CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 19 september 2008

Fredagstema - Musik

Oj Fredag igen och nytt tema da forstas! Var tar veckorna vagen? Dagens tema handlar om musik och da framst latar som vi tycker representerar var stad, region eller land.

Musik ar viktigt tycker jag! Jag har egentligen ett stort musikintresse och skulle garna sitta med mina stora horlurar pa mig och lyssa i timmar varje kvall. Men sa blir det ju inte nu for tiden. Det kanns att livet har andrats lite nar man plotsligen lyssnar oftare pa Astrid Lindgrens favoriter an pa sina egna favoriter ;-).

England ar ju ett ratt stor exportor och producent vad galler musik och jag ar ett stort fan av den mesta musiken som kommer har ifran. Kanske inte egentligen engelska pojkband da utan mer band som Oasis, Coldplay och Blur.

Fran sjalva Bristol kommer en del stora grupper men kanske inte egentligen nagra stora favoriter for mig. Massive Attack och Kosheen kommer harifran och har forstas nagra gamla goda latar men det ar ingen musik jag lyssnar pa sa ofta langre.

Den har videon kanns valdigt passande for mig just nu ;-). Teadrop av Massive Attack var riktigt stor i slutet av 90-talet.

Bor man i Bristol sa har man valdigt nara till en stor favorit bland musikfantaster namligen Glastonbury Music Festival. De flesta av vara vanner aker dit varje ar, bor i talt och trangs med de ovriga hundra tusen besokarna men otroligt nog har jag och Ben aldrig varit dar. Framst beror det pa att vi sallan ar hemma just den veckan som festivalen ar eftersom den ligger precis da Ben brukar aka pa cricket tour och da brukar jag passa pa att aka hem till Sverige. Det finns dock med i framtidsplanerna att aka dit!!

Den har videon kanns ocksa lite speciell for mig. Sommaren 2005 satt vi hemma hos ett par kompisar och tittade pa Coldplay Live from Glastonbury pa TVn. Jag var i vecka 37 av graviditeten med Nils och satt som en strandad val pa soffan och avundades vara vanner som verkligen befann sig i Glastonbury och fick se det har live pa riktigt!

Som den typiska utlandssvensk jag dock ar sa betyder ju svensk musik mycket for mig ocksa och aven nar de spelar latar pa radion har som jag inte var det minsta intresserad av nar jag bodde i Sverige sa blir jag helt overlycklig och maste genast papeka for alla som vill (och inte vill) hora att musiken ar fran Sverige.... Pa BBC Raido 2 som vi lyssnar pa pa jobbet spelar de Bodies Without Organs ungefar fyra ganger om dagen sa det ar ju ingen risk att mina kollegor inte kanner till att de ar svenska ;-).

Trevlig helg alla!!

12 comments:

Fritt ur hjärtat sa...

SÅ lärde jag mig något igen! Grupper jag aldrig hört om musik jag missat. Fast Colplay spelade i Globenbåde i onsdags och igår med fantastiska recensioner.
Svårt att hitta kommentarsfältet hos er som får in filmsnuttar tror jag.

Millan sa...

Ja jag markte det jag ocksa. Alltsa att kommentarsfaltet inte alltid kommer upp. Men det verkar funka om man uppdaterar sidan en gang!
Coldplay har fatt valdigt fina recensioner pa din har turnen tror jag. Eftersom de spelar ratt sa 'mellow' musik sa kan man liksom tanka sig att deras konserter skulle vara lite tama men det ar de verkligen inte!

Marianne sa...

Jag hade inga problem med kommentarerna. Däremot börjar nätet bli segt här så det bara hackar. Jag tror jag får komma tillbaks och lyssna senare.

Du Millan, nu när det bara är drygt två veckor kvar, är det inte dags med en liten magbild? Det kanske blir det sista på Bönan?

Kram!

Millan sa...

Magbild kommer!! Jag ar tankt ta en i helgen! Kram

Anne sa...

Ljuvligt inslag med Coldplay, där hade jag gärna varit och lyssnat. Jag gillar Coldplay, det är nog det band jag just nu tycker är bäst och där man faktiskt kan köpa en skiva och tycka i princip alla låtar är bra och inte bara en eller två...
Jag ser också framemot magbild!

Anonym sa...

Den 1:a låten har jag inte hört innan men lyssnade en period på lite liknande musik.Ser att vi är i någorlunda samma tillstånd, fast jag har 36 dagar kvar av graviditeten.

Petchie75 sa...

Ååååh, jag ÄLSKAR Massive Attack - och tack för att du påminner mig att det var länge sedan jag lyssnade på dem! Jag såg dem live för ett antal år sedan i Paris på en en-dags-festival (med 3 mycket söta men 5-år yngre engelsmän, hi hi) - gåshud!!
Vi har nog ganska liknande musiksmak, jag gillar också Blur, Oasis och COldplay men precis som du så är jag inte så uppdaterad på musik längre. Bodies without organs har jag inte ens hört talas om!
När jag bodde i Italien fällde en italiensk kompis kommentaren att det verkade som all musik kom från Sverige - eftersom jag ideligen påpekade när det var svensk musik på radion, ha ha!! (det var bla när Alcazars Crying at the discotheque var poppis, jag upptäckte att de var svenska när jag såg videon och kände igen dem!)
Ser framemot en magbild!
Kram!!

Cecilia sa...

Har aldrig hört Massive Attack men vad bra de är!!Åtminstone tror jag inte att jag har hört dem.Å vilken video!!!Förstår att den är passande för dig.
Så BWO är stora i England med andra ord?!

Nu närmar det sig med stormsteg,ska bli roligt att få se din magbild!!

Malin sa...

Hej,

Hade gärna varit i Globen & sett Coldplay live!! Ps syster Kristin var där. Inväntar recensioner. Ser framemot lite magbilder.

KRAM!

Desiree sa...

Kul att få ta del av dina musik val för detta fredagstema. Jag gillar också verkligen Cold Play. Sedan gillar jag precis som du mycket svensk musik. Man får ju vara riktigt stolt över att ett så litet land som Sverige ändå exporterar så mycket musik och har så många kända band. Ha en trevlig helg. Tänk att nu är det inte alls lång tid kvar till babyn kommer. Det är verkligen spännande. Hoppas att allt känns bra fortfarande och att du mår ok. Sköt om dig.

Lullun sa...

Kul inlägg. Ja vi är ju båda musikintresserade (som vi konstaterat förr), men visst vår man dåligt med tid med småttingar i familjen. Känner att jag helt tappat kollen. Men jag ska no "komma tillbaka". Om inte annat när Aaju blir tonåring... ;-)

Millan sa...

Anne - ja visst ar coldplay bra!! Och jag riktigt ryser nar jag ser inslaget fran Glastonbury... det ar nagot speciellt med Chris Martin! :-)
Magbild kommer inom kort! kram

Barbamorsan - Aha da maste jag ju kika in hos dig ocksa! :-)

Petra - Ja visst ar Massive Attack bra! Det roliga var att jag nastan hade 'glomt av dem' sa nar jag lyssande pa Teardrops pa You Tube sa kom en massa minnen tillbaks. Den var stor 99 nar jag flyttade till Cardiff och var ute och clubbade mest hela tiden. Nu for tiden har jag ingen aning om vad de spelar pa dansgolven ;-).
BWO var med i melodifestivalen i sverige for nagra ar sedan tror jag. Anda anledningen till att jag kanner till dem ar att han som sjunger var med i nagon san dar Idol tavling eller liknande och eftersom han jobbat med min mamma sa var vi ju lite intresserade.

Cecilia - ja otroligt med sant ar att BWO har tagit sig till England och de spelas ratt sa friskt pa radion har. Deras 'nya' sang som jag inte har nagon aning om vad den heter, spelas sakert 3 ganger pa en dag!! Jag tycker ju att det ar roligt for att de ar Svenska men hade jag bott i Sverige hade jag nog inte brytt mig det minsta ;-).

Malin - ja visst hade det varit roligt att se Coldplay live. Vi far ga ihop nar de spelar nagon gang i framiden! Tror jag ska investera i deras 'nya' album!!

Desiree - Jag tycker ocksa att det ar imponerade hur mycket musik som faktiskt exporteras fran Sverige! Det roliga ar dock att ofta nar man pratar med folk har sa ar det massor av band som de inte haft nagon aning om var fran Sverige, som tex Cardigans, Eagle Eye Cherry etc tror de nog oftare ar fran USA.
Ja nu ar det inte langt kvar. 2 veckor i gar... baby update kommer senare i dag!

Lullun - sadana har slags fredagsteman ar bra faktiskt for da satter man sig ju ner och lyssnar pa musik for en gang skull!! Annars ar det ju latt att man glommer av det. De senaste veckorna har jag borjat satta mig nar med horlurarna och lyssna i nagon halvtimme da och da for att slappna av lite. Det funkar battre for mig an Yoga eller liknande tror jag...

KOmiskt nog spelar de BWO pa radion nu ;-)