CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 5 februari 2009

Man tager vad man haver!

Jag kan lova att det inte ar ofta det ser ut sa har i var tradgard. Men det gjorde det, till var stora gladje, i morse nar vi vaknade!





En overlycklig kille....

och en inte lika overlycklig Smurfy

Mot var nye van 'Vlademir the russian snowman'

Vem har tontigast mossa - Vlademir eller Millan?

Klockan 9.30 i morse hade vi redan varit ute och rumlat i snon sa da var det dags for den obligatoriska varma chokladen (Oboy till och med!). Det ar val nastan ett maste nar man lekt i snon?


Eftersom vi bor ca tva minuters gangvag fran en park med en rejalt brant backe i sa gick det hela morgonen forbi folk som skulle ga dit for att aka pulka. Men med pulka menar jag da vad folket nu kunnat fa tag pa, plastbackar, pasar, snowboards och lustigast av allt en gammal diskho! Jag skrattade, fnyste och skakade pa huvudet at alla galna engelsman men klockan ett hade aven vi gett oss ut for att prova pa backen..... med en san dar stor bla IKEA pase ni vet?! Faktum ar att det har ar den forsta gangen sedan jag flyttade hit som det kommit sno flera dagar i rad som faktiskt ligger kvar sa det tror sjutton att folk inte investerar i dyra snowracers eller vill ha pulkor hemma som tar plats. Men fragan ar om vi inte ska kopa en trots allt. Det kan ju bli sno igen... om sa dar tio ar eller sa!

Nagot IKEA-pasakande blev det dock inte for oss for nar vi kom till backen var all snon sonderakt och det var som en enda lervalling. Nej tack tyckte vi och gick hem igen. Men AH VAD SKOJ det har varit att fa uppleva lite riktig vinter for en gang skull!! Det har lever vi pa lange!

6 comments:

Anne sa...

Underbart med riktig vinterkänsla! Speciellt eftersom det är så ovanligt. Klart det måste vara obligatorisk varm choklad när man kommer in igen. Så du hade till och med tillgång till oboy :)
Det är alltså första gången i Nils liv som han ser så här mycket snö i England? Vad häftigt! Det här året, 2009, kommer säkert gå till historien som det där året då vi hade så mycket snö. Eftersom det är så unikt och ovanligt så lär nog alla minnas just detta, även Nils i framtiden.
De har tom här på nyheterna pratat om hur snöbelägrat England (framför allt London har nämnts) och det har visats en del bilder. Då förstår man hur ovanligt det är också. Kram!
ps jag tycker Millan hade snyggaste mössan :) ds

Saltistjejen sa...

Härligt! Synd bara att ni inte fick chansen att åka på er Ikeapåse. Det hade nog Nils gillat. :-)
Mysigt med snö när man har barn. Jag gillar ju snö och att vara barnslig i snön även som vuxen, men det måste vara ännu mer skoj när man har barn. Att göra snögubbar och så. Er ryska gubbe var jättefin! och STOR!
Hade en kompis som blev fast på Heathrow häromdagen och hon var inte lika exalterat lycklig över snön....
Men ni får verklgien passa på nu!
Kramar!

Annika sa...

Men nu har ni ju VINTER!! SÅ underbart för er! Det ser ut att vara mkt av den goda vita varan också.
Hur länge får det ligga kvar, månne??? hoppas ett bra tag.
När det snöar ute blir jag lika barnslig som K...Jag vill UT!!!! Jag vill åka pulka, men mest vill jag plåta :-)
Som Anne säger så pratas det på nyheterna här om snön hos er. Har sett flera reportage från London. Coolt!!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

I svenska tidningar har de skrivit att "en generation engelska barn har fått uppleva snö för första gången". Fast Nils har ju fått leka i snön i Sverige antar jag! :)

Sara sa...

Men gud va mycke sno ni har, sag pa nyheterna i morse fran Bristol. Har har allt smallt bort och barnen traskar sura tillbaks till skolorna!
Ha en go snogubbe-helg : )
Sara

Marianne sa...

Vad roligt för Nils att få uppleva riktig snö! Ni kanske får planera vintersemestrar i Sverige, typ sportlov, så att barnen får lära sig riktig vinter och vintersporter.

Haha, jag tycker att Vladimir the Snowman ser mer ut som Ali the Turk, med en fez på huvudet!