CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 26 mars 2008

Paskveckan

Trots min brutna ta hade vi faktiskt en riktigt trevlig Paskhelg i slutandan. Det ar ju alltid lika roligt med besok hemifran och aven om jag inte kunde spendera dagarna med tjejerna sa tog vi vara pa kvallarna da vi satt och snackade i timmar (fraga Ben!! ;-)).

Jag ager knappast nagot paskpynt alls men lite pyntade vi i alla fall. Nils fragade om tomten skulle komma nar han sag mig kla paskriset..


Vi at en massa godis i helgen men valdigt fa agg. Nagra fa kokta med Kalles blev det dock till frukost. Pa paskaftonskvall at vi Lemon Chicken och bara tog det lugn (jag hade ju inte sa mycket val da...)

Nils var inte utkladd till paskkarring men holl en egen show pa kokson

Nils njuter av sina paskpresenter... leksaksbilar o Marabou choklad

I sondags var vi tjejer forst pa bio och sag 'The Other Bolyen Girl' som jag verkligen rekommenderar. Om man gillar 'Costume Dramas' och historia vill saga. Jag gillar bada sa den har filmen var en riktig fulltraff for mig! (Mamma - du skulle alska den har filmen!!!).

Pa kvallen var vi ute och kakade med tjejganget har i Bristol. Vi var pa stammisstallet Wagamamas dar man sitter pa langbord och ater Asiatisk mat. Enkelt stalle med god mat!! Jag hade for ovrigt fatt lana Malins traningsskor som var for stora for mig o darfor passade utmarkt nar jag inte ville klamma i lilltan i nagot mindre!!

Nils var inte riktigt kry i helgen och i natten till i tisdags blev han plotsligen ordentligt dalig. Han hostade sa att han kraktes och fick samtidigt magsjuka. Hostandet ar det battre med nu men magen ar INTE bra!! Han far inte behalla nagot han ater och jag borjar bli osaker pa vad vi ska ge honom?? I det har landet sager man att man egentligen bara ska ge dem vatten att dricka men inget att ata eftersom det gor att magsjukan haller i sig langre. Men lustigt nog ar han hungrig o ber om mat och da kanns det hemskt att saga nej! Min mage ar inte heller som den ska men ar inte pa langa vagar sa dalig som Nils!! Hans enda kommentar om det hela var: "Poor Rumpan!" Och jag kan bara halla med...

14 comments:

Anonym sa...

Stackars Nils och stackars rumpan! Vi har också haft en släng av maginfluensan här hemma för ett tag sedan. Det är så synd om dem när de kräks, de blir så himla ledsna de små.

Tycker det låter jättebra att han vill ha mat. Här hemma har jag inte hört något om att man inte skall ge dem mat. Men att man istället bör ge mat som är snäll mot magen. Typ kokt mat osv. Sen skall man undvika mjölkprodukter, men det gör ni väl alltid? Stoppande mat är ju att föredrar för den lilla rumpans skull. Majs och blåbär är ju sånt tex. Blåbärssoppa är ju super i detta läget om han gillar det!

Hoppas att han kryar på sig snart. Det är inget kul med sjuka barn. Och hoppas att du klarar dig! Kram Malin O

www.gottablandat.wordpress.com sa...

stackars nils. e han fortfarande inte bättre? de enda noel ville ha när ghan var magsjuk var äppeljuice, sa de fick han dricka hur mkt han ville, bra med vätska ju.
vd söt han är nils pa fotona och skrattade när jag läste att han fragar om tomten skulle komma när du klädde paskriset ;-) . underbar kommentar fran honom!!
krya pa er!!
pussar o kramar
Lotta

Annika sa...

"Poor rumpan"---Han är ju så söt den lille sjuklingen!
Äppeljuice kan det nog vara ide att prova lite lugnt med. Isglass?
Hoppas du får vara frisk. Magsjukor är ju det värsta man kan råka på...USCH!!
Annars verkar påsken ha varit bara bra, roligt!!

Mia sa...

Skönt att ni fick en bra påskhelg trots lilltån!
Jag pratade med sjukvårdsupplysningen i helgen när Oscar blev magsjuk och kräktes upp allt. De sa att man skulle undvika vatten men däremot för söka ge dem vätskeersättning blandat med lite saft eller juice. Rent vatten är visst inte så snällt för en mage i uppror hur konstigt det än låter!
Vi gav Albin blåbärssoppa när han var dålig för ett år sedan. Han kräktes upp allt i sängen och såg ut som en smurf!
Kram

Petchie75 sa...

Stackars Nils, det är inte kul med magsjuka. Mormor (sjuksköterska) brukar säga att man ska äta lite kokt ris när man är magsjuk.. och gärna med lite av riskokvattnet kvar.
Jag tycker att ert påskris var jättefint - det behöver ju inte vara mer avancerat än så till påsken ;-) och vad kul att du fick komma ut på restaurang trots den brutna tån!

Desiree sa...

Jag tycker du har fixat riktigt fint med påskpynt. Stackare med tån och liten Nils som är sjuk. Hoppas du klarar dig undan magsjukan. Trevligt med besök. Du och tjejerna verkar ha haft det bra även om du inte kunnat hänga med dem på dagarna.

Saltistjejen sa...

Oj Millan! Det låter som om ni har sjukstuga där hemma nu....
Bruten tå, navelbråck och Nils som har en "stackars rumpa"!!!
Fy vad jobbigt. Hoppas vekrligen ni blir bättre snart. Och jag förstår att det är hemst att inte ge honom ngt att äta när han är hungrig.
Jag tror dock att det är bra att äta något trots magsjuka. Har svårt att tro att det skulle förvärra!
Det finns inget värre än att kräkas på "tom mage" tycker jag.
Och kroppen behöver ju ändå lite näringsäm,nen för att bli frisk också?!
Jag tycker milda soppor är bra. Och ev. hårdkokt ägg som sjag stabilisera magen. Även rostat bröd brukar vara bra.
Och självklart mycket vätska!

Påsken verkar iallafall ha varit en jättehärlig helg din brutna tå till trots. Tur det inte var stukad tunga....! Det är defintivt värre när ens tjejkompisar kommer på besök!!!! ;-)

Krya på er nu!!!
Kram!

Anonym sa...

Stackars lille Nils med öm rumpa.
urs va hemskt med magsjuka hos de små.
Jag antar att det är ett gott tecken på att Nils vill äta trots att han är sjuk.
Hoppas att han piggnar till snart.
Jag blir så glad av att se bilder på honom. Han är ju så söt!
Skönt att du fick komma ut lite och umgås med tjejerna. Wagamamas finns här också. Gott, gott!
Sköt om Nils och tån!

Kram!

Anonym sa...

Vad fin bild på påskägg o ris o tupp eller hönan... ser riktigt påskigt ut!!! Här är allt bara fint, men stackars Nils det är inte kul att vara magsjuk! Nu har jag inte många dagar kvar innan jag börjar känns jättekonstigt men så e det, så Elias o jag njuter varje dag o har det så mysigt så!!! Men det känns som om han kommer att försvinna o inte finnas kvar när jag ska jobba för jag har ju aldrig jobbat o haft barn innna... ja lite fjantigt kanske men det är så jag har tänkt o det ej ju helgalet, han finns ju där alltid för oss o det e så mysigt o komma hem nu när han blir så glad... Hoppas att det blir bättre med er så hörs vi vännen! Längtar efter dig!!!! Kramar i massor

Millan sa...

Ar inne en snabbis sa lamnar en gemensam halsning. Tack for alla tips och 'krya pa sig Nils halsningar'. Jag trodde att det borjade bli battre i eftermiddags eftersom han vaknade efter en 3 timmars tupplur och var mycket mer energisk. Han fragade ocksa efter mat (knackebrod) sa det gav jag honom och nagra skedar kram som Elin kommit upp med tidigare. Manga timmar gick utan att han bajsade eller kraktes men nu har han precis blivit dalig igen o blojan sag inte rolig ut. Han dricker i alla fall (applejuice inforskaffades efter era meddelanden) och kissar sa det maste vara ett bra tecken!

Ben kom dock hem fran jobbet ikvall och sag inte bra ut. Han har gatt o lagt sig for snart en timme sedan vilket absolut inte ar likt honom...

Emma - jag lovar att det kommer kannas konstigt at jobba i borjan men man vanjer sig ratt snabbt. Man har oftast inte sa mycket tid att fundera over saken nar man val ar pa jobbet! Men jag forstar att det kanns konstigt nu. Men du fixar det fint!! kram

Sandrissen sa...

Hej Millisen!

Pussa Nilsisen från mig! Hoppas inte du blir liggande också!

Här händer det ingenting än.. phu vad segt att vänta bara...

Vi får höras snart

Pussar och kramar Sandra

Lullun sa...

Oj, oj, oj. Bruten tå och dålig mage. Men allt annat låter bra med er trots allt. Tur det! Krya på er! :-)

www.gottablandat.wordpress.com sa...

ooo krya pa Ben! vad jobbigt att han ocksa blev sjuk :-(

ha de bra gumman!

Millan sa...

Sandrisen - usch jag kommer ihag allt for val hur seg den dar vantan ar efter BF... Man bara gar och kanner efter hela tiden och tror att nagot ar pa g typ en gang i kvarten... Men det hander nog snart!!!!! :-) kramis!

Lullun - ja det har varit sjuka veckan har men jag hoppas det ar pa overgang nu. Nils ar definitivt mycket battre idag!!!

Lottta - Det blev aldrig nagot av Bens magsjuka, han verkade snarare ha feber och grejer. Men han tog en huvudvarkstablett och gick till jobbet i morse sa vi far se hur det ar nar han kommer hem ikvall.... kram