CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 18 april 2008

Music To My Ears

Fredagstemat den har veckan - favoritmusik - ar helt i min smak!! Jag alskar musik och har alltid gjort. Att jag kommer ifran en musikintresserad familj hjalper sakert till och jag tror aven att det kanske ar darfor jag har en sa 'bred' musiksmak. Allt ifran klassisk musik och sa kallad 'world music' till hardrock finns att hitta hemma hos mig. Det enda man nog inte finner ar dansbandsmusik som jag inte funnit charmen med (annu?).

Har kommer da nagra av mina favoriter men med tanke pa det jag precis har skrivit kan jag lova att det inte var latt att valja.

Lat fran tonaren
Aven i tonaren var jag en allatare vad galler musik och stereon med cd-spelare som jag fick i 15-ars present var min karaste agodel. Nar jag flyttade till England fick min bror Alexander arva stereon men jag ar osaker pa om han nagonsin anvant den? Forra aret saldes den pa blocket och jag tror att de fick ca 300 kr for den. Forsta cd-skivan jag kopte var REM's 'Out of Time' and det albumet ar fortfarande en av mina favoriter. Men mer om det senare. Har kommer en annan favoritlat fran den tiden - Paradise City med Guns n Roses. Manga ar de ganger man stod pa ett overfyllt dansgolv och headbangade (med langt permanentat har) till den har laten. Hemska tanke!!


Lat jag tycker om nu
Om jag var tvungen att valja ett absolut favoritband sa blir det REM. Jag har alltid alskat deras musik och var pa en av deras konserter 10 dagar innan jag hade beraknad fodelse for Nils. I ar ar de aterigen ute pa turne och tanken ar att vi ska ga och se dem i Cardiff den 25e Augusti. Kanonbra for da ar det i alla fall 6 veckor kvar till BF ;-). Laten 'Leaving New York' ar fran deras forra album och den har gatt varm hemma hos oss sedan dess. Jag kan inte valja en favoritlat men den har videon gillar jag. Framst eftersom Michael Stipe ar sa fin i den... ja jag ar en av de som tycker att han ar otroligt sexig!


Skamslat
Min och Bens 'lat' ar en skamslat - Bryan Adams 'I'm Ready'. Jag visste inte att det var pinsamt att tycka om Bryan Adams men om jag nagonsin sager till nagon att det har ar 'var' lat sa himlas det alltid med ogonen och suckas for han ar tydligen jatte pinsam... Nar jag precis hade flyttat till Cardiff horde jag den har laten for forsta gangen och nagon vecka senare kopte Ben skrivan till mig. I'm Ready ar inte en av hans mer kanda latar sa jag kunde inte hitta den pa Youtube sa foljande far representera Bryan Adams:

Ps.. vi sag Bryan Adams live for 6 ar sedan och han var skitbra ;-)

11 comments:

Lisa Christensen sa...

Är det så pinsamt att gilla Bryan Adams? Ojdå! Här kommer något ännu värre - jag älskade Mariah Carey när jag var yngre! Och tycker fortfarande om hennes tidiga album, men det vill jag inte gärna erkänna... :) Jag tycker för övrigt att "Without You" är den bästa låten genom tiderna (fast den är i och för sig inte skriven av henne så det kanske är mer politiskt korrekt).

Victoria sa...

Jaaaa, REM är bra och han ÄR faktiskt riktigt snygg att titta på! Jag håller med dig, så nu är vi i alla fall två mot världen. Men att Bryan Addams var pinsam visste jag inte. Jag är tydligen pinsammare än jag trodde, för jag gillar honom också!

Millan sa...

Lisa - :-) Mariah Carey ar nog nastan annu pinsammare pa skalan, eller i alla fall pa samma niva! Jag gillade ocksa henne nar jag var yngre men gor det inte langre. Jag forsoker klura ut vilken Whitout You ar.. men ar fullstandigt vardelos pa namn sa kan inte komma pa det. Far soka pa youtube!

Victoria - Ja visst ar Michael Stipe fin!! Men de flesta verkar tycka att han ser alldeles for mager och lite sjuk ut. Nej.. jag gillar honom. Och han var ruggigt cool live.
Det kanske bara ar i england som Bryan Adams anses pinsam? Gott att hora att jag inte ar helt ensam om att gilla honom da ;-)

Annika sa...

Visste inte att Bryan Adams ansågs pinsam. ÄNNU mindre att Mariah Carey ansågs pinsam...Fattar tyo ingenting...oh well...

SÅ kul med det här temat. Jag fnissar och nickar mig igemon fredagslistan just nu. Det här var verkligt kul!!!
REM har jag nog aldrig gillat (sorry Millan).
Jag skulle vilja se dig där på golvet headbangandes till Guns n roses!! Yay girl!!!

Precis som du kommer jag från en musikintresserad familj och det är verkligen kul. Jag tror också att det har gjort att man fått en bredare musiksmak.

Jättebra inlägg, Millan...

Millan sa...

Annika - Nej jag borjar tro att det bara ar i England som de anses som pinsamma kanske?? Har tycker alla att han ar urtontig!
Visst var det ett kul tema den har veckan!! Jatte skoj att lasa. jag haller ocksa pa att kika hos fredagsbloggarna nu pa lunchen :-)

Jag tror definitivt att man far en bred musiksmak om man kommer fran ett hem dar musik spelas och diskuteras mycket. Min pappa ar valdigt intresserad och lyssnar mycket pa musik och hela min styvmors familj spelar gitarr eller andra instrument och ar med i olika band. valdigt skoj pa alla familjefester!!

Petchie75 sa...

Ha ha, i så fall är jag megapinsam för jag hade ALLA Bryan Adams cds (inte längre antagligen eftersom jag inte lyssnat på honom på evigheter). Såg honom i Köpenhamn 1992 och blev helt frälst tillsammans med mina två bästisar!
Michael Stipe har en sådan närvaro på scenen så ja, han ÄR sexig (även om han precis kom ut typ för en månad sedan!!) - såg en REM-konsert 1995 när trummisen fick hjärnblödning på scenen!! (det var ingen som fattade att det var så allvarligt, de sa att det var migrän och det trodde de också till att börja med).
Så japp, både REM och Bryan Adams kan jag skriva under på, och så klart Guns 'n' Roses och headbanging ;-) Jag hade också svårt att välja och kommer på nu i efterhand en MASSA låtar som jag hade kunnat välja istället. Svårt val.
Trevlig helg!

Desiree sa...

Jag gillar också REM. Har flera av deras skivor. Har dock aldrig sett dem live men hade gärna velat. Hi hi jag har faktiskt också en Bryan Adams skiva. Tycker faktiskt att den inte är allt för tokig då jag är på rätt humör för den. Så den behöver du nog inte skämas allt för mycket för.

Anne sa...

Bryan, kära Bryan. Den första konsert jag var på ensam med tjejkompis, Stockholm sommaren då jag gick andra året på gymnasiet. Jag tycker han har bra musik, hans gamla låtar håller bra än idag. Vad gulligt du och Ben har en Bryanlåt som er låt... Mysigt.
REM, ja de är bra. Kan bara instämma. Min favorit är nog den äldre Everybody Hurts, helt otroligt bra (videon är också bra, när de alla stiger ur sina bilar på slutet - mäktigt).
Haha, ordet och begreppet headbangade hade jag helt raderat från min vokabulär men kastas snabbt tillbaka till den tiden då du skriver om Guns n Roses... Jösses ja...
Ha en riktigt bra helg och hoppas Nils är bättre. Stackars liten som hostar så. Han verkar så tapper alltid då han är sjuk.

Lullun sa...

*hihi* Vad lustigt du nämner Brian Adams. Skrev tidigare på min blogg att jag inte gillade honom, lite oförklarligt varför dock. Och jag har dessutom flera vänner som fullkomligt avgudar honom. :-)

Men visst känner jag igen det där med att komma från en musikfamilj och ha bred musiksmak. Tror nog vi kan hitta många gemensamma nämnare bland favoritlåtarna. :-)

Anonym sa...

Haha, jag tror nog att du minns vilken låt Whitout you (läste ngn annans kommentar här ovan) är. För själv minns jag minsan hur vi satt och ylade till denna för en så där 12-13 år sedan! Tror till och med att du hade sineln :-) Eller om det var någon i din närhet...

Jag minns även hur vi satt hemma hos Nina och lyssnade på nån samlingsskiva som du hade. Vad var det för låtar som vi hade snöat in på där? Minns att ju mer "Gröna Hissen" vi drack desto bättre blev ju låtarna! Ja, det var tider det!

Själv är jag ju radio-junkie, har alltid radion på. Gillar också allt från Hårdrock till Klassisk musik. Just nu så går alla Melodifestivalens låtar hemma på Tildas lilla spelare. Hon älskar dem, och mamma är väl så där förtjust. Men hon är bara så SÖT när hon står hemma i sitt rum och dansar till Amy Diamond och försöker sjunga med i texten. Förhoppningsvis dröjer det många år tills hon sitter i nån kompis storasysters lägenhet och dricker "Gröna Hissen" och sjunger för fulla muggar till nån samlingsskiva...

Kramar - Malin O

Millan sa...

Petra - Bryan lyssnar jag inte heller pa ofta langre. Jag glommer liksom av honom ;-). Men live var han himla bra. Specieltl som man ju kanner till de flesta av hans latar.
Visst ar Michael sexig!! Det var ju ingen storre chock nar han 'kom ut' for ett tag sedan med tanke pa att han sedan lange sagt att han ar bi-sexuell och bor ihop med sin pojkvan!! Men han ar sexig anda!! :-D

Desiree - Rem ar toppen!! Och det verkar som om Bryan Adams ar ratt popular bland oss bloggare trots allt. Det ar kanske bara i England som han anses lite pinsam att tycka om??

Anne - aha sa du har ocksa sett Bryan live :-). Jag tycker han var kanon!! Det ar ju alltid roligast att ga pa konserter dar man kanner till de flesta latarna och det gor man ju definitivt nar det galler Bryan!
REMs Everybody Hurts ar kanonbra!! Det var otroligt stamning pa konserten nar de spelade den eftersom jag tror att manga har den som favorit. Den och Losing My Religion .. vilket nog ar min favorit nar jag tanker efter.
Hahah Headbanga ar inte nagot man gor sa ofta nu for tiden (eller aldrig!) men det var roliga tider ;-)

Lullun - hahaha ja jag laste pa din sida att du inte ar nagon Bryan fan. Men jag maste erkanna att jag ar lite forvanad over att sa manga verkar tycka om honom. Jag hade vantat mig att fler skulle dissa honom med tanke pa de reaktioner jag far i det har landet om jag namnar att vi var pa hans konsert for nagra ar sedan ;-)

Det ar verkligen skoj att komma fran en musikintresserad familj. Dock har min pappa, som nog ar den som har det allra storsta intresset i familjen, alltid varit lite besviken pa att ingen av oss barn spelat instrument eller varit musikaliska pa sa vis. Jo.. jag spelade i och for sig piano pa mellanstadiet men det raknas inte!