CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 10 januari 2008

Aret som var

Januari ar ingen favoritmanad for mig och har aldrig varit egentligen. Jag alskar December och allt som hor det till och kanner mig alltid lite lag sa har i borjan av aret. Alla mysiga ljus har tagits bort och oftast ar det gratt och regnigt mest hela tiden. Med aren har jag lart mig acceptera att jag helt enkelt inte trivs den har tiden pa aret men eftersom jag vet att det blir battre om nagon manad eller sa sa ar det ok pa nagot satt. For att lyfta humoret lite har jag den har veckan gjort tva saker:

1. Var pa bio och sag 'PS I LOVE YOU'. Jag gissar att jag undermedvetet behovde grata lite sa aven om jag visste att handlingen ar oerhort sorglig bestamde jag mig for att se just den filmen i gar kvall. Jag fick boken av en van for nagra ar sedan men klarade inte av att lasa den eftersom den var sa sorglig men filmen far i alla fall en klar fyra i betyg av mig! I korthet handlar den om tjejen Holly som blir anka (ser inte bra ut utan prickarna over a'et) da hennes man dor i cancer. Innan han dor skriver han ett antal brev till Holly som hon sedan far levererade pa olika satt under det forsta aret efter hans dod. Emellanat blir filmen lite for 'cheesy' men i stort gillade jag den verkligen. Jag skrattade och grat mer an jag gjort pa lange och det var nog precis vad jag behovde!!

2. Jag gick igenom alla foton fran forra aret och forsokte klura lite pa en arskronika. Dock blev det sa himla manga foton att jag bestamde mig for att gora en Slide Show istallet for att lagga upp alla pa rad.

Jag maste saga att jag tycker vi fick ett valdigt bra ar, 2007. Aren innan hade varit ratt sa tumultartade och spannande med graviditeten och fodseln av Nils 2005 och konstant letande efter ny bostad 2006 sa pa nagot satt kanner jag att vi landade lite som familj 2007. Mycket tid spenderades ju sjalvklart pa renoveringen av huset och kanske hann vi inte att gora precis sa mycket som vi hoppats men nar jag tittar tillbaka pa hur det sag ut i huset i Januari forra aret sa kanner jag mig ratt sa stolt over vad vi astadkommit trots allt.

Nils utvecklades otroligt mycket under forra aret. I borjan av aret satt han fortfarande i barnstol vid koksbordet, kunde inte fora speciellt avancerade konversationer och sag fortfarande ut som var lilla bebis. Nar jag tittar pa honom nu ar det otroligt att han utvecklats sa, framfor vara ogon, men utan att vi egentligen sett nar det hant. Han har smalnat av och ser ut som en riktigt liten kille och pratar gor han mest hela tiden. Aven om han inte pratar rent annu och fortfarande blandar en hel del Svenska och Engelska sa bade forstar han och kan gora sig forstadd riktigt bra!!

Vi fick nagra fina resor forra aret ocksa. Forutom fyra hemresor till Sverige sa hann jag med att aka till Edinburgh pa mohippa och till Prag pa brollop, bada tva resor som jag alltid kommer att komma ihag!!

Det kanns som om tiden gick valdigt fort forra aret. Pa nagot satt kande jag lite att jag inte hann med och att jag inte riktigt var fardig med 2007 nar vi skalade in 2008. Men 2008 ar det nu och vi har redan en hel del valdigt roliga saker att se fram emot det har aret. Vi har bland annat bokat en resa till Kroatien med hela Karlskrona familjen och aven Daniel, Malin och Melvin. I Juni bar det av och jag ser redan fram emot det!! Dessutom ar flera nara vanner gravida och vi ska ga pa fyra brollop sa jag far nog trots allt saga att jag ar redo for 2008 :-).

13 comments:

Anonym sa...

Vilka fina bilder från året som gått.
Ert hus ser så inbjudande ut.
Fler bilder önskas.. :)

Hoppas att ni får det skoj på alla kommande bröllopen. 4 st är inte illa på ett och samma år.

Kram!

Saltistjejen sa...

Vad fina bilder! Och mans er verkligen att mycket hänt under året!!! Både med Nils (som du säger) och med er renovering. Altanen blev ju verkligen super! Och köket likaså.

Jag minns när vi renoverade lägenheten i Stockholm. Vi skulle bl a ta ner en dörrpost men då började väggen rasa! Så det blev ett mycket större jobb vilket sinkade oss typ nästan en månad. För vi var plötsligt tvungna att börja fylla igen hålet med murbruk och så. Oväntade överraskningar som då inte är speciellt välkomna. Fy! Det var kaos och det var jobbigt. Och då har vi ändå inga barn. Men det känns alltid så himla bra när man har gjort färdigt. Det blir ju i de flesta fall bättre än när man började.

Ni verkar ju dessutom ha ett härligt 2008 att se fram emot också! :-)

Millan sa...

Jess - :-) Jag lovar att flera bilder kommer nu da jag antligen har en kamera igen!! 4 brollop pa ett ar tror jag aldrig jag har varit pa forrut. Tror att det kan bli skoj med tanke pa att det ar valdigt olika fester som planeras!

Saltis - tack :-)! Det ar faktiskt riktig roligt att se hur det vaxer fram nu nar man jamfor aldre bilder med de lite nyare. Nar man lever mitt uppe i renoveringskaoset kan det vara svart att se att nagot hander over huvudtaget!
Jag kanner sa val igen det dar med att jobbet blir till mycket storre projekt an man fran borjan trodde. Det har hant oss manga manga ganger nu ocksa. Sa trottsamt.. men man maste nog rakna med det tyvarr!

Annika sa...

Wow, impad över slide-showen!! SÅ fint! Så fina bilder!
OK, jag vill se PS, I love you...verkligen!!!
Jag vet att den är sorglig, sorglig och man får vara beredd på att gråta, förstår jag...Inte så dumt det heller, kanske.
Jag gillar ert hus så mkt och er utsikt!!!

Desiree sa...

Jättefin slideshow du har satt ihop. Kul att få se många av dina fina bilder från året som gått. Jag hoppas att ni får ett underbart 2008. Låter kul att ni redan nu har en resa att se fram emot med hela familjen och vänner. Håller med dig om att Januari inte är någon rolig månad. Den är rätt grå och trist och man längtar efter vårens första grönska.

Anonym sa...

Hej, instämmer att det är en fantastisk slideshow. Många fina bilder. Skall se till att få mailat över lite tips över fotografering som pappas sammanställde till mig. 4 bröllop det är inte dåligt!! Idag blev jag inbjuden på mitt första. Miss ya!!! Många kramar fr Malin

Anonym sa...

Hej hej tjejen! Vilken fin sammanställning av året, såg oss där också!!! =) Vad man längtar tillbaka till sommaren nu när man ser de bilderna o våren också för den delen. Jag hörde att i december har vi haft 20 min sol så nog längtar man efter lite ljus o slippa allt grått o trist. Längtar efter dig, vad roligt det var att sitta o snick snacka som vi gjorde när ni var här! Många många kramar Emma

Anne sa...

Det är verkligen imponerande av allt ni åstadkommit med huset på bara ett år, man ser det tydligt när du har bilder från hela året. Så det ska ni vara stolta över. Det märks verkligen också hur mycket Nils växt och ändrat, som du säger så ser han inte längre ut som en bebis. Det verkar bli ett händelserikt och intensivt 2008 också!
Annars håller jag verkligen med dig, januari och den här tiden på året är urtrist och inte alls kul tid. Men snart kommer våren!

Desiree sa...

Ni har verkligen varit duktiga och gjort ett jättejobb med huset! Allt ni gjort har ju blivit kanonfint. Ni har lagt ner mycket jobb och omsorg. Jag gillar speciellt dina vackara bilder på blommor. Bilden på första vårblomman blev jag jätteförälskad i. Du är en duktig fotograf. Nya fina bilder med den nya kameran ser jag fram emot att få se under 2008.

Millan sa...

Annika - Ja filmen rekommenderar jag. Men man ska absolut inte ga om man inte ar beredd pa att grata just den dagen. Jag var helt svullen i ansiktet efterrat... Jag gillar egenligen inte Hilary Swank men hon var kanonbra i den har filmen tyckte jag!

Desiree - Ja jag har redan nu borjat langta efter varen. Jag gillar 'vintern' innan jul men nu ar jag redo for ljusare tider!! Det har regnat her oavbrutet sedan i helgen och vi har tydligen 10 dagar till av regn att se fram emot. Tack for kommentaren om fotona!! Jag alskar att ta foton ute i naturen. Det ar sa tacksamt pa nagot satt... de springer ju inte ivag som Nils gor nar man ska forsoka fota honom :-)

Malin - Blir jatte glad om jag kan fa lite tips skickat om kameran!! Jag forsoker just nu fanga Bristol By Night fran min overvaning men det funkar inte. ALla gatuljusen slar i kamerlinsen sa det ser ut som ett enda stort fyrverkeri.. Kanske man behover en tripod?

Emma - Ja det var verkligen mysigt att sitta och snacka i 7 (!!!!) timmar i julas :-). Vi kan ju konsten at snacka allihop i ganget! 20 minuter sol later helt otroligt. Fast med tanke pa hur gratt det var nar vi var hemma sa ar det nog sant!

Anne - Det ar verkligen roligt att se skillnaderna bade pa huset och Nils fran borjan av forra aret fram tills nu. Det ar ju det som ar det basta med foton! Nar man lever mitt uppe i kaoset sa kanns det som om allt tar en sadan otrolig tid sa da ar det gott att bli pamind om de saker vi faktiskt har gjort!!

Anonym sa...

Vad kul att se alla bilder! Har just stangt min mail sa skriver har istallet. Har du tid for lunch i veckan? Torsdag eller fredag skulle passa oss bast. Hur var helgen? Kramar fran elsa & mig

Petchie75 sa...

Ja, ert hus har verkligen blivit så fint - speciellt terrassen!
Jättekul att se bilder från året som gått och som du säger, Nils har ju verkligen blivit stor och en riktig pojke nu (hm, låter konstigt men jag menar att han inte är baby längre!).
PS I love you-filmen vill jag se, men boken har inte riktigt lockat mig.

Millan sa...

Elin - Jag traffas jatte garna pa lunch. Bade torsdag och fredag funkar for mig sa bestam du!!

Petra - Tack :-). Det ser verkligen fortfarande ut som ett renoveringsobjekt. Sepciellt som hallen inte ar paborjad sa ar ju forsta intryckte inte speciellt roligt. Men men.. snart sa! Jag forstar precis vad du menar med Nils. Han ar inte var bebis langre, det ar helt klart!! Allt babyhullet har forsvunnit...