CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 14 september 2007

Hemma hos

Jag funderar lite pa att filma vart hem nu nar vi ar mitt i renoveringen. Lite for att det nog kommer vara roligt for oss sjalva att kunna titta tillbaka och se hur det sag ut innan det blev fardigt (om det nagonsin blir fardigt vill saga...?). Men aven for att jag tanker att ni dar hemma kanske skulle tycka att det vore roligt att se??

Hur som helst ska jag forsoka mig pa det har i helgen och forhoppningsvis lagga upp filmen har sa snart som mojligt men jag funderar pa foljande:

1. Pinsamt nog har jag knappast aldrig anvant var filmkamera och jag undrar om jag fixar att filma hela varat hem utan att blir alltfor snurrigt, suddigt och konstigt.
2. Jag onskar att det fanns en funktion som gjorde att man kunde lagga ett password pa bara det inlagget eftersom det trots allt ar lite privat att oppna upp sitt hem for andra och da vill jag helst veta vem som kikar. Men samtidigt sa ar inte vart hem speciellt personligt nu eftersom alla 'finishing touches' saknas sa egentligen spelar det kanske inte sa stor roll.
3. Jag alskar att halsa pa hos folk och ar alltid nyfiken pa hur folk har det hemma. Men ar ni det?
4. Eftersom jag ar en Monica (see inlagget nedan) i sjal och hjarta sa vet jag inte om jag vagar visa huset i det stokiga renoveringsskick det ar i nu. Egentligen skulle jag ju vilja visa upp ett skinande rent och iordninggjort hem. Med detta vill jag alltsa saga att vi egentligen ar ordningsamma men det kan man inte se nar man ar hemma hos oss just nu. Vi har annu inte kopt alla de mobler som kommer behovas och det som framst fattas ar forvaringsutrymmen vilket gor att en massa grejer bara ligger och skrapar. Jag far angest bara jag tanker pa det...

Men... jag gor val ett forsok sa far vi se! Resultatet kommer forhoppningsvis har om nagra dagar.

Sa har sag det ut nar vi flyttade in:
Hallen med den vackra heltackningsmattan. Rakt fram ligger koket som da var separerat fran matrummet

Koket

Matrummet

Vardagsrummet med nya koket i 'flatpack'. En vecka efter att den har bilden tagits hade det gamla koket tagits bort men det nya var annu inte uppsatt. Varenda koksgrej, allt porslin, matvaror etc befann sig da i vardagsrummet. Ben och jag lyckades gora ett liten hal i alla grejerna sa att vi fortfarande kunde se TVn... Those were the days ;-)

Det valdigt bla badrummet. Tyvarr ar bilden mork, men det var bla toalett, badkar och handfat. Blatt kakel, bla plastmatta och rosa vaggar. Till det ett brunt vaggskap. Snyggt!

Rummet rakt fram ar det som ska bli Nils rum. Kolla in den underbara heltackningsmattan!

Nu star vi i det som ska bli gastrummet. Till hoger pa bilden fanns ett hemmabyggt skap som bland annat hade varmvattenpannan i sig. Det skapet finns inte langre och pannan har ersatts av en nyare modell och bor i koket.

Har ar en bild pa sovrummet. Det rummet har vi inte alls borjat renovera annu, om man bortser fran nytt element, och det ser nastan annu varre ut nu med alla vara pinaler.

Sadana har element satt overallt. De ar numera utbytta.

10 comments:

Petchie75 sa...

Millan, jag är jätteintresserad av att se hur andra bor, speciellt du eftersom ni har ett engelskt hus som jag är säker på har blivit/kommer att bli jättefint! Det verkar ha mycket potential.
Jag prenumerar på Sköna Hem (utlandsprenumeration) och försöker alltid få tag på Elle Interiör när jag är hemma (eller få ngn annan att köpa den åt mig). Jag tycker att franska/belgiska inredningstidningar är supertråkiga - inte allt min stil, mycket kalt och modernt och opersonliga hem. Men engelska tidningar är också kul.

Millan sa...

Petra - Jag brukar ocksa kopa Skona Hem nar jag har i Sverige. Men den ar val superdyr att prenumenera pa till utlandet gissar jag? Oftast kostar ju portot mer an sjalva tidningen...
Jag prenumenerar pa Ideal Home magazine och koper ibland aven BBC Good Homes. Jag gillar faktiskt deras stil. Vissa grejer ar for Engelska men mycket ar ratt likt det i de svenska tidningarna faktiskt. Hur kommer ni bo nu nar ni flyttar?

Victoria sa...

Åh, så brittiskt! Men ni har väl inte heltäckningsmatta på toan? Vi hade inte det tack och lov, men flera bekanta hade det i sina hus, huuuuu! Vi bytte ut flera av våra heltäckningsmattor, för de som bodde innan oss hade haft hund så flera av mattorna hade äckliga fläckar... Vi la in laminat i matrummet och nya mattor i hall och vardagsrum. När vi skulle flytta frågade flyttgubbarna om vi skulle ta med oss mattorna! Helt galet, men det är det visst folk som gör!
Trevlig helg!

Anonym sa...

Man blir ju inte alls "besviken" när det inte finns ett enda "efterkort"... jag vet att det kommer film, men jag blev ju nyfiken NU... Ja ja du känner ju mig... ska bli spännande att se, klart vi vill det... =)

Nähä nu ska jag fippla runt lite medans Elias sover... vi hörs! Kram kram Emma

Petchie75 sa...

Jag skrattar åt Victorias kommentar, vi hade heltäckningsmatta i hela huset inkl badrum och toalett när vi bodde i England!
Jag betalar ca 450 SEK för 6 månaders prenumeration av Sköna Hem, det började med en prenumeration i julklapp från mina syskon och sedan bara fortsatte jag att betala själv. Däremot kommer jag ju inte att betala för de skickar den till PR, det är nog superdyrt! Men, det är kul att ha en svensk tidning som dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum. Tänkte be familjen skicka den till mig i fortsättningen...
I PR kommer vi att bo möblerat men vi har skickat dit ganska många av våra saker också. Du kan se nga bilder av lägenheten på min blogg från juni-månad (under ämnet Puerto Rico).
Förresten, måste bara säga att jag är så avis på er, jag skulle också vilja ÄGA ett hus och få renovera det (även om jag förstår att det tar tid, ork och pengar!).
Trevlig helg!

Millan sa...

Victoria - Nej nej nej. Ingen heltackningsmatta i badrummet. Det var faktiskt bla laminat dar nar vi kopte de ocksa. Phew.. Ja, vart hus ar jatte brittiskt :-) Men allt eftersom vi renoverar blir det mer och mer svenskt. Ja du far se sjalv nar jag val lyckas lagga upp filmen. Allt golv pa undervaningen har slipats och oljats och snart ryker mattorna pa overvaningen ocksa. Harligt!!

Emma - Nej men jag har ju lagt ut massor av efter bilder innan!! Dessutom ar det bara toan, koket/matrummet, vardagsrummet som ar fardiga. Vi ar halvvags med Nils rum och har precis borjat pa gastrummet. Nu vantar vi pa golvet som ska levereras nasta vecka sa att Nils rum blir helt klart. Hurra! :-)

Petra - Jag ska nog be mamma kopa med sig Skona hem nar hon kommer over om 2 veckor!! Jag ska ga in pa din blog och kika pa er lagenhet. Kom pa att jag inte har en aning om hur man bor i PR egentligen... Spannade!

Desiree sa...

Åh så kul att se lite bilder från ert hem. Jag tror det kommer att bli sååå fint när det är färdigt. Innerdörrarna och heltäckningamattan känns väldigt engelska. Jag har faktiskt också funderat på att försöka filma vårt hus i helgen och se om jag 1.klarar av att filma, 2. klarar att förminska filmen och lägga ut på bloggen.

Har hittills uppskattat alla hemma hos reportage hos er andra bloggare så mycket. Inredning tycker jag är jättekul.

Millan sa...

:-) Vad skoj da ser jag fram emot en hemma hos film fran er ocksa!!

Annika sa...

Klart du ska FILMA!!!!! Det har ju varit så kul att se filmer hos andra bloggare där dom lagt ut sina hem. Jag tänker också göra det vid tillfälle en dag när huset ser ngtlunda städat ut, he, he...
Vet inte hur man "gömmer" inlägg på blogger. Vet inte ens om det går.
Jätteroligt att se bilder från ert hem också!!!
Inredning ÄR kul!!!
Lycka till med filmningen. Looking forward to see it!

Anonym sa...

Superkul se bilder! Ser med spänning fram emot efter-bilder och filmen. Har en kompis som totalrenoverat ett hem, man känner inte igen vissa delar efteråt. Rätt häftigt.