CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 1 september 2008

Gissa....

Forst och framst maste jag saga TACK for alla grattishalsningar pa fodelsedagen!! Jag hade en helstressig dag pa jobbet men en lugn och skon kvall! Pa jobbet blev jag inlurad pa ett mote om valutakurser dar jag glad i hagen gav mig in i diskussionen men allt var bara en ploj for att fa bort mig fran kontoret sa att de andra kunde fixa tarta och present. Sa mitt under motet kom hela ganget in och sjong och firade. Himla trevligt men motet om valutakurser undkom jag tyvarr inte utan det har vi i morgon istallet... ;-)

Pa kvallen kom Sara och Jim over och busade nagra timmar med Nils och at sedan en god (men stark!!!!) middag lagad av Ben. Nils ar valdigt inne pa att sjunga och spela olika instrument just nu och fick alla att delta i denna lek. Om nagon kikat in genom fostret hade det nog sett sa dar lite idylliskt 'sound of music' likt ut, men i sjalva verket lat det helt frukstansvart. Men kul hade vi :-).



Sa till nagot helt annat... Idag gar jag in i vecka 36 av graviditeten och det ar exakt 5 veckor kvar till BF. Hela graviditeten har jag kannt mig ratt saker pa tva saker: 1 - Att jag vantar en pojke till och 2 - att jag kommer ga over tiden den har gangen ocksa. Kanske ar jag lite blaogd men jag bygger detta pa foljande: 1 - Det har inte fotts nagra tjejer i Bens familj pa flera generationer och jag mar exakt likadant den har gangen som jag gjorde med Nils. 2 - Med Nils gick jag over 2 veckor och eftersom alla kvinnorna i min familj verkar ga over med ungefar sa mycket sa raknar jag kallt med att gora det den har gangen ocksa. Dessutom har BM raknat lite fel pa BF dagen och jag tror egentligen att den borde ligga runt den 11e Oktober och inte den 6e. Detta verkar stamma med alla matningar av magen och aven det senaste ultraljudet sa darfor tror jag ju annu mer att jag kommer ga over tiden.

Hur som helst tycker jag att det skulle vara lite roligt att hora vad ni tycker!! Min gissning ar att fodseln kommer ske den 23e Oktober och att det blir en pojke. Ben tror (mest for att vara lite tvartemot tror jag) att det blir en flicka som kommer fodas den 8e. Vad tror ni?? Gissa garna i kommentarsfonstret sa ska jag sammanstalla en lista. Fullstandigt ointressant for er kanske, men lite roligt for mig att se om nagon gissar ratt pa bade konet och fodelsedatumet! :-)
For att vara lite extra modig slanger jag in en bild pa magen tagen i kvall...

20 comments:

Anonym sa...

Vill gissa pa tjej for ja tror d...Men ja sager pojke o 15 ok da!!!!

Petchie75 sa...

Ha ha, jag har ingen aning om barnafödande, men jag får väl gissa på flicka då (eftersom jag gissade fel på Saltis Ella och trodde att hon skulle få en pojke) och den 13 oktober.
Gulligt med Sound of Music-kväll ;-)
Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Det är en typisk tjejmage och hon kommer 12:e oktober. (då fyller min barndomsvän, så det är ett bra datum)

Millan sa...

Ulle - :-) Brukar du ha fel alltsa, eller varfor gissar du pa pojke om du egentligen tror pa flicka??

Petra - 13e oktober later valdigt bra! Da har jag fatt 2 veckors slappande hemma efter att jobbet slutar :-)

Fritt ur hjartat - Oj alla sager att min mage som star ut ratt rejalt ar en typisk pojkmage... Men jag vet inte riktigt vad skillnaden ar?! 12e ar min morbrors fodelsedag sa jag haller med om att det ar ett bra datum! :-)

Marianne sa...

Typisk killmage tycker jag och säger pojke den 14 oktober. Spännande tävling!

Annika sa...

Det blir en tjej! Hon kommer den 10 oktober!!

Mysigt, ja helmysigt, med Sound of Music kvällen! Mysfaktorn var hög. DET syns!!

KRAM!!

Anonym sa...

Jag säger tjej fast jag egentligen tror att det är en grabb! :D
Och hon tittar ut den 9 Oktober.

Men du, vilken snygg mage du har!
Själv skulle jag inte våga visa min utan tröja! :D

KRAM!

Emmama sa...

Hej! Det blir ju givetvis en flicka som föds den 16:e och hon får heta Vera! Som min farmor med andra ord.. ;) Lycka till! :)

Cecilia sa...

Hoppas att du inte behöver gå över tiden.Det blir en tjej men datum vet jag inte vad jag vågar gissa på,18 oktober tror jag....kanske.Jag har aldrig velat lyssna på det örat då alla pratat om att det är en sån eller sån mage men i mitt fall har det stämt...och din mage ser ut som min då jag väntade Tindra.Låter som att du fick en mysig födelsedag,t o m på jobbet.

Millan sa...

Marianne - Ja magen ser i alla fall likadan ut som forra gangen och da var det en kille! :-)

Annika - :-) lagt till listan! Ja vi hade en riktigt mysig kvall. Efter tva stora fodelsedagskalas for Ben och Nils den har manaden sa var det skont att bara slappa och ta det lugnt!

Jess - tack vad sot du ar. Faktum ar att sjalva magen ar lite gullig (fast den borjar ga fran det 'gulliga' stadiet nu och se mer enorm ut) men tyvarr ar resten av kroppen inte lika gullig. Benen ar svullna sa jag fattar inte hur jag ska vaga visa mig i en klanning (trekvarts langd) den 27e September.. (brollop)

emmama - Japp Vera finns med pa listan over tjejnamn. Fast den listan kanns sa dar lite oserios eftersom jag ar sa saker pa att det blir en pojk! ;-)

Millan sa...

Cecilia - nej det dar med magformen tror jag egentligen inte pa. Jag kan da itne se nagon skillnad... jag menar, varfor skulle en tjej ligga sa att magen ser bredare ut?? Dock tror jag trots allt pa kille eftersom magformen ar valdigt lik den jag hade med Nils.

Saltistjejen sa...

Hm, jag gissar på en liten lillebror till Nils och jag gissar att han kommer att komma den 15 oktober!
TÄNK vad nära det är nu ändå!!! Helt galet vad tiden gått snabbt!!!!! :-)
Iiiiih det är ju så spännande!
Och när jag ser din mage kan jag nästan, men bara nästan, sakna min lite. Fast mest är jag faktistk glad att den är borta. Jag njuter fortfarande varenda kväll av att jag nu kan sova på mage!!! Haha! :-)
Och gå utan att få ont i ryggen och benen.
Men det är fint att se gravida magar på andra! ;-)

KRAAM!

Desiree sa...

Vad kul att du fick bli rejält firad av arbetskamraterna. Födelsedagen verkar ha blivit väldigt lyckad och mysig. Svårt att gissa vad det blir för kön och vilket datum bebis kommer. Det skulle vara extra kul om det visar sig att du har rätt för 23 oktober är nämligen min födelsedag. Jag gissar därför på 23 oktober men gissar på en liten tjej. Spännande blir det att se om du eller Ben får mest rätt. Ha en bra dag.

Anonym sa...

Hej Vännen, jag tror att du får en liten kille, o ja du det där med att gissa datum e jag ju inte så bra på, inte könet heller för den delen... =) Men kanske ska det bli en liten lördagsbebis, så den 11:e blir mitt tipp... Tobbe gissar en kille och sen tror han den 4:e. Vi tre här hälsar till er tre o magen!!!! Kram vännen

Lullun sa...

Nej men det ser jag ju; en tjej den 15:e eller möjligtvis 16:e. ;-) (Fakiskt med Aaju prickade jag in exakta dagen redan i ca 3:e månaden (men inte könet dock; tror inte jag riktigt vågade gissa, men tror att jag lutade mot kille ändå ;-) ). Men har nog inte haft sama "flyt" när det gäller andras barn).

vad gulliga dina kolleger är förresten. Hos mig lär det vara max en (han har födelsedag exakt en vecka innan) som kommer ihåg om ens det. ;-)

Anonym sa...

Hej!
Så där såg min mage ut när jag väntade Tilda. Spetsig och högt upp. När jag väntade Elliot så låg magen jättelågt ner och var rund som en boll. Så jag gissar ju på en tjej! Och jag tror att hon kommer den 6:e okt.

Kram - Malin O

Millan sa...

Saltis - :-) jag gillar faktiskt sjalva magen. Men som sagt det ar synd pa resten av kroppen som blivit sa svullen och dan. Benen ser inte allt for vackra ut! Jag kommer ihag att jag saknade att kanna Nils rora sig innen i magen nar han var ute! Men jag langtar efter att bli av med den konstanta trottheten (fast den lar val hanga i de forsta bebismanaderna ocksa ;-)) och halsbrannan. Jag har varit forskonad fran dalig rygg hittills.. men det ar fortfarande nagra veckro kvar sa jag ska inte ropa hej!

Desiree - Jag tror att du gissat narmast pa datumet av alla (eftersom jag ju sjalv tror samma ;-)) men jag hoppas att vi har fel! Lite sa dar i mitten av Oktober hade varit kanon!!

Emma - japp pojk blir det nog! Och blir det den 11e sa blir det exakt pa det datum som jag tror ar det egentliga BFet. Att det skulle bli sa tidigt som den 4e tror jag inte ett ogonblick pa, men trevligt skulle det vara :-D

Lullun - Gick du over tiden med Aaju?? Jag sa till alla att jag bergis skulle ga over tiden men innerst inne sa trodde jag (och hoppades) att Nils skulle komma pa BF dagen. Men sa blev det inte alls. Han kom pa dag nummer 13 over tiden och hade han vantat i 40 minuter till sa hade han kommit exakt 2 veckor sent. Seeeeegt att vanta pa! Tror att det ar darfor jag den har gangen redan stallt in mig mentalt pa att fa ga over sa lange. Kanns som om det blir lattare att hantera da!
Det ar lite roligt att vi firar pa jobbet faktiskt. Vi har alltid gjort sa att vi koper tarta och nagon liten present till den som fyller faktiskt.. en ratt sa trevlig tradition!

Malin - :-) den har bilden togs pa kvallen efter middagen sa jag tror att det ar darfor den ser ratt sa hog ut. Faktum ar att magen den har gangen hanger rejalt mycket langre ner an den gjorde med Nils. Vilket ar otroligt skont eftersom jag inte alls blir lika obekvam som jag var med Nils (kunde ju knappast andas pa kvallarna da!). Men att den hanger langre ner andra gangen ar nog ratt naturligt med tanke pa att allt redan har bretts ut en gang sa de sjunker val ner dar och lagger sig lite tidigare... Sa du tror att h*n kommer pa sjalvasta BF dagen alltsa.. ja vem vet!

Lullun sa...

Ja, det var en trevlig tradition. Här kör vi med att födselaren köper något i vår lilla "restaurang" eller eventuellt tar något med sig (fast så jobbar jag ju på ett väääldigt mansdominerat ställe). Sedan brukar jag och en kille alltid ge varandra något dumt; typ firmaballonger, egenhändigt vikta pappersflygplant och sånt. I år ska jag vara flitig och faktiskt köpa något till honom dock, men inget seriöst... ;-)

Och jo, jag gick över tiden. Exakt en vecka. Precis som jag ville ha det (i 3:e månaden alltså). Inte för brottom (kände mig ju då inte helt klar till att bli mamma *hihi*) och inte för sent så att jag skulle kunna hinna bli orolig för att "den" inte ville komma ut. ;-) Dessutom hade jag räknat ut att torsdag kväll var den tid som passade bäst för Holger som gick i skolan, för att han skulle kunna få mest möjlig tid tillsammans med oss. Och precis så blev det (även om jag inte helt hade räknat med att det skulle gå igång över ett dygn innan och att det skulle vara så seegt - fast bra ändå¨väl att märka, så nej oroa dig inte nu :-) )! Lustigt, eller hur!? :-)

Millan sa...

Lullun - fy sjutton det dar med att det gar igang sa jakla seeeegt hade jag inte forberett mig pa. Eller rattare sagt, jag hade i huvudet att det brukar ta runt 24 timmar for en forsta gangs foderska och blev darfor valdigt irriterad nar sa inte alls blev fallet for mig. Och appropa det dar med att ga over tiden sa later en vecka riktigt skont. Da hinner man ju slappa i nagra dagar extra pa mammaledigheten. Men tva veckor var segt som sjutton. Jag hade till och med lyckats overtyga mig sjalv om att det inte skulle komma nagon bebis over huvudtaget. Jag tror faktiskt aldrig att jag har varit sa tjurig som jag var de sista dagarna av graviditeten....

Anne sa...

Lite sent, men här kommer min gissning. 15 oktober, en pojke som ploppar ut på kvällen!