CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 11 april 2008

Fredagstema: Favoritplats utomhus

Dagens tema ar 'favoritplats utomhus, tex balkong, altan eller liknande' och i var lilla tradgard sa ar definitivt altanen den stora favoriten! Dels for att den kanns sa svensk och dels for att det ar darifran vi far den fina utsikten. Dock ska erkannas att vi inte alls har hunnit gora varan altan ombonad eller ens kopt nya mobler till den annu. Men det kommer - forhoppningsvis i sommar!


Som ni kan se har vi inte heller nagon dorr som leder direkt ut till altanen utan man far antingen ga ut genom bakdorren och upp for altantrappan. Eller... sa gor man som vi gor oftast, dvs hoppar in och ut genom fonstret :-). Detta ska ocksa atgardas, men formodligen inte forran nasta ar.

Eftersom solen nar altanen forst runt lunchtid sa ska vi aven gora en lite frukostplats nere i botten av tradgarden. Det ar lite mysigt dar nere faktiskt och valdigt privat kanns det som (att vara privat i sin tradgard i England ar lyx med tanke pa att husen ligger sa tatt med tradgardarna precis brevid varandra). Har nere ar det nastan alltid la och varmt och gott nar solen dyker upp.

Graviditeten
Nar jag vantade Nils skrev jag i vecka 15 i min graviditetsdagbok: 'Var ar magen'? Ja det behover jag inte undra den har gangen. Magen ar har!! Med besked!! Jag forstar inte var det har ska sluta?? Om kvallarna ar magen nu lika stor som den var kanske i vecka 22-23 forra gangen. Pa mornarna ar den dock inte i narheten av sa har stor...(jag ber om ursakt for den kassa bilden med den skrynkliga sangen i bakgrunden)

Min forhoppning ar att det inte behover betyda att magen blir storre i slutandan... bara att den blivit storre fortare?!

Det ska tillaggas att jag hade atit en laddning sadana har innan fotot togs... men anda, sa har stor mage brukar jag INTE fa av pannkakor ;-)

Trevlig helg!

21 comments:

Marianne sa...

Jag hade också hoppat in och ut genom fönstret, det är ett som är säkert! Ni kommer att få jättefint där, och trädgården ser urmysig ut med alla fina växter. Mycket på gång där, det syns. Lycka till!

Söt mage du har, baby tyckte nog det var gott med pannkakor.

Fritt ur hjärtat sa...

Roligt med balokonprojekt och babyprojekt;-) Det ser fint ut!

Annika sa...

Jag gillar er uteplats...och sen vet du ju vad jag tycker om en viss utsikt!!!
Visst är det väl så att magen alltid blir större andra ggn? Jag tycker iallafall att den är jättefin!

Anonym sa...

Er uteplats verkar verkligen mysig för morgokaffe eller kvälls öl eller vin.. :D
Vad sugen på sommar man blir när man ser bilderna.

Och MAGEN! Den är stor för att vara i vecka 15. Oj, oj..
Du kommer nog att få en ballong på magen innan du hinner säga mammabyxor. :D

Kram!

Saltistjejen sa...

Er altan är verlkigen superfin tycker jag! Det känns väl dessutom lite extra roligt att vara på den eftersom ni faktiskt byggt den själva?! :-)
Tycker även er frukostplats nere i trådgården ser mysig ut. Det är såååå härligt att äta frukost ute tycker jag! Tyvärr gör jag det väldigt sällan nuförtiden...

Och din mage! Japp! Den ser stor ut för att vara v 15!!!!! Men det är normalt vad jag har hört. Att bli större tidigare när man väntar barn nummer 2 och mer. Men förhoppnignsvis blir det inte så jobbigt för dig med magens storlek ändå. Den är i vilket fall som helst väldigt fin! :-)

www.gottablandat.wordpress.com sa...

härlig balkon ni har millan! vad fin magen e!!

Anonym sa...

Hoppa ut och in genom fönstret med en gravidmage... :-)
Ha en skön dag.

Anonym sa...

Hej vännen... ja du nu kan du ju inte gömma magen... =) Nu när man får se det på bild så blir det mer verkligt för oss här hemma som längtar o väntar o har oss! Jag fick kortet idag, tack snälla!!! Du ska dock få min rätta adress, jag lägger den i ett mail till dig! Ååååå när jag ser dig vad jag längtar tills vi ses igen!!! Många många många kramar till er alla tre o klappa magen lite från oss! //Emma

Petchie75 sa...

Hi hi, hoppa ut och in genom fönstret är väl en praktisk nödlösning ;-) Jag har sagt det innan men altanen är så fin och som du säger är det väl ganska ovanligt i England. Och Nils har fått ett eget bord och stolar!
Jättebra idé med frukosthörna i solen, det är nog typiskt svenskt att man "följer" solen i sin trädgård med frukost / lunch / fika / middags-ställen men det är ju så mysigt att äta ute på sommaren!
Du, min krånglande mage ser ofta så stor ut när jag har ätit!! Pannkakan ser supergod ut!

Anonym sa...

Åh, äntligen en bild på magen. Superfin mage jue. Tycker inte att de är så stor. Tror min var större när jag väntade tvåan. Det är helt normalt med större magen när man väntar tvåan. Jag hade en lång diskussion med min underbara BM om detta. Tror att det har och göra med att magmusklerna redan är uttänjda sedan förra graviditeten och därför inte håller in magen. Och så tycker jag att är man gravid skall det väl synas också :-)

Får vissa backflash när du berättar om att klättra ut och in genom fönstret. Gjorde vi inte det hemma hos Per och Anette när deras altan var ny? Är det nåt som ligger i släkten liksom? :-) Förövrigt älskar jag din altan. Den ser himla fin ut. Kan tänka mig att ett glas rödvin smakar najs där i kvällsolen!

Kram - Malin O

Cecilia sa...

Vilken fin magge du har.Det var samma här,jag fick mage tidigt och STOR var den hela tiden.

Lullun sa...

Känns som det jag vill skriva redan är skrivet; men fin-fint x 2 och fönsterakrobatiken; hihi! :-)

Tankevågor sa...

Vad gulligt med de där barnmöblerna på uteplatsen!
Magen är också gullig tycker jag. :-)

Ha det gott!

Lisa Christensen sa...

Kul att se din mage :) Den är säkert större för att det är andra gången. Jag tycker att min syns jättemycket (är i vecka 21 nu), men träffade några kompisar igår och de undrade om jag verkligen var gravid...

Millan sa...

Marianne - det komiska ar att vi har insett att det egentligen tar langre tid att hoppa igenom fonstret att att ga runt :-). Jag tror ocksa att bebisen tyckte om pannkakorna... jag gjorde det i alla fall :-)

Simone - ja bade balkongprojektet och babyprojektet ar roliga. Pa valdigt olika satt :-D

Annika - ja jag tycker jag hort det dar med att magen blir storre andra gangen (eller i alla fall fortare). Men det ar nastan lite laskigt vilken skillnad det ar...

Jess - Ja mammabyxor borjade jag saga for ca en vecka sedan ;-). De vanliga gar pa helt utmarkt pa morgonen men framat eftermiddagen vill magen ut! ;-)
Det ar verkligen mysigt att ha en altan att kunna sitta ute o njuta pa. men jag hoppas vadret blir battre i sommar an forra aret...

Millan sa...

Saltis - Ja det ar faktiskt lite extra roligt att det ar min bror som byggt altanen!! Ben papekar nu att han minsann ocksa var med och hjalpte till sa det ar bast jag tillagger det ;-)
Ja visst ar magen stor!! Josses!! Det komiska ar att forra gangen sa var jag riktigt orolig eftersom magen drojde sa o alla andra runt omkring mig undrade om det verkligen var sa att jag var gravid. Den har gangen behover man absolut inte undra... ;-) Jag hoppas dock att det inte innebar att den aven blir storre i slutandan den har gangen. For jag var helt enorm forsta gangen pa slutet...

Lotta - :-) Tack! Fast jag vete 17 om magen ar sa fin egentligen.. Den kanns lite skrammande stor. Fast i och for sig sa gor det hela graviditeten lite verkligare...

Nilla - ja jag sa precis det till Ben i gar nar jag kranglade mig ut genom fonstret... Det blir nog inte sa latt langre fram i graviditeten.. ;-)

Emma - Ja det blir faktiskt lite verkligare aven for mig att magen ar har (med besked)!! Oj har jag fel adress till dig? jag sokte pa eniro.. men det var sa underligt for ert hemnummer fanns inte med dar, bara ditt mobilnummer..?!

Millan sa...

Petra - De dar utemoblerna till Nils arvde vi fran Bens kusin och jag tycker de ar riktigt gulliga. Om an plastiga... Nils gillar dem!!
Jag tror ocksa att det ar valdigt svenskt att vi vill ut och ata (och overhuvud taget vara i tradgarden) nar det blir fint vader. Grillar gor manga har... men faktum ar att manga grillar och sedan gar de in och ater maten. skumt tycker jag!!
Jag har IBS sa min mage kan ocksa svullna upp rejalt nar jag har atit men dock brukar den inte bli sa har klotrund...

Malin - Jo visst ar magen stor!! I alla fall om man jamfor med forra gangen. jag har ocksa hort just det dar med att magmusklerna redan ar uttanjda andra gangen sa darfor gar det fortare och det later ratt troligt! Jag har dessutom inte varit pa gymmet sedan forra graviditeten sa det stammer nog STORT pa mig ;-)
Nu nar du sager det sa stammer det valdigt val att vi hoppade in genom fonstret hos pappa ocksa! Ibland kanns det som om jag lever hela mitt liv i repris med renoveringen har... allt som jag lovade mig sjalv att ALDRIG gora nar jag sjalv skaffade hus gor vi nu! ;-)

Cecilia - Blev din mage ocksa storre andra gangen?? Min blev stor valdigt sent forsta gangen. Faktum ar att den var valdigt behandlig anda fram till de sista veckorna da den plotsligen exploderade!

Millan sa...

Lullun - :-D Fonsterakrobatik kan man verkligen kalla det! Det ar ett fonster som bara oppnar sig till halften dessutom sa jag lar val fastna dar en vacker dag...

Londongirl - Ja visst ar utemoblerna lite sota till Nils, och han storgillar dem verkligen!! :-)

Lisa - sa var det for mig ocksa forsta gangen. Jag hade mina vanliga jeans till vecka 20 da... Nu kan jag bara ha ett par av mina gamla jeans som var alldeles for stora innan graviditeten ;-). Forra gangen gick jag riktigt och langtade efter magen och oroade mig lite over att den kom sa sent... men jag kommer ihag att den kom ordentligt i vecka 23 da och sedan vaxte den sa det knakade!

Cecilia sa...

Ja min mage blev stor tidigt och folk trodde att det var tvillinagr där inne redan ett par månader innan det var dags.

Desiree sa...

Tycker att eran altan är suprfin! Så imponerande att ni byggt den själva. När våren kommer igång på riktigt och med lite blommor där ute kommer det bli hur mysigt som helst. Smart att ha en frukostplats där ni kan njuta av solen redan tidigt. Kul att få se magen. En söt liten kula. Roligt att pannkakan även den har en kula där den ligger och ser mumsig ut i sin stekpanna.

Millan sa...

Cecilia - ja det verkar ju som om det ar vanligare att den blir storre fortare andra gangen!! Men jag hoppas anda att det inte gor att den blir storre i slutandan..

Desiree - Hm.. ja, nu var det i och for sig min bror som stod for det mesta av bygget nar det galler altanen. Jag och Ben stod mest och kliade oss i huvudet och undrade vad han pysslade med ;-). Men vi larde oss sakert ett och annat!
Magen ar verkligen kulformad pa kvallarna... mycket underligt att ha fatt mage redan sa har tidigt. Men det gor definitivt att graviditeten kanns mer verklig nu. Just det.. pannkakan ser ocksa ut som en liten kula ju :-D