CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 12 maj 2009

Syskonkarlek

Nar vi vantade Nils fick vi ofta hora att vi skulle fa varldens 'chock' som nyblivna foraldrar och hur jobbigt det skulle bli. Vi trodde vi var forberedda men det blev mycket mycket tuffare an vi trott. Nils var lugn som en filbunke i nagra dagar men fick sedan kolik vilket gjorde att han skrek oavbrutet fran eftermiddagen till sena kvallen varje dag fram tills fyra manaders alder. Nar vi sa vantade Sofia var vi installada pa kolik igen (ni kanske kommer ihag att jag nojade lite om det har pa bloggen nar hon var nyfodd?) och eftersom var och varannan manniska vi traffade varnade oss for den sa kallade 'tvabarnschocken' sa var vi i det narmaste skrackfyllda nar det borjade narma sig forlossningen. Langa vaknatter och kvallar vankandes av och an med en gallskrikande bebis fanns fortfarande farskt i vara minnen!

Men... nagon tvabarnschock har det inte blivit for Sofia har visat sig vara en valdigt lugn och harmonisk liten tjej och jag vagar nastan lova att det ar bra mycket lattare att se efter en trotsig trearing och en nyfodd bebis an att se efter en kolikbebis - syskon eller ej! Kanske ar det sa att eftersom vi var installda pa 'det varsta' sa kanns det oerhort latt den har gangen i jamforelse, trots att vi har tva barn att se efter nu?!


Att ha barn ar verkligen en gladje och bade vi och Nils njuter av den har tiden med en liten bebis hemma! Nils har ett hett humor och ar inte alltid sa latt att tas med men det rader ingen tvekan om att han alskar sin lillasyster. Han ar valdigt svart att halla handerna ifran henne och tar pa och gosar med henne hela tiden. Och karleken ar definitivt besvarad! Det marks att Sofia redan nu avgudar sin bror. Hon skiner upp och skrattar sa fort han visar sig i rummet! Bara han finns med sa ar hon nojd! Det ar inte utan att mammahjartat svaller lite nar jag ser hur mycket de tycker om varandra. Jag ska forsoka komma ihag sadana har tillfallen nar de brakar och tjuvnyps i framtiden. For det ar jag helt saker pa att de kommer gora!





Det ar jobbigt att fa tander! Allt maste gnagas pa och som tur var ar later brorsan garna sig bitas pa!

20 comments:

Anonym sa...

Vilka underbara bilder på syskonkärleken!! Jag förstår att modershjärtat sväller, ni har två jättesöta barn!!
Men jag blev lite förvirrad, menar du att det är "mycket mycket tuffare" än ni anat som du skriver i första stycket och i så fall på vilket sätt - eftersom du sedan nämner att det inte blev en riktig tvåbarnschock? Jag blir lite nyfiken vilket som stämmer, att det blev värre än ni förväntat er eller lättare? :-)
Kram!

Desiree sa...

Åh vilka underbar foton och stunder Millan. De är ju bara såååå söta ihop. Man blir alldeles varm om hjärtat bara man ser dessa bilder på dina fina barn. Det är ju toppen att lilla Sofia är så lugn och harmonisk och att hon inte har kolik. Vilken typ av barn man får vet man ju aldrig verkar det som. Skönt att du var förberedd på det värsta och sedan blev det inte alls så. C syster har precis fått en liten dotter och tyvärr har hon kolik medans storasyster var lugn och harmonisk. Ha en bra dag. Underbara bilder.

Saltistjejen sa...

Men du vad harligt!!! Jag tror ofta att syskon pa ngt vis blir valdigt "kara" i varandra nar den forsta "svartsjukan" har lagt sig. For ofta kan ju det aldre barnet bli lite svartsjukt i borjan nar en ny liten bebis tar mycket uppmarksamhet. Men nar detta val lagt sig och de forstar att mamma och pappa alskar dem lika myckte trots att de har fatt ett till barn sa kan det bli riktigt underbart att se hur de bondar.
Skont ocksa att Sofia ar sa lugn och glad och inte har nagra problem med somnen. kolik ar inte att leka med. Sjalv tyckte jag det var tillrackkligt jobbigt anda de dar forsta manaderna nar man inte fick tillrackligt med somn,. Sja;vklart spelade det ju in att jag dessutom jobbade heltid sa tidigt, vilket gjorde att man standigt va sa trooooott...... Men nu ar det betydligt battre och det ar skont.
Jattefina bilder ocksa!
Det ar skoj attt se hur lika de ar ocksa tycker jag. Nils och Sofia ser man verkligen ar syskon!
Kramar!!

Sara sa...

Axel hade ocksa kolik de forsta manaderna med ond mage pa eftermiddagen och kvallen, promenader vid 11(pm) tiden i vagnen for att kunna sova ha ha, saknar inte det! Men oj vad tiden gar snabbt, maste paminna mig sjalv att njuta lite extra den har veckan : )
Kram

Taina sa...

Sitter här och blir gråtfärdig när jag tittar på äkta syskonkärleksbilder! Underbara helt enkelt. Och visst ska du plocka fram dessa minnen för även om det bråkas så i grund och botten finns den där för alltid. Kärleken <3
Kram

Lisa Christensen sa...

Underbara bilder! De är verkligen såå söta tillsammans!
Så stor Sofia har blivit. En riktig skönhet :)

Anna, Fair and True sa...

Åh, vilka härliga syskonbilder! Och vad skönt att ni snapp kolik den här gången! Låter inte kul :(

Millan sa...

Petra - oj det blev kanske lite luddigt!! Vad jag menar ar att forsta gangen blev det valdigt mycket tuffare an vi forvantat oss eftersom Nils hade kolik, men den har andra gangen har det varit valdigt mycket lattare an vi trodde eftersom Sofia ar sa enkel att ha att gora med. Alltsa ar det lattare att ha tva barn... an att ha ett kolikbarn tycker jag!
kram!!

Desiree - det ar verkligen ett lotteri vad galler barn. Man alskar dem ju granslost hur det an ar och faktum ar att aven om de far kolik sa blir man aldrig arg pa barnet utan mojligen tryter talamodet pa andra omradet istallet. Jag och Ben brakade och gnallde konstant pa varandra i borjan med Nils eftersom bada var sa trotta och spanda pa grund av det hemska skrikandet! Jag tycker verkligen synd om C's syster for jag gissar att det ar varre att fa kolikbarn som andra barn an forsta gangen. De har ju aven ett barn till att se efter... inte latt det dar! Det tar oerhort mycket energi. Kram

Saltis - ja svartsjukan ar nog ofrankomlig och Nils ar helt klart valdigt uppmarksamhetstorstande emellanat. jag tycker vi ar ratt bra pa att ge honom massor av kramar och uppmarksamhet men ibland ar det klart att det blir mycket fokus pa den lilla ocksa och da kanner han sig sa klart utanfor. I Nils fall sa tar han ut sin ilska och frustration till 100% pa oss foraldrar och inte alls pa Sofia medans jag vet att kompisars barn tar ut mycket av sin ilska pa syskonen. Kanske fattar han att hon ar sa liten att det inte ar nagon mening att braka med henne... hon brakar ju inte tillbaks ;-). Men det kommer val det ocksa!
Jag ar oerhort imponerad av dig som gick tillbaka till jobbet sa tidigt. Det maste ha varit sa tufft att inte fa sova hela natter och sedan anda behova ta hand om ett jobb hela dagarna dar man ju maste ha huvudet pa skaft!! Har henmma kan jag ju trots allt ga i pyjamasen hela dagen om jag skulle vilja ;-).
Visst ar det lika varandra Nils och Sofia. Kikar man pa foton av Nils i samma alder sa ar de som tvillingar! kram

Millan sa...

Sara - kolik ar verkligen jobbigt! Jag tror inte man kan forsta det helt om man aldrig varit med om det dar trostlosas skriket som kan halla pa i timmar at gangen. Man tycker ju sa himla synd om de sma och sa blir man sa frustrerad nar inget man gor hjalper. Man vyssjar, kramar, matar, byter bloja, badar, gar ut och gar och lamnar i fred men inget hjalper... hemskt! Jag tror pa nagot satt att jag som forstagangs mamma trodde att det var sa det skulle vara... att alla hade det sa... men nu inser jag ju att det inte alls ar sa! Spadbarnstiden kan ju vara helt underbar!!
kram

Taina - det ar sa harligt att se barns karlek eftersom den ar sa totalt oforstalld! De visar ju verkligen hur de kanner. Och man blir lite varm i hjartat som mamma nar man ser dem ihop :-). Och visst ar det sa med syskonkarlek att aven om man brakar som aldrig forr som barn sa ar det kanske bland annat for att man kanner sig helt trygg med dem som man 'vagar' braka och anda litar pa att de finns kvar dar sen!
Kram

Lisa - tack :-). Ja hon ar en riktig liten goding. Men jag ar ju lite partisk.. men bara lite ;-). kram

Anna - ja sa otroligt skont att slippa koliken. Jag var verkligen nojig over det i borjan och varje gang hon skrek lite mer an vanligt sa var jag helt overtygad om att koliken var pa gang :-). kram

Mia sa...

Underbara söta barn. Visst är det härligt att se syskonkärlek. Kom ihåg det när hårtussarna ryker och leksakerna flyger! :-) Jag träffade en föredetta kollega för ett tag sedan när jag var och handlade. Albin o Oscar satt i en kundvagn med bil, en sån som båda kan få plats i. Hon frågade om de (barnen) kom bra överens och så tittade hon ner på dem. I samma sekund pussade Albin Oscar på pannan och jag svarade "O ja, de är alltid så här söta!" ;-) Kram!

Marianne sa...

Goungar! Och vilken tur att få kolikbarnet först, vara inställd på att allt blir superjobbigt och att det sedan blir mycket lättare än man tror. Hade inte varit lika roligt tvärtom : )

Kram!

Annika sa...

Vilka fina bilder. Riktigt, riktigt superfina. Härlig syskonkärlek!
Ja, det är en CHOCK att bli mamma. En riktig chock, faktikst. Jag är helt säker på att andra barnet nästan alltid är lättare, har så många bevis på det runtom mig!
OCH tack o lov att ni slapp koliken!
Kram!

Anonym sa...

Så vackra dom är era barn!
Att ha ett kolikbarn verkar vara så svårt.
Jag har mina reservationer för att utöka familjen p g a Leons allergi.
Jag tänker hela tiden att tänk om nästa barn får det ännu värre.

Så skönt att Sofia slapp koliken, detta måste ju ha underlättat enormt när ni också har Nils som måste få sin sömn etc.

De är så fina tillsammans och så lika.
Riktiga sötnosar minsann.

Ha det bäst.
KRAM!

Millan sa...

Mia - ja i sadana stunder ska jag kika pa de har fotona och minnas de lugnare stunderna :-). Hahahaha vilken timing han har Albin. Det ar sa gulligt nar de gor sadana saker utan att man liksom bett dem kramas eller liknande! Kram

Marianne - jag ar ocksa otroligt glad att vi fick kolikbarn forsta gangen och inte nu. Maste ju vara mycket tuffare att ta hand om ett valdigt skrikigt barn nar man dessutom har ett barn till att se efter! kram

Annika - Ja sa himla skont att vi slapp kolik. Det ar en sa hemsk kansla av vanmakt att inte kunna hjalpa dem och aven valdit stressande med konstant skrikande! Det verkar absolut vara vanligt att det ar lattare med andra barnet!! man har ju redan en familjerutin sa kanske beror det lite pa det. Andra barnet far liksom mest flyta med :-). kram

Millan sa...

Jess - tack! Visst ar de lika de sma. Lite roligt att se, sarskilt som det ar en kille och en tjej! Undrar om det kommer fortsatta sa eller om de utvecklas helt olika med aldern....
Usch sa jobbigt med Leons allergi. Jag forstar att man oroar sig infor ett eventuellt andra barn. Men faktum ar att jag tror man ska ta risken... for det finns ju en chans att er andra bebis inte alls far det! kram

Miss Marie sa...

Vilka fina bilder! Nils och Sofia är verkligen lika varandra! Va skönt att höra att tvåbanrschocken inte har visat sig, men det brukar ju vara så att om man förväntar sig det värsta så kan det bara bli bättre! :)

Anonym sa...

Jag hoppas att du slipper syskonbråken. Det är ju faktiskt inte alla syskon som bråkar! Dessvärre så faller inte mina barn under den kategorin. Det är det jobbigaste hemma hos oss just nu. Vissa dagar så bråkar de så hårtussarna ryker, bokstavligt talat alltså. De är dessutom lika goa båda två! Det är verkligen jättejobbigt. Tilda var jättesnäll mot Elliot ända fram tills han var ca 18 månader. Då började han ju ta för sig mera och var jämt framme och tog sönder hennes saker eller bara förstörde i leken. Hon blev skogstokig... Nu är de mest Elliot som håller på. Ibland hör man ett vrål från deras rum och då ligger Elliot på Tilda. Då har brottat ner henne och helt sonika lagt sig på henne... Sen kan de leka jättebra vissa dagar och kramas och pussas och vara hur söta som helst!

Min syster och jag slogs också som hund och katt när vi var små. Men idag är vi varandra jättenära! Jag försöker tänka på det när Elliot sitter med en stor tuss av Tildas hår i handen :-(

Supersöta bilder på dina små busfrön!!!

Kram - Malin O

Millan sa...

Marie - tack! Ja de ar verkligen lika. Vi visade Nils ett foto fran hans bebistid i gar och han undrade om det var Sofia :-). Det ligger nog nagot i det dar att nar man vantar sig det varsta sa brukar det inte riktigt bli sa illa! kram

Malin - Usch ja jag har forstatt att det ar tufft nar barnen brakar mycket och ser inte direkt fram emot den aspekten av att ha tva lite storre barn. For visst.. inte alla barn brakar men de flesta gor nog det trots allt! Sa fort sofia borjar ta lite storre plats och vilja leka mer sa kommer Nils att borja saga ifran pa ett annat satt!!
Kram

Elin sa...

Ah, vilka fina bilder! Fina barn sa
klart, sa det kan ju inte vara sa svart! Ha det sa mysigt i helgen & hoppas att lukten forsvinner...
kram

Anonym sa...

Sa fina bilder, sarskilt alla fina ansiktsuttryck och gnistorna i ogonen! jattefint!