CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 5 mars 2009

Sjukstugan fortsatter...

Ben har magsjuka och ligger under tacket och frossar. Stackarn ar helt likblek och ser verkligen dalig ut. Jag mar illa rent psykologiskt eftersom jag nu undrar om hela familjen kommer spendera de narmaste dagarna med att krakas. Hoppas inte! Sofia behover verkligen halla kvar i allt hull hon kan sa nagon kraksjuka vill jag inte att hon ska fa.

Sofia ar vralforkyld med ogoninfektion och hosta som riktigt skraller. Med tanke pa Nils astma sa ar jag lite latt paranoid sa fort nagot av barnen ens flamtar lite... men enligt barnlakaren vi traffade i gar sa ar det inte tal om nagon astma utan bara en forkylningshosta.

Besoket pa barnsjukhuset i gar gick bra!! Jag blev, som alltid, imponerad av lakaren vi traffade dar. Det klagas sa mycket pa den engelska sjukvarden att jag alltid forvantar mig det varsta men so far so good. Hon tog god tid pa sig och kollade det mesta kan man val saga och jag fick ur mig det jag oroat mig for. Summa summarum ar att Sofia ar frisk men maste lagga pa hullet. Jag har gott om mjolk men uppenbarligen ger den henne inte tillrackligt med kalorier sa jag maste helt enkelt borja ge henne tillagg for att hon ska fa i sig det dar lilla extra. Trist... men sa ar det. Jag ska skriva ett annat inlagg om amning har jag tankt men sa ar det alltsa och i gar fick Sofia saledes smaka nagot annat an brostmjolk for forsta gangen och hon slok en flaska utan bekymmer (efter att ha ammat i 20 minuter... sa det sager ju lite om hur mattande min mjok verkar vara). Tanken ar nu att jag ska ge flaska och brostet vartannat mal sa far vi hoppas att det blir bra.

Nu hoppas vi att SMA och Dr Brown ska hjalpa lillan bli lite rundare

Helt tvartemot vad vaderleksprognosen lovade sa ar det toppenvader i Bristol idag. Soligt och fint men kallt!! Jag tog med mig barnen till parken pa en prommis i morse for att vi skulle fa lite frisk luft. Val dar traffade vi en till mamma med tva sma barn som var ute i samma syfte som oss. En jatte trevlig och bubblig fransyska visade hon sig vara. Nar hon fick reda pa att jag var svensk sa hon (och nu galler det att ni forsoker tanka er detta med en riktigt breeeeed fransk brytning):

Fransyskan: Oh you are Swedish? You are SO LUCKY! You have the millenium guy!
Millan: ????????? Det enda jag kan tanka pa ar Millenium Stadium i Cardiff.. fattar ingenting!
Fransyskan: You know... the millenium guy... Stiiiiiiiiiig.
Millan: Ahhhhh you mean Stieg Larsson. The author?? (fortfarande valdigt forvirrad).
Fransyskan: Yes!! He is brilliant! I have just finished reading the third book in frrench. I loved them. And now the movie is out too. Can't wait until it's been translated to french.
Millan: Skrattar och tar fram sista delen fran korgen under vagnen och visar att aven jag laser dem.

En ratt otippad konversation kan man saga men en riktig humorshojare! Helt olikt de engelska mammor jag brukar smaprata med i parken bjod hon genast med oss hem pa kaffe men med tanke pa Bens magsjuka avbojde jag. Jag hoppas jag springer pa henne igen dock!

Hall nu tummarna for att Sofia, Nils och jag slipper den hiskeliga magsjukan... hu...

13 comments:

Saltistjejen sa...

neeeej! har ni också drabbats av magsjukan!!!!! å jag tycker synd om Ben! Här är Lill-Snorpan fortfarande sjuk. Så idag är jag hemma med henne. Vi fick dock tipset att testa laktosfri formula så det ska jag köpa idag. De kan tydligen bli laktosintoleranta när de är magsjuka. Hade ingen aning om det!
jaja, man lär så länge man lever.
Bra att du börjar ge Sofia formula också som kompensation. Tycker det låter jättebra eftersom jag vet hur jobbigt och energislukande det är att försöka amma trots att det inte ger full mättnad. Jag pumpade ju hela tiden vilket räckte i stort sett hela de första 6 månaderna men det var skitdrygt att pumpa så länge!!!! Så nej, jag var bara glad när hon gick över helt till formula faktiskt. och det har fungerat jättebra. Ja tills nu med magsjukan då, men jag hoppas att det ska bli bättre med en laktosfri variant.
Du vad liten hon ändå är fortfarande Sofia! Haha! Tänkte på det när jag såg bilden av nappflaskan bredvid burken med formula och sedan i hennes händer! Den ser liten ut bredvid burken men stor u i hennes händer! :-)
Man glömmer så snabbt hur små de var eftersom de växer så snabbt! Jag ahr redan glömt hur liten E faktiskt var bara för ett par månder sedan.
Kul med fransyskan! Bytte ni telefonnummer? Isåfall kan ni ju alltid höras ngnannangång och träffas på en kaffe!
Stor kram till er alla nu!

Anonym sa...

Hej, vad skönt att allt gick bra hos doktorn. Och lite ersättning är väl kanon. Kan ju vara skönt att slippa vara mjölk-ko 24 timmar om dygnent!

Härligt med din nya bekant i parken. Jag var och såg filmen i söndags och jag blev positiv överaskad. Jag har läst böckerna och då brukar man ju generellt bli besviken när man sen ser filmen. Den var en riktig höjdare faktiskt. Jag var lite rädd att filmen skulle bli en typ av Beck-film (jag gillar iof Beck) men det var den inte alls. Hög klass!

Hoppas ni klarar er magsjukan i familjen. Jag skall hålla tummarna! Vi hade influensan hela familjen i början av februari. Ingen höjdare alls. Inte lätt att ta hand om barnen när man själv ligger i 40 graders feber...


Krya på er - malin o

Desiree sa...

Usch, jag ska verkligen hålla tummarna för att du slipper magsjukan. Just magsjuka är bland det värsta jag vet. Om ni har två toaletter skulle jag använda den som Ben inte använder och sedan är god handgygien jätteviktigt. Men sedan kan man inte göra så mycket utom att hoppas på det bästa.

Vad bra att det gick bra med Sofia igår. Skönt att veta att allt är ok. Tycker inte alls att du behöver se det som något nederlägg att hon behöver lite ersättning. Det kommer bli jättebra och snart växer hon ännu mer så att det knakar.

Ha ha vad lustigt den där konversationen med fransyskan. Jag hade verkligen fattat noll. Tur att du hade läst boken och fattade på vad hon menade till slut. Usch sköt om dig och hoppas att barnen snart blir friska och att Nils slipper få den där förkylningen så att han inte får astma igen. Krya på er i sjukstugan. Du får njuta av det fina vädret så länge.

Anne sa...

Neeej, utbrister även jag. Inte roligt alls, jag håller tummar och tår att inte hela familjen blir däckad nu utan att bara stackars Ben är den som fick eländet denna gång.
Stackars lilla sötnosen Sofia som blivit så förkyld och hostar, men vad skönt och vilken lättnad med läkarbesöket och att lilltjejen bara behöver lite mer kalorier. Det där med amning och ett inlägg om det vore väldigt intressant läsa om nån gång.
De flesta av mina mammakompisar brukar ha mycket att säga i det ämnet, men sällan man ändå hör så mycket om det utan det tas för givet att det dels ska vara så enkelt, naturligt och räcka till. Många de jag känner har upplevt amningen som en kamp, en pina med tårar och smärta för att ens få det att funka.
Vilket roligt och uppiggande möte, barn öppnar verkligen upp dörrar för nya kontakter.
Jag har hört om flera liknande grejer här, en stund i parken och snack med en annan mamma och vips så är man hembjuden på kaffe.
Jag tycker det är så roligt med Stieg Larssonböckerna och att de blivit sån succé. Jag känner mig riktigt personligt stolt :) Köpte den första boken på engelska (förstås) till min amerikanska granne när hon nyligen fyllde år. Hon verkade lite skeptisk, ska bli intressant att höra vad hon tycker. Det är ju löjligt, men när man introducerar nåt svenskt vill man så gärna att det ska uppskattas..
Fredag och helgen på intåg, hoppas nu att ni alla i familjen mår bra och får en bra helg! Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att det inte var något annat än att ge lite ersättning... Känner igen det!!! Här är allt bara fint, har varit ledig idag och det är himla skönt! Hoppas att nå håller er friska o Ben blir bättre, snart kommer väl Mia över??? Ha det bra, många kramar Emma

Cecilia sa...

Nej era stackare.Stackars Ben,det är då inget roligt alls att vara magsjuk usch och fy.Hoppas att sjukstugan snart övergår till att bli en frisk stuga.
Jag har fortfarande inte läst hans böcker,Stiegs alltså,men jag har ett par av honom.
Hur är engelsk välling?Amerikansk välling smakar riktigt illa.Tindra spottade och såg inte alls glad ut då vi provade det på henne så vi får fortsätta med hederlig semper.
Hoppas ni kryar på er snarast.
Kram

Anonym sa...

Stackars er! Hoppas verkligen att ni andra inte blir smittade nu men det är ju inte så lätt att komma undan när man bor under samma tak.
Skönt att lilla sötnosen är frisk vad gäller växten och vi får hoppas på att SMA fixar dit lite extra pounds på henne.
Vi kör med Aptamil Easy Digest (ännu) eftersom Leon gavs det på BB. Är det läkaren som rekommenderade SMA av något speciellt skäl?

Vad skoj att du träffade på en trevlig fransyska som läser samma bok som du.
Jag har laddat ner en av hans böcker som talbok men har inte lyssnat ännu.

Ha det bäst!
KRAM!

Anonym sa...

Hihi, jag älskade hans böcker. På söndag skall jag & Helena se den på bio.
Hoppas att Ben snart mår bättre. Hoppas att flaskan hjälper & att lill fisen snart går upp en massa i vikt. Snart syns vi ! Hör av dig om du vill ha ngt fr taxfreen i Mexico. Kramar i massor.

anna of sweden sa...

Och så skickar jag lite "tumhållning" och krya-på-sonen-hälsningar från Philadelphia!

Musikanta sa...

Din Sofia ser inte särskilt mager ut tycker jag! Hon är ju jättesöt och alldeles lagom tjock tycker jag. Fortsätt amma henne så ofta du kan.

Mirren (min yngsta dotter)ammade Lillmirren varannan timme i 8 månader - även på natten. Och bägge brösten varje gång. Det finns i alla fall ingenting som går upp mot mammamat...

Mia sa...

Åh nej vad trist att både Ben och Sofia är dåliga. Hoppas du och Nils klarar er och att sjuklingarna kryar på sig snabbt. Jag fick hämta hem Oscar från dagis i onsdags för de trodde han höll på att bli magsjuk. Men det var bara hans nya medicin för magen som spökade lite. Förstår att det känns lite trist att behöva ge Sofia ersättning när ammningen funkar den här gången, men är bevisligen hungrig om hon slukade en hel flaska! Och se på Albin o Nils, de har ju klarat sig bra! :-)
Vi ska gå och se "Män som hatar kvinnor" på bio snart. Älskade alla tre böckerna och har höga förväntningar på filmen.
Kram

Millan sa...

Saltis - stackars snorpan. Hoppas hon ar battre nu. Det blev en riktig langkorare for henne! Jag hade heller aldrig hort att de kunde bli laktosintolleranta vid magsjuka... sa skumt. Men bra om det hjalper. Vi gav ju Nils laktosfritt tillagg och senare mjolk eftrsom hans mage inte alls madde bra av mjolk. Skont nog har det rattat till sig och det senaste aret har han druckit mjolk som vanligt!
Ja hon ar fortfarande ratt sa liten... men hon vager i alla fall over 5 kg nu! hurra!!
Jag kan inte fatta att du orkade halla pa att pumpa i 6 manader. Jag har aldrig fatt det att funka... far bara ut nagra matskedar. Gissar att pumpen jag har inte passar mitt brost sa bra...
kram!

Malin - nej fy sjutton for att bli sa dalig nar man har sma barn att ta hand om. Man kan ju inte lagga sig med tacket over huvudet som man brukade langre!!
Vad kul att filmen var bra. Jag ska absolut se den nar den kommer ut!! kram

Desiree - Tyvarr har vi bara en toalett... nar det gar magsjuka sa onskar man sig verkligen tva!! Men som tur var verkar det otroligt nog som om i klarade oss. Sa jag undrar lite om det var matforgiftning... men jag undrar om det kan halla i sig sapass lange?
Det dar med att ge tillagg ar lite kansligt. Jag ska skriva ett inlagg om det har jag tankt... det finns sa manga asikter om det. Men i slutandan lyssnar jag i det hra fallet pa lakaren och forsoker tanka pa att hon trots allt snart ar 5 manader och har helammats tills nu. Huvudsaken ar ju att hon mar bra!!!
kram

Anne - ja den har gangen verkar det faktiskt som om vi andra klarade oss fran magsjukan. Det kanns annars som om hela familjen brukar fa det nar det val har borjat!
Ja amning ar ett ratt intressant, och valdigt kansligt, amne. Alla, bade de som har och inte har barn, brukar ha nagot att saga om det. Jag onskar av hela mitt hjarta att jag kunde salla mig till skaran som tycker att det gar latt ...
Jag ar precis som du... jag blir personligt stolt om nagot svenskt gar bra! :-D
Kram!!

Millan sa...

Emma - hej! Hade tankt ringa dig i gar men sa kom kompisar over pa middag och plotsligen gick dagen utan att jag fick ringt. jag ska forsoka i veckan igen :-)
Ja nu kommer Mia snart!! :-) kram

Cecilia - Jag rekommenderar verkligen Stieg Larsson trilogin. Den var kanonbra tycker jag! Fast jag kampar lite med sista boken da.... men det handlar nog mest om att det ar ratt mcyket detaljer och jag somnar ifran pa ca 5 minuter varje kvall och da kommer jag ju ingen vart.
Det finns inte alls valling i England utan det ar tillagg i olika former som galler. Nils gav jag helt enkelt 'follow on milk' da han annars skulel fatt valling men det ar inte alls samma sak. Istallet for att matta som valling gor sa ar den lite tunnare for att barnet inte sks dricka sig matt pa mjolk. Jag funderar lite pa att prova valling pa Sofia och i sa fall kopa hem over natet... vi far se. kram

Jess - nej det brukar ju nastan bli sa att hela familjen blir sjuk nar nagon val borjat krakas... men inte den har gangen alltsa. Sa skont!!!!
Vi gav Nils SMA eftersom det var det som fanns pa BB har da och darfor den mjolk jag kanner till. Jag fragade lakaren nu och hon sa att de ar jamngoda s a det ar helt upp till var och en vad man vill ge. Det jag tycker ar bra med just SMA ar att den ar sa latt tillganglig. Den finns i de flesta affarer... till och med pa de sma metro butikerna..
kram

Malin - hur var filmen? Tyckte du om den? Gor det nagot att manliksom vet hur det slutar??
Jag kan inte fatta att du snart aker till Mexico... helt otroligt. Din lyckost! kram

Anna - det funkade med tummhallningen :-D. Vi andra blev i alla fall inte sjuka!

Musikanta - nej det ar nog lite svart att fa fram litenheten pa ett foto. Eftersom hon helt stannade av i vaxten sa ar hon dessutom i proportion och ser inte lang och mager ut tex. Hon ar bara lite liten hela hon. Jag fortsatter amma lika mycket som forrut sa hon far fortfarande samma fran mig. Bara lite extra kalorier fran tillagget hon far tva ganger om dagen nu ocksa.
HIttills har jag ammat henne varje till varannan timme hela tygnet runt och eftersom jag har mycket mjolk men hon anda inte gar upp sa maste hon fa de dar extra kalorierna nagon annanstans.

Mia - jassa har han fatt medicin for magen nu. Stackarn som har magproblem... det ar inte roligt! Men skont om det inte var magsjuka!! Vi har nog klarat oss den har gangen o det kanns jatte skont. Magsjuka ar vidrigt!
ja bade Albin och Nils blev det ju folk av ocksa sa det ska nog ga bra for Sofia med :-D.
Kram