CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 23 mars 2009

Fredagstema pa en mandag

Idag ar det mandag och da blir det fredagstema for min del :-). Ben och jag firade 10-ars dag i fredags sa hela familjen packade in sig i bilen och korde till sydkusten dar vi spenderade en langhelg. Toppenharligt!! Mer om det senare i veckan.

Fredagstemat som jag missade pa grund av ovan namnda resa ar bestamt av Erica och ar: Mitt Smultronstalle. For er som last min blogg ett tag kommer det sakert inte som nagon surprise att mitt smultronstalle ar vart sommarhus pa vastkusten. Jag har ju visat bilder och skrivit om det forrut - flera ganger till och med. Men sa har pa varkanten ar det inte helt fel att titta pa gamla foton av landet (som vi kallar sommarhuset fast det inte alls ar pa landet utan vid kusten...) och dromma sig bort till sommaren.

Sommarstallet har funnits i var familj sedan 1975 och jag vagar nastan lova att alla i familjen ser det som sitt smultronstalle. Det finns inte ett stalle pa jorden som far mig att kanna mig sa lugn och lycklig som landet och det tillhor absolut en av mina favoritsysselsattningar att sitta pa altanen dar och se solen ga ner i havet.

Jag pratade med mormor idag om hur glad jag ar att de kopte sommarstallet for det har gett oss i familjen ett stalle dar vi alla kan kanna oss hemma och som gor att vi traffas valdigt ofta under somrarna. Sedan jag flyttade till England blir ju besoken inte lika tata for mig men den har sommaren hoppas jag kunna gora det mesta av mammaledigheten och vara hemma extra lange. Min mammalediga sommar med Nils var vi hemma i sex veckor och bodde da flera veckor i sommarhuset. Jag raknar den sommaren till den allra basta i mitt liv och jag hoppas vi har turen att fa en lika fin sommar det har aret!

Nils relaxar i en solstol pa landet


Moster Agneta och Mamma ute pa Hono





Fler fredagsbloggare hittar ni i listan till hoger pa bloggen!

15 comments:

Desiree sa...

Jag visst nog att detta skulle bli ditt smultronställe och det förstår jag verkligen. Du har ju visat många fina bilder tidigare från erat ställe på västkusten och dessa bildern du visar idag är ju också helt underbara. Hoppas att du kan få många underbara veckor där i sommar. Just västkusten med sina bara klippor är ju helt underbart vackra. Jag tycker jättemycket om det landskapet. Det lät som en väldigt trevlig och mysig ursäkt för missat fredagstema med 10-års jubilum och att fara ner till kusten hela familjen och ha det mysig ihop. Ha en bra vecka. Snart är det sommar och snart är du på plats i ditt smultronställe. Tror du att du kommer att vara på plats redan till midsommar?

Anne sa...

Precis som Desiree skriver anade jag också att detta skulle bli ditt smultronställe. Som sagt, du har visat så fina bilder förut och i text och bild berättat hur mycket detta ställe betyder. Det måste vara väldigt speciellt att ha ett ställe som sammanför alla. När ni är vuxna och bor här och där, men kring sommarhuset kan ni samlas och ha det som en gemensam punkt där ni alla trivs och mår gott. Fint också att det går vidare i generationer, nu får dina barn uppleva somrar där och skapa egna minnen att ta med sig upp i vuxenålder.
Så ni har firat 10 års jubiluem, stort grattis i efterskott! Åren går snabbt eller hur? Å ena sidan kanske det känns som igår du mötte Ben där i huset under ditt studieår (om jag inte minns helt tokigt) och nu har vi egen familj.
Vad mysigt det låter med en långhelg vid sykusten. Läser och ser gärna bilder därifrån. Skulle väldigt gärna se mer av den engelska sydkusten, en liten dröm jag har...

Mia sa...

Ett självklart smultronställe för dig! Det är sååå vackert där ute med utsikten över havet och en kort promenad ner till stranden. Förstår att du tycker så mycket om det. Och det blir ju lite extra speciellt eftersom din släkt ofta samlas där på sommaren, det blir en mötesplats för alla.
Vi får skriva ett gemensamt fredagstema på fredag du och jag! ;-) Ses i morgon! Kram!

Millan sa...

Desiree - :-) ja landet ar helt klart mitt sjalvklara smultronstalle! Det lugn jag kanner darute har jag svart att hitta nagon annanstans. Tyvarr blir det nog ingen midsommar dar i ar. Har en kompis har som ska ha barn i de vevorna sa da vill jag vara kvar har. Vi aker istallet i slutet av juli och ar hemma hela augusti sa jag hoppas pa fint vader da! kram

Anne - just det som du skriver att det ar en gemensam knytpunkt och inte nagons hem ar ratt viktigt och gor ju att alla kan kanna sig hemma och det ar inte nagon som maste fixa och greja for alla andra. Jag kanner mig dock lite dum som aldrighar tillfalle att vara hemma nar de har sina 'arbetarhelger' da hela slakten samlas for att mala och fixa infor sommaren.
Den engelska sydkusten ar verkligen fin! Ar det bara fint vader sa ar jag lika garna dar som nere vid medelhavet. Fina langa vita sandstrander!! Jag ska lagga ut lite foton i morgon for idag ar det dags for bilder fran Bristol :-).
Du far helt enkelt ta en resa till engelska sydkusten i framtiden sa moter vi upp er dar :-). kram

Mia - ja det ar en himla bra plats for alla att traffas pa utan att man behover kanna att man tranger sig pa hemma hos nagon.... Jag ar valdigt glad att vi har det! Ja pa fredag skriver vi ihop om vad vi skulle gora om vi vann 10 miljer var det va?? :-). I dag lyser solen har... tank om det kunde halla i sig. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Grattis i efterskott på 10-årsdagen!
Ser ut som ni har haft många roliga dagar på smultronstället!

Annika sa...

Smultronstället ditt var inte oväntat!! DET var inte mina heller i fredags ;.)
Vi bloggare börjar känna varandra VÄL nu, det är kul!!
Hoppas du får många sköna veckor på ditt smultronställe i sommar!! Underbart!!
När åker ni?
GRATTIS till 10 årsdagen!!
Time flies when you're having fun!!!
KRAMAR!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

åååh grattis till 10 års dagen, vad mysigt emd en långhelg på sydkusten! underbara bilder!! kramkram

Emmama sa...

Fina bilder på ett riktigt mysigt ställe! Tyvärr har vi inte kvar det sommarställe som mormor och morgar ägde förrut utan det såldes för någon sommar sedan. Hoppas verkligen att vi får tillgång till nåt annat sommarställe framöver! :)

Kram och trevlig kväll!

Millan sa...

Anna - tack! Ja fran sommarstallet har jag nog mina topp 10 basta minnen tror jag :-). kram

Annika - Ja sa ar det verkligen! Jag kommer pa mig sjalv med att tanka pa er bloggare mycket i mitt 'verkliga' liv nu ocksa. Om jag ser nagot som paminner om nagon av er eller liknande!
Jag hoppas att det blir en riktigt riktigt fin sommar i ar. Det behover vi nu efter flera trakiga pa raken! Vi aker nog hem i mitten/slutet av juli och stannar tills i slutet av augusti. Men forst ska jag aka hem en vanda med barnen nu i April. Nasta lordag bar det av :-). kram

Lotta - tack! Ja det var en riktigt mysig helg. Jag ska lagga ut lite bilder i morgon eller torsdag! kram

Emma - Sa trist att ni inte har kvar ert sommarhus. Det ar verkligen toppen att ha en sadan samlingsplats for den lite mer vidgade familjen. Hoppas att ni kommer ha tillgang till ett i framtiden!! kram

Anonym sa...

Ha ha, det är som Annika skrev - vi bloggare känner varandra ganska väl vid det här laget...
Vad härligt att ni kan samsas i sommarstugan hela släkten - det kan ju tyvärr inte vi, trots att det bara är min familj + moster (och mormor) :-( Verkligen jätteledsamt och det var en bitterljuv känsla när mina föräldrar köpte den nya sommarstugan förra året. Jag har dock fina minnen från när jag var liten och vi samlades allihop + morfar och gammelfarmor i stugan - så jag kan tänka mig hur härligt ni har det om somrarna!
Naturligtvis ska du ta tillfället i akt och njuta så länge som möjligt i sommar - hur länge blir det?
Stor kram!

Västmanländskan sa...

Härliga sommarbilder!

Jenny sa...

Vilka härliga bilder! Och vad lustigt att du nämner just Hönö, en av mina nära vänner kommer just därifrån :-). Världen är liten, som sagt! Kram!

Anonym sa...

Just den flaggstangen har ja oxa bild pa....hihi

leopardia sa...

Grattis i efterskott!
Och oh, jag vill oxå ha ett sommarställe på västkusten nu! Underbart!

Millan sa...

Petra - Vad trist att ni inte kan umgas i stugan allihopa. Jag tror jag kommer ihag att nu namnt det innan.... Jag ar glad att vi hittills i alla fall kunnat samsas och traffas pa kraftskivor osv allihopa. Vi borjar bli sa manga nu bara sa vi kan inte vara dar allt for manga natter ihop ...
Jag hade planerat att aka hem i mitten/slutet av juli och stanna hela augusti men just nu ra Nils otroligt trotsig sa fortsatter det sa vet jag inte om jag fixar vara ensam med bada barnen sa mycket... Vi far se. Det blir val lite av ett test nu nar vi ar hemma. kram

Vastmanlandskan - tack :-)

Jenny - Ah Hono ar en himla mysig del av varlden. Dar ligger en av mina favoritresturanger!! :-)

Ulle - hihiihihihi ja och det ar det inte manga som har :-) kram

Leopardia - tack!! Ja det ar himla mysigt att ha ett sommarstalle att vara pa under somrarna. Jag hoppas pa en fin sommar i ar!