CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 18 september 2008

Svammel

Jag har blivit utmanad av Jess och ar ju inte sen att anta utmaningen. Har kommer mina svar:

5 saker i min frys:
Brod, artor, kottbullar, laxfile, frysklampar

5 saker i min garderob:
Skor, en bag med halsdukar och andra vintriga accessoarer, nagra leksaker som jag gomt fran Nils eftersom de ska lamnas tillbaka till dess agare (varje gang jag oppnar garderoben rakar jag nudda vid ett leksakstag som da borjar tjuta...), en laddning med babyklader som har tvattats och nu vantar pa att bli strukna och sist men inte minst en massa mammaklader och da framst en ny klanning som jag ska ha pa mig pa brollopet nasta lordag. Snacka om galen investering att kopa en mammaklanning som jag bara kommer anvanda en gang... men vad gor man? ;-)

5 saker i mitt badrumsskap:
Sminkvaska, allskons parfymer, nagellack, deodorant, harborste

Jag utmanar ingen vidare eftersom jag sett utmaningen pa sa manga bloggar i veckan att jag gissar att de flesta redan blivit utmanade :-).

Sista stora jobbet (for den har gangen) med huset har inletts. I nasta vecka ska nytt golv laggas i hallen och koket. Det blir ett svart/morkt stengolv eftersom det visade sig vara otroligt opraktiskt med morkt tragolv dar nere. I vardagsrummet funkar det fint men i koket, dar man ju smular och haller pa, blev golvet fult inom bara nagra manader. Det ar ocksa i stort sett omojligt att halla det rent. Ett riktigt tragolv behover ju skuras med sapa for att bli sa dar skinande rent och underligt nog ar det inget som lockar sa dar valdigt mycket ;-).

Hur som helst sa kom killarna for att lagga underlaget over hela golvet i gar och lustigt nog ser det nu ut som om vi har ett ljust laminatgolv i undervaningen. Kul att ha provat pa det ocksa och glada blev vi nar vi insag att vi valt helt ratt nar vi bestamde oss for morka golv i huset. Det ser HELT fel ut med ljusa golv. Jag ska ta ett foto pa hur det ser ut ikvall och lagga ut!

Och sa till slut en lite lustig sak som hande i tisdagskvall. Jag hade varit och atit middag hos Delphine och tog en taxi hem. Taxichaufforen sag ut att vara av Karibiskt ursprung och var riktigt rolig. Bland annat maste han ha tyckt att det var lite kallt i England for han hade pa varmen pa full och jag trodde att jag skulle storkna i baksatet! Han snackade ocksa glatt med mig men nar jag skulle svara pa hans fragor sa hojde musiken sa mycket att han omojligt kunde hora vad jag sa. Jag tog det som ett tecken pa att han inte var sa intresserad av att snacka ;-). Hur som helst sa vander han sig om precis nar jag ska hoppa ur bilen och sager: 'So when is the little boy due?' Jag blev ju lite forvanad och fragade hur han kan veta att det ar en pojke och da flinade han bara lite finurligt. Sedan slog det mig att nagot liknande hande Jess nar hon var gravid och att jag last om det pa hennes blogg (fast i hennes fall var taxi chaufforen bra mycket mer detaljerad!). Kanske ar taxi chaufforerna i det har landet (och Irland) lite synska?

Nog blarrat for idag! :-)

10 comments:

Mia sa...

Spännande att få in nya golvet. Och skönt kan jag tänka mig att sista stora projektet är avslutat i och med det. Allt klart när bönan kommer! Såvida det inte tittar ut någon i helgen! ;-) Vi har byggkaos hemma just nu men det är spännande samtidigt.

Vilken klurig taxichaufför! Det är bara att vänta och se om det är så att han är synsk! :-)

Kram

Annika sa...

Maybe so...Tänker på taxichaffisen. Det stämmer ju det där med Jess, ja. Lustigt.
Men du vet vad jag sagt, det blir en tös och hon kommer den 10 :-))))

Kul med nya golvet...OCH såklart alltid kul med listor.

KRAM!

Anonym sa...

Åh, spännande att få se golvet!
Du får gärna lägga ut bilder på vad som helst. Det är så skoj. :D

Oj, vilken lustig taxichaffis som höjde volymen när du skulle prata..ha,ha.. låter nästan som en scen från en komedi. :D

He,he..vi får se om han har rätt.
Tacichaffisen som "siade" om mig hade ju fel i a f.. :)

KRAM!

Anonym sa...

Förresten, ser nu att du är på samma dag i graviditeten som Leon tittade ut. :D

Marianne sa...

Jag sa ju det: En kille. Så chaffisen hade rätt : D

Fast jag kommer inte ihåg vilket datum jag sa. Måste kolla det.

Skönt att ni snart är klara med huset så att du kan koncentrera dig på barnen när Bönan kommer. Det är snyggt med mörka golv, det hade vi i Istanbul och även här - fast det är mer tur än skicklighet eftersom det inte är vi som har bestämt golv utan hyresvärden. Där nere har vi förstås ljust, i tv-rummet också, för det är marmorgolv. Men det är skönt i det här landet, lite svalt under fötterna.

Å, det är spännande nu, bara 18 dagar kvar!

Millan sa...

Mia - nej i helgen tror jag inte att nagon bona kommer titta ut. Magen sitter under hakan pa mig kanns det som sa det tar nog ett tag till ;-).
Harligt att de borjat med hallen nu, men usch ja.. det ar jobbigt att bo i byggkaos!! Hur lang tid ska det ta??
kram!

Annika - :-) vi far val se vem som har ratt! Det ar valdigt jamt pa gissningsfronten med ungefar 13 personer som gissar pa tjej och det samma pa pojke. 10e later kanon! Da slipper jag ju ga o vanta sa himla lange men hinner ta det lite lugnt en vecka efter att mammaledigheten borjar. kram

Jess - ja just det 'er' chaffis gissade ju pa tjej! Nu kommer jag ihag den historien fullt. Det sag bara sa lustigt ut med den har chaffisen eftersom han sag sa 'lurig' ut...
Ah ok sa idag var dagen D for dig...:-). Vi far val se vad som hander! kram

Marianne - ;-) ja vi far se om du och chaffisen har ratt. 14/10 gissade du pa och precis pa den dagen ska vi in till sjukhuset pa overburenhetskontroll om Bonan inte bestamt sig for att titta ut da annu. Sa vem vet.. de kanske bestammer sig for att satta igang mig dar och da och da kanske det blir pa den dagen. Eller nagra dagar senare.. usch! ;-)

Ja nagon svalka behover inte vi be om for golven i det har landet ar dragiga och kalla sa det forslar. Daremot ska vi lagga in lite golvvarme under. Sa precis tvartom kan man saga ;-).
Kram

Saltistjejen sa...

Oj vad lustigt med din och Jess taxichaffisar!! Haha! Där ser man. De kasnke skulle ta och starta ngn kombifirma där man kan åka taxi och bli spådd samtidigt!?! ;-)
Tänk att det snart är dags för Bönan nu ändå! Och då får vi ju veta ifall din taxichaffis var bättre på att se in i framtiden jmfrt med Jess!
Kram!

Anne sa...

Väldigt lustigt med taxichaffisen... Haha, jag säger som Saltis. Det där med kombifirma taxikörning och bli spådd samtidigt låter ju inte helt fel ;)
Bland det finaste i ert hem (hehe, förutom tapeterna då, de är svårslagna) tycker jag faktiskt är era mörka trägolv. Det var nog helt rätt välja mörkt där.
Ännu ett bröllop...de verkar aldrig ta slut i år. Jag blir lite avis, i min bekantkrets är det trend att få barn hela tiden men förbli sambo och inte gifta sig. Typiskt svenskt kanske...

www.gottablandat.wordpress.com sa...

spännande med nytt golv gumman, det vill vi se bild pa!!
tack för din gulliga kommentar hos mig, var skönt att skriva av sig lite!!
kram kram

Lullun sa...

*hihi* Ja, nog är det något speciellt med de där taxichaufförerna. ;-) Jag har dock inte upplevt ett liknande siande, men har en historia lite på temat iaf: Det första taxichauffören som skulle köra hem Holger från BB om natten, efter att vi fått Aaju var inte ett hej utan "Blev det en pojke eller flicka?" Han måste ha sett bra omtöcknad ut stackaren... ;-)

Sedan kan jag inte förstå; du tycker inte det är kul att skura och skrubba gol alltså. Konstigt... *hihi* Och klänningen; det var du värd. Sånt måste man få unna sig. Hoppas bröllopet blev lyckat!
Kram!