CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 26 september 2008

Fredagstema: Väggar

Nu ar det fredag igen och faktiskt min allra sista fredag pa jobbet pa ett bra tag :-). Visserligen jobbar jag pa tisdag nasta vecka men annars har jag klarat av sista arbetsveckan nu. Kanns ju urskumt! Bra .. men skumt! Mina underbara arbetskompisar tog med mig ut pa resturang i gar kvall - The Riverstation - och uppvaktade med en otrolig avskedspresent. Hela tva nya objektiv till min Canon EOS 400D!! Jag har inte alls haft en chans att titta narmare pa dem men det verkar vara ett portratt-objektiv och ett objektiv med rejalt med zoom. Jag ar fortfarande helt stum av forundran for en sa fin present hade jag absolut inte raknat med och jag kan knappt barga mig tills jag kan leka lite med mina nya leksaker :-).

Men nu var det ju fredagstema det skulle handla om och da narmare bestamt vaggar. Jag gissar att det inte kommer som nagon storre chock att jag kommer skriva om tapeter ;-)?!

Ni som brukar besoka min blogg vet nog vid det har tillfallet att jag har en passion for tapeter och har satt upp flera nya i vart hus under renoveringen. Jag tycker verkligen att det ar jatte skoj med alla nya roliga tapeter som finns att kopa nu. Fast samtidigt har vi tagit det lite lugnt och har enbart tapetserat fondvaggar och 'bara' i koket, vardagsrummet och hallarna. Trots allt kan det nog bli lite for mycket av det 'goda' om man tapetserar varenda rum med stora, gralla monster!

Den forsta tapeten vi satte upp var i koket och det ar ocksa den jag ar mest nojd med tror jag. Det ar lite lurigt att hitta en tapet som verkligen passar pa en viss plats sa ett bra tag hade vi en massa olika prover hangandes pa de otapetserade gipsvaggarna innan vi slutligen bestamde oss for den har:

Nasta rum att fa en fondvagg var vardagsrummet. Aven dar hade vi tapetprover hangandes pa vaggarna ett bra tag innan vi bestamde oss for den har:

Vardagsrummet var svart att hitta ratt monster och farger till pa grund av de roda sofforna som tyvarr bosatt sig i rummet. Sofforna ar egentligen anledningen till att jag aldrig blivit helt nojd med hur det ser ut i vardagsrummet men vi inte rad att byta till nagra nyare utan de har far hanga med ett tag till. Med roda soffor ar man hur som helst begransad till vilka farger man kan valja pa allt annat i rummet.

Det allra senaste tapeten som letat sig upp pa vara vaggar ar den svart-vita som sitter pa tva sma halvvaggar i hallen daruppe och nu aven pa nedervaningen. Jag ar faktiskt himla nojd med den har tapeten, for eftersom vi har morka golv (snart i alla fall ;-)) och resten av vaggarna ar vita sa behovdes det nagot som livade upp lite.


Killarna som lagger golvet pa nedervaningen den har veckan har lyckats att flacka ner de vita vaggarna ratt sa rejalt men vi har 'varnat' dem for att forstora tapeterna sa jag hoppas att de kommer se ok ut nar arbetet ar gjort!

Otroligt men sant ar att jag borjar bli ordentligt trott pa att renovera och inreda och jag kan knappast titta i inredningstidningar eller pa alla de otaliga inredningsprogrammen pa TV langre. Jag gissar att ni aven borjar bli lite trotta pa allt renoveringstjat pa bloggen sa jag ska sluta for idag tror jag ;-).

I helgen ar det brollop for hela slanten som galler! Sista brollopet for aret for oss och jag tror att det kommer bli en riktig hojdardag. Vadret ar jatte fint i Bristol for tillfallet och jag hoppas att det haller i sig tills i morgon ocksa!!

Hoppas ni alla far en jatte fin helg.

20 comments:

Petchie75 sa...

Inte blir jag trött på att se och läsa om er renovering, men jag kan förstå att det kan bli lite för mycket för er.. Tapeterna är verkligen så snygga, och jag är så avundsjuk på ert mysiga hem!
Jag tänkte väl att det var bröllop den här helgen, hoppas att det blir både fint och roligt.
Kram

Cecilia sa...

Nej nej inte ledsnar man på inredning av att läsa din blogg,TVÄRTOM jag får inspiration jag.Vi ska göra om så mycket i det här huset men vi vet inte var vi ska börja.Gillar verkligen era tapeter,de är jätte snygga.Ska bli roligt att se allt när det är helfärdigt sen.
Hoppas ni får en trevlig helg och att bröllopet blir roligt och tur med vädret!

Kram

Saltistjejen sa...

Det är verkligen jättekul att kunna följa er renovering på bloggen Millan! :-)
Jag gillar era tapeter. Tycker de är väldigt snygga, både färg och mönster.
Och du tänk vilka superlyxiga presenter du fick! Helt fantastiskt! Kul! Kan tänka mig att porträttobjektivet kan komma väl till användning nu när Bönan kommer! :-)
Tänk att du snart slutar jobba. vad snabbt tiden gått!
Ha det riktigt kul på bröllopet i helgen!
Kram!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

sa kul att läsa om er renovering.. men förstar att de e jobbigt att bo mitt i den.. men tänk pa hur fint de blir!!!
kram kram

Anne sa...

Nej, nej inte mindre renoverings- och inredningsinlägg. Mer, mer!!! Det ger inspiration. Men jag kan nog inte komma in och läsa mer om det är tapeter involverade ;) Jag får sånt habegär, går sen runt och tassar i vårt hus och kritiskt betraktar jag alla väggar och tänker att tänk om man där och där kunde ha en ynka tapetbit eller fondvägg där.
Kan du förresten tipsa på tapetställen, varifrån är t.ex. era tapeter? Hemsidor på nätet?

Annika sa...

Era tapeter är grymt snygga!! Skulle önska att det fanns lite mer snygga tapeter på den här sidan pölen också, men det gör det ju inte...(iallafall inte vad jag vet).
DET är kul att följa er renovering. Verkligen!!!
Ha en jättefin helg!
Kram!

Desiree sa...

Detta fredagstema passar ju dig verkligen som handen i handsken. Du har ju så god smak just för tapeter och ni har så himla fint hemma hos er. Det är jättekul att få se alla fina taper du har valt. Jag blir avis för här finns inte alls det där tapet utbudet som finns i både England och Sverige. Jag förstår dock att du börjar bli lite trött på renovering för ni har ju gjort så himla mycket med ert hus. Fast det ni gjort har verkligen blivit sååå fint! Nu borde ni väl snart vara klara med det mesta kan man tycka. Ben och du verkar båda vara väldigt duktiga och händiga när det gäller renoveringar.

Vilken underbar present du fick från dina arbetskamrater, wow!!! Den kommer du ju garanterat ha mycket glädje av. Många fina foton lär det bli på bönan och Nils förstår jag. Vad kul att du blev så uppvaktad.

Ha nu riktigt trevligt på bröllopet och kul. Bönan får hålla sig kvar inne i magen någon dag till håller jag tummarna för.

Kram!

Marianne sa...

Nej jag är inte heller trött på att höra om hur ni renoverar och gör fint hemma hos er! Din renovering och inredning är en del av ditt liv, precis som dina barn och bröllop och jobb och ... och då blir det inte tröttsamt. Det är när det BARA handlar om en enda sak som det blir tråkigt. Och det gör det inte hos dig för du skriver om ditt liv. Kör på som du gör!!!!

Det blir jättesnyggt med dina tapeter. Jag är speciellt förtjust i hallarna och köket, tror inte jag skulle vilja ha en mönstrad tapet i vardagsrummet däremot för då hade jag känt det som om den styrde, som du känner med sofforna. Men det är mitt sätt att inreda, till ditt blir det nog perfekt med fondtapet i vardagsrummet.

Hoppas bröllopet blir riktigt lyckat och att de får ett lyckligt liv.

Skönt att Bönan håller sig på plats nu, golv och bröllop som det är!

KUL med nya objektiv! Nu blev jag sugen att skaffa fler. Det får bli när jag kommer till Sverige nästa gång.

Kram!

Anonym sa...

vilka galet snygga tapeter! och vad snyggt det var med väggar som inte gick från golv till tak. eller ähum, det är ju klart att de gör, men med det vita utrymmet högst upp. så att tapeterna blir inramade

Lullun sa...

Nu har jag så läst ikapp mig på veckans inlägg. Ja, förstår alltås fullt ut det där med att inte ha tid att skriva, läsa och kommentera... ;-)
Det verkar som om det blir väldigt fint med nya golvet! Och vilken present du fick!! Era väggar, ja de är hu jättefina och hjälp ja, nu kommer ju snart bönan. Vad tiden springer fram!
Kram!!

Anonym sa...

Hej vännen! Hoppas att ni mår bra, här är allt bara fint! Träffade Mia o pojkarna i helgen, det var himla kul!!! Jag har försökt ringa dig 3 kvällar nu men lyckas inte få tag på dig, ni har inte bytt nummer eller??? Ha det bra, jag tänker så på dig o magen! Kramar Emma

Millan sa...

Petra - Tack vad gullig du ar! Skont att hora att jag inte skrammer bort er med mitt eviga tjatande om renovering!! Just nu ar mysfaktorn INTE hog i vart hus eftersom kylskap, tvattmaskin och allt annat fran koket star i vardagsrummet. Men i morgon ska det tillbaks till sina platser sa da hoppas jag det blir battre igen!! Brollopet var kanon! Jag ska skriva om det i morgon hoppas jag. kram

Cecilia - sa ni ska ocksa renovera alltsa!? Vad ska ni gora?? Jag forstar om det inte kanns lika motiverande att spendera dagarna inom hus med malarpenslar i handerna nar det ar konstant fint vader utanfor dock!! Det ar val det som ar positivt med att var sommar regnade bort... vi fick mycket gjort ;-). Kram!

Saltis - Skont att hora att ni inte tycker jag tjatar for mycket! Renoveringen ar ju en sa stor del av var liv nu att det lbir ratt naturligt att ventilera om den har pa bloggen!!
Ja jag ar helt overvaldigad over presenterna jag fick! Jag hoppas fa lite tid over snart att hinna satta mig in i objektiven och hur jag ska anvanda dem.
idag var sista dagen pa jobbet... kanns bra men urskumt!! kram

Lotta - ja jag kanner att jag klagar av mig har pa bloggen ibland over renoveringen. Egentligen ar det ju valdigt roligt att halla pa att fixa med huset men ibland blir det bara for mycket. Det kanns som om det aldrig tar slut... och det gor det kanske inte heller nar man har ett gammalt hus... kram

Millan sa...

Anne - :-D ok det blir fler inlagg senare i veckan nar jag hunnit stada och fota lite!! Finns det alltsa inga tapeter alls att fa tag pa dar ni bor? Man borde ju kunna bestalla pa natet anda kanns det som. Om du kollar pa lanken har brevid som heter Ideal Home Magazine sa ar det stallet jag fatt de flesta av mina ideer fran. Jag renoverade tidigare pa den tidningen och kollade pa bilder av tapeter och annat dar. Sedan kollade jag upp de olika tapet markena pa natet for att se var jag kunde kopa dem. Men visst borde man kunna bestalla tapeter pa natet?? Kolla aven pa www.wallpaperdirect.co.uk for ideer och kanske stallen att kopa pa?! kram!!

Annika - ja det verkar ju som om det inte alls finns sa mycket tapeter pa er sida atlanten. Sa skumt anda med tanke pa hur inne det ar med det har och aven i skandinavien!! Undrar om man kan kopa pa internet.,...?
Kram!

Desiree - tack!! Vad snall du ar!! Jag tycker ju egentligen att det ar jatte skoj med inredning och renovering men efter 2 ar av att ha det konstant hangade over oss och aven den kostad den medfor varje manad sa kanner jag mig lite matt pa det just nu. Nu ar det dock bara 'finishing touches' kvar av den har delen av renoveringen sen ar det sa gott som klart. Fast visst... det kommer ju finnas massor framover som maste goras. Men nu ar det i alla fall uppfrashat invandigt!
Ja visst var det en kanonpresent!!!! Jag ar helt overlycklig och langtar tills det finns lite tid att leka med de nya objektiven!!
Brollopet var kanon bra! Jag ska lagga ut lite foton senare i veckan.
kram

Marianne - jag haller faktiskt med dig om att det ar roligast att lasa om folks liv sa som det ar. Dvs en blandning av allt och inte bara tex renovering eller barn eller vad det nu kan vara!
Likasa ar det helt klart sa att det inte ar jatte smart med tapet i vardagsrummet... for man blir valdigt begransad i vad man kan ha for gardiner och annat... sa jag har lyckats att gora det till en inredningsmardrom med roda soffor OCH fondtapet... ;-)
Bonan har hallt sig pa plats hittills i alla fall och det kanns valdigt skont. I ca 2 veckor till far h*n garna halla sig i magen... sedan ar vi nog lite mer redo att ta emot henom ;-).
Kram!

Millan sa...

Leopardia - tack!! Och jag forstar vad du menar med vaggarna. Det sitter ju som en list (picture rail kallas det for har) nagon halvmeter ner pa vaggen. Det ar orginalen som sitter kvar och vi tyckte det vore synd att ta ner dem. Lite gammalt ar ju kul att ha kvar aven om man fornyar det mesta!!

Lullun - jag vet sa val vad du menar med att varken hinna lasa eller kommentera. Jag har inte varit inne pa en blogg de senaste dagarna... men jag hoppas hinna lasa ikapp i morgon! Och da aven skriva nagot nytt har ocksa... Kram!!

Emma - nej da vi har kvar samma nummer men livet har varit galet den senaste veckan. I lordagskvall var det dags for brollopet och da bodde vi over pa hotell, i sondags var vi hemma hela dagen o kvallen faktiskt men i gar kunde vi inte vara hemma eftersom de behandlat golven sa da bodde vi hos bens foraldrar. Nu ska vi dock vara hemma ett tag ar tanken....
Ingen bebis har annu!! Och forhoppningsvis inte riktigt annu... for vi vill ju fa lite mer klart innan lillen kommer! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Snygga tapeter! Ni verkar ha fint hus överhuvudtaget!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

inne med en kraaaaaaaaaaaaaaaaam
e de inte dags för en uppdatering snart??!! :-)

Anonym sa...

Hoppas att ni hade trevligt på bröllopet och att ingen liten böna tittade ut på kvällen.. :)

Jag älskar när du visar bilder på ert hem. Det är så snyggt och jag blir så inspirerad. Tyvärr har jag en karl som inte har tummen mitt i handen när det gäller DIY. Han har nog ingen tumme alls i det fallet. :(
Jag vill tapetsera i köket medans han tycker att vi ska måla.
Som en riktig "common Irish" så tror han nog att tapetsering är jättesvårt och bara ska utföras av specialister..ha,ha...

Jag kollade på 60 minute makeover tror jag att det var och fick veta att vägglisten som ni har i vissa av rummen heter Dadorail...men inte varför. Vet du?

Hoppas att du mår bra och att ni hinner bli klara med det mesta innan bebben gör entré.

Kram!

Anonym sa...

Sorry, såg att Dadorails visst var de som ligger längre ner och delar av väggen.. :D
Jäkla 60mm som ger fel info! :D

Cecilia sa...

Nä nu är det nästan så man börjar misstänka att någonting har hänt månne...
Hoppas allt är bra med er!!

Petchie75 sa...

Ja, nu blir jag också nyfiken... kan bönan redan ha tittat ut??
Kram