skulle inte de där speciella ögonblicken vara särkilt speciella om man levde så varje dag!

Allt är säkert bra med lilla Sofia. Tilda slutade också gå upp i vikt efter just fyra månader. Fram tills dess hade hon ökat massor varje vecka och plötsligt så gick hon några hundra gram i månaden istället. Vi låg inlagda på Barn ett dygn för koll, men allt såg ok ut. Därimot fick vi rådet att börja med lite gröt och mat redan från fyra månader. Vid fem månader så åt hon en portion gröt och en barnmatsburk om dagen! Och inte gick hon upp i vikt fortare för det!!! Hon hade bestämt sig för att vara liten!

Det är tydligen ganska vanligt att de "planar ut" vid just fyra, fem månader. Det kallades amningspuckeln eller nåt sånt! Men jag skall hålla tummarna för er, för jag minns hur stressande det är. Särkilt när man träffar jämnåriga som ser ut som små buddhas i jämförelse!!!

Ha det gott - Kram Malin O

Millan sa...

Desiree - jo men visst ar det sa att det ar lite skont med vissa rutiner. Ska jag vara arlig sa brukade bara tanken pa att ha ett inrutat liv fa det tat krypa i kroppen pa mig men med smabarn sa blir det verkligen vadigt mycket lattare med lite ordning och reda :-).
Jag hoppas ocksa att Sofia har okat i vikt idag och att lakaren vi traffar kan ge mig lite rad men framfor allt att det gor att jag kan sluta oroa mig...
kram

Mia - Jag brukade alltid fa lite panik om jag inte gatt och lagt mig vid 21 tiden men nu har jag blivit mer av en kvallsmanniska igen... och sitter ofta uppe lite for sent (for mig). Oftast hinner klockan bli nastan elva innan jag ramlar i sang... inte sa bra for da ar jag helt slut pa morgonen och efter flera amningar..
Marborough Station heter busstationen du ska betalla till! Nu ar det inte alls sa langt kvar!! :-)
kram!

Malin - lite sa dar att jag kan langta till vardagslunken ar faktiskt jag ocksa. Inte till jobb och slit direkt men det dar invanda och lite trygga... och det ar ju absolut sa att man njuter mer av de dar sarskilda tillfallena om man inte upplever dem varje dag!
Sofia gick upp som hon skulle till 8 veckor och sedan dess gick det nerfor kan man saga. Eller rattare sagt... eftersom hon inte gick upp mer an 100 gram pa 7 veckor efter det sa pekar ju kurvan nerat aven om hon inte gick ner i vikt. Sedan dess har hon gatt upp sammanlagt 450 gram vilket ar ok men anda gor att hon nastan faller av den kurva hon ligger pa nu ocksa. Jag hoppas fa lite konkreta tips och framfor allt hoppas jag att lakaren ska lugna mitt oroliga mammahjarta idag...
kram!

Anna, Fair and True sa...

Tur att du har bloggen så att du kan gå tillbaka senare och kolla "vad var det nu vi gjorde första veckan i mars 2009?"! :)

Så ni har trädgård men inga dörrar ut dit?? Skumt! Eller ni kanske har gått genom ett annat rum?

Fruktsallad är mums! Fast ibland är jag lat och orkar inte skära upp så många sorter :)

Jag har inte läst någon av hans böcker eftersom de fått så blandad kritik och mest dålig tycker jag. Funderar på att se filmerna istället. Då slipper man alla detaljer och sådant som är just det den mesta kritiken handlar om.

Saltistjejen sa...

Vilket bra inlägg Millan! Kul att ta del av er vardag. Faktum är att jag faktiskt gillar just vardag. Visst r det superkul att göra ngt nytt eller roligt också. MEN jag gillar vardag. Låter säkert trist, men det är skönt. Livet består ju trots allt till största delen av just vardag. Så om man triv med sin vardag så har man ju ett gansak bra liv för det mesta... ;-)
Sedan kan man ju alltid piffa till sinv ardag lite ibland. Utan att för den skull göra ngt alldeles extra, så kan små saker göra att vardagen får lite mer guldkant!
Hoppas nu det går bra imrogn hos läkaren! Bra om du skriver ner dina frågor för det är lätt hänt att man glömmer allt man vill veta när man väl sitter hos läkaren.
kramar!!

Jenny sa...

Hoppas allt är ok med lilltjejen, vissa människor är ju helt enkelt bara smalare och lite spädare av naturen :-). Det där med tvätt överallt... Vi har både tvättstuga och allt i huset, men nog sjutton står tvättstället framme jämt, för här har nog aldrig någon hört talas om torkskåp och det är ju inte direkt alla kläder som man vill tumla sönder :-/. Stor kram!

Millan sa...

Anna - ja visst nu kan jag ga tillbaks och kika pa vad vi hade for oss en helt vanlig kvall 2009! :-)
Jo man kommer ut i tradgarden genom en dorr ifran koket men eftersom vi byggt en altan utanfor sjalva matsalsdelen av koket sa vill vi ju kunna ga direkt ut pa den utan att behova ta oss ut i tradgarden och sedan upp pa altanen. Ska bli sa skont med dorrar!!
Jag gissar att filmerna blir mer spannande om man inte last bockerna! Men enligt fransyskan jag traffade i parken i dag sa blir tydligen aven tredje boken valdigt bra tillslut... sa jag hoppas pa det ;-). Jag visste inte att de fatt dalig kritik. Jag har nog bara hort bra saker om dem forrut...
kram

Saltis - det ar helt klart kanon om man trivs med vardagen for den upptar ju storsta delen av livet!! jag tycker faktiskt ocksa att vardagen kan vara valdigt mysig. Speciellt trevlig ar den nu nar jag ar mammaledig ;-) och inte behover anvanda kvallarna till att stressa med allt som maste forberedas infor morgondagen!
Det gick bra hos lakaren!! TYckte jag fick bra svar pa allt!! Kram

Jenny - ja hon kanske helt enkelt bara kommer vara en liten manniska. Lang ar hon ju... bara lite smal och jag tycker anda inte hon ser mager ut. Vi far hoppas att tillagget gor sitt till sa att liten lagger pa hullet lite.
Visst ar det for trist med tvatt hangandes over hela huset! Men jag haller med dig om att man ju inte vill tumla allt... tycker var tumlare gor sa att kladerna tappar fargen!
kram