CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 25 september 2008

Golvet dag nummer 2

Tankte ni skulle fa se hur det ser ut hemma hos oss nu. Det ar inte vackert precis! De har fotona ar tagna i tisdags kvall sa efter tva dagar av golvlaggande. Pa fotona ses ratt tydligt hur otroligt smutsigt det ar hemma hos oss. Vi har hallt oss pa overvaningen om kvallarna och Nils har tyckt att det har varit toppen att ha picknick middagar pa golvet i gastrummet. Sjalv kan jag knappt barga mig tills det har ar over och vi kan bo som vanligt folk igen ;-). Sedan de har fotona togs har inget mer gjorts eftersom killarna var pa ett annat jobb i gar. Idag ar de dock tillbaks och ska lagga fardigt de sista bitarna och sedan borja foga emellan stenarna. I morgon fogas det mer och pa mandag ska golvet behandlas. Sedan ska det stadas! Vi har visserligen skrubbat och skurat i koket sedan de har fotona togs men jag raknar kallt med att det kommer bli lika smutsigt igen innan de ar klara! Hoppas, hoppas, hoppas nu att resultatet blir som vi vill :-).


Har har killarna lamnat sina lunchgrejer till oss ;-)

Aven om jag ar fullt medveten om att det har bara ar temporart sa fick jag en liten mini angestattack i tisdagskvall. Bonan ar ju egentligen fardigbakad nu och skulle kunna bestamma sig for att titta ut precis nar som helst. Nu tror jag ju inte att h*n kommer riktigt annu och efter att ha sett de har fotona kanske ni forstar varfor jag kanner att det ar helt ok om jag far ga over i nagon vecka eller sa den har gangen?

Det ar lite lustigt egentligen att sa manga gor sadana har grejer precis i slutet av graviditeten. Jag vet inte hur manga av mina vanner som flyttat, panikrenoverat eller liknande sa har de sista veckorna av graviditeten. Snacka om eld i baken! Men det ar klart... lite spanning i livet ar aldrig fel! ;-)

Idag ar for ovrigt en stor dag i Bristol! De senaste tva aren har det byggts och fixats i centrum for att vi ska fa ett nytt, stort och flott kopcentrum. Jag tror faktiskt att jag tog lite foton pa byggandet for nagot ar sedan eller sa och la ut har pa bloggen? I alla fall ar det i dag dags for Cabbot Circus att sla upp portarna och det ser jag fram emot. Perfekt timing for mig och min mammaledighet... eller inte, beroende pa hur man ser det men tanke pa den ratt magra mammapenningen i det har landet ;-).

9 comments:

Anonym sa...

Men SÅÅÅ Snyggt det kommer att bli!!
Jag ser att vi har likadan köksfläkt som ni eller de ser då lika ut. Är den köpt på B&Q?

Va läckert med det mörka golvet när dammet väl är borta.
Jag var skitdum som städade läggan innan vi började med golvet. 2 sekunder senare var det damm och skit överallt igen. :)

Snart kommer bönan! SPännande, spännande! Jag kan förstå att du vill ha allt klart innan dess.

KRAM!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad fiiint det blir med golvet!! hihi..ja snatr e bönan här.. shit va tiden gatt fort., sag häör vid sidan att nils slutat sova middag och somnar vid 17 om kvällarna! sötungen!!
kraaaaaaaaaam

Marianne sa...

Det där blir ursnyggt när det är klart. Knäppt av dem att gå på ett annat jobb mitt i dock, särskilt med tanke på att du här höggravid. Nåväl, bara de stannar nu tills det är klart.

Annika sa...

Det kommer att bli supersnyggt hos er! Ert kök gillar jag väldigt mkt, och tapeterna är ursnygga.
Jag förstår att du vill att bönan ska hålla sig kvar tills ni är klara med den renovering ni gör just nu.
Kram!

Cecilia sa...

Säger som ovanstående,det kommer att bli suppersnyggt när det är färdigt.Hoppas att de hinner färdigt innan det är dags.

Desiree sa...

Det kommer att bli så himla fint hemma hos er Millan. Skönt att det inom kort är färdigt så att du kan få städa undan och kunna använda nedervåningen igen. Jag förstår att du känner dig smått stressad över bönans ankomst och golvet. Men förhoppiningsvis tittar inte bönan ut på några dagar ännu. Vad kul att ert shoppingcentrum nu är färdigrenoverat. Där kan du sedan gå och inspektera och njuta under din mammaledighet. Jag förstår att det är en stor dag i Bristol.

Petchie75 sa...

Jag förstår att du fick lite ångest igår men förhoppningsvis så blir allt klart snart - och tänk vad underbart att huset mer eller mindre kommer att vara klart till bönans ankomst!
Jag kommer ihåg fotona från Bristols centrum som du lade ut så jag ser framemot att se resultatet på den renoveringen också ;-) Även om du kanske inte kan shoppa varje dag under mammaledigheten så kan du kanske fika där - du vet som lattemammorna i Sverige!

Förresten på tal om mammor, i tisdags när jag satt och jobbade i Alliance francaise bibliotek så kom det in en väldigt snygg och chic puertoricanska med en ca 1½-åring (uppskattningsvis, han gick väldigt stadigt iaf och var ganska stor) och började amma barnet! Jag blev ganska paff, har inte sett någon amma offentligt i Puerto Rico förut och barnet var ganska gammalt (att mamman var snygg hade ju egentligen inget med det hela att göra men det var ändå en sådan kontrast eftersom hon var "businessklädd"). Dessutom gjorde hon det flera ggr, så jag undrar om hon använde amningen för att få tyst / lugn på pojken medan storasyster hade fransklektion? Helt bort från ämnet i inlägget, men hur är det i England med offentlig amning?
Kram!!

Millan sa...

Jess - tack. Det ar skont att hora att du tror att det blir bra for just nu ser det for jakligt ut rent ut sagt. Ska bli intressant att se hur det ser ut ikvall nar de har fogat mellan stenarna maste jag saga...
Koksflakten ar kopt pa MFI men en kompis har precis kopt en exakt likadan pa B&Q! Har ni samma? kram

Lotta - ja det dar med middagssovningen ar ett gissel! Jag tror att det ar nagon slags overgangsperiod nu nar han egentligen behover en liten tupplur men han inte behover den mitt pa dagen utan inte blir trott forran vid 17 tiden. Ingen hojdare.. for sedan somnar han ju inte vid 20 for natten. Men men... det loser sig nog! :-) kram

Annika - Ja lite skumt att onska att ga over tiden men den har gangen gor jag faktiskt det. Jag har ett behov av att fa komma hem fran BB till ett lugnt och stadat hem pa nagot satt! :-D Sag pa fotona av koket att jag maste ha statt i en skum vinkel for det ser ut som om vaggarna ar helt snea och pa vag att falla ut ur rummet ;-). Killarna har lyckats att satta en massa smuts pa vara ljusa vaggar men jag har varnat dem med tapeterna... dar gar min grans! Vill inte behova tapetsera om! kram

Millan sa...

Marianne - att killarna inte skulle kunna komma i onsdags var vi medvetna om nar vi tog dem ombord sa det ar helt ok! I gar var de tillbaks igen och de ar dar idag ocksa. Sedan hoppas jag att det bara blir mandag och kanske lite pa tisdag och sedan vill jag att det ska vara klart ;-). Vill helst inte spendera min mammaledighet med en massa man springandes i huset ;-).

Cecilia - det hoppas jag ocksa!! Jag vill inte komma hem fran BB till ett sadant har kaos. Eller rattare sagt ajg tror inte vi skulle bli hemslappta...

Desiree - tack :-). Just nu kanns det lite trotslost for vi har insett att det inte finns en chans att vi blir helt fardiga tills bonan ar har, varesig h*n kikar ut 2 veckor for sent eller inte. Men... sa fardiga som mojligt vill vi ju vara!!
Jag ser verkligen fram emot att aka till kopcentrumet och kika! Det ser jatte fint ut fran utsidan!

Petra - jag ska helt klart ta foton av det nya kopcentrumet. jag tycker faktiskt att de lyckats riktigt bra!! Det ser mycket finare ut nar man kommer in till Bristol nu an det gjorde forra aret!!
Ja det dar med amning ar intressant pa nagot satt. Engelsmannen ar ju trots allt lite prydare och mer traditionella i sin laggning an oss svenskar och det marktes tex forra aret da det blev 'lagligt' att amma pa resturanger osv. Innan dess hade det varit helt ok om folk bett dig ga in pa toan pa resturangen och amma. Det blev en valdig diskussion om lagandringen overallt!

I och med att det ar mycket vanligare med flaskmatning har an i Sverige sa ser man inte alls lika manga mammor som ammar ute men folk i var alder sager oftast att de ar helt ok med att folk gor det oppet. Dock maste jag erkanna att jag inte kande mig speciellt bekvam med att amma helt oppet nar jag hade fatt Nils. Att tex sitta mitt i ett kopcentrum eller pa en resturang och amma kandes inte alls bra. Formodligen mest for att jag vet att vissa skulle stora sig pa det och jag darfor skulle bli stressad av det. Visst ammade jag ute men jag satte mig alltid lite mer privat nagonstans... i ett horn pa ett Cafe med ryggen mot alla gaster eller liknande.

Sedan det dar med aldern man ammar till... alltsa jag ska helt arligt saga att jag tycker det ser lite galet ut nar de ammar tills barnen ar flera ar gamla. Speciellt som de sager (fast jag vagar inte saga att om det ar sant eller inte) att det faktiskt inte finns nagon narig kvar i mjolken da utan det mest handlar om ett narhetsbehov for barnet. Det ska man sjalvklart ta pa allvar... men det finns ju andra satt att vara nara barnet pa an att amma tills det ar flera ar gammalt!!
Oj... marker att jag skulle kunna diskutera det har i evigheter ;-).
Kram!!