CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 5 maj 2008

Italien

Forra helgen var vi alltsa pa snabbvisit i Italien och hade det sa gott att vi genast angrade att vi inte bestamt oss for att stanna kvar efter helgen. Brudparet hade verkligen gjort allt for att vi gaster skulle ha det sa bra som mojligt!!

Klockan 12 pa lordagen gick vart flyg fran Bristol till Milano dar brudgummen stod och vantade pa oss med en hyrbuss som tog oss vidare till vart Bed and Breakfast. 35 av de 90 inbjudna gasterna kom ifran England och vi var alla med pa samma flyg. Vi bodde pa ett pittoreskt B&B mitt ute pa landsbygden men bara 10 minuters gangvag fran stallet dar brollopsfesten skulle hallas. Perfekt! Det var soligt och varmt sa vi fick ett valdigt bra forsta intryck fran Italien!!

Utsikten fran vart sovrum

Vart B&B

Tradgarden (dar aven vissa av brudparets foton togs)

Nar vi kommit fram till vart B&B (som lag ca 1 timmes resvag fran flygplatsen och ungefar lika langt ifran Milano centrum) hade vi nagra timmar pa oss att bara slappa i solen och sedan kom samma buss igen och korde oss till Milano dar vi gick pa resturang och at god mat. Sedan foljde en lite rundtur pa stan och atande av mumsig glass. Jag insag snabbt att det ar inte ar jatte latt att vara gravid i Italien for all den dar goda maten som man vill smaka pa ska man helst inte ata (en massa goda korvar och skinkor och goda ostar). Jag insag tex efter att ha atit en stor glass att den sakert innehallit agg men da var det ju lite for sent...

Ganget pa vag ut till resturang


Dagen efter var det dags for brollopet och en ny buss kom och hamtade oss vid 11 snaret pa morgonen och tog oss till Saras hemby. Saras foraldrar hade dar pa byns cafe bullat upp med en stor buffee av mat, sotsaker och champagne som intogs ute i solen. Precis innan 12 kom Saras tva basta kompisar fran Italien och hamtade mig, Jana och Delphine och tog med oss hem till Saras foraldrars lagenhet dar bruden var fardig kladd och valdigt nervos och fnissig :-). Dar dracks mer champagne och togs en massa foton och sedan holl Sara ett litet 'tal' dar hon berattade for oss fem tjejer att vi ar hennes basta vanner och skulle vi vilja gora henne aran att ga med henne in i kyrkan? Det ville vi saklart! Det grats och skrattades om vartannat och sedan gick vi till kyrkan som lag ett stenkast ifran lagenheten. Langst med vagen stod alla grannar och tjoade och gratulerade och det var ett evigt kindpussande och en underbar stamning!

Sjalva ceremonin finns det egentligen inte sa mycket att skriva om mer an att saga att den var stamningsfull, helt pa italienska och valdigt laaaaaang!! Det basta med ceremonin var att se hur lyckliga Jim och Sara var men det samsta var att ceremonin kandes valdigt gammeldags och ojamlik. Vi hade fatt en oversattning till engelska och kunde darfor folja med pa vad som sas, och framst kan man val saga att den bestod av en radda med formaningar till bruden om hur hon maste vara som maka och mor nu nar hon ar gift. Kandes lite underligt for oss norbor dar brollopsceremonier kanns lite mer lattsamma...
I ovrigt hade en av Saras kusiner hand om min kamera eftersom jag skulle ga in med tjejerna i kyrkan och hon tog inte ett enda foto darinne sa forutom fotot jag fatt av en kompis och som jag redan lagt ut har sa har jag inga foton ifran sjalva ceremonin.

Efter sjalva brollopsceremonin samlades alla utanfor kyrkan och kastade ris pa det nygifta paret och sedan kom var kara van bussen och korde oss till festlokalen dar mer champagne dracks, det snacksades pa snittar och minglades i vantan pa att brudparet skulle dyka upp och festen kunde borja.

Bruden och hennes far pa vag till kyrkan. Jag vet inte vem som var mest exalterad?! Har ser ni aven Saras bukett som for ovrigt INTE innehall nagra tulpaner. Floristen vann.... men Sara lyckades i alla fall fa tulpaner i alla blomsterarrangemang i kyrkan och festlokalen :-)

Brudparet i ett regn av ris




En glad brud :-)

Brudgummen och hans Best Man Kevin som for ovrigt holl ett kanonbra tal!

Nygifta

Citrontrad kantade festlokalen

I vantan pa brudparet


Festens yngsta gast fordriver vantan med att leka med en boll

Brudparet har anlant och halsas valkomna av agaren av stallet dar festen holls


Nar brudparet var fardiga med fotograferingen sa var det dags att satta sig till bords och ata en 11-ratters middag. Aven om de forsta fyra ratterna bestod av parmaskinkor och andra grejer jag inte kunde ata sa lovar jag att jag inte behovde ga hungrig fran middagen! Forutom parmaskinka och andra lufttorkade kotter av alla olika slag sa bjods det pa bland annat risotto, lasagne, kalv, fisk och kyckling... sa det gick ingen storre nod pa oss! :-)
Efter middagen forflyttade vi oss ut i det vackra vadret igen och dar stannade vi resten av kvallen. Det kastades brudbukett (som jag fangade - och det var nog planen kan man saga ;-)), tal holls, det dansades och sjongs kareoke och sedan stupade vi i sang runt midnatt.

Sara och hennes syster (lite smatt syskonlika sa dar)


Jag var valdigt nojd med mig sjalv efter att ha fangat buketten!

Det holls tal, som blev sa dar lite smatt komiska da allt oversattes av nagon antingen till engelska eller italienska och halva sallskapet skrattade till den ena biten och sedan skrattade resten av folket nar de forstod vad det handlade om...

Vi tjejer holl ett litet tal dar vi bad alla skriva sma meddelanden som vi sedan la i en lada tillsammans med en flaska vin och som paret far oppna pa sin tionde brollopsdag 2018.


Och kvallen avslutades med dans och kareoke. Brudens foraldrar dansade for forsta gangen infor sina dottrar..




Det var ett mycket nojt och glatt brudpar som sa hej da till alla gaster pa kvallen och ett mycket trott brudpar som dagen efter kom och at frukost ihop med oss pa vart B&B innan det var dags for oss att bege oss till flygplatsen och vidare mot Bristol igen.

Nu en vecka senare kanns det som om hela den har harliga helgen var en drom. Att aka till Italien i 48 timmar och dari ga pa brollop ar sjalvklart alldeles for kort tid och vi enades alla om att vi ska aka tillbaka ihop och stanna lite langre en annan gang.

Det allra sista som planeras for Sara och Jim ar att vi ska aka till deras hus pa torsdag och lamna ett litet avtryck for att halsa dem valkomna hem fran smekmanaden och sedan ar det dags att borja planera Delphine och Jerrys brollop som ar i September ;-).

19 comments:

Mia sa...

Vilket härligt bröllop! När är det dags för er nu då när du fångat buketten!? :-)Vilken fin klänning du hade, underbar färg. Snart ses vi! Jippiiee!
Kram

Anonym sa...

Wow!
Vilket bröllop minsann.
Det måste varit planerat väldigt länge i förväg när det är så mycket folk, mat och boende som ska funka ihop.
Det måste varit jätteskoj men samtidigt trist för er att inte kunnat stanna lite längre för att varva ner efter festen.
Bor Sara och hennes man nära er i Bristol?
Är det via honom som ni känner dom eller har du jobbat med henne?

Kul att du fångade buketten! :D
Nu kan ni börja fundera smått på om ni ska gifta er med buller och bång eller köra en take-away på registry office.. :D

Kram!

Anonym sa...

Hej, vilka fina bilder och vad fin du var. Du är kanonsnygg i lila! //Malin O

Desiree sa...

Massor med härliga bilder du bjuder på och det verkar ha varit ett riktigt underbart bröllop. Låter hur trevligt som helst. Ja italienarna kan verkligen det där med god mat, där behöver man inte gå hungrig. Vad kul att ni var så många som åkte på samma flight ner. Jag förstår att du hade lust att stanna ett par extra dagar då ni haft det så underbart. Det blir säkert uppskattat att lämna en hälsning till brudparet då de återvänder från sin smekmånad. Kul att ni har ännu ett bröllop att se fram emot i September. Bröllop är underbart att gå på.

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilken härligt bröllop, sa mysigt allt later och jättefina bilder!

Saltistjejen sa...

Wow vilket underbart bröllop!!!! Och så fina bilder.
Ang ceremonin så är det nog så att man i Sverige inte är lika traditionell som i många andra länder, framförallt katolska länder.
Och italien nu såhär års måste varit helt fantastiskt!!! :-)
Du var jättefin du också. Och roligt att du fångade buketten! ;-)

Petchie75 sa...

Jättehärlig bröllopsberättelse - nu längtar jag tillbaka till Italien!! Vilka fina klänningar du och bruden hade! Tråkigt att floristen vann :-(
Så det dansades på bröllopet... jag har hört att man inte dansar på italienska bröllop men på båda bröllopen jag varit på i Italien har det dansats - men det var kanske för att de var italiensk/irländskt och italienskt/amerikanskt...
Jag kan hålla med om att katolska vigslar i Italien och Spanien kan vara ganska långa och tråkiga, ingen musik och väldigt väldigt religiösa - var det även nattvardsgång? Det har det varit på de katolska bröllopen jag varit på... Förresten, är brudgummen katolik? Jag är nyfiken eftersom vi får väl se om det blir ett katolskt bröllop för O och mig så småningom?

Miss Marie sa...

vilken härlig bröllopsberättelse. bruden såg alldeles bedårande ut! o vilken bra ide att skriva lappar som paret får öpna om tio år, härligt!

Anonym sa...

Hej vännen, vad fin du var... håret o klänningen, o Sara har jag redan sagt att jag tyckte var underbart vacker!!!

Ha det bra, kramar Emma

Anonym sa...

Vad fina ni ar allesammans!

Millan sa...

Alla - tack sa mycket for alla kommentarer!! Vi har fatt oerhort ledsamma nyheter hemifran idag sa jag kan inte riktigt koncentrera mig pa nagot annat just nu. Men ville inte att ni skulle tycka att jag ar helt flangd som inte svarar pa nagra kommentarer. Jag aterkommer om nagra dagar. kram

Marianne sa...

Men kära vän, så tråkigt efter allt det roliga. Jag blir uppriktigt ledsen för din skull. Stora kramar till dig!

Lullun sa...

Det var verkligen tråkigt med de dåliga nyheterna. Jag tänker på er och ta vara på varandra. Dunder inlägg om ett underbart bröllop, men jag kommenterar det inte ytterligare just nu. Tänker på er som sagt. Kram!

Petchie75 sa...

Åh Millan, jag tänker också på er!!
Stor kram.

Anonym sa...

Åh nej, nu blev jag jätteorolig. Hör av dig om det är något som jag kan hjälpa er med!

Kramar - Fam. Olin

Anne sa...

Vill bara säga jag tänker på er! Jag hoppas de ledsamma nyheterna kanske förvandlats till bättre nyheter i alla fall och att allting är bättre.
Stor kram!

Anonym sa...

Tänker på er Millan.

Kram!

Annika sa...

Millan...
Jag tänker på dig och er!!
Kramar!!

Lisa Christensen sa...

Ledsen att höra att du fått tråkiga nyheter. Hoppas att allt blir bättre!
Sänder mina tankar...