CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 1 maj 2007

En vardagskvall i renoverarnas liv..

Nar vi kopte vart renoveringsobjekt dromde Ben om att slanga ut alla heltackningsmattor, sanda och mala de fina golven. Jag dromde om stormonstrade tapeter och att hanga upp nya gardiner. 5 manader efter att vi flyttade in ser en vardagskvall ut ungefar sa har: Kommer hem fran jobben, lagar o ater mat, leker, badar och nattar Nils, tar hand om de sedvanliga hushalls sysslorna. Nar det har ar klart ar klockan oftast runt 21 och da aker allt som oftast arbetskladerna pa och vi malar, sandar, eller forsoker laga nagot som gatt sonder.

Ikvall har Ben forsokt fixa var trasiga diskmaskin, jag har malat ett forsta lager med vit farg pa koksvaggarna och nu haller Ben pa att mala golvet i koket. Jag lovade mig sjalv att jag aldrig skulle saga eller ens tanka foljande kliche - men vad 17 gjorde vi med all var tid nar vi inte hade barn och bodde i en nybyggd lagenhet??



(ja, jag har redan retat honom for det snygga linnet han har pa sig... :-))

Koksbordet har flyttat in i vardagsrummet - man vet aldrig var man har nagot nar man renoverar ;-)


Det kanns som om det lar droja lite innan jag far hanga upp mina nya gardiner, inkopa i sverige. Kanske till jul??

4 comments:

Anonym sa...

Jösses. Ni är flitiga. Jag får värsta ångesten över er renoveringsflit och inser att vi har slappat ihop helt...
Våra kvällar ser ut som era ungefär... Fram tills dess att ni drar på er arbetskläderna och drar igång. Det är då vi säger att "Nu borde vi måla/slipa/lacka något" och strax därpå komar Pär ihop framför tv:n och jag vid datorn...

Ni är jätteduktiga! Hoppas Nils mår bättre! KRAM!

Millan sa...

:-) Sa kommer vi nog ocksa vara nar vi har kommit lika langt som er och huset ar fullt beboligt! Vart hus ar ju sa jakla slitet att det ar svart att sitta o slappa i soffan. Allt vi tanker pa da ar hur jakligt det ser ut!

Annika sa...

Ja, vad duktiga ni är!!! Händiga!!
Vad underbart att ni rev ut alla heltäcknigsmattor. Tror tom att det finns mer heltäckningsmattor i UK än i US. Och här finns dom, det kan jag lova. Det är verkligen äckligt. Jag vill riva ut våra på övervåningen också, och lägga in trägolv.

Millan sa...

Ja har borjar det ocksa bli allt vanligare med tragolv pa just nedervaningen. Men de flesta behaller sina mattor pa overvaningen. Kanske pga att det blir lite mer ljud i huset nar man gar pa tragolv? Eller sa tycker val en del att det ar skonare att satta ner fotterna pa en matta i sovrummet an ett hart golv. Men vara mattor ska ut!! Varenda en. O tragolvet slipas! :-) Har ni bott lange i ert hus? Ar det gammalt eller nytt?