CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 10 september 2008

Mohippa

Den 27e September ar det dags for det sista av de fyra brollopen for aret - Delphine och Jerry gifter sig har i Bristol. I lordags var det sa dags for mohippa for Delphine. Som jag nog har namnt forrut sa ar mohippor i England valdigt olik de jag varit pa i Sverige. Bland annat sa brukar bruden sjalv vara med att planera sin egna hippa och ofta innebar den att man aker ivag nagonstans over en helg eller ibland till och med en hel vecka. Det har var nagot jag tyckte var urskumt (och lite pinsamt) nar jag precis hade flyttat hit, men nu har jag faktiskt vant mig. Ibland vara kompisar har har vi gjort sa att bruden far vara med och bestamma vilken dag/helg mohippan ska ske pa och vilka hon vill bjuda men annars ar det vi andra som planerar allt (och berattar inte for bruden vad som ska ske).

I lordags klockan 9 pa morgonen blev Delphine upphamtad i bil av nagra av tjejerna i ganget och vi styrde kosan soderut och till ett Spa Hotell dar vi sedan spenderade flera timmar med att bli omhandertagna. I priset ingick en halvtimmes behandling och jag valde en graviditetsmassage. Underbart! Det enda problemet var att det var over for fort... jag hade kunnat ligga dar och bli knadad i timmar! Sarskilt som de hade en speciell kuddmadrass for gravida vilket gjorde att jag kunde ligga pa magen. Bara det var gott!!

Spavistelsen avslutades med 'afternoon tea' och sedan gjorde vi iordning oss och akte tillbaks till Bristol. Val dar samlades vi hemma hos Ria dar vi hade en inomhus picknick eftersom vadret tyvarr gjorde det omojligt att vara utomhus. Vi snaxade och flamsade och Delphine fick bland annat modellera val valda delar av sin blivande makes kropp med hjalp av Playdoh och aven mala hans portratt.

Efter picknicken akte de flesta tjejerna hem for att gora iordning sig infor kvallen men Delphine, jag, Sara, Jana och Ria akte vidare till en lagenhet i Bristol som Jerry hyrt for oss for natten. Dar gjorde vi iordning oss innan det var dags for sista anhalten pa dagen - Clifton Village - en mysig del av Bristol dar vi hade bokat bord pa Primrose Cafe.

Pa Primrose Cafe hade det dukats fint at oss och vi at och drack gott (eller jag drack vatten... men det de andra drack sag gott ut ;-)) och lekte lekar sa som "Mr and Mrs' fragor.

Efter resturangbesoket gick de flesta hem eftersom klockan borjade narma sig midnatt men nagra av oss fortsatte till en bar for ytterligare coctails (eller vatten da) och trams. Vid ett-tiden hade jag dock fatt nog och drog mig tillbaks till lagenheten medans nagra tappra tjejer forsatte ut for att dansa i nagra timmar.

Vi hade verkligen en lyckad dag och jag tror att Delphine var valdigt nojd med sin mohippa. Morgonen efter gick vi till en American Diner och at frukost och pratade om allt som hant, sagts och gjorts kvallen innan som sig bor. Efter det var det riktigt skont att aka hem till grabbarna och bara slappa resten av dagen!

11 comments:

Annika sa...

Kul med hippa, men jag blir alldeles matt när du säger att vissa hippor kan hålla på en vecka...JÖSSES. Jag har nog blivit för gammal, skulle bli tokig om jag skul´le ha hippa för en brud i en veckas tid. Jag tycker det räcker så bra med en enda kväll... ;-)

Du partade på ordentligt fast du vek av vid 1, och du hade roligt. SÅ ska det ju vara!!!
Jag tycker det låter som om Delphines hippa var helt lagom´+ att den var KUL!!

KRAM!!!

Petchie75 sa...

Vilken härlig möhippa - precis i min smak!! Inget göra bort bruden eller klä ut henne i fula kläder - som det är brukligt bland fransyskor (och väl svenskor men jag har aldrig varit på en svensk möhippa)... Jag har redan förklarat för mina väninnor att om det eventuellt ska arrangeras en möhippa för mig (om vi nu gifter oss "på riktigt") så vägrar jag sådana upptåg (och de flesta av mina tjejkompisar vet att jag skulle bli skitsur om något sådant skulle planeras, ha ha!).
Spa, afternoon tea, picknick och god mat låter såååå mysigt!! Och härligt att du fick en graviditetsmassage - det fick ju Saltis också i våras.
Hoppas att bröllopet blir lika lyckat!
Stor kram!

Petchie75 sa...

Glömde säga att du ser strålande ut på fotona!!

Saltistjejen sa...

Vilken härlig möhippa! Det är ju såååå kul med möhippor tycker jag. Tyvärr har nog i stort sett alla mina vänner gift sig nu. Av de som jag tror kommer att gifta sig. Så det är nog rätt glest med möhippor framöver skulle jag tro. JAg tycker det är ett så bra tillfälle att träffa och lära känna alla som är bjudna til bröllopet. Även de man aldrig tidigare träffat. Då blir ju sedan bröllopet så mycket roligare. Särskilt om det är så att det är många av gästerna man själv inte känner sedan tidigare.

Och gravidmassage! UNDERBART! jag fick ju en sådan behandling i våras när vi var på cape Cod. Mmmmm det var härligt.
Och jag håller med Petra! Du ser fantastisk ut på bildern!

Desiree sa...

Det där lät som en riktig lyckad och trevlig möhippa som Delphine fick. Fyra bröllop på en sommar är inte dåligt. Hoppas dock att ni slipper uppleva en begravning (skämt). Ni verkar ha fått en underbar dag. Spa är ju alltid lyckat. Håller med dig om att man för det mesta tycker att massagestunden går alldeles för fort och gärna skulle vilja ligga kvar minst dubbelt så lång tid.

Millan sa...

Annika - ja jag haller med dig. En veckas hippa skulle bli for mycket. Men oftast blir det val inte lika intensivt per dag om man gor sa. Det mesta jag varit med om var nar vi akte till Edinburg forra aret for Janas mohippa. Da var vi ivag Lordagmorgon till mandag kvall sa hela tre dagar. Men det var egentligen mer av en 'tjejresa' och vi gjorde nagon grej per dag. Var pa champagnelunch pa lordagen och lekte lite fragelekar pa resturangen pa kvallen. Pa sondagen fick hon spela in en CD och pa mandagen var vi och malade pa ett stalle. Men i ovrigt sa tog vi det egentligen lugnt, shoppade och fikade mest hela helgen ;-). Kram

Petra - jag ar helt med pa din linje dar. Tycker att vi ar for gamla for att springa ute och fullstandigt gora bort bruden nu faktiskt!! jag hade sjalv inte uppskattat att behova ga utkladd och gora en massa grejer tror jag! Det viktigaste med en mohippa ar pa nagot satt att fa spendera en 'sista' stor dag/kvall med sina narmaste vanner tycker jag.
Gravidmassagen var verkilgen helt otrolig!! Jag hade inte sa hoga forvantningar utan vantade mig att de inte skulle kunna knada sa hart och sa dar... men det knadades pa och var jatte skont! Kroppen ar val sallan sa trott som i slutet av en graviditet sa det kandes som om den behovade lite pampering :-D. Kram!

Petra igen - tack :-)! Det var riktigt kul att kla upp sig (och sminka sig!) och ga ut och svira. Det hander ju inte allt for ofta just nu!

Saltis - visst ar det kul med mohippor!!! Speciellt kanske sadana har dar alla ar med pa allt. Dvs man hari nte bara uppdrag at bruden utan alla tar del i allt! Jag har en del vanner som inte ar gifta annu (och jag ar ju inte gift) sa jag hoppas det blir nagra fler hippor de narmsta aren :-). Vi pratade precis om det dar med hur bra det ar att manga av tjejerna som ar bjudna pa brollopet ar med pa hippan sa att man lar kanna dem. Nu hade hon visserligen bara bjudit in 10 personer och det kommer manga fler till brollopet men anda valdigt skoj att fa traffa alla hennes narmaste vanner och det ska bli skoj att traffa dem alla pa brollopet igen!
Ja gud sa harligt det var med massage!!! Det kandes som om min kropp behovde det pa nagot satt. Och den dar kudden... harligt. En sadan skulle man ha hemma! :-) Kram

Desiree - ;-) Ja ironin har inte undkommit oss och faktum ar att det blev en begravning ocksa eftersom Bens mormor gick bort i somras. Valdigt ledsamt men valdigt vantat eftersom hon var 95 ar och valdigt skroplig!
Mohippan kandes valdigt lyckad. Och faktum ar att den kandes som valdigt avslappnad. Vi hade tankt till lite och dragit ner pa lekarna och saker sa att det blev tid till att bara umgas ocksa. Jag tror att det var en bra ide!!
Kram!

Mia sa...

Det låter verkligen som en lyckad möhippa! Vilken lycka att få ligga på mage när man är höggravid. Jag är imponerad över att du hängde med så länge. När jag var i samma vecka som du ville jag helst gå och lägga mig kl 20! Vilket fint kort på dig! Har lite svårt att förstå att bönan snart är här. Det har gått så fort!
Kram :-)

Marianne sa...

Härligt med en tjejkväll! Det var ett tag sedan för mig. Och det är så underbart med spa, eller hamam i Turkiet, för man känner sig verkligen fräsch som en nyponros efteråt. Och jag instämmer, du ser verkligen fräsch ut!

Skönt att bröllopet blir i Bristol, de andra tre har väl varit så ni har varit tvungna att åka iväg har jag för mig. Speciellt med tanke på att det inte är så långt kvar nu.

Ha en skön torsdag!

Anonym sa...

Vilken bra möhippa. Skulle jag fått en så skulle det varit något sådant som jag velat ha.

Härligt med gravidmassage. Jag somnade när jag fick min. Den höll på i en timme eller nåt. heaven!!

Instämmer med övriga tjejer att du ser så snygg ut på fotona. Själv såg jag ut som en val i vecka 37! :D
Snartär det dags! JAG längtar!! :D

Kram!

Lullun sa...

Tycker de engelska möhipporna, eller i alla fall de ni har, låter helt perfekta. Ni har bara ett så trevligt gäng också. Ett sånt saknar jag verkligen här! Tack för att jag fick följa med på er dag/kväll! :-)

Millan sa...

Oj har ju helt glomt att svara har ju...

Mia - ja det var en riktigt lyckad mohippa tycker jag! och framfor allt tror jag att Delphine var valdigt nojd och fick en sadan dag hon ville ha.
Att ligga pa magen var riktig lyx vill jag lova!!! Att visa sig i bikini framfor de andra 10 tjejerna.. inte lika skoj ;-).
Jag var nastan sjalv lite impad att jag orkade vara uppe till kl 1.. men jag fick betala dyrt for det for dagen efter madde jag pyton och kande mig nastan bakis sa trott var jag! Men nu ar det bara brollopet som ska ske ocksa.. alla andra kvallar lar jag ga och lagga mig vid 20 tiden ;-).
kram

Marianne - ja en tjejkvall kan man behova lite da och da. Det piggar verkligen upp!! Att jag kande mig sa pigg pa kvallen ar nastan otroligt for min erfarenhet fran spa tidigare ar att jag blivit helt slut efterrat.. som nagon kroppslig reaktion efter massagen. Men den har gangen kande jag mig jatte pigg efterrat!!
Ja det ar verkligen skont att brollopet ar i bristol den har gangen (du har helt ratt i att de andra tre var pa helt andra stallen.. och tom andra lander) sa att vi kan aka hem och sova hemma efterrat. Skoj ska det bli!!

Jess - ja det var en himla mysig dag faktiskt. Det kandes som om vi hann med mycket men anda inte stressade!
Vad trist att det inte blev nagon hippa for dig. Kande du kanske inte sa manga i Irland nar ni gifte er?? Du far ha en nu i efterhand i stallet :-).
Du sag inte alls ut som en val i vecka 37!!! Jag kommer ihag att du la ut nagon magfoto dar pa slutet och da sag inte alls sa stor ut som jag kanner mig!!!
Ja det ar helt sanslost att det snart att dags for Bonan att kika ut... fast jag gissar pa ca 5 veckor trots allt... kram

Lullun - det kanns viktigt att ha ett sadant har gang omkring sig nar man bor i vag tycker jag! Nu var vi ju manga fler an bara vi allra narmaste den har gangen men det var valdigt god stamning och alla kande de flesta trots allt sa det var skoj! Hur ar det pa din arbetsplats? Finns det manga dar som du skulle kunna umgas med?? kram!