CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 9 november 2007

Hoststormar

I gar var det varmt ute. Solen sken och nar jag kom hem fick jag stanga av varmen eftersom det var kvalmigt i huset (ja ja, jag vet att pappa och Anette holl pa att frysa ihjal i huset nar de var dar, medans vi tyckte det var helt ok ;-)). Plotsligen hande nagot med vadret dock och det borjade vraka ner regn och blaste rejalt dar ute. Jag sa till Ben att jag alskar nar det ar riktigt busvader ute och man kan sitta och mysa inomhus i varmen (ja vi fick ju satta pa varmen igen da forstas).

Hela natten har det blast kraftigt och regnat men i morse var det kav lugnt igen men vi markte att det var valdigt kallt i huset. Vid narmare inspektion insag Ben att varmen slagit av av nagon anledning och likadant var det med varmvattnet. Nar han kom ner pa nedervarningen for att kolla pannan sag han att det var vatten pa hela koksgolvet och att det pumpade vatten fran det ena elementet dar nere. Panik utbrot och vi fick efter mycket om och men stangt av vattnet och kunde stanga av elementet fullstandigt.

Dar stod vi i vara pyjamasar med Nils skrattades brevid oss och tjoandes 'vatt mamma, water!! Ben tittade pa mig och sa: 'This is just not fun anymore is it'?

Roligare start pa morgonen kan man ju ha. Vattnet ar nu avstangt, jag kunde dock dusha haret i svinkallt vatten forst. Har ni nagosin druckit en milkshake och fatt ont i pannan av kylan. Hela mitt huvud kandes som om det var fullt av milkshake!

Pa vagen till jobbet satt vi i bilen och tyckte synd om oss sjalva och slog pa nyheterna for att hora vad for roligt och postivit som hant i varlden det senaste. Fick da hora att man i ostra England forbereder sig pa det varsta ovader man haft pa 50 ar och dar vattnet redan borjat stiga sa mycket att det stigit over manga av vallarna och svammat over pa gator och i hus. Folk har redan borjat evakuerats fran sina hem och raddningsarbetet ar i full gang. Allt det har innan 'den stora stormen' ens har intraffat. Det maste vara helt fruktansvart att behova lamna sitt hem och inte veta nar man kan komma hem igen eller om ens hus kommer bli forstort av vattnet. Genast kandes det lite formatet att oroa sig over ett lacka fran ett element...

Har finns foton fran oversvamningarna i England: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1207542.ab?service=galleryFlash

Detta blev ingen positivt inlagg direkt. Ute skiner solen och det ar inte blasigt for fem ore. Det kanns underligt att det ska dra over ett ovader har snart... hoppas att vadergubbarna har fel. Det har ju hant forrut menar jag...

9 comments:

Annika sa...

Nämen fy 17 för det som hände er imorse. Sådant kan ju få en att bli tokig!! Allt som hart med vatten och översvämningar i hemmet är vidrigt...
Och så detta oväder som ska dra in över er...Brace yourselves. Vi ska hoppas att det inte ska bli lika vidrigt som dom säger att det ska bli.
Här kan det ofta bli sådana väderväxlingar att det kan vara 20 på fm och -5 på kvällen, schizat...

Anonym sa...

Usch! Inge roligt med vattenläcka inomhus. Läser din blogg nu emellanåt :) Annars hoppas jag att både vattenläckan och farstun blir lättåtgärdade och billiga problem....man får ju alltid hoppas :)
Kramisar till dig och Nils!

Millan sa...

Annika - Usch ja lackage ar inte roligt. Oftast forstar det ju sa mycket men fuktskador och flackar osv. Ben har ringt en rormockare som gett honom nagra tips som vi ska kika pa imorgon. Men vi langtar efter att kunna satta igang med renvoringen igen, inte halla pa och tjafsa med sadana har problem som tar oss bakat snarare an framat... aaaarrrgg.
Ja jag sag att ni hade himskans kallt harom morgonen nar jag kollade din blogg. -2 var det da. Visserligen var nog klockan 5 pa morgonen hos er kanske, men anda!

Audur - Nej usch det ar verklingen inte skoj nar man far lackage dar hemma. Skoj att du laser har ibland! Kram tebaks!

Desiree sa...

Det där lät verkligen inte kul. Jobbigt. Hoppas att det inte blev någon skada på ert golv av vattnet. Läste om evakueringen pga av stormen i DN. Ja det måste verkligen vara hemskt att behöva lämna sitt hem och inte veta vad man kommer att återvända till. Hoppas ni får tillbaka värme och varmvatten snart. Åh ni som redan hade problemet med taket i farstun behöver ju verkligen inte mer vatten problem. Kram på dig.

Anonym sa...

Fy vad tråkigt! Hoppas att läckan inte genererade några större skador för er. Ja, som du vet så har även vi fått vår beskärda del av läckor och det är vid dessa tillfällen som man verkligen frågar sig varför man flyttade ifrån sin lägenhet?! Sen glömmer man ju i och för sig allt vad läckor heter när man sitter ute och grillar på sommaren! Med ett glas vin i handen och två små barn som sover i sina sängar :-) Hoppas att det ordnar sig för er! Kram - Malin O

Cecilia sa...

Usch det där lät inge vidare alls.Hoppas att det ordnat sig.Läste om ovädret som drog över England.Det var ju ingenting det som var här om man jämför med det ni fick.Nog för att det blåste rejält och regnade och snöade men det kunde uppenbarligen blivit värre.

Anonym sa...

Hej vannen,

Hoppas verkligen att det inte blev nagra storre skador for er. Kan verkligen se mig lille Nils som skrattar at elendet. ar det inte roligt m vatten ? Ringer dig nar jag kommer hem sa att vi far prata lite. Manga, manga kramar till er alla. Miss ya!!

Anonym sa...

glomde att tilllagga att det forra meddelandet ar fr Malin M :)

Millan sa...

Desiree - Det verkar som om vadret inte blev fulls sa daligt som befarat sa det later himla bra. Aven hos oss ar det helt ok! Vi har lyckats stoppa lackan och varmen ar pa igen sa det ar skont. Pa tisdag kommer de for att kika pa lackan i taket i farstun sa vi haller tummarna for att det ska ga latt (och billigt) att fixa!

Malin - Vi fragade oss precis det (varfor vi lamnat lagenheten och flyttat till hus) i fredags men nu nar lackan ar atgardad och varmen pa igen sa ar vi ju glada att vi gjorde det :-). Er lacka var ju verkligen inte rolig men jag gissar att det kommer bli valdigt fint nu nar det blir iordninggjort dar nere!!

Cecilia - Oj har ni haft sno redan!! Det kanns valdigt avlagset har for det ar fortfarande runt 14 grader varmt!!

Malin M - Jo men visst, Nils alskar vatten! Sa han tyckte ju det var kanonskoj nar koket plotsligen var vattenfyllt. Tank om man kunde se allt ur en tvarings perspektiv och kunna skratta nar man egentligen helst vill grata! Hur som helst ar det fixat (peppar peppar) nu sa vi hoppas att vi ska slippa mer vattenbad dar nere...