CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 14 november 2007

This week so far..

Den har veckan har varit lite underlig. Vi har haft en hel del roliga saker omkring oss men ocksa en hel del jobbiga. Pa plus-sidan ar att vi umgatts med goda vanner. I mandags hade jag och Nils en kanondag ihop. Forst var vi pa softplay med ett gang kompisar, sedan kom grannen over med sin lille 6-veckors kille och efter det kom Delphine och Peggy over och fikade. Nils och Peggy ar helt underbara ihop. Visst brakar de om samma leksaker och far typiska 2-arings utbrott emellanat, men de gillar verkligen varandra och blir helt overlyckliga nar de far syn pa varann. Det ar sa roligt att vi fatt barn sapass tatt och att de lar kanna varandra sa har fran borjan.

Den som anda hade sadana lockar...



Efter jobbet idag var jag, Jana och Sara hemma hos Elin och Elsa. Brad ar i vag med jobbet hela veckan sa vi blev bjudna pa lite tjejmys i deras nya hus. En himla trevlig kvall som gick alldeles for fort!
Delphine och Elsa

Den stolta agarinnan av huset

Oj vad hander har, jag dricker vin mitt i veckan igen! Dessutom har jag lyckats glomma att beratta att jag klippte av ca 25 cm av mitt har i fredag och ar numera medlem av 'page-klubben'. Jag ar faktiskt nojd aven om jag ser fullstandigt galen ut pa den har bilden. Det ar sa himla obekvamt att vara sjalv pa bild... man kanner sig ju urfanig nar man ar framfor kameran. Jag foredrar att befinna mig bakom den!!


En av de saker som varit lite tuffa i veckan ar att Nils varit pa uruselt humor. Han har gratit och gnallt i stort sett varenda vaken timme, speciellt da jag befunnit mig i samma rum. Nils har var valdigt mammig lange men det har nu helt andrats och han ar numera daddys boy. Sa till den grad att jag faktiskt blir lite ledsen. Jag gissar att jag kommer se tillbaka pa den har tiden och kanna mig lite tontig eftersom mitt stilla sinne sager mig att det kommer andra sig igen i framtiden. Men hur som helst kanns det lite trist att bli fullstandig ratad av sin lille pojk. Jag far inte gora nagonting for honom just nu utan det ar bara pappa som galler.


Det andra som ar trist med den har veckan ar jobbet. Jag jobbar for ett valdigt litet foretag (vi ar 10 anstallda) och just nu gar det inte bra inom varan branch alls. For att gora en valdigt lang historia kort sa har alla rederier hojt sina priser med ca 75% vilket gor att det inte finns mojligthet for oss att skeppa till Fjarran Ostern dar en stor del av vara kunder befinner sig. Det har i sin tur gjorde att vi idag holl krismoten hela dagen som slutade med att tva av forsaljarna blev uppsagda och tva till av de anstallda har blivit varnade att om inget drastiskt sker pa marknaden inom kort sa kommer aven de att fa ga. Vi fick aven reda pa att det inte blir nagra bonusar utbetalda vid jul och att vi kommer behova spara in pa en hel del andra saker framover. Sjalvklart har det hela gjort att alla anstallada kanner sig valdigt olustiga och ingen vet riktigt vad som kommer handa. Jag kanner, rent sjalviskt, en viss lattnad idag efter att motet hallts med alla anstallda eftersom det innebar att jag inte langre behover kanna mig som en skurk da jag vetat om laget en langre tid men inte kunnat beratta for nagon. Och aven om det kanns som om alla fatt sig en rejal knack idag sa ar jag overtygad om att saker och ting kommer att forandras till det battre igen snart.

Positivt ar dock att vi antligen hade Rentokil att kika pa fukten i taket i farstun i gar och vi fick reda pa att det inte riktigt ar sa allvarligt som vi befarat. Fukten har inte skadat alla bjalkar utan bara de framsta och de ar latta att atgarda (tydligen) men daremot har vi 'tramask' i hela taket (eller golvet beroende pa om man ar pa over eller nedervaningen...) som behover behandlas. Vi vantar nu pa ett pris fran Rentokil och det lutar at att de kommer hit i borjan av nasta ar for att fixa till det. Det har gor visserligen att vi inte kommer kunna lagga nagot mer golv pa overvaningen tills de varit har men att vi i alla fall kan fortsatta tapetsera och fixa till resten dar uppe!!

Nej nu ar det dags for sangen tror jag. Det har blev plotsligen ett mycket langre inlagg an jag tankt mig.

12 comments:

Saltistjejen sa...

Oj vad jobbigt med ditt jobb! Hoppas verkligen att det reder ut sig såpass att inte fler nedskärningar kommer behövsa. Jag vet hur sådant kan slå hårt mot alla anställda när det är sådana "hot" hängandes i luften.

Det där med Nils pappighet går väl över. Har inte barn alltid olika perioder när de är små. Ena stunden duger endast mamma nästa pappa och när de blir äldre så vill de helst inte lyssna på någon av föräldrarna...?
Men visst förstår jag att det känns tråkigt. Men som sat, du får trösta dig med tanken på att Nils verkar ha en sådan fin kontakt med sin pappa!!! :-)

Ullebulle sa...

Du e gööör snygg i håret!!!! :-)

Millan sa...

Saltis - Ja det ar verkligen sa att alla pa jobbet blir lite nere och arbetsmoralen sjunker ocksa nar man inte riktigt vet om ens jobb ar i farozonen. Hur som helst sa kanns det faktiskt battre pa jobbet idag. Jag tror att folk forstatt att nagot varit pa gang och kanner sig lite lattade nu nar det ar oppet for diskussion och de vet vad som pagar.
Du har helt ratt i att Nils sakert kommer bli mammig igen snart och jag vet att jag ar lite fanig som blir lite ledsen. Det ar bara sa ofantligt trist nar man kanner att man inte alls duger till nagot. Men som sagt.. det andrar sig sakert snart igen!!

Ulrica - tack :-). Jag ar inte saker pa att det har fotot egentligen visar hur haret ser ut.. men tack!

Miss Marie sa...

usch då! hoppas det ordnar sig både med jobbet och huset! såna saker kan ge vem som helst gråa hår o sömnsvårigheter ju!

kul att din son har hittat kompisar iaf! o sånt där lockigt hår skulle ju inte vara helt fel...! :)

Petchie75 sa...

Jättefin ny frisyr!! Inte såg du så galen ut på fotot ;-)
Vad tråkigt med jobbet, jag hoppas att konjunkturen vänder snabbt. Det är aldrig kul att veta om dåliga nyheter innan alla andra, usch.
Och goda nyheter om golvet/taket, hoppas att det inte blir alltför dyrt men skönt att ni kan fortsätta med tapetseringen så länge.

Scrapsystrar sa...

Heej!
Hittade din blogg av en slump när jag var inne på Miss Marie-bloggen! Tyckte väl att jag kände igen dig på fotona!
Det är din gamla klasskompis här alltså, Petras kompis du vet.. :-)
Senast vi sågs var ju på den där hemska återträffen...;-)
Kul att kunna läsa om din vardag i England!
Själv bloggar jag om min hobby.
Kram
Katarina

Millan sa...

Marie - ja graa har har borjat trada fram sa jag maste fa ett snabbt slut pa de har problemen sa att jag slipper farga ;-)

Petra - tack :-) fast jag ser verkligen galen ut pa fotot. Obekvam helt enkelt!! I dag kanns allt faktiskt lite mer positivt har. Det jobbiga har hant redan och nu kan vi nog borja blicka framat. Sa kanns det med huset ocksa faktiskt och som Ben sa i gar kvall: Du har i alla fall bade kvar ditt jobb och ditt hus.. sa jag ska nog sluta gnalla nu :-)

Katarina - Nej men hej!!! Vad roligt att du hittade hit. Jag ska genast in o kika pa din blogg!! Visst har du ocksa fatt smatt ratt sa nyligen? Jag har ju lite fran Petra da och da sa jag haller lite kolla pa er dar hemma :-). Hahah ja den dar atertraffen var nagot av en flopp, men det var valdigt skoj att prata med dig! Jag fick ju din emailadress men hittade den sedan inte och fragade Petra efter den for laaange sedan men det glomdes nog av av oss bada. Jatte skoj att hora av dig hur som helst!!

Desiree sa...

Många saker som hänt på en och samma vecka. Tycker din nya frisyr är snygg! Du passar bra i den. Skönt att höra att det inte var så farligt som ni befarande med taket i farstun och att både fuktskadan och trämasken kan åtgärdas. Tråkigit att ni har fått det så kämpigt på ditt jobb. Jag hoppas att det blir bättre framöver. Men bra att du slipper hålla infon hemlig som du redan vetat sedan tidigare.

Annika sa...

Tycker också din frisyr är snygg. Dessutom är det så roligt att se BLOGGERSKAN själv på bild!!!
Trist med jobbet, Millan. Sånt behövs inte så här strax före jul...

Anonym sa...

Jag tycker också frisyren är jättesnygg! Det klär dig. Är det enkelt fixa på morgonen eller kräver det tid och pyssel få det sådär snyggt?
Tråkigt med jobbet, men som du säger skönt allt hemlighetsmakeri är över och att alla vet vad som gäller.

Cecilia sa...

Då har vi gått med i page klubben båda två då.Känns väldigt konstigt,var e´ allt hår?Men skönt ändå.

Millan sa...

Desiree - tack :-). Ja det ar verkligen skont att det inte verkar sa illa stallt som vi trodde med innertaket. Lustigt nog sa sa vi igar kvall att det ar inte ofta man blir 'glad' over taken pa att betala ca 10000 kr for nagot, men hellre det an mycket mycket mer som de hade kunnat kosta!!

Annika - Ja det ar itne ofta man har med bilder pa sig sjalv i bloggen direkt. Som sagt.. jag ar mycket hellre bakom kameran och om jag nu nodvandigtvis ska vara med pa bild sa vill jag garna ha Nils att gomma mig bakom :-)

Anne - :-) Tack. Jag maste i och for sig saga att haren ser valdigt platt och trist ut pa det har fotot. Det ar lite jobb med att gora i ordning det (om man jamfor med att satta upp en tofs som jag brukade..) eftersom det ar uppklippt lite kortare i nacken. Mitt har har en tendens att locka sig sa fort det blir kortare sa jag maste alltsa anvanda plattang for att fa det slatt. Men det tar faktiskt inte sa lang tid alls egentligen..

Cecilia - Jassa har du ocksa klippt dig? Foto please! :-). Det kansn ju urskumt. I gar var det skitkallt ute och jag insag att det ar mycket varmare nar man har en man av har over ryggen.. huva! Men det ar kul med forandring!