CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 8 maj 2009

Fredagstema: Gott och lättlagat på buffébordet

Musikantas andra fredagstema ar: Gott och lättlagat på buffébordet. Jag maste erkanna att jag sallan staller till med buffebjudningar men om sa sa tycker jag att aker som goda sallader ar kackt att bjuda pa. Det ar latt att gora till manga och kall mat ar ju lite lattare an mat som maste hallas varm om man ar manga i sallskapet. Jag tycker det ar gott med lite matigare sallader med tex nypotatis eller liknande och har ett recept pa en god och annorlunda potatissallad med bland annat kokosmjolk i men just precis det receptet finns inte att hitta idag. Sa darfor blir det ett annat salladsrecept idag:

Persika, Pistach, Parmaskinka och Mozarella sallad:
4 portioner, tar ca 20 minuter att gora

50 g pistagenotter
4 mogna persikor
2 st bollar buffalo mozarellaost
120 g mixade salladsblad (ruccola passar valdigt bra)
12 skivor parmaskinka

Dressing
6 msk god olivolja
2 msk pressad citron
2 tsk socker

1. Rosta notterna i ugnen (skalet av). Hacka sedan i bitar.
2. Ta ut karnan ur persikorna o skiva tunnt. Lagg salladsbladen pa en stor tallrik, och lagg sedan pa persikoskivorna, parmaskinkan och mozarellan som man gragit isar i mindre bitar.
3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Salta och peppra. Hall over salladen och avsluta med att lagga pa notterna.

Den har salladen ar valdigt latt att gora och all sallad med frukt passar valdigt bra pa sommaren tycker jag!

Andra fredagstemadeltagare hittar ni i listan till hoger pa bloggen.

Har hander det stora saker idag!! Sofias forsta tand haller pa att kika fram! Stackarn har sa ont sa ont och ar darfor riktigt gnallig. Hon vill helst bara sitta i knat och bita pa plasten pa sin napp. Mat vill hon inte ha och sova vill hon inte gora. Hoppas det gar snabbt for tanden att komma nu sa hon slipper det har!

Sjalv ska jag ut och springa sa fort Ben har kommit hem fran jobbet. Den har veckan har jag satt igang 'projekt: Bli av med graviditetskilona' pa allvar. Forsta springrundan tog jag i tisdags och det gick faktiskt battre an jag trodde. Sa himla lange var jag inte ute men jag kollapsade atminstonne inte ;-).

I morgon vankas det Baby Shower for Sara har hemma och pa sondag ar det barnkalas for en av Nils kompisar. Ben ska fortsatta mala huset utvandigt sa vi haller tummarna for fint vader.

Trevlig helg alla!!

10 comments:

Mia sa...

Mums vad gott det lät! Älskar parmaskinka och mogna färska persikor. Får jag prova snart! Vad duktig du är som börjat springa! Nu kommer snart Jens hem med tapas - hämmat är gott ibland! Puss o kram!

Christel sa...

Ååh vad jag blir sugen. Persikor är väl snart den enda säsongsfrukten i Sverige, det mesta annat finns hela året, men persikorna och nektarinerna bara på sommaren, men då är de desto godare...
Har du en sån där "bitring" med vätska inuti som man kyler/fryser? Den minns jag att våra barn uppskattade när de fick tänder.
Direktadress:
http://www.barnkidsonline.se/?artnr=leksaker från Nûby01&cat_id=106

lycka till!

Sara sa...

Den salladen later smarrig : ) Ha en bra helg, vi haller ocksa tummarna for sol har i sodern sa vi kan va ute och njuta!
Kram
Sara

Desiree sa...

åh det här receptet lät jättegott Millan. Det ska jag ta och göra någon dag även om jag inte ska ha en stor buffé av något slag. Lät verkligen fräscht och gott! Du är ju superduktig som verkligen bestämt dig för att träna bort lite gravidkilon. Jag kör ju också en del löpträning. Brukar springa 2-3 gånger i veckan och vara ute i ca 40 minuter. Jag springer inte supersnabbt men ändå så att man får sig en rejäl genomkörare. Viktigt att du stretchar efter löprundorna så att du inte får problem med knäna. Träna inte heller allt för hårt utan börjar förskitigt och öka sedan långsamt på för annars kan man också få ont i vader och knän. Sist men absolut inte minst satsa på bra löpskor! Kompromissa inte på kvalitén här för då tar kroppen bara stryk. Ha en underbar helg.Ladda ner lite skön musik att ha i lurarna när du är ute det gör det hela roligare.

Kram

Annika sa...

Det där lät då riktigt GOTT!!
Jag har sett massor med goda recept på bloggarna idag. Din sallad låter som en höjdare!
Du är urduktig dom börjat träna!!
You go!
ha en fin helg, och KRAM!!

Anne sa...

Håller med de andra, det där låter väldigt fräscht, snabblagat och gott.
Somrigt också!
Du måste berätta mer om babyshowern sen, det är jag nyfiken på.
Vad duktigt och inspirerande du gett dig ut i springspåret. På nätet finns det massor med löpprogram, typ bra scheman för "lär dig springa 5 km" med bra upplägg på hur mycket varje gång osv. Ganska roligt och inspireraden, då blir det nåt mer konkret och man ska resultat, mäta resultatet också.
Ha en riktigt skönt och bra helg!

Millan sa...

Mia - ja visst ar det gott med farsk frukt i sallader! Vi ater ofta mango i sallad ocksa. Bryter av gott mot den salta skinkan! mmm tapas later himla gott. Kram!

Christel - ja har i england finns ocksa nastan all frukt aret om nu. Men faktum ar ju att det allra godaste ar att ata frukten som ar i 'sasong' just da. Jag alskar solmogna persikor, mango och liknande i sallader!
Ja en sadan bitring har vi faktiskt. Det hade jag glomt bort. Maste prova i morgon!!

Sara - hoppas hoppas pa fint vader!! Den har veckan har ju varit bedrovlig annars :-(. Nu vill man ju ha sol och lite varmare tycker jag. kram

Desiree - ja sallader ar ju overhuvudtaget gott sa har ars och pa sommaren tycker jag.
Jag maste helt klart kopa nya springskor for de jag har ar ingen hojdare. Det kanner jag redan nu! Jag springer bara i runt en halvtimme an sa lange men hoppas kunna bygga upp lite efter hand och lugnt tar jag det verkligen! Det ar en himla harlig kansla nar man ar fardigsprungen :-). Jag har satt ihop en playlist pa ipoden som jag lyssar pa men problemet ar att horlurarna hela tiden ramlar ur oronen. Otroligt enerverande. Jag maste seom jag kan hitta sadana dar som sitter runt nacken om du vet vad jag menar?! kram!

Annika - ja det ar en riktigt somrig och frash sallad. Frukt i sallad ar gott tycker jag!
Tack for peppet... jag maste ju ta tag i mig sjalv kanner jag sa jag ar rejalt taggad nu! kram

Anne - vad kul att du skrive om det for precis det funderade jag over under kvallens runda. Jag har planerat lite i huvudet hur man skulle kunna forlange och forsvara 'banan' efter hand men det vore toppen att fa lite konkreta tips! Maste jag helt klart kolla upp nu! An sa lange racker det dock gott med den rundan jag tar pa runt en halvtimme... sen ar jag helt slut. Det ar sa himla backigt har att jag i stort sett borjar rundan med att springa i en lang nedforsbacke (skont!) och sedan ar det platt i kanske 5 minuter for att sedan vara en valdigt seg och lang uppforsbacke resten (inte lika skont!). Kram

Taina sa...

Tack för tipset! Alla ingredienserna gillar jag och tillsammans blir det ju säkert SUPERgott!
Angående träning så tycker jag SportySpice blogg är ett bra tips ;)
Trevlig helg!

Västmanländskan sa...

Åh, vad gott det låter!

Hoppas lilltjejens tand kommer snabbt så att hon blir god och glad igen.

Millan sa...

Taina - ja pa Sporty Spice's blogg har jag kikat nagon gang. Ska absolut kika igen for inspiration!

Vastmanlandskan - :-) somrigt och frasht! Jag hoppas ocksa att Sofias tand kommer snart for hon ar inte pa topp ...