CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 20 november 2007

Skrapkamera!!

Man tager som sagt vad man haver och haver man inte en vanlig kamera sa far man anvanda sig av mobilkameran. Det ar verkligen sant som de sager att det aldrig blir lika bra foton med en mobilkamera som med en vanlig kamera. Inte ens om man har lika manga megapixlar pa bada!! Jag gillar min mobil och pa displayen ser fotona ok ut men nar man laddar upp dem blir de gryniga.

Den har helgen har vi alltsa kunnat borja renoveringen har hemma igen sa Ben ar i full gang med att tapetsera det bakre sovrummet/gastrummet/allrummet. Tydligen ar golvet dar inne inte infesterat av tramask sa vi kommer aven kunna lagga golvet dar nu. Underbart!! Lordagen gick saledes at till att lyfta kartonger, stuva om och satta upp pa vinden sa att vi pa sondagen skulle kunna borja jobba med rummet. Halva rummet ar nu tapetserat och jag gissar att han kommer gora fardigt resten den har veckan sa att vi sedan kan mala vaggarna. Vi tapetserar alltsa bara med en slags vav. Ingen panik nu, med vav menar jag inte en san dar hiskelig tapet med skumt monster i, utan ett helt slatt, tjockt pappar som man anvander om vaggarna inte ar i sa daligt skick att de behover gipsas men anda inte ar helt ok att mala direkt pa.

Regnigt och gratt i Bristol



Regnet har ost ner hela helgen sa det var verkligen perfekt vader att vara inne och revovera i. Jag insag i mandags morse att jag inte hade varit utanfor dorren sedan i fredags. Jag tror aldrig det har hant innan... Hur som helst hade vi en lugn och valdigt mysig helg ihop. Efter en vecka av grin, trots och tandagnisslan fran Nils sida var han from som ett lamm hela helgen. Helt underbar att spendera tiden med! I bade fredags och sondags kvall var Ben hos sina foraldrar och fixade med deras nya dator (snacka om handyman ;-)) vilket gjorde att jag och Nils fick klara oss sjalva. Och vi hade tva riktigt mysiga kvallar.

I fredags krop vi upp i soffan och tittade pa BBC's stora gala 'Children in Need', ett helt otroligt program dar det Engelska folket fick se massor av kandisar gora alla mojliga sketcher, spex, dans och sang samtidigt som man kunde donera till alla barn i behov av hjalp. I vanliga fall har jag lite svart for sadana har program eftersom jag ar alldeles for blodig for att se filmer med barn i nod (vansinnigt sjalviskt av mig men det innebar oftast att jag sitter och grater i soffan i flera timmar) men i ar hade de riktat in sig pa att visa var pengarna fran forra arets satsning hade gatt. Det blev alltsa ett oerhort positivt program trots elandet det egentligen samlade in pengar at. Jag maste saga att man i England ar valdigt bra pa att donera pengar och fredagens program drog in mer an femton miljoner pund (alltsa mer an tva hundra miljoner kronor)

Nils och jag skickade foljande mms till Ben och bad honom komma hem snart!

I sondags kvall mos vi aterigen till det lite, bara jag och Nils. Vi kikade pa mitt favoritprogram just nu 'Strictly come dancing' och at ostbricka. Nils alskar ost lika mycket som jag gor fast han fick halla sig till de omogliga varianterna. Vi skalade friskt och mumsade i oss alldeles for mycket mat, men mysigt hade vi i alla fall!! Det ar en lustig kansla att plotsligen kunna 'umgas' med sitt barn lite pa riktigt liksom!!

Naja, som ni marker har det egentligen inte hant ett jota den har helgen men min skrivkramp verkar vara kurerad i alla fall!

Avslutar med en kram till Farmor Maria som ligger pa sjukhus :-(. Jag vet att du laser har ibland (eller far upplast for dig) sa jag skickar en stor kram och hoppas att du snart ar pa benen igen!!

8 comments:

Anonym sa...

Ostbricka och ostar i alla former älskar jag också. Mums! Kan tänka mig att det är en konstig känsla att märka att ens lilla bebis plötsligt blivit så stor man kan umgås mer med honom. Trevligt din skrivkramp är över (förresten, tycker mobilbilderna var riktigt bra och tydliga)!

Anonym sa...

Hjälp, vad stor Nils har blivit. Och hur söt som helst. Visst är det härligt att kunna "umgås" med sitt barn på det viset. Tyvär är jag lite otålig och längtar redan tills Elliot också blir lite större. Men jag har ju redan erkänt att jag inte är så förtjust i bäbistiden (som faktiskt lider mot sitt slut)!

Jag hoppas på att få träffa Nils en snabbis i jul. Typ innan jag träffar hans mamma och dricker massa vin :-) //Malin O

Anonym sa...

jag gillar ocksa strictly! gillade kate och anton aven om kate var sa otroligt dalig - kanske just darfor. men tycker Kenny borde ryckt ut for lange sen! favoriten ar Aleesha tror jag!

uppe i Skottland ar det minst lika gratt och regnigt!!

Annika sa...

Visst är det mysigt när man kna börja umgås med sitt barn på ett "vuxet" sätt. Sitta och titta på samma tv-program, äta gott och mysa...
Ser urmysigt ut...

Millan sa...

Anne - um, nej jag tycker bilderna ar urdaliga. Men det ar nog mest for att jag ar sa tjurig for att min riktiga kamera ar sonder ;-). Men tack! :-). Det ar verkligen en lustig kansla att Nils borjar vaxa upp nu och jag tror inte riktigt att jag och Ben hanger med pa vad det ar som hander. Det kanns ju inte alls som om det var lange sedan han lag dar i famnen och snusade (eller skrek som en galning av kvallskolik ;-)) och nu kan man nastan han en hel konversation med honom. Haftigt!

Malin - Massor av vin. Later kanon! :-) Jag vill garna traffa dina sma ocksa sa vi far ta en playdate en av dagarna!!

Linn - Visst ar Strictly kanon bra!! Jag maste erkanna att jag tyckte valdigt synd om Kate. Det ar ratt typiskt Engelsmannen att rosta pa 'the underdog' men det kandes inte helt shysst mot de som akte ut fast de var battre. Men sa blir det ju nar det ar allmanheten som rostar!! Jag gillar Alesha och Kelly Brook. Pa nagon satt skulle jag garna vilja att Kelly vann eftersom hon varit sa mobbad i det har landet innan. Skulle vara gott om hon fick lite revanch!

Annika - ja det ar verkligen kanonmysigt och en mycket underlig kansla att umgas pa 'riktigt' med sitt barn. Jag har inte riktigt fattat hur han kunde ga fran att vara en liten bebis som krop omkring pa golvet till en redig liten kille som berattar langa haranger om vad han varit med om under dagen. Man fattar ungefar var tredje ord, och han blandar friskt med Engelskan och Svenskan, men kan anda forsta vad han pratar om :-)

Desiree sa...

Tycker att din mobilkamera ger dig helt ok bilder. Mysig helg verkar ni klart ha haft. Ni är så duktiga som verkligen jobbar på i högt tempo med alla renoveringarna. Det är ju kul att se reslutat och få det fint. Skönt att skrivkrampen verkar ha gett med sig. Sött foto ni mms:sade.

Jill Wegerup sa...

Sverige till EM- England inte! Det måpste vara ljuvligt just nu.. det är det här med, men extra för dig tänker jag mig. Tar gärna emot en skadeglädje rapport. =)

Millan sa...

Desiree - Det kanns faktiskt kanon att kunna jobba pa huset igen nu efter nagra veckor av vantande pa skaderapporter osv. Vi ar nog ratt sa trotta pa renoverandet bada tva nu och ser fram emot att det ska bli fardigt. Det ar darfor vi jobbar som om vi hade eld i baken nu :-)

Jill - Ah yes! Skadegladjen ar ju den enda sanna gladjen :-). Fast jag maste saga att jag har lite dubbla kanslor.. rent egoistiskt alltsa for att England inte ar med i EM kommer betyda att tv-sandningarn osv darifran kommer vara usla och jag kommer ha mindre chans att fa se de Svenska matcherna ocksa gissar jag. I gar visades tex inte den Svenska matchen pa nagon kanal har. Inte ens Sky!
Det som ar lite gott med det hela ar dock att Engelsmannen alltid verkar ha en 'vi ar bast' status nar det galler fotboll sa det ar lite gott att de fatt komma ner pa jorden igen. Sjalvklart skyller alla pa tranaren och jag gissar att manga tycker att Svennis kanske inte var sa dum, trots allt.