CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 11 oktober 2007

Host i Bristol

Nu ar det Host i Bristol. Det ser man pa grund av nagra sakra hosttecken:

Vackert - Det ar sa otroligt vackert ute just nu att det faktiskt gor lite ont i brostet. Nar jag gick hem fran jobbet haromdagen holl solen pa att ga ned och gav ett underligt sken som gjorde att alla buskar och trad i parken sag ut att brinna. Det sag magiskt ut. Dessutom luktade det sa dar hostligt av blota lov och jag insag att jag alskar hosten!

Klader - Inte en manniska vet hur de ska kla sig den har tiden pa aret. Det ar kallt nar man lamnar huset pa morgonen sa man maste ha jacka pa sig. Hela dagen ar det sedan runt 15-20 grader och ar det soligt ar det alldeles for varmt for jacka. Ett sakert hosttecken ar att man pa vagen hem fran jobbet ser folk kladda i allt ifran kortarmade trojor, hostjackor till varsta skidjackorna med halsduk och hela kittet. Mycket underligt! Sedan vet visserligen inte Engelsman hur man klar sig, rent generellt, men det ar egentligen en helt annan historia!

No more Bristol Beach - Japp, det stammer. Den stackars stranden de anlade i Bristol i sommras hann knappast oppna upp innan sommaren var over (borjade den nagonsin forresten?) och de slog igen portarna igen. Jag hade ju lovat fotobevis men faktum ar att stranden var oppen de tva veckor vi var i Sverige och sedan var vadret sa uselt att det inte fanns nagot att ta foto pa egentligen. Jag ville ju visa er alla tokiga engelsman som satt dar i sina kostymer efter jobbet... Nar jag fick forbi harom dagen lag endast nagra brador kvar pa marken och man kunde over huvudtaget inte se att dar nagonsin funnits en strand.

Nedan foljer nagra foton som jag tog nar jag gick hem ifran jobbet haromdagen. Tyvarr ar kameran jag lanat fran jobbet urkass, och bara med 2.1 megapixel sa bilderna ar inte hojdarbra precis. Efter att ha pratat med massor av vanner later det dock som om Canon EOS400D ar vard att vanta pa sa jag sparar for glatta livet.. :-)


7 comments:

Saltistjejen sa...

Ja hösten här i NYC är också väldigt "upp-och-ned" vad gäller temperatur. Nu har det just varit några dagar med väldigt varmt väder, typ 25-30 grader. Men igår droppade temperaturen till 20-gradersstrecket och det regnade och var blåsigt. Så det kändes mer höstigt.

Själv älskar jag verkligen hösten när det är hög klar luft och vackra höstfärger. Men är mindre förtjust i de där grå dagarna när det blåser och regnar horizontellt...

Jättefina bilder!
Jag slås alltid av hur "rent" och prydligt det ser ut på andra ställen än NYC. Här är det nästan alltid skitigt och liksom lite småruffigt. Det kan ha sin charm det med, men jag kan sakna den där känslan av "rent och snyggt" omkring mig. Det var stor skillnad bara när vi var i Washington DC. Där var det otroligt städat och fint på gatorna. T o m husen såg mer underhållna ut.
Du verkar ha en jättemysig väg till jobbet!

Petchie75 sa...

Vilka fina bilder! Kul att se hur det ser ut i Bristol! Brittisk höst är lite speciellt, jag blir alltid nostalgisk för England när det är höst!?
Millan, du har så rätt - hösten är jättemysigt och det luktar så gott om löv - jag gick själv och sparkade i massa löv i söndags, solen sken och det kändes som en perfekt höstdag!
Men jag blir vansinnig på att man inte vet hur man ska klä sig, inte konstigt att alla blir sjuka! Jag har fortfarande kvar min torrhosta som ger mig huvudvärk och gör mig så trött plus att det är så jobbigt att snacka, framförallt i telefon (O klagade på att jag hostade honom i örat!).

Desiree sa...

Jättefina bilder trots den enkla kameran tycker jag att du har fått till. Ser ut som väldigt mysiga områden du passerar påväg hem från jobbet.

Anonym sa...

Hej..

Jag älskar också hösten! Det är så härligt. Alla "måsten" som hör till sommaren försvinner och det är liksom ok att bara sitta hemma en hel helg och mysa i soffan! Jag är ju dessutom lite knäpp som gillar när det blåser och regnar. Bara man är rätt klädd så...Och hur mysigt är det inte att tända upp massa ljus när hösten rasar utanför!

Kul förresten att se bilder från din promenad hem från jobbet! Blir lite avis, tänk att kunna gå hem från jobbet! Men jag får väl skylla mig själv som flyttat ut till landet! Men det kanske känns lite bekant??:-)

Kram - Malin O

Annika sa...

Här kommer en hälsning från en hösfreak till! visst är det en härlig årstid med HÖÖÖÖÖG mysfaktor! Ni har ju så himla fin utsikt också så jag kan tro att det är vackert att se ut över alla träd.
Som Saltis skriver har vi ju haft asvarmt här på USAs östkust, men idag är det 16 grader , mulet och blååååst...Jag älskar det, känns mer höstlikt.
För mig är nog NYC den absoluta höstfavvis staden...em jag inser att jag överdoserat på filmer av woody Allen och "when harry met sally".
Hösten på USAs östkust är mkt vacker...OCH det är den minsann i England också!! Alltid så roligt med bilder!!!

Millan sa...

Saltistjejen - Hm.. jag tror inte egentligen att det ar speciellt rent och snyggt i England. Absolut inte om man jamfor med Sverige! Men nar jag tittar pa bilderna har nedan ser det faktiskt valdigt rent ut skumt nog...

Petra - Usch vad jobbigt att du inte blir av med din hosta! Hoppas att den snart ger med sig. Kan du ta nagot for den? Jag gillar hosten i England just for att det inte blir kallt sa dar jatte fort. Ofta kan man fortfarande ga i t-shirt i slutet av September vilket man ju inte direkt gor i Sverige. Men dock saknar jag att bo nara skogen sa har pa hostkanten. Parker ar vackra, men det ar inte samma sak som en hostskog!

Desiree - Tack! Hm.. jag tyckte att bilderna sag valdigt fina ut pa den pyttelilla skarmen pa kameran, men det marks verkligen att det ar farre megapixel i den har kameran. Fargerna ar inte alls lika starka!

Malin - Ja jag haller med om att manga av sommarens 'masten' forsvinner pa hosten och jag gillar ocksa att tanda ljus och sitta hemma och mysa. Dock avskyr jag nar det ar gratt och regnigt men hittills i ar har hosten varit valdigt fin! Ja Nattraby kanske ar 'landet' fast det ar ju anda nara och bra in till stan! Jag saknar Nattraby.. skulle mycket val kunna tanka mig att bo dar!

Annika - Ja just mysfaktorn ar favoriten med hosten. Vi tander ljus varje kvall och myser till det lite extra. Sedan ar det ju just det att det ar sa vackert som gor den sa speciell! Dock har jag inte riktigt kannt mig redo for hosten i ar eftersom sommaren regnade bort och vi aldrig fick den dar riktiga varmen.
Ja visst ar det roligt med bilder! Jag tanker som sa att aven om bilderna inte blir sa bra med den har kameran som jag har lanat, sa ar det roligare an inga bilder alls!

Anonym sa...

Hej igen,

jag älskar ju också Nättraby. Börjar verkligen känna mig hemma här nu. Men visst är det på landet. Jag har väl aldrig blivit så chockad som den morgonen när jag vaknade av att ko råmar!!! Det visade sig att vi hade en bondgård en kilometer bort och att han hade släppt ut korna på grönbete! Då undrade jag vad jag hade gett mig in på, men nu älskar jag det!
//Malin