CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 28 november 2007

Per Nilsson

Appropa Pippi Langstrump sa kommenterade Ben i gar att det ju ar uppenbart att det ar en svensk film med tanke pa att de dopt apan till Per Nilsson... hm :-D

9 comments:

Anonym sa...

Ha ha! Den var ju för kul! Undrar föresten vad man kallar lilla gubben och herr nilsson i de engelska pippi-böckerna. För sådan finns väl? Pippi Longstocking heter det väl på engelska? Pippi Lumplump säger för övrigt min son, även han stort fan av pippi!

//malin o

Millan sa...

Jag var tvungen att kolla pa natet: Herr Nilsson heter Mr Nelson och Lilla Gubben heter Horse. :-) Sa nu vet vi det!
Nagot som dock forvanar mig lite ar att valdigt fa engelsman (i alla fall de jag traffat) kanner till Pippi. Jag trodde alla viste vem hon och Astrid Lindgren ar men icke. Till och med Bens mamma som jobbat i skolan i manga ar hade ingen aning om vem hon var innan jag berattade for henne.
Dock vet alla mina Europeiska vanner bade vem Pippi, Madicken och Barnen i Bullerbyn ar.
Tror att Engelsmannen har en formaga att bara halla sig till sina egna figurer som Thomas the Tank Engine och Postman Pat.. typ.

Annika sa...

Samma här, Millan, man tror att Astrid Lindgren är känd överallt. men det inser man snart att hon iNTE är. Tror knappt ngn vet vem hon är här. Jag har sett ngra få böcker på Barnes and Noble och andra ställen. BARA Pippi, inga andra.
Hon är nog störst i norden och i tyskspråkiga ländet, tror jag...

Anonym sa...

Tänk vad de missar!! Men egentligen är det kanske inte så konstigt, med tanke på de ur-svenska miljöerna i böckerna. Typ Saltkråkan och Byllerbyn! Men faktum är att jag såg på ett avsnitt av Gilmore Girls där de kollade på en Pippifilm. I och för sig så gjorde de narr av den men den verkar ju finnas i USA också iallafall!

//Malin O

Millan sa...

Ja jag tror du har ratt! Om man tex soker pa Pippi pa www.amazon.co.uk sa kommer det upp nagra fa bocker pa engelska men annars ar det bara tyska som galler.
Jaja.. de vet inte vad de missar!! :-)

Saltistjejen sa...

Ja här vet många vem Pippi är men absolut inga andra av Astrids figurer.

Däremot vet jag att Karlsson på taket är stor i Ryssland och andra fd Sovjetländer i Europa, typ Ukraina.
Det är lustigt tycker jag eftersom Karlsson på taket alltid var så elak och ego att jag aldrig riktigt gillade honom som liten. Fast vissa upptåg han och Lillebror gjorde var ju skoj såklart.


I Tyskland är Astrid Lindgren STOOOOR! En tysk kompis här berättade att de visar hennes filmer (typ Emil och Pippi) på julafton. Precis som vi visar Kalle anka... Lite lustigt! :-)

Per Nilsson förresten! Hahahaha!!!!
Roooooligt!!!!!!! :-D

Millan sa...

Saltis - Ja mina Tjeckiska och Italienska kompisar kanner till Bullerbyn, Emil och Pippi valdigt val!!

Lustigt nog pratade jag och mamma om det har igar och vi sa bada tva att den enda figur som vi aldrig riktigt gillade var just Karlsson pa taket. Han var alldeles for sjalvgod och pa filmen later han sa dryyyg!! Nej han var ingen favorit!!!

Anonym sa...

Tänkte bara berätta att här på Island är Pippi och alla andra Astrid Lindgrens figurer jättepoppis, alla känner dem. Själv läste jag alla hennes böcker som liten och det kommer Ari också få göra så småningom :-)

Karlsson på taket var den enda jag inte gillade, jag fattade inte vitsen med de böckerna.

Millan sa...

Audur - ja det ar nog sa att de ar mest kanda i de nordiska landerna helt enkelt. Och appropa Karlsson pa taket kan jag bara halla med!!