CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 26 maj 2008

Langhelg

Den har helgen ar det langhelg i Bristol och den hade vi tankt spendera pa foljande satt:

Lordag: Stadning hemma och allmant fixande innan ett gang kompisar skulle dyka upp pa kvallen och se melodifestivalen.
Sondag: Fortsatta renoveringen hemma. Jag skulle mala i koket och Ben hacka ner mer av den fuktiga vaggen i hallen.
Mandag: Packa och sedan aka over till Swansea i Wales dar vi skulle stanna over natten tills morgondagens brollop mellan Bens bror Joe och hans flickvan Emily.
Tisdag: Brollop i Swansea

Hittills har foljande hant:

Lordagen gick ungefar som planerat med undantaget att Nils fick en forkylning (trodde vi) och var pa hemskt humor. Det var gnall och tandagnisslan hela dagen och han somnade inte forran 23 pa kvallen.

Resten av helgen och fram tills nu har vi spenderat pa Bristols Barnsjukhus. Vi fick aka in till barnakuten vid 2.30 pa sondag morgon da vi antog att Nils hostade och rosslande var krupp. Vi raknade kallt med att fa aka in och fa kortison och vara hemma igen inom nagra timmar. Tji fick vi eftersom Nils inte svarade pa medicinen och lakaren konstaterade att det var ett astma-anfall och inte krupp. Efter 3 timmar pa akuten blev vi darfor inlagda och dar har vi alltsa fatt ligga kvar tills nu. Nils har inte svarat pa medicinen som lakarna onskat sa nu har vi kommit hem med vaskan full av ny astmamedicin som forhoppningsvis ska gora susen.

Pigg och lite smavild (en sideffekt av all medicin) ar han i alla fall sa vi aker over till Swansea ikvall trots allt och forhoppningsvis blir han battre och battre nu. I morgon ar det dags for brollop och jag ar inte alls upplagd efter tva natter med ungefar 4 timmars sammanlagd somn men det blir nog battre nar vi val ar dar!

Om nagon har nagon erfarenhet av astma far ni garna hora av er. Vi laser all information vi har fatt och det verkar som om nasta steg blir att se vad som utloser astman i just Nils fall. Det kanns som om det ar pollen som gor honom samre eftersom vi vet att han varit valdigt forkyld och hostig om vararna forrut.

Nej nu ar det dags att packa och ge sig av.

19 comments:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

o era stackare! och stackars nils! vad trist att han fatt astma, och vad läskigt att nils inte svarat pa medicinen! usch usch usch, hoppas verkligen han blir bättre och att det sedan växer bort. Noel har ocksa barnastma, han har en san där inhalator där han maste inhalera kortison och axcotid vid gämna mellanrum när bronkiterna täpper igen. inte heller sa kul.. men vad gör man??!! Ha de sa bra ni kan ha de pa bröllopet, förstar att du e trött efter de där sömnlösa dagarna! tänker pa er!! kraaaaaaaaam

Saltistjejen sa...

Oj!
Läskigt! men tur att ni åkte in tilll sjukhuset i tid! Nu får vi hoppas att den nya medicinen fungerar bra och att Nils snart känner sig som vanligt igen. Tråkigt med helgen som försvann på det viset, men ändå skönt att ni fick hjälp och att ni nu fått den medicien som Nils behöver. Det är alltid bättre med en diagnos även om det inte är en diagnos man kasnke ösnkar. Men när man vet vad felet är så KAN man ju iallafall göra något åt det. Svårare om man inte vet varför man är sjuk.'
Hoppas nu ni får roligt på bröllopet. Förstår att du itne är upplagd för festligheter efter denna helg, men det kommer säkert bli bra när ni väl är där!
Stor kram!!

Anonym sa...

OJ! Vad läskigt. Hoppas ni får svar på vad som utlöser anfallen och hittar medicin som han svarar bra på. Tyvärr har jag ingen som helst erfarenhet av astma, så jag kan inte alls råda.

Tänker på er iaf! Kram!

Anonym sa...

Usch, era stackare. Stackars Nils framför allt och stackars mamman och pappan som är trötta och oroliga! Jag lider med er. Tilda har ju också astma, dock har det aldrig varit så allvarligt att vi har behövt åka in med henne. Men visst har hon hostat nätterna igenom ibland!

Tilda får när hon är som värst två doser Pulmicort, morgon och kväll. Pulmicorten skall dämpa och förhindra inflamation. Och den används i förebyggande syfte. Sen får hon en dos, morgon och kväll, av Airomir. Airomiren får hon också vid behov då den är luftrörsvidgande. Tilda skall först ta Airomiren, som vidgar och öppnar luftrören, vänta en kvart och sedan ta pulmicorten. Det är lite trixit när man har bråttom till dagis! Men det går ju!

Tilda hostar som en galning varje gång hon är förkyld och även vid ansträngning. Nu kommer hon själv och ber om sin medicin när hon har busat mycket...

Hoppas att Nils svarar på medicinen snart och slipper sin hosta. Och mamma och pappa får sova...

Kram - Malin O

Mia sa...

Men oj, stackars Nils. Och stackars er. Hoppas verkligen det har blivit bättre och att ni kan ha roligt på bröllopet. Hoppas ni får reda på vad det är som utlöser astman så att han slipper åka in till sjukhus igen.
Sköt om er.
Kram Mia

Miss Marie sa...

oj då, stackars nils! hoppas han mår bättre nu!

Marianne sa...

Men stackars liten då! Hoppas nu medicinerna hjälper och att ni får roligt på bröllopet!

Min sonson hade också astma, men det växte bort. Vi får hoppas att det blir detsamma för Nils.

Om ni håller på att renovera och riva fuktiga - mögliga? - väggar kan det också vara det som utlöser astman. Eller bidrar till den.

Kan ni på något sätt bo någon annanstans medan väggen rivs och köket målas om? Starka dofter och olika ämnen som flyger runt i luften är ju inte bra för honom, speciellt nu innan ni har lärt er hantera anfallen och har provat ut exakt vilken medicin han svarar på.

Lycka till med allt!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

kikar in! hoppas att nils är bättre!tänker pa er massor!!stor kram!

Annika sa...

Lille Nils då...
Vad hemskt det måste ha varit för er alla. Jag hade astma som liten, allergisk sådan. Och jag har det fortfarande under sommaren och våren ibland. TURSAMT nog finns det ju så BRA medicin att ta till.
Antar att det blir allergitester och annat nu. Lika bra att på en ggn ta reda på vad det är han inte tål...

KRAMAR!!

Desiree sa...

Oj stackars lille Nils. Hoppas att han svarar på denna medicin och att han snart mår bättre. Vad jobbigt och läskigt. Jag förstår att du varit orolig och haft det verkligen jobbigt under denna helg.
Kram,jag tänker på er och hoppas att ordnar sig med medicinen och astman.

Anne sa...

Läste inlägget först idag, den 27 maj. Otäckt med Nils, men skönt mitt i allting att få bra hjälp och en diagnos och kunna andas ut. Men förstår att det måste varit en tung och jobbig helg, det tar ont i ett mammahjärta när ens barn inte mår bra. Visst har ni tidigare lite sådär i bakhuvudet misstänkt det kanske kanske kunde vara astma? Även om det kändes långsökt och kanske inte alls var/är det så vill jag minnas du i alla fall tänkt tanken eftersom du skrivit om det här. Jag vill minnas du skrivit om det i alla fall...
Jag har ingen egen erfarenhet av astma (däremot allergier), vet dock många som har astma och haft sen små och de verkar enkelt kunna kontrollera det och lider ingen nöd alls. Finns så bra mediciner!
Hoppas lillpojken är sitt vanliga jag igen!

Petchie75 sa...

Jag läser också inlägget lite sent men hoppas att Nils mår mycket bättre nu och att bröllopet blev lyckat - det var ju tur att ni kunde åka trots allt eftersom det var Bens brors bröllop.
Jättetråkigt att Nils fått astma men förhoppningsvis kan han få en bra medicin som hjälper snabbare nästa gång och att ni kan komma underfund med vad som orsakar det.
Kram!

Millan sa...

Lotta - ja det dar med barnastma verkar valdigt vanligt! Tva av mina broder hade det och aven Ben och hans bror. Det har vaxt bort pa alla sa jag hoppas det blir likadant for Nils (och Noel!!). Visst kanns det lite laskigt att pumpa dem fulla med steroider men man har ju inte mycket val och hjalper gor det ju!! Har du markt nagra sideffekter av sprayen pa Noel?

Saltis - ja just det dar nar man ska aka in ar sa himla svart. I lordags natt kandes det bara som om nagot var fel for han lat sa himla rosslig och verkade valdigt orolig. Jag ar valdigt glad att vi akte in!! Pa ett satt ar det faktiskt lite skont att vi har fatt diagnos nu sa att ratt medicinering kan ges!! Stackars Nils hatar dock att ta sprayen sa det ar ett evigt gnabbandes var 4e timme nar den ska tas. Men han vanjer sig nog..
Brollopet var helt ok maste jag saga. Vi var lite for trotta for att fullt uppskatta det men gjorde vart basta i alla fall!! Det var SA SKONT att komma hem i gar kvall och sova i var egna sang dock :-).

Pernilla - ja jag tror att nasta steg nu blir att traffa en astma specialist som kan testa Nils for olika allergier och se vad som utloser hans anfall. Jag ar nastan helt overtygad om att det ar pollen eftersom han ar sa frisk resten av aret men alltid blir sjuk pa varen! Jag tycker att det verkar som om han svarar pa nya medicinen i alla fall .. sa peppar peppar blir det battre nu!

Malin - ja just det jag vet ju att Tilda har astma!! Det ar verkligen ett himla meck med medicinerna och forsoka fa i dem dem innan dagis. Vi har bara gjort det i nagra veckor och har redan borjat misstrotsta.. Det alter som om medicineringen for Tilda ar nastan exakt likadan som for Nils.
Nar han blir riktigt dalig ska vi ge honom 10 puffar av en spray var fjarde timme (kan inte komma pa namnet pa den nu) men nar han inte har nagra direkta symtom ska vi anda fortsatta ge honom 1 puff 2 ganger om dagen av ett annat spray som ska verka i forebyggande syfte. Jag ar lite orolig over just den har sprayen eftersom jga har hort att den har sideffekter som tex att de blir valdigt hyper av den. Jag ska prata med astmaspecialisten och se vad de sager...

Millan sa...

Mia - ja nu verkar det battre med Nils. Han ar fortfarande pipig i brostet och hostar en massa men det verkar som om man gor det nar anfallen slapper! jag hoppas vi kan fa en massa allergitester gjorda pa honom for att se vad som eventuellt utloser anfallen!

Marie - Ja nu mar han battre! Han ar tillbaks pa dagis idag och peppar peppar sa gar det bra och han blir battre och battre nu.

Marianne - Ja jag hoppas ocksa att det vaxer bort pa Nils. Det verkar faktiskt som om barnastma ar valdigt vanlig och eftersom vi har en massa astma i slakten sa ar det knappast konstigt att han har fatt det.
Jag tror nastan sakert att Nils astma utloses av pollenallergi eftersom jag vet att han varit dalig och hostig om vararna forrut medans han knappast aldrig ar dalig under resten av aret. Men vi ska helt klart forsoka fa honom undersokt. Tyvarr har vi nog ingen annanstans att bo medans vi slutfor arbetet pa huset. Dock maste vi absolut halla ett oga pa honom o se att det inte blir varre nar vi jobbar pa huset. Som tur var ar det bara en valdigt liten del kvar. Men som sagt, det ar ett gammalt hus och kanske finns det mer fukt an vi anar. Vi far halla det under uppsikt!

Annika - Jassa du har ocksa astma. Ar den battre nu i vuxen alder an den var som barn?? Jobbigt hur som helst att inte kunna andas ordentligt men som sagt det finns ju bra mediciner att ta till! Jag ar lite orolig infor eventuella sideffekter eftersom den ena sprayen innehaller steroider som jag forstatt kan gora barnen ratt sa hyper!
Vi ska absolut forsoka gora tester for att ta reda pa vad som utloser anfallen!!

Desiree - ja jag tycker faktiskt att han verkar svara bra pa den nya medicinen. Vi far se hur det gar i slutet av veckan da han kommer att vara avvanjd fran den forsta sprayen och enbart vara pa den forebyggande. Jag hoppas att det racker med den!! Pa ett satt ar det ju lite skont nu nar vi vet vilka tecken vi ska kika efter och sa dar!

Millan sa...

Anne - Nej usch det var ingen hojdarhelg. Men vi har sagt manga ganger till varandra att vi inte ska klaga med tanke pa hur sjuka vissa av de andra barnen dar var. Det ar helt klart sa att det ar lite skont att ha fatt diagnos sa att vi kan lara oss om medicinering o sa vidare. Dessutom finns det ju en god chans att det ar barnastma och att han darfor vaxer ifran det med aldern!!
Du har helt ratt i att vi redan innan trott att det kanske kunde vara astma. Nar han fick krupp for nagra veckor sedan sa namde lakarna redan da att krupp ibland beror pa att barnet har astma. Och eftersom han inte blivit helt frisk daremellan sa har vi nog trott att det trots allt kunde vara astma.
Jag hoppas att medicineringen kommer att funka nu sa att Nils kan vara tillbaka till sitt vanliga jag snart!! Redan i gar var han valdigt livlig igen och sprang omkring pa brollopet med de andra barnen. Sedan hostade han ju annu varre sa klart men det ar inte latt att saga at en 'nastan 3-aring' att han inte far springa....

Petra - ja jag ar glad att vi kom ivag pa brollopet. I mandags morse trodde jag aldrig att vi skulle kunna ga. Men eftersom det var just Bens bror sa kandes det ju extra viktigt att gora det!! Brollopet gick bra och Nils var pa valdigt gott humor. Jag tror han var glad att kunna springa omkring igen efter helgen pa sjukhuset :-).

Lullun sa...

Nu är jag sen med kommenterandet, men usch era stackare! Men ändå skönt att få en diagnos och förhoppningsvis hitta en passande behandling. Astma i barnåren brukar ju också kunna växa bort, men förstår ju också att det kan ställa till bök i vardagen. Men tänker man bara positivt så brukar det ju gå. :-) En stor kram till er alla!"

PS: Kul med bröllopet, trots att ni förståeligt nog var trötta och lite oupplagda.

Cecilia sa...

Här är en till som är sen med kommentar....
Stackars Nils och er med förstås.Hoppas att han mår väl nu igen.Hur mår pyret i magen?

Anonym sa...

Hej vännen! Stackars Nils, hoppas att han är bättre! En fundering, har ni fortfarande katt, o att den är inne??? Jag har ju inte astma men dock allergier, o jag får svårt o tungt att andas när jag är nära katter... har ni testat det???? När kan vi höras av, jag vill gärna prata "live" med dig, det var så länge sen!!!! Många många många kramar Emma

Millan sa...

Lullun - ja det verkar helt klart vara ratt sa vanligt med barnastma och ocksa vanligt att det vaxer bort. Vi hoppas pa det! Trots allt finns det ju bra mediciner att ta sa det ska nog funka!!

Cecilia - Det ar mycket battre med Nils nu! Med pyret ar det bra. Det sparkas och bullras det inne och magen vaxer nagot helt otroligt. Vecka 22 redan nu...

Emma - Vi har fortfarande katt fast hon ar utomhus. Mojligen kan det ju vara sa att han plotsligen har utvecklat en allergi mot henne. Det ar det vi masta ga och kolla upp nu. Dock ar jag mer inne pa att det har med pollen att gora eftersom han ar sa frisk resten av aret och bara verkar vara pa varen och sommaren han mar daligt. Vi far se!
Vi ar hemma hela helgen och jag hors garna av!! Kram